Forum | Prikbord | Info | Links
 
WHC - FC Groningen, 25 september 2003, VERBODEN

Bekerduel FC mogelijk verboden

WEZEP - De bekerwedstrijd tussen FC Groningen en amateurclub WHC uit Wezep gaat mogelijk niet door. Het duel zou donderdag gespeeld worden. De burgemeester van Oldebroek (zie foto) overweegt het duel te verbieden, omdat hij ongeregeldheden vreest tussen aanhangers van FC Groningen en FC Zwolle. (RTV Noord, 21 september 2003)

Bekerduel WHC - FC Groningen op losse schroeven

WEZEP/ GRONINGEN - Burgemeester Zielhuis van Oldebroek (zie foto) in Gelderland overweegt het Amstel Cupduel tussen de zaterdagamateurclub WHC en FC Groningen te verbieden. De wedstrijd staat voor komende donderdag gepland. Zielhuis is bang dat aanhangers van FC Groningen en FC Zwolle het duel zullen aangrijpen om met elkaar op de vuist te gaan. Mocht Zielhuis besluiten daadwerkelijk de wedstrijd te verbieden, dan boekt FC Groningen een reglementaire 1-0 overwinning. FC Groningen zou daar niet gelukkig mee zijn: "Dat willen wij helemaal niet", zegt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen. "Ik neem vandaag nog contact op met burgemeester Zielhuis. Het is mogelijk dat wij met de inzet van onze stewards kunnen meehelpen om de wedstrijd toch te laten doorgaan." (bron: DvhN, 22 september 2003)


Bekerduel tegen WHC gaat gewoon door

Het Amstel Cup-duel tussen WHC en FC Groningen gaat aanstaande donderdag gewoon door. Dit heeft de lokale driehoek in Wezep vanochtend besloten. Mogelijke problemen tussen supporters van FC Zwolle, Ajax en FC Groningen waren de oorzaak van de twijfels die er ontstonden over het al dan niet doorgaan van de bekerwedstrijd. Burgemeester Zielhuis van de gemeente Oldebroek, waarin Wezep valt, heeft maandagochtend besloten om niet te zwichten voor de enkele kwaadwillende supporter.

Als Zielhuis de wedstrijd had verboden, was FC Groningen via een reglementaire 0-1 overwinning geplaatst voor de volgende ronde. Dit als gevolg van een nieuwe KNVB-regel, die een verbod van een wedstrijd gelijkstelt aan verlies van de thuisclub. Meer informatie over WHC is te vinden op de officiële website van WHC. De wedstrijd WHC - FC Groningen begint donderdagavond om 19.30 uur op Sportpark Mulderssingel. (bron: FC Groningen, 22 september 2003)


Duel WHC-FC Groningen gaat door

GRONINGEN - De bekerwedstrijd WHC–FC Groningen, die voor aanstaande donderdag gepland staat in Wezep, gaat gewoon door. Geruchten deden de ronde dat burgemeester Zielhuis van Oldebroek het duel wilde verbieden in verband met mogelijke ongeregeldheden tussen aanhangers van FC Groningen en FC Zwolle. Maar dit verwijst Zielhuis naar het rijk der fabelen. (RTV Noord, 22 september 2003)


Verbod WHC - FC Groningen

De burgemeester van de gemeente Oldebroek heeft na overleg met de voetbalvereniging WHC en de politie besloten om het donderdag 25 september in Wezep te spelen Amstel Cup-duel tussen WHC en Groningen te verbieden. Uit informatie is gebleken dat meerdere rivaliserende supportersgroepen van betaald voetbalorganisaties het voornemen hebben om deze wedstrijd aan te grijpen voor een onderling treffen op een onbekende plaats.

Dat betekent dat de beheersing van de openbare orde en veiligheid een dermate grote inzet van de politie vraagt die in redelijke mate niet verantwoord is. FC Groningen heeft zich nu via een reglementaire 0-1 overwinning geplaatst voor de volgende ronde. Dit als gevolg van een nieuwe KNVB-regel, die een verbod van een wedstrijd gelijkstelt aan verlies van de thuisclub. (www.whc-wezep.nl, 22 september 2003)


Burgemeester verbiedt WHC - FC Groningen

De wedstrijd uit de tweede ronde van de strijd om de Amstel Cup tussen WHC en FC Groningen is voor donderdag om veiligheidsredenen van het programma afgevoerd. Al enkele weken deden geruchten de ronde dat diverse supportersgroeperingen van clubs uit het betaalde voetbal (de politie van de gemeente Oldebroek geeft geen nadere aanduidingen) de wedstrijd zouden aangrijpen om met elkaar eens stevig op de vuist te gaan.

Lange tijd heeft het bestuur van WHC gedacht na overleg met de politie afdoende veiligheidsmaatregelen te kunnen nemen om het geweld te beteugelen en in elk geval buiten de deur te houden. Bewaking met camera's, plaatsen en verstevigen van hekwerken. Kortom, kosten noch moeite werden gespaard. In de loop van maandagmiddag kwamen berichten binnen dat het niet langer om vermoedens ging, maar dat er sprake was van serieuze dreiging van geweld. Overleg tussen politie, gemeentebestuur en WHC heeft vervolgens geleid tot de beslissing van burgemeester Zielhuis om de wedstrijd te verbieden.

Er is geen sprake van uitstel, maar van afstel. De wedstrijd zal namelijk niet opnieuw worden vastgesteld. Een aangeslagen Henri van Beek, voorzitter WHC, verklaarde tegenover Voetbal op Zaterdag dat het reglement rond de bekerwedstrijden daar niet in voorzien. Ook niet in verplaatsing van het duel naar Groningen, waar beide clubs zich in de afgelopen dagen wel toe bereid verklaarden. Alleen de regel, die bij dit soort complicaties van toepassing is, levert een duidelijke, maar zeer onbevredigende oplossing. WHC verliest de wedstrijd als thuisspelende vereniging reglementair met 0-1.

Henri van Beek tenslotte: "Wij waren op voorhand hartstikke blij met deze tegenstander. Ik heb nu vier dagen drie tot vier uur per dag vergaderd. Gigantisch veel maatregelen genomen ten koste van veel geld, veel kaarten verkocht in de voorverkoop, wat allemaal weer moet worden terugbetaald. Zo'n wedstrijd, maar ook deze maatregel heeft zo veel impact. De supporters hebben er naar toe geleefd. Die zijn zeer teleurgesteld. En bij de spelersgroep hingen de koppies vanavond ook." (bron: www.voetbalopzaterdag.nl, 22 september 2003)


Bekerduel tegen WHC alsnog afgelast

Burgemeester Zielhuis van Oldebroek heeft het bekerduel tussen WHC en FC Groningen alsnog verboden. Er waren nieuwe aanwijzigingen voor geweld tussen rivaliserende groepen raddraaiers. FC Groningen bereikt nu de derde ronde door een reglementaire 0-1 winst. Zielhuis meent dat de beheersing van de openbare orde en veiligheid in Wezep te veel politie-inzet zou vergen en dat spelen daarom onverantwoord zou zijn. Hooligans van Zwolle, Groningen en Ajax zouden in de wedstrijd mogelijk aangrijpen om tot een confrontatie te komen. Maandagochtend werd nog besloten, dat de wedstrijd wel doorgang zou kunnen vinden.


Maatregelen

WHC had in overleg met FC Groningen wel voorzorgsmaatregelen genomen. Zo had de FC aangeboden om zelf een groep stewards in te zetten bij de wedstrijd. WHC zegt het besluit van de burgemeester te respecteren, maar staat sportief en financieel met lege handen. De club had de organisatie rond de wedstrijd perfect geregeld. Maar het belangrijkste duel dat de amateurclub zou spelen, gaat nu aan de neus van WHC voorbij. De reglementen van de KNVB schrijven immers sinds dit seizoen voor dat de thuisspelende club in geval van een verbod door de burgemeester met 0-1 verliest.


Loting

Eerder bereikte FC Groningen de tweede ronde door een 1-4 overwinning bij HSC'21. Daarin zal de FC nu dus niet in actie komen. De loting voor de derde ronde zal donderdagavond plaatsvinden, nadat de andere 19 wedstrijden zijn gespeeld. Op SBS6 is vanaf 23.10 uur live te volgen, wie als volgende tegenstander uit de koker komt. (bron: www.fcgroningen.nl, 23 september 2003)Wedstrijd FC in Wezep alsnog verboden

OLDEBROEK - FC Groningen gaat zonder te spelen naar de volgende ronde van de Amstel Cup. Burgemeester Zielhuis van Oldebroek heeft maandag aan het eind van de middag het bekerduel tussen WHC uit Wezep en FC Groningen van komende donderdag alsnog verboden. De burgemeester is bang voor supportersgeweld tussen de aanhangers van FC Groningen en FC Zwolle.

Volgens de burgemeester is voor handhaving van de openbare orde en veiligheid zoveel politie-inzet nodig, dat het onverantwoord is de wedstrijd door te laten gaan. FC Groningen gaat nu door naar de volgende ronde omdat volgens de regels van de KNVB de thuisclub in dit geval met 1-0 verliest. (bron: RTV Noord, 23 september 2003)


FC Groningen zonder spelen ronde verder

FC Groningen heeft zonder te spelen de derde ronde van de Amstel Cup bereikt. De Eredivisionist had donderdag het duel moeten aangaan met WHC, maar die wedstrijd is op last van burgemeester Zielhuis geschrapt.

Het besluit is opvallend omdat maandagochtend het groene licht werd gegeven. Maar later op de dag kwam Zielhuis in samenspraak met WHC en de politie alsnog met het verbod. De burgemeester van Oldebroek achtte een te grote politie-inzet nodig om de openbare orde rond de wedstrijd te handhaven. De harde kernen van FC Groningen, Ajax en FC Zwolle zouden het bekerduel in Wezep aangrijpen om tot een confrontatie te komen.

Met het verbod is het bekertoernooi voor WHC voorbij. Dit seizoen gelden andere en strengere regels voor de Amstel Cup. Bij een verbod van een gemeente wordt de uitslag omgezet in een reglementaire 1-0 overwinning voor de bezoekende ploeg. FC Groningen gaat dus zonder te spelen door naar de derde ronde van de Amstel Cup. (bron: VI, 23 september 2003)


FC Groningen door in Amstel Cup

GRONINGEN - FC-Groningen heeft zich zonder te spelen geplaatst voor de volgende ronde van de Amstel Cup. Het duel met WHC, donderdag in Wezep, gaat niet door. Burgemeester Zielhuis van Oldebroek heeft de bekerwedstrijd verboden. Hij vreest ongeregeldheden tussen supportersgroepen van onder meer FC Groningen en FC Zwolle. FC Groningen krijgt een reglementaire 1-0 overwinning toegewezen. (bron: DvhN, 23 september 2003)


FC Groningen teleurgesteld over verbod bekerwedstrijd

GRONINGEN - Zonder daarvoor in actie te hoeven komen, heeft FC Groningen zich geplaatst voor de derde ronde van het Amstel Cuptoernooi. Burgemeester Zielhuis van Oldebroek heeft een streep gezet door het bekerduel tussen WHC en FC Groningen, donderdag in Wezep. Hij vreest ongeregeldheden tussen aanhangers van diverse supportersgroepen, onder meer die van FC Groningen en FC Zwolle.

Doordat Zielhuis de wedstrijd heeft verboden, plaatst FC Groningen zich rechtstreeks voor de volgende ronde. De thuisspelende club, zo heeft de voetbalbond in de reglementen van het Amstel Cuptoernooi vastgelegd, is verantwoordelijk voor het doorgaan van een wedstrijd. Lukt dat om welke reden dan ook niet, dan lijdt die club een reglementaire 1-0 nederlaag.

Gisteren, pas aan het eind van de middag, nam burgemeester Zielhuis de beslissing om de wedstrijd te schrappen. Na overleg met algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen en voorzitter Van Beek van WHC had hij eerder op de dag nog groen licht gegeven voor de bekerkrachtmeting tussen de zaterdagamateurs en de profs.

"Maar", laat Zielhuis weten, "in de loop van de middag kwamen er harde aanwijzingen dat diverse rivaliserende supportersgroepen met elkaar hadden afgesproken om in Wezep oude vetes uit te vechten. Om dat te kunnen beheersen heb je een politiemacht nodig die ik niet heb en die ik ook niet kan krijgen."

In het kamp van FC Groningen is met teleurstelling gereageerd op het besluit van Zielhuis. "De burgemeester zal ongetwijfeld zijn redenen hebben de wedstrijd te verbieden", zegt directeur Nijland, "maar voor het voetbal is dit hartstikke slecht." Trainer Ron Jans, aanvullend: "Dit is de meest vervelende manier om een ronde verder te komen. Beide partijen kunnen hier weinig aan doen. Je voelt je machteloos. Het is een treurig verhaal." (bron: DvhN, 23 september 2003, Jan Mennega)


Burgemeester verbiedt WHC - FC Groningen

OLDEBROEK - Burgemeester Zielhuis van Oldebroek heeft het bekerduel tussen de amateurs van WHC en de profs van FC Groningen van donderdag 25 september in Wezep verboden. De reden is gelegen in een voorgenomen botsing van rivaliserende supportersgroepen uit het betaalde voetbal bij gelegenheid van dit bekerduel. De burgemeester meent dat de beheersing van de openbare orde en veiligheid zoveel politie-inzet vergt dat het onverantwoord is.

WHC had in overleg met FC Groningen voorzorgsmaatregelen genomen. De amateurclub heeft wel begrip voor het besluit van de burgemeester, maar staat financieel met lege handen en zit sportief met een kater. De reglementen van de KNVB schrijven voor dat de thuisclub in zo'n geval met 0-1 verliest. (Nu.nl, 23 september 2003)


FC Groningen zonder te spelen naar derde ronde

FC Groningen zal donderdagavond niet in actie komen in het Amstel Cup-toernooi. Burgemeester Zielhuis van Oldebroek verbood het duel WHC-FC Groningen uit angst voor rellen. WHC is het allereerste slachtoffer van een nieuwe KNVB-regel die stelt dat een verbod van een Amstel Cup-duel automatisch leidt tot een 0-1 nederlaag voor de thuisclub. De wedstrijd zal dus niet zoals in het verleden binnen vier weken opnieuw vastgesteld worden.

Donderdagavond, als de negentien andere wedstrijden zijn gespeeld, zal er geloot worden voor de volgende ronde. De tien winnaars in de derde ronde plaatsen zich met de zes deelnemers aan de Europa Cup voor de achtste finales. (GIC, 23 september 2003)


WHC - FC Groningen gaat niet door

FC Groningen heeft van achter de vergadertafel een plaats in de volgende ronde van de Amstel Cup toebedeeld gekregen. De club uit de Eredivisie moest het aanstaande donderdag in Wezep opnemen tegen de amateurs van WHC. Maar de burgemeester heeft de wedstrijd tussen WHC en FC Groningen afgblazen waardoor FC Groningen volgens de KNVB regels met 0-1 wint. FC Groningen dus als eerste door naar de 3e ronde. (bron: Voetbal24.nl, 23 september 2003)


Burgemeester verbiedt WHC - FC Groningen

OLDEBROEK - Burgemeester Zielhuis van Oldebroek heeft het bekerduel tussen de amateurs van WHC en de profs van FC Groningen van donderdag 25 september in Wezep verboden. De reden is gelegen in een voorgenomen botsing van rivaliserende supportersgroepen uit het betaalde voetbal bij gelegenheid van dit bekerduel. De burgemeester meent dat de beheersing van de openbare orde en veiligheid zoveel politie-inzet vergt dat het onverantwoord is.

WHC had in overleg met FC Groningen voorzorgsmaatregelen genomen. De amateurclub heeft wel begrip voor het besluit van de burgemeester, maar staat financieel met lege handen en zit sportief met een kater. De reglementen van de KNVB schrijven voor dat de thuisclub in zo'n geval met 0-1 verliest. (bron: De Telegraaf, 23 september 2003)


WHC uit Amstel Cup na verbod van duel

WEZEP - WHC voetbalt dit seizoen niet in de Amstel Cup, het nationale bekertoernooi. De hoofdklasser uit Wezep is uitgesloten nu het duel tegen FC Groningen, dat donderdag gespeeld zou worden, is verboden door burgemeester Zielhuis van Oldebroek.

De amateurclub is het eerste slachtoffer van een nieuw reglement van de voetbalbond. Bij een verbod op een bekerwedstrijd worden de gasten automatisch tot winnaar verklaard. Zielhuis nam de ingrijpende beslissing gistermiddag. Hij vernam van de politie dat er sterke aanwijzingen waren dat meerdere rivaliserende supportersgroepen het duel in Wezep wilden aangrijpen voor rellen. "De onrust dreigde zich ook te verplaatsen naar buiten het sportpark", zegt Zielhuis. "En daarvoor was er niet voldoende politie op de been te brengen. Dan hadden we heel Wezep blauw moeten verven." WHC en FC Groningen reageerden teleurgesteld op het besluit. (bron: Zwolse Courant, 23 september 2003)


Burgemeester bezegelt lot WHC

FC Groningen heeft maandag van achter de vergadertafel een plaats in de derde ronde van de Amstel Cup toebedeeld gekregen. De eredivisionist moest het komende donderdag in Wezep opnemen tegen de amateurs van WHC, maar de burgemeester heeft het duel afgeblazen, waardoor FC Groningen volgens de regels met 0-1 wint.

Volgens burgervader Zielhuis van Oldenbroek van Wezep wilden rivaliserende supportersgroepen van clubs uit het Betaald Voetbal de wedstrijd van donderdag aangrijpen om met elkaar op de vuist te gaan. Zielhuis meent dat Wezep niet genoeg agenten op de been kan brengen om de situatie in de hand te houden. WHC reageerde zeer sportief door te verklaren dat het de beslissing van de burgemeester respecteert. (bron: Nieuws.nl, 23 september 2003)


Burgemeester schrapt bekerduel WHC - FC Groningen

Burgemeester Zielhuis van Oldebroek heeft een streep gezet door het bekerduel tussen WHC en FC Groningen, dat komende donderdag plaats zou vinden in Wezep. Reden is de gevreesde botsing tussen supportersgroepen van clubs uit het betaalde voetbal. De burgervader is van mening dat het garanderen van de openbare orde te veel politie-inzet vergt. In zijn ogen is het door laten gaan van het duel daarom onverantwoord. Het besluit is financieel en sportief een fikse domper voor WHC. De reglementen van de KNVB bepalen dat de thuisclub in een dergelijk geval een 1-0 nederlaag moet incasseren. (bron: Voetbalkrant.nl, 23 september 2003)


Supporters FC boos over verbod

GRONINGEN - De supportersvereniging van FC Groningen is boos over het verbod van de bekerwedstrijd tussen WHC en de FC. Volgens de supportersvereniging wordt het imago van de FC en haar fans ernstig geschaad. Ook vinden de aanhangers het vreemd dat burgemeester Zielhuis van Oldebroek ´s ochtends nog aangaf de wedstrijd door te willen laten gaan omdat hij niet wilde wijken voor kwaadwillenden. Enkele uren later was hij een andere mening toegedaan. De supportersvereniging heeft in een brief aan burgemeester Zielhuis laten weten zijn beslissing te betreuren. (bron: RTV Noord, 23 september 2003)


Burgemeester stoot eigen club uit beker

Er is nog geen bal getrapt, maar zaterdaghoofdklasser WHC ligt al uit het toernooi om de Amstel Cup. Niet de geplande tegenstander FC Groningen, maar dreigende supporters, een bange burgemeester en de reglementen van de KNVB zorgden voor een vroege knock-out.

Het Gelderse dorpje Wezep had weken toegeleefd naar de confrontatie tussen de lokale helden van WHC en de profvoetballers van FC Groningen. Zou een stuntje tot de mogelijkheden behoren? Zou het 'Wonder van Wezep' gestalte krijgen? In de plaatselijke kroegen ging het over niets anders. En dat Groningen over een beruchte supportersschare beschikt? Tja, dat hadden ze in Wezep begrepen, vandaar dat na overleg met het bestuur van de eredivisieclub twee beveiligingsbedrijven waren ingehuurd, om de orde te helpen handhaven.

Burgemeester Zielhuis van Oldebroek, waaronder Wezep ressorteert, had zich in het voortraject ook al van zijn begripvolle en gulle kant getoond, door de inzet van 70 tot 100 man politiepersoneel toe te zeggen. Toch kwam de burgervader uiteindelijk met een wedstrijdverbod op te proppen, omdat, zo verklaarde hij, "de veiligheid van de supporters zelfs met zoveel politie niet gewaarborgd kan worden."

Zielhuis kon niet om een dreigende confrontatie tussen verschillende rivaliserende supportersgroepen heen. Van de politie had hij vernomen dat een groep van 100 verstoten Groningen-aanhangers - allen met een stadionverbod - de bekerwedstrijd in Wezep wilde aangrijpen voor een robbertje vechten met supporters van FC Zwolle en Ajax. Zielhuis nam de signalen dermate serieus, dat uiteindelijk geen sprake kon zijn van het doorgaan van de wedstrijd.

Als alternatief hoopte WHC de wedstrijd te kunnen spelen in het Oosterpark, maar daar stak de KNVB een stokje voor. Volgens de nieuwste richtlijnen van de voetbalbond is alleen een verplaatsing naar een ander veld een optie, maar zeker niet naar de accommodatie van de tegenstander. Dus restte WHC niets anders dan een reglementaire 0-1 nederlaag te slikken, ook al een nieuwe regel in het KNVB-wetboek.

WHC-voorzitter H. van Veen kan zijn teleurstelling maar moeilijk verbergen. "Omdat we een volle bak zouden hebben en voor niets twee bedrijven hebben ingehuurd, zitten we met een inkomstenderving van zo'n 24.000 euro. Tja, het zal stil zijn op ons sportpark, morgenavond. Een prachtige wedstrijd is ons door de neus geboord, en dat allemaal dankzij die zogenaamde supporters." Burgemeester Zielhuis en de KNVB neemt hij niets kwalijk. "Zij hebben naar de regels gehandeld. Nee, het zijn die aanhangers die het verpest hebben." (bron: AD, 24 september 2003)


WHC-trainer: Verbod doodsteek voor huidige opzet bekervoetbal

WEZEP - "Dit wordt de doodsteek voor het bekervoetbal." Woede en teleurstelling vechten om voorrang bij WHC-trainer Bert Ebbens. Zijn ploeg mag donderdagavond niet aantreden tegen FC Groningen in de Amstel Cup. "Het voetbalgeweld zegeviert. Het is schandalig wat hier gebeurt. Met deze opzet van de Amstel Cup kunnen we beter stoppen."

Uit angst voor supportersrellen tussen aanhangers van verschillende profclubs haalde het gemeentebestuur van Oldebroek dinsdagmiddag een streep door het duel in Wezep. De aanwijzingen voor een veldslag, ergens in Wezep, werden dinsdag dermate sterk dat burgemeester Zielhuis het niet verantwoord vond om het duel te laten doorgaan. "Het ergste is dat WHC wordt gestraft, terwijl de club er part noch deel aan heeft. Hooligans weten schijnbaar zoveel los te maken dat de burgemeester moet besluiten om het duel te verbieden", aldus Ebbens.

De trainer voorspelt dat dit besluit het begin van het einde is voor de huidige opzet van de Amstel Cup. "Laat de profclubs maar alleen om die cup spelen, want dit soort dingen gaan vaker gebeuren. En je ziet dat uiteindelijk de amateurclub gewoon weer de dupe is." Ebbens heeft geen goed woord over voor de nieuwe regel, die bepaalt dat de thuisclub het duel met 0-1 verliest in het geval van een wedstrijdverbod. "Want de oplossing is zo makkelijk: we draaien de wedstrijd om en spelen in Groningen. Daar waren WHC en FC Groningen het binnen een minuut over eens geweest. Alleen de almachtige KNVB vindt het niet goed."

In de spelersgroep sloeg het nieuws dinsdagavond op de training in als een bom. Toen voorzitter Henri van Beek tekst en uitleg gaf, heerste er een begrafenisstilte. "Dit is onvoorstelbaar", vindt Stefan Buitenhuis. "We hebben fantastisch geloot, iedereen in de club is er enthousiast mee bezig, het bestuur heeft er ontelbare uren in gestoken en dan gaat het op het laatste moment niet door. Dat is gewoon waardeloos. En dan heb je ook nog eens te maken met de KNVB die niet meewerkt en op deze manier toegeeft aan vandalen. Ik had toch al geen hoge pet op van de KNVB, maar het lijkt wel alsof ze daar honderd jaar terug in de tijd leven. Het is ongelooflijk dat dit kan. En misschien krijgt WHC nog wel een boete er overheen ook. Het lijkt wel of we in een communistische staat leven."

De teleurstelling is ook bij het bestuur enorm. "Dit is doodzonde, al hebben we wel begrip voor het besluit van de burgemeester", stelt bestuurslid Jan van Ommen. "De geruchten over mogelijke rellen waren bij ons al bekend, daarom hebben we extra maatregelen genomen op het gebied van veiligheid. Er zijn onkosten gemaakt, maar er staan geen inkomsten tegenover. De verloren tijd en energie is niet zo erg, maar voor een amateurclub is het wel heel zuur om zo je geld te verliezen. Ik heb niet helder in beeld om wat voor bedrag het precies gaat, maar het is genoeg om een kater van te hebben."

FC Groningen-trainer Ron Jans heeft alle begrip voor de stemming in Wezep. "Je voelt je machteloos. Hier is voetbal niet voor bedoeld. Voor het voetbal en voor WHC is dit een hele trieste gebeurtenis." (bron: DvhN, 24 september 2003)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl