Forum | Prikbord | Info | Links
 
Euroborg wil geen 'Z-Side' op tribune, 23 maart 2005

Euroborg wil geen 'Z-Side' op tribune

GRONINGEN - De wens van veel supporters ten spijt krijgt de tribune in het voetbalstadion Euroborg niet het motief 'Z-side'. De eigenaar van het stadion, Euroborg NV, kan niet met dat ontwerp leven.

De afgelopen weken konden supporters van de club via een enquete kiezen uit verschillende ontwerpen die via witte stoeltjes op de verder groene tribunes uitgebeeld zouden worden. Vorige week lanceerde de supportersvereniging het idee om 'Z-side' uit te beelden op een van de tribunes. De clubleiding schreef opnieuw een enquĂȘte uit. Vervolgens koos meer dan 70 procent van de 1350 deelnemende supporters voor 'Z-side'. De keus voor het motief leek bepaald. Euroborg NV liet de club gistermiddag echter weten dat het motief op bezwaren stuit.

Zonder direct het woord voetbalvandalisme in de mond te nemen, zegt Euroborg-directeur Louwris Kroon dat de naam Z-side "een aanduiding is die erg de nadruk legt op een bepaalde kant van het voetbalbedrijf." Kroon: "We willen in de Euroborg natuurlijk graag de ruimte geven aan voetbalsupporters en zijn ook zeker bereid daarover te praten met de voetbalclub. Maar we moeten in de Euroborg ook rekening houden met anderen die van het complex gebruik maken. Ja, dan denk ik aan de bedrijven in complex. Maar ook het stadion zelf wordt door anderen gebruikt."

Namens de club zegt directeur Hans Nijland het besluit van Euroborg NV te betreuren. "We vinden het belangrijk onze supporters in het nieuwe stadion een plek te geven waarmee ze zich kunnen identificeren."

Op de tribunes worden achter beide doelen de clublogo's afgebeeld, terwijl op de lange zijde FC Groningen komt te staan. FC Groningen wil nu onderzoeken of uitingen van clubliefde op een andere manier in het stadion kunnen worden aangebracht, op een manier die voor Euroborg NV wel acceptabel is. Euroborg NV wil daarover praten. (bron: DvhN, 23 maart 2005, Richold Brandsma)


FC Groningen houdt vast aan 'Z-side' op tribune Euroborg

GRONINGEN - FC Groningen staat erop dat de tribunes van de Euroborg worden opgesierd met de tekst 'Z-side'. De club gaat niet akkoord met de afwijzing van het motief door Euroborg NV, de eigenaar van het stadion. De supporters konden de afgelopen weken kiezen uit verschillende motieven die op de tribunes zouden komen. Een heel grote meerderheid koos voor de tekst Z-side.

Euroborg NV liet vervolgens weten dat Z-side niet acceptabel is. "Z-side verwijst toch naar een bepaald aspect van het voetbalbedrijf", verklaarde directeur Louwris Kroon. Kroon voegde eraan toe dat er in de Euroborg rekening gehouden moet worden met meerdere gebruikers van het complex.

FC Groningen gaat op haar beurt niet akkoord met de afwijzing. "We vinden dat we als huurder van het stadion een belangrijke stem hebben in het tribuneontwerp. We hechten bovendien veel waarde aan de mening van de supporters." Volgens de clubleiding wordt ook in andere voetbalstadions op de tribune verwezen naar 'vaknamen'. Zo heeft Ajax F-side in de Arena, FC Twente heeft vak P en FC Utrecht heeft Bunnik-side.

De club heeft donderdag een brief gestuurd naar Euroborg NV en de aandeelhouders, waarin ze haar standpunt duidelijk maakt. Bij Euroborg NV was donderdag niemand bereikbaar. (bron: DvhN, 25 maart 2005, Richold Brandsma)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl