Forum | Prikbord | Info | Links
 
Reisverslag Hibs-tour 2011 (14 - 16 januari 2011)
Reisverslag Foto's Edinburgh Foto's Glasgow

Friday

Op vrijdag 14 januari 2011 vertrekken 28 Groningers naar Schotland voor de uitwisseling met de voetbalvrienden van Hibernian uit Edinburgh. Ditmaal wordt op de zaterdag de wedstrijd Hibernian - Celtic bezocht. We zitten op de nieuwe East Stand, nadat we de vorige keer meemaakten dat de oude East Stand werd afgebroken.


Tegen de klok van 14.00 uur vertrekken we op vrijdagmiddag vanuit Groningen richting vliegveld Bremen. Voor slechts 60 euro kan vanaf hier een retourtje Edinburgh worden geboekt met Ryanair. Vliegveld Bremen is sowieso wel relaxt, lekker overzichtelijk en op een paar honderd meter nog gratis parkeren ook. Wat wil je nog meer? Na een vlucht van zo'n anderhalf uur bereiken we Edinburgh en pakken we de taxi naar het Cairn Hotel, de inmiddels vaste uitvalsbasis bij de Schotland-tripjes. De spullen worden op de kamers gedumpt en daarna waaiert iedereen uit over de stad. In the Theater-bar wordt een goede maaltijd gescoord en daarna gaan we naar de pub.

Saturday

Op zaterdagochtend nemen we in het hotel een onvervalst Full Scottish Breakfast, met black pudding, een worstje, scrambled eggs, gebakken spek, witte bonen in tomatensaus, een tomaat en toast. Dat gaat er prima in. Wij lopen naar The Harp & Castle, een pub waar de Groningers en Hibees zich verzamelen. Zo'n anderhalf uur later gaan we richting Easter Road. In de verte zien we het stadion al opdoemen, met de nieuwe tribune. Men heeft z'n best gedaan, want het is een mooie tribune geworden met genoeg eettentjes. Meer dan op de oude tribune in elk geval.


Op de nieuwe East Stand

De wedstrijd eindigt in een teleurstelling voor de thuisploeg. Hibernian doet het dit seizoen niet goed, maar koploper Celtic laat nauwelijks zien dat het een beter elftal heeft. Individueel is Celtic wel beter. Met een individuele actie komt Celtic net voor rust op voorsprong en net na rust staat het al 0-2. De Hibs doen hun best er nog een wedstrijd van te maken, maar zijn gewoon niet goed genoeg. Als op driekwart van de wedstrijd met de fraaie 0-3 valt, is de wedstrijd gespeeld. Veel supporters verlaten de tribune. Wij blijven zitten tot het eind, maar gescoord wordt er niet meer.

Daarna lopen we weer naar The Harp & Castle. Het is er gezellig druk en het bier en de cider vloeien rijkelijk. Tegen 17.30 uur verlaten we de tent om even een hapje te eten. We belanden in de The Guildford Arms, een mooie pub waar je ook prima kunt eten. We drinken er nog een aantal glazen en gaan dan terug naar het hotel, waar nog even wordt gezeten en gedronken en daarna naar bed: morgen weer een matchday.

Sunday

De volgende ochtend staan we redelijk vroeg op, want we gaan vandaag naar Glasgow voor een rugbywedstrijd: Glasgow Warriors tegen London Wasps. Per trein belanden we in Glasgow, waar we een uurtje rondkijken in het centrum. Daarna worden we opgepikt door Jack, een Hibernian-supporter uit Glasgow. Hij leidt ons rond in zijn cabrio en brengt ons uiteindelijk naar Firhill Stadium, het stadion van voetbalclub Partick Thistle, maar ook de thuishaven van de Glasgow Warriors.


Rugby in Glasgow

De thuisploeg begint goed tegen de sterker geachte Wasps en komen op een 3-0 voorsprong. Daarna maken de Londenaren echter een try en benutten een free kick: 3-10. Daarmee hebben de Wasps echter meteen hun kruit verschoten. De Warriors knokken wel door en komen stukje bij beetje langszij. In de tweede helft is het eenrichtingsverkeer en staat er uiteindelijk 20-10 op het scorebord. Een mooie overwinning.

We belanden in de The Tennents Bar, waar we wat drinken en tevens een hapje eten. Daarna neemt Jack ons mee op een kroegentocht door de stad. Aan het eind van de avond bedanken we Jack voor zijn rondleiding en pakken de trein terug naar Edinburgh, maar we in het hotel nog even wat drinken. Daarna gaat bij de meesten het licht uit.

Monday

Op maandag vliegen we pas aan het eind van de middag en dus is er nog volop gelegenheid om Edinburgh in te trekken. Een bezoek aan het Carlton Hill, het kasteel en de Royal Mile worden natuurlijk niet overgeslagen en in Princes Street worden inkopen gedaan.

Tegen 15.45 uur pakken we een bus richting het vliegveld. Daar worden de laatste ponden uitgegeven aan eten, drinken en souvenirs en gaan we langzaamaan naar de gate. De terugvlucht verloopt prima en rond de klok van 21.15 uur landen we in Bremen. Twee uur later zijn we weer terug in Groningen. Het was weer een mooi Schotland-weekendje.

Reisverslag Foto's Edinburgh Foto's Glasgow

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl