Forum | Prikbord | Info | Links
 
Benefietduel FC Groningen - BV Veendam, 5 januari 2005

Benefietduel FC Groningen - BV Veendam

GRONINGEN - FC Groningen en BV Veendam spelen woensdagavond een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Het duel vindt plaats in het Oosterparkstadion en begint om 19.30 uur. Een kaartje kost vijf euro voor supporters, maar ook voor spelers, trainers, bestuursleden en journalisten.

FC Groningen en BV Veendam hopen op een uitverkocht Oosterparkstadion. De wedstrijd staat onder leiding van Roelof Luinge. Hij wordt geassisteerd door Arie Brinks en Bram Souisa. (bron: RTV Noord, 31 december 2004)


Groningen en Veendam spelen benefiet

GRONINGEN - FC Groningen en BV Veendam spelen woensdagavond in het Oosterparkstadion een benefietwedstrijd ten bate van de hulpverlening in Azië. De toegang bedraagt 5 euro. De opbrengst gaat, zonder aftrek van gemaakte kosten, naar het landelijke gironummer 555.

Niet alleen de toeschouwers moeten de entreeprijs betalen. Ook de aanwezige voetballers, bestuursleden, scheidsrechter en journalisten doneren 5 euro.

De actie is een initiatief van een journalist van RTV Noord. "We hebben dat idee direct omarmd", meldde Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen. "Het zou prachtig zijn als we het stadion vol krijgen." (bron: DvhN, 1 januari 2005)


Organisatie benefietduel hoopt op vol Oosterpark

GRONINGEN - FC Groningen en BV Veendam hopen woensdagavond voor een vol Oosterparkstadion te mogen voetballen. "Want elke euro is meegenomen voor de slachtoffers in Azië", zegt Jan van der Veen, sportverslaggever bij Radio/TV-Noord. Van der Veen vond bij zowel FC Groningen als BV Veendam snel gehoor en enthousiasme voor zijn plan om woensdag (aanvang 19.30 uur) een benefietwedstrijd te spelen waarbij de opbrengst gestort wordt op giro 555 van het Rampenfonds ten bate van de slachtoffers in Azië.

Commissaris van de koningin van Groningen Hans Alders opent de avond, schaatsdiva Marianne Timmer verricht de aftrap en er treden verschillende artiesten op. De entree is minimaal vijf euro. (bron: DvhN, 3 januari 2005, Paul Zweverink)

De reportage in het Sportjournaal. Humberto Tan.

De verkoper van programmaboekjes. Speciale programmaboekjes.

Interviews met supporters. Interviews met supporters.

De spelers komen het veld op. De spelers komen het veld op.

Initiatiefnemer Jan van der Veen. Het is druk in het Oosterpark.

Erwin Koeman... en Wouter Bos verrichten de aftrap.

Speciale reclameborden. Salmon scoort voor FC Groningen.

Groningen en Veendam halen 150.000 euro op

De benefietwedstrijd tussen FC Groningen en BV Veendam bracht woensdagavond 150.000 euro op. De opbrengst gaat in zijn geheel naar gironummer 555, voor de slachtoffers van de zeebeving in Zuid-Oost Azië. De noordelijke derby was speciaal georganiseerd voor het goede doel. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ruim tienduizend toeschouwers waren op de wedstrijd afgekomen. (bron: VI, 5 januari 2005)


Benefietduel levert anderhalve ton op

GRONINGEN - De benefietwedstrijd van FC Groningen en BV Veendam heeft woensdagavond 150.000 euro opgebracht. Eigenlijk was er 117.553 euro ingezameld, maar de gemeente en de provincie Groningen hebben dit bedrag verhoogd naar anderhalve ton. De opbrengst gaat in zijn geheel naar giro 555 voor hulp in Azië.

Meer dan tienduizend toeschouwers keken woensdagavond naar de wedstrijd. Zij betaalden vijf euro voor een toegangskaartje. Ook de spelers, trainers, en journalisten betaalden dit bedrag. Verder droegen de sponsoren van beide clubs hun steentje bij. De wedstrijd eindigde overigens in een gelijkspel: 1-1. (bron: RTV Noord, 6 januari 2005)


Benefietwedstrijd 'gigantisch succes'

De benefietwedstrijd tussen FC Groningen en BV Veendam leverde woensdagavond het respectabele bedrag van honderdvijftigduizend euro op. Dat mooie, ronde bedrag kwam tot stand doordat gemeente Groningen en de provincie de opbrengst royaal naar boven afrondden.

Liefst 10.447 toeschouwers kwamen in het Oosterpark kijken, een onverwacht grote belangstelling. Zij waren goed voor een bedrag van ruim 52.000 euro. Sponsors deden ook heel gul een greep in de portemonnee en kwamen tot meer dan 65.000 euro. Die dik 117.000 euro werd dus aangevuld tot 150.000. Geen wonder dat initiatiefnemer Jan van der Veen, sportverslaggever van RTV Noord, sprak van een 'gigantisch succes'. Hij, als enige ongeveer, zag het succes van de actie aankomen zoals het zich inderdaad ontvouwde.


Piet Fransen

Voormalig FC-speler Piet Fransen verbaasde zich tijdens de wedstrijd over het volle stadion: "Ik had nooit gedacht dat er meer dan 6000 toeschouwers zouden komen." En dan FC-directeur Hans Nijland, na afloop in de persruimte: "Die Van der Veen had het vooraf over tienduizend toeschouwers. Ik dacht 'waar wil hij die vandaan halen?'."

Nou ja, uit Groningen en omstreken dus. Van der Veen: "Ik heb steeds gedacht dat het een volle bak zou worden, ook al is het in januari en midden in de winterstop. Niet alleen omdat het een krachtmeting is tussen FC Groningen en BV Veendam, maar omdat het voor een gigantisch goed doel is. Als je nagaat dat de drie topclubs PSV, Ajax en Feyenoord met hun drieën 150.000 euro opbrengen en wij in het Noorden dat kunnen met één wedstrijd, dan kun je je petje diep afnemen voor de noorderling."


Prominenten

Het duel tussen de twee noordelijke profvoetbalclubs trok behalve 'gewone' toeschouwers uiteraard tal van prominenten. Eén van de bekendste was PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos, die samen met Erwin Koeman de aftrap van het duel verrichtte. Bos had, speciaal voor de benefiet, een vergadering in het Noorden met een uurtje uitgesteld om in het Oosterpark aanwezig te kunnen zijn. Na de aftrap spoedde hij zich onmiddellijk richting die vergadering. Ook de lokale politiek was vertegenwoordigd, met name B en W: burgemeester Wallage was aanwezig, evenals de wethouders Paas en Smink.

Verbaal werd het duel geopend door de Groninger CdK Hans Alders. Omdat woorden te kort schieten de omvang van de ramp in Zuid-Oost-Azië te beschrijven, hield Alders het kort. De kern van zijn boodschap - het publiek moeizaam bereikend vanwege de hinderlijk krakende geluidsinstallatie - sprak voor zich: "Geef antwoord aan de schreeuw om solidariteit." Het bijeen gevoetbalde bedrag was dat antwoord.

En, o ja, de wedstrijd eindigde in 1-1. Glen Salmon scoorde 1-0 namens FC Groningen, Marnix Kolder zorgde voor de gelijkmaker. Dat de wedstrijd slecht was geweest, was volgens FC-trainer Ron Jans spijtig, maar van ondergeschikt belang: "Ik ben altijd al trots op FC Groningen, maar wat deze club vanavond samen met BV Veendam heeft bereikt, dat maakt me nog veel trotser."(bron: DvhN, 6 januari 2005, Paul Bosman).
terug Met dank aan: Claus


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl