Forum | Prikbord | Info | Links
 
Ron Jans praat met gekwetste supporters, 4 februari 2004

Ron Jans praat met gekwetste supporters

GRONINGEN - Trainer Ron Jans van FC Groningen gaat donderdagmiddag praten met een groep supporters van zijn club. Het gesprek is bedoeld om de lucht te klaren, nadat de gemoederen hoog opliepen na de verloren wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Volendam. Jans gaf toen op de persconferentie aan dat hij steun vanaf de tribunes miste. Die opmerking schoot een aantal supporters in het verkeerde keelgat. Op initiatief van de supportersvereniging zullen beide partijen donderdag de kwestie bespreken. (bron: RTV Noord, 4 februari 2004)


Ron Jans en supporters sluiten vrede

GRONINGEN - De lucht is weer geklaard tussen de supporters van FC Groningen en trainer Ron Jans. De FC-aanhang was kwaad op de trainer, vanwege opmerkingen na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Jans gaf toen op de persconferentie aan dat hij steun vanaf de tribunes miste. Die opmerking schoot een aantal supporters in het verkeerde keelgat. Op initiatief van de supportersvereniging zaten Jans en een deel van de supporters donderdagavond om de tafel om de boel uit te praten. Na een gesprek van ruim twee uur waren de supporters tevreden met de uitleg van Jans, die vooral benadrukte dat hij hetzelfde wil als de supporters: winnen. (bron: RTV Noord, 6 februari 2004)


Kou uit de lucht tussen trainer Jans en supporters

GRONINGEN - Liefst twee uur duurde het gesprek, maar het resultaat was er dan ook naar: de supporters van FC Groningen en trainer Ron Jans zijn weer met elkaar verzoend. "Gelukkig, de kou is uit de lucht", aldus voorzitter Jan Westerhoff van de supportersvereniging. "Zondag tegen NEC staan we weer keihard achter elkaar: spelers en supporters."

Het gesprek was een gevolg van rumoer dat na afloop van de wedstrijd FC Groningen-Volendam (0-1) ontstond toen Jans verklaarde teleurgesteld te zijn in de steun van de supporters. Dit schoot bij de fanatieke aanhang, die zich een paar dagen daarvoor in Breda bij NAC ook al in de steek gelaten voelde door de spelers, in het verkeerde keelgat. Gevolg: heftige en emotionele discussies, waarbij Jans zelf de confrontatie niet schuwde. "Dit gesprek was daarom echt nodig", vond de trainer.

Jans benadrukte nog eens het belang van de supporters. "Ik ben juist iemand die daar heel veel waarde aan hecht. We hebben de steun van ons publiek juist hard nodig. Maar ik ben ook iemand die snel z'n mening uit. Zondag was ik wat teleurgesteld en deed die uitspraken. Achteraf zeg ik: niet zo goed getimed, de emoties waren te hevig. Daarbij had ik meer de nadruk moeten leggen op het feit dat we niet goed voetbalden, dat dat toch vooral de oorzaak van die nederlaag was.

Maar vanavond hebben we lang en verhelderend met elkaar kunnen praten. Het was een goed gesprek, we staan allemaal weer op scherp, maar nu wel met dat ene gezamenlijke doel: we hebben het moeilijk nu, daar moeten we samen doorheen: spelers en publiek."

Jan Westerhoff sloot zich aan bij de woorden van Jans. "We zeggen allemaal wel eens wat. Ik deed dat na afloop van de wedstrijd tegen NAC, de trainer afgelopen zondag. De emoties liepen toen wat te hoog op. Maar intussen zitten we weer op één lijn. We doen dan ook een oproep aan alle supporters om komende zondag volledig achter de ploeg te gaan staan. Dat is nodig, we mogen niet weer verliezen." (bron: DvhN, 6 februari 2004, Paul Zweverink)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl