Forum | Prikbord | Info | Links
 
Vitesse - FC Groningen, 21 februari 2004

Drie aanhoudingen rond voetbalduel

De politie heeft zaterdagavond drie aanhoudingen verricht rond de voetbalwedstrijd Vitesse - FC Groningen. De eerste aanhouding betrof een 25-jarige Groninger, die op de Korenmarkt geen gehoor gaf aan de oproep het uitgaanscentrum te verlaten. Een evenoude plaatsgenoot werd tijdens de wedstrijd zelf in de kraag gegrepen omdat hij een stoeltje had vernield. Na afloop probeerde een 25-jarige Arnhemmer één van de bussen met Groningen-fans te belagen, maar nog voor hij daadwerkelijk iets kon gooien, werd hij tegengehouden door de politie. Vanwége de dreigende sfeer was extra ME opgeroepen.(bron: De Gelderlander, 23 februari 2004)


Massale inzet politie om fans van FC Groningen in bedwang te houden

De politie heeft zaterdagavond extra manschappen moeten oproepen om grote ongeregeldheden tussen fans van Vitesse en FC Groningen te voorkomen De onrust begon rond zes uur in de Arnhemse binnenstad, waar het uitgaanscentrum De Korenmarkt plotsklaps bezoek kreeg van zo'n tachtig voetbalfans uit Groningen. Zij zochten hun toevlucht tot de lerse Pub O'Connells. Onder hen bevonden zich de nodige supporters met een stadionverbod. Aanhangers van Vitesse bevonden zich op dat moment zo'n vijftig meter verderop, in café De Rebel. De politie was snel in groten getale ter plaatse, vormde een cordon en greep daarbij ook enkele keren hard in, waardoor een escalatie uitbleef. Uiteindelijk bleef het op de Korenmarkt bij één aanhouding. In en rond stadion Gelredome volgden er nog twee. (bron: De Gelderlander, 23 februari 2004)


Vernielingen toiletruimte O'Connells

De lerse pub O'Connells op de Korenmarkt in Arnhem blijft een populaire pleisterplaats voor voetbalfans. "Ik denk dat het met onze internationale uitstraling te maken heeft", vermoedt barkeeper T. Gok. Enkele weken, terug, bij Vitesse - Feyenoord, hield Gok wijselijk de deuren op slot omdat een eerder bezoek van Rotterdamse voetbalfans tot grote vernielingen had geleid. Zaterdagavond verwachtte Gok omtrent Vitesse - FC Groningen geen problemen en dus was O'Connells 'gewoon' open. Prompt kreeg Gok een invasie FC Groningen-fans te verwerken. De schade bleef beperkt tot vernielingen in de toiletruimte. (bron: De Gelderlander, 23 februari 2004)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl