Forum | Prikbord | Info | Links
 
Bord Oosterparkstadion weer weg, 21 maart 2006

Bord Oosterparkstadion weer weg

GRONINGEN - Opnieuw hebben supporters van FC Groningen het naambord van het Oosterparkstadion gestolen. Er is nog steeds geen plek in de Euroborg voor het historische bord, tot spijt van de fans van de FC.


De supporters bewaren het bord tot de FC-directie er een mooie plek voor vindt.

Ze zijn boos, omdat de FC had beloofd het bord een mooi plekje te geven in de Euroborg. Vorige week vonden enkele supporters het bord echter op een stapel rotzooi bij het Oosterparkstadion. Ze gaan deze week de directie van de club suggesties doen voor een mooi plekje.

Wanneer die geen harde toezeggingen doet over een plekje voor het bord, krijgt de club het niet terug. "We hebben het bord op een veilig plekje opgeborgen, zodat niet zomaar iedereen het bord mee kan nemen. Want dat was in de Oosterpark wel mogelijk. Het bord lag er open en bloot", zegt bestuurslid Nico Swart van de Supportersvereniging.

Zij willen dat het bord een herinneringsmonument wordt voor het Oosterparkstadion. dat volgend jaar wordt gesloopt. "Iedereen moet het bord kunnen zien, en dan even terugdenken aan de tijden in het oude stadion", mijmert Swart. (bron: RTV Noord, 21 maart 2006)


Naambord lag bij grofvuil

Het naambord van het Oosterparkstadion is opnieuw ontvoerd. De daders zijn supporters van FC Groningen die boos zijn op de leiding van de FC die het bord geen plek geeft bij de Euroborg. De directie had dat beloofd, maar het bord lag desondanks toch op een stapel grofvuil in het Oosterparkstadion. De supporters willen het bord nu zelf houden als de directie er niets mee wil doen. Ze hebben het bord veiliggesteld. (bron: OOG, 21 maart 2006)


Oosterparkpoort veilig

Twee weken voor het afscheid van het Oosterparkstadion werd hij al een keer 'gestolen': de groene poortboog die boven de hoofdingang prijkte. Toen was het de Z-side die vreesde dat de poortboog in de vergetelheid zou raken en stelde hem daarom tijdelijk in veiligheid. Maar de supporters gaven het aloude ding netjes weer terug toen FC Groningen beloofde er een mooie bestemming voor te kiezen.

Maar ja, woorden en daden, dat is niet altijd hetzelfde. De poort lag wekenlang als oud vuil tussen planken en ander materiaal te verpieteren achter de hoofdtribune van het Oosterpark en FC Groningen leek er niet meer naar om te kijken. Dat was een aantal supporters een doorn in het oog, dus herhaalden ze de truc van eerder: de poort werd wederom 'gestolen'.

De keer waren het enkele leden van de Groningen Fanatics, de groepering die zorgt voor de sfeeracties bij de wedstrijden van FC Groningen. "Toen we het gietijzeren project daar zagen rondslingeren, besloten we het voor supporters kostbare ding, dat veel emotionele waarde voor ons heeft, in veiligheid te stellen", aldus een woordvoerder van de Groningen Fanatics. "Wij zijn van mening dat FC Groningen zich niet aan de afspraak van destijds heeft gehouden, dus denken we het recht te hebben dit te doen. De poort is nu in veiligheid en niet voor iedereen zomaar mee te nemen."

De Fanatics zullen een voorstel doen aan de club waar de aloude poortboog een plek kan hebben in de Euroborg. "We hebben intussen een aantal idee├źn op papier gezet en zullen die binnenkort aan FC Groningen presenteren. Hopelijk keert het naambord dan snel terug tussen de supporters, waar het thuishoort." (Bron: DvhN, 22 maart 2006, Paul Zweverink)


Bron: De Telegraaf, 23 maart 2006.


terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl