Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - FC Volendam, 1 februari 2004

Verliezend FC Groningen mist steun supporters

GRONINGEN - Door in het Oosterpark met 1-0 te verliezen van degradatiekandidaat Volendam werkte FC Groningen zich zondagmiddag danig in de nesten. De teleurstelling bij spelers, begeleiding maar niet in de laatste plaats bij het publiek was groot. Er klonk een striemend fluitconcert en na afloop werd er door fans en trainer nog een stevig robbertje gedebatteerd.

Ron Jans vond dat zijn team te hard werd aangepakt door de ongeruste fans. "Thuis zijn wij een bastion, een burcht waar je niet gemakkelijk doorheen komt. De supporters staan op de kantelen. Maar we hebben de laatste drie thuiswedstrijden nu verloren. Ik vond dat ons publiek ons vanmiddag niet genoeg steunde. Het was niet altijd goed, maar de jongens hebben wel geknokt. Wij hebben hier een fantastische club in het Noorden en daar moeten we goed mee omgaan."

In het supportershome konden de napratende fans van de persconferentie meegenieten en zij voelden zich aangesproken. Een veertigtal van hen zocht en vond het debat met Jans, die zich vol overgave in de confrontatie stortte. De gemoederen liepen hoog op, hoewel de moed van Jans door de supporters wel werd gewaardeerd.(bron: DvhN, 2 februari 2004, Henk Mulder)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl