Forum | Prikbord | Info | Links
 
In een slaapzak voor een seizoenkaart, 19 juni 2006

In een slaapzak voor een seizoenkaart

GRONINGEN - Enkele tientallen supporters van FC Groningen brengen de nacht door in de Euroborg. Ze hopen maandagmorgen alsnog een seizoenkaart in de wacht te slepen. Vanaf 9 uur gaan de laatste 500 kaarten in de verkoop.

"Wij waren hier al om half vier vanmiddag." Martin en Linda uit Ten Boer en Raymond uit Hoogkerk waren de eersten bij stadion Euroborg. Slaapzak, bier, chips. "En lekker weer, dus wat kan ons gebeuren", zeggen ze er welgemoed bij.

De hele nacht voor de deur van het stadion, want die seizoenkaart moet bemachtigd worden. Vandaag gaan de laatste vijfhonderd kaarten van de hand, dan is er echt niet één meer te krijgen. "Als we gewacht hadden tot in de ochtend, moet je maar afwachten hoe druk het dan is en of je er nog eentje krijgt", zegt Martin.

Ze zijn niet de enigen deze late avond, andere dapperen zijn al aangesloten. Zoals de groep uit Wehe den Hoorn. "We moeten er bij zijn." Er wordt weer een blikje bier uit de tas getoverd. "Zo komen we de nacht wel door. Koffie? Nee, dat is voor mietjes."

Kleine Hugo slaapt al zowat. Hij is acht jaar. Zijn vader zit rechtop in zijn slaapzak. "Mijn zoon wil zo graag naar FC Groningen, dus moeten we het maar zo doen deze nacht. Wij wonen hier vlakbij, maar daar heb je morgenochtend niks aan."

Een beveiligingsbeambte van de Euroborg houdt alles een beetje in de gaten. "We hebben de namen van de aller eersten genoteerd, maar dat wil niet zeggen dat ze weg mogen. Opgestaan is plaats vergaan. We hebben nu al hekken neergezet om teveel gedrang te voorkomen als het ochtend is."

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen is blij verrast. "Dit is toch geweldig? En ook uniek voor de club. De verkoop begint vandaag om negen uur en we verwachten dat binnen een uur alle vijfhonderd kaarten weg zijn." (bron: DvhN, 19 juni 2006, Paul Zweverink)


FC-fans overnachten voor Euroborg

GRONINGEN - Tientallen FC Groningen-fans hebben de afgelopen nacht doorgebracht voor de Euroborg. Ze hoopten zo kans te maken op de laatste vijfhonderd seizoenkaarten in de voorverkoop.


Foto: RTV Noord.


Foto: RTV Noord.

De kassa's van de Euroborg gingen maandagmorgen om negen uur open en toen stonden er inmiddels lange rijen voor het stadion. De seizoenkaarten waren in een mum van tijd uitverkocht. (bron: RTV Noord, 19 juni 2006)


'Dit wachten duurt te lang; ik moet werken en mijn zoon spijbelt nu al'

Het affiche van de WK-strijd Nederland-Argentinië spreekt momenteel meer tot de verbeelding dan dat van FC Groningen-Sparta op een mistige najaarsmiddag. Maar de FC-fans hadden gisteren wel een nacht kamperen over voor een seizoenkaart.

Vooraf was al de verwachting dat het druk zou worden op het moment dat de club de laatste 500 seizoenkaarten in de verkoop zou doen. Seizoenkaarten voor een plek in het nieuwe stadion die al eerder in de verkoop gingen, werden reeds gekoesterd als een kleinood. FC Groningen kende tenslotte een geweldig seizoen, scoorde Europees voetbal en als je wint heb je vrienden. "Rijen dik", zongen Herman Brood en Henny Vrienten.

Voor de Euroborg waren de rijen gistermorgen dik, maar vooral erg lang. "Rond half zeven zijn we begonnen met het uitdelen van omwisselbiljetten", zegt een medewerkster. "Die biljetten konden de mensen vanaf negen uur omruilen voor een seizoenkaart. We waren er zo doorheen."

De Nederlandse Amerikaan Curtis heeft mazzel. Hij staat redelijk voor in de rij en kan, als hij voldoende geduld oefent, een seizoenkaart in de wacht slepen. Tot een paar jaar geleden was hij collega van trainer Ron Jans op het Maartenscollege.

De successen van Jans inspireren Curtis na drie jaar weer een seizoenkaart aan te schaffen. Zonder het te beseffen heeft een laatkomer de pech van zijn leven. Hij meldt zich aan het einde van de rij waar hij van een medewerker te horen krijgt dat de kaarten zijn uitverkocht. Mismoedig haalt hij de schouders op. "Ik was vanmorgen om vier uur wakker en dacht nog, zal ik erheen gaan, maar ja wie doet dat nou."

De man heeft zijn hielen nog niet gelicht of uit de rij wachtenden maakt zich een vader met zijn zoon los. Hij levert zijn omwisselbiljet in bij de medewerker. "Het gaat nog wel drie uur duren voordat ik aan de beurt ben en dat gaat niet. Ik moet werken en hij (wijzend naar zijn sip kijkende zoon) moet naar school. Hij spijbelt nu al." De medewerker zucht: "Met dit biljet had ik die jongen, die om 4 uur wakker was, blij kunnen maken."

Nog een paar weken en dan begint FC Groningen aan het nieuwe seizoen en één ding staat vast: Op die mistige najaarsmiddag bij FC Groningen- Sparta is het volle bak in de Euroborg, onder de bezoekers ook de 8-jarige Hugo die zich vanmorgen na een nacht wachten verzekerde van een seizoenkaart.

In de rij wachten ontstaat tegen tien uur enige commotie. De wachtenden krijgen twee agenten in de gaten die rond de Euroborg wederom tientallen bekeuringen uitdelen. Opmerkelijk: de onopvallende blauwe auto van de verbaliserende agenten staat op exact dezelfde wijze geparkeerd als de auto's die 'versierd' zijn met een parkeerboete. Niet echt het goede voorbeeld dus. (bron: DvhN, Richold Brandsma)

Al vroeg arriveren er supporters.

Er wordt koffie uitgedeeld aan de mensen in de rij.

De rij wordt steeds groter.

De rij wordt steeds groter.

Er worden omwisselbiljetten uitgedeeld.

Wachten tot de deuren van de administratie open gaan.

terug Met dank aan: Luuk


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl