Forum | Prikbord | Info | Links
 
Groenwitte armada naar Heerenveen, 23 november 2004

Supportersvereniging wil volksverhuizing op 10 december

Hoewel er nog drie wedstrijden te spelen zijn voor het zover is, kijkt een groot deel van de FC-supporters al met een schuin oog vooruit. Vrijdag 10 december is het namelijk weer zover: er wordt dan in Heerenveen om 20.00 uur afgetrapt bij de noordelijke derby. De Supportersvereniging hoopt 1000 groenwitte fans in het uitvak te begroeten.

De afgelopen jaren stond het aantal beschikbare kaarten voor het uitvak vaak ter discussie. Door de uitbreiding van het Abe Lenstra Stadion, is nu echter ook het uitvak vergroot. Dat houdt in dat er voor het eerst 1.000 (duizend!) kaarten beschikbaar zijn voor FC-fans. En wat zou er nu mooier zijn, dan een uitverkocht uitvak en de steun van duizend groenwitte supporters? Dat was ook de gedachte van de Supportersvereniging FC Groningen. Voorzitter Jan Westerhoff rekent vast op een bomvol uitvak: "Koopt allen een kaart, want er is toch maar één Trots van het Noorden!"

In goed overleg met FC Groningen en ook SC Heerenveen is er dit jaar een zeer soepele regeling vastgesteld voor het bezoeken van de wedstrijd. Bovendien is er het éénmalige actie dat zowel leden als niet-leden van de Supportersvereniging kaarten kunnen aanschaffen in de voorverkoop en bovendien dezelfde prijzen worden gehanteerd. Dit om de drempel voor FC-fans zo laag mogelijk te maken. Iedere FC-fan kan op vertoon van geldige legitimatie één kaart aanschaffen, dan wel voor de FanTour (24 euro) of voor de autocombi (15 euro).

Deze mogelijkheid is er van maandag 22 tot en met donderdag 25 november tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het Supportershome. En tevens na afloop van de thuiswedstrijd tegen AZ (zondag 28 november) vanaf 16.15 uur tot 17.00 uur bij de merchandise-unit vlak voorbij de hoofdingang van het Stadion Oosterpark. Uiteraard zijn kaarten verkrijgbaar zo lang de voorraad strekt.

De FanTour vertrek op vrijdag 10 december vanaf de Sontweg. Kaarten voor de autocombi kunnen vrijdagavond omgewisseld worden op de parkeerplaats McDonald's vlakbij het stadion in Heerenveen. Nogmaals deze prijzen (respectievelijk 24 en 15 euro) gelden alleen bij op de speciale verkoopavonden en na de wedstrijd tegen AZ. De prijzen gelden dus zowel voor leden en niet-leden van de Supportersvereniging, al heeft iedereen natuurlijk de mogelijkheid om (voor 12 euro per seizoen) lid te worden van de vereniging. Bij alle uitwedstrijden na de winterstop geldt weer een korting van 4 euro op de FanTour, speciaal voor leden.


Kaartverkoop

Verkoop FanTour (28 euro): van zaterdag 27 november tot en met donderdag 9 december om 21.00 uur. Zolang de voorraad strekt! Via TicketBox, (Seizoen)ClubCard FC Groningen verplicht. De bussen vertrekken vrijdag 10 december vanaf de Sontweg. In de bus is het tonen van omwisselbiljet en legitimatie verplicht.

Verkoop autocombi (18 euro): van zaterdag 27 november tot en met donderdag 9 december om 21.00 uur. Zolang de voorraad strekt! Via TicketBox, (Seizoen)ClubCard Groningen verplicht. Kaarten voor de autocombi kunnen vrijdagavond op vertoon van geldige legitimatie omgewisseld worden op de parkeerplaats McDonald's vlakbij het stadion in Heerenveen. (bron: FC Groningen, 18 november 2004)


Kaarten Heerenveen - Groningen gewild

GRONINGEN - Er was maandag grote belangstelling voor kaarten van de uitwedstrijd van FC Groningen tegen SC Heerenveen. De noordelijke voetbalderby wordt op vrijdag 10 december gespeeld.

De supportersvereniging van FC Groningen is er in geslaagd duizend toegangskaarten voor dit duel te bemachtigen. Dat zijn er enkele honderden meer dan in voorgaande jaren. Maandag gingen de eerste kaarten als warme broodjes over de toonbank. Er werden maar liefst 725 kaarten verkocht. De overige 275 kaarten zullen dinsdagavond vanaf 19.00 worden verkocht. (bron: RTV Noord, 23 november 2004)


Vanavond alleen nog kaarten eigen vervoer

Het was maandagavond ronduit hectisch te noemen in het Supportershome. Op de eerste verkoopavond voor de noordelijke derby van 10 december, gingen reeds 725 kaarten van de hand. De FanTour zal afreizen met twee bussen. De resterende kaarten zullen dinsdagavond vanaf 19.00 uur verkocht worden.

Nog 275 kaarten zijn er vanavond in het Supportershome te koop voor de wedstrijd SC Heerenveen-FC Groningen, die op vrijdag 10 december om 20.00 uur zal beginnen in het ALS te Heerenveen. De FanTourbussen zijn naar de stormloop van maandag inmiddels vol, dus zijn alleen nog omwisselbiljetten verkrijgbaar voor de eigen vervoer.

Voor 15 euro koop je een -op vertoon van geldige legitimatie- een kaart en reis je op de wedstrijddag op eigen vervoer naar Heerenveen. Daar wissel je de kaart bij de McDonald's in Heerenveen om voor een toegangsbewijs tot het stadion.

Als er na vanavond nog kaarten over zijn, zullen ook woensdagavond en donderdagavond nog kaarten te koop zijn. Hierover wordt u via deze website op de hoogte gehouden. (bron: FC Groningen, 23 november 2004)


Groenwitte armada naar Heerenveen

FC Groningen reist op vrijdag 10 december met DUIZEND supporters naar Heerenveen. Alle beschikbare kaarten voor het gastenvak zijn uitverkocht. Dinsdagavond zijn de laatste tickets van de hand gegaan. Nog nooit steunden zoveel fans de FC in de uitwedstrijd tegen de aartsrivaal.

Voor de wedstrijd Heerenveen - FC Groningen waren dit jaar duizend kaarten beschikbaar voor supporters van de FC. Een aantal dat fors meer is dan de afgelopen jaren. Dit dankzij de uitbreiding van het Abe Lenstra Stadion.

Inmiddels zijn alle beschikbare kaarten voor het gastenvak verkocht. Maandagavond gingen in een paar uur tijd ruim zevenhonderd tickets over de toonbank; dinsdagavond vlogen ook de laatste kaarten weg. (bron: FC Groningen, 24 november 2004)


Kaartverkoop Heerenveen; een terugblik

Inmiddels zijn alle kaarten voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen uitverkocht. Op de eerste verkoopdag werd de Supportersvereniging volledig overdonderd door de enorme belangstelling wat uiteindelijk resulteerde in de verkoop van ruim 700 kaarten binnen twee uur tijd. Deze belangstelling doet een beetje denken aan de kaartverkoop voor de wedstrijden in Europees verband die wij in het verleden hadden.

Een aantal weken geleden was de wedstrijd Heerenveen - FC Groningen nog een verplichte buscombi, maar na een aantal gesprekken tussen de verantwoordelijke partijen is besloten om de wedstrijd om te zetten in een autocombi. Hierop werd besloten om een actie te organiseren waarbij de Supportersvereniging de kaart verkoop op vier avonden zou doen om het uitvak volledig uitverkocht te krijgen. Door de successen van de FC van de laatste wedstrijden en met name de overwinning tegen Feyenoord in Rotterdam is er een enorme run op kaarten ontstaan voor deze noordelijke derby. Deze enorme belangstelling had niemand verwacht, wij hadden per slot van rekening vier verkoopavonden ingepland en op de eerste avond moest er met spoed extra kaarten bijgemaakt worden door de FC.

Vanaf maandag 22 november kon iedereen met een geldig legitimatiebewijs of seizoenkaart van de FC een kaart aanschaffen voor de wedstrijd tegen Heerenveen. De procedure rondom de verkoop kon ook niet meer aangepast worden aangezien deze al via de officiële site van de FC, teletekst en het Dagblad van het Noorden was gecommuniceerd.

Op de tweede verkoopdag stonden de eerste belangstellenden al om 16.00 uur bij het Supportershome. De belangstelling werd alleen maar groter waardoor er uiteindelijk besloten is om bonnen uit te delen voor diegenen die al in de rij stonden voor een kaart. Hiermee werd voorkomen dat de supporters urenlang in de rij zouden staan en aan het eind teleurgesteld moesten worden.

Als deze belangstelling voor de uitwedstrijden van de FC aanblijft, zullen wij in samenwerking met FC Groningen naar een structurele oplossing gaan zoeken voor de verkoop van kaarten voor uitwedstrijden. (bron: FC Groningen, 24 november 2004)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl