Forum | Prikbord | Info | Links
 
Er gloeit nog groenwit vuur, 26 april 2006

Er gloeit nog groenwit vuur

Het is even na drie├źn als op perron 6 van het Groninger hoofdstation twee dubbeldekkers klaar staan. De supporters zijn enthousiast. Op naar de Arena, voor de finale van de play-offs: Ajax-FC Groningen!

15.20 uur: De groenwitte menigte begint op het perron te springen. Immers: 'Wie niet springt, die is een jood'. Velen kennen het lied. Het komt deze dag nog vaak voorbij, evenals 'Boeren! Boeren! Boeren!' en 'Come on FC'.

15.40 uur: Oud-leider van de harde kern, Geert Spieker, kijkt wat glazig naar de menigte. Wat had hij graag in die trein gezeten. Maar helaas, Spieker is tegenwoordig raadslid en vanavond is er een vergadering. "Het volk heeft mij gekozen, ik moet nu prioriteiten stellen." Hij voorspelt 2-1 voor Ajax. "Dat is genoeg, thuis slachten we ze af."

16.30 uur: In ras tempo gaat het richting Amsterdam. Het transport heeft iets weg van veevervoer. Iedereen op een kluitje en onder zware begeleiding. Er is geen ontsnappen meer aan. In Amsterdam leidt een hermetisch afgesloten tunnel de supporters richting uitvak. Terug gaat het net zo. Tientallen agenten, ME'ers en stewards houden de wacht.

19.00 uur: Het is nog stil in de Arena als de supporters hun curve op de bovenste ring innemen. Vol ijver worden spandoeken opgehangen. Groeten uit Drouwen, Musselkanaal en Beilen en uiteraard groenwit textiel met 'Wij gaan winnen vandaag'. Met luid gejuich van het legioen worden Ron Jans en zijn mannen begroet.

21.55 uur: 2-0. De hele Arena zingt 'Wat zijn die boeren stil!' In het uitvak wordt het stil. Met de armen over elkaar staart de harde kern naar het veld. Bij de een is er berusting, in een ander supportershart gloeit nog groenwit vuur. "Thuis pakken we ze."

0.00 uur: Het is ver na middernacht als dubbeldekkers 7840 en 7841 Groningen weer binnen rijden. De heenreis was korter dan de terugreis. (bron: DvhN, 27 april 2006, William Pomp)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl