Forum | Prikbord | Info | Links
 
Vitesse - FC Groningen, 5 april 2003

FC Groningen zoekt massale steun tegen Vitesse

Twaalfhonderd mensen passen er in het bezoekersvak van het Gelredome in Arnhem, en als het aan de Supportersvereniging van FC Groningen ligt, zit dat op zaterdag 5 april tot de laatste plaats vol met FC Groningen-supporters. Op die avond wordt namelijk Vitesse - FC Groningen gespeeld, een cruciaal duel in de strijd tegen nacompetitie.

Tot groot ongenoegen van de Supportersvereniging benoemden de Arnhemse autoriteiten in overleg met Vitesse de wedstrijd onlangs tot risicoduel. Daarmee werd een eerdere beslissing, die het de Groningers toestond om op eigen vervoer naar Arnhem te reizen, eenzijdig herroepen. FC Groningen-supporters moeten nu verplicht met de georganiseerde busreis naar de Gelredome, en de ervaring leert dat daardoor de belangstelling onder de fans aanzienlijk afneemt.

De Supportersvereniging heeft afgelopen week alles in het werk gesteld om deze onverwachte beslissing teruggedraaid te krijgen. Toen men daar in Arnhem niets van wilde weten, stelde de Supportersvereniging een zogeheten 'halve combi' voor, waarbij Groningers zich in de buurt van Arnhem verzamelen om vervolgens per bus het laatste stuk naar het stadion af te leggen. Ook dat alternatief vond in Gelderland geen gehoor.

Het stuit de Supportersvereniging FC Groningen tegen de borst dat vergaande maatregelen, zoals het uitroepen van een verplichte-combiregeling, op grond van oneigenlijke argumenten kunnen worden genomen. Dankzij de positieve ervaringen in voorgaande jaren was Vitesse - FC Groningen juist dit seizoen ontdaan van het predikaat 'risicoduel'.

Om, in weerwil van wat men in Arnhem hoopt te bereiken, toch zoveel mogelijk fans mee naar deze uitwedstrijd te krijgen, worden de komende weken verschillende acties ondernomen. Voorts zullen zoveel mogelijk supporters persoonlijk worden benaderd met de uitnodiging om juist nu hun club te gaan steunen. Vanzelfsprekend denkt het Ultimate Fan Team volop mee over alle sfeerverhogende acties die de ondersteuning voor FC Groningen nog verder kunnen opvoeren. En dat alles met slechts één doel voor ogen: een ouderwetse Groenwitte Armada naar Arnhem en een stampvol, luidruchtig uitvak op 5 april.(bron: SV FC Groningen, 26 maart 2003)


FC Groningen komt supporters tegemoet

Supporters van FC Groningen die de uitwedstrijd tegen Vitesse willen bijwonen hoeven voor één keer geen lid te zijn van de FanTour. Een kopie van een geldig legitimatiebewijs is voldoende. Dit alles om een zo groot mogelijke groep fans mee te laten reizen naar Arnhem. Op 5 april speelt FC Groningen de belangrijke uitwedstrijd in Arnhem. Door de Arnhemse overheid werd onlangs een verplichte combi verplicht gesteld. Deze verscherpte maatregel werd genomen vanwege de onrusten die onder Vitesse-fans waren ontstaan door de mindere sportieve prestaties.

De Supportersvereniging FC Groningen bracht woensdag een persbericht naar buiten met de oproep aan FC Groningen-supporters om ondanks de verscherpte maatregel toch massaal af te reizen naar Arnhem. De komende week zullen er nog diverse acties op touw worden gezet om een zo groot mogelijke steun te creëren in het Gelredome. Door de geste van FC Groningen om het FanTour-lidmaatschap eenmalig niet verplicht te stellen, hoopt de club de groep fans om groenwit op 5 april te ondersteunen. (bron: FC Groningen, 27 maart 2003)


Legioen nadert de 200

Supporters van FC Groningen geven massaal gehoor aan de oproep om de mannen van Ron Jans op zaterdag 5 april te steunen in de Gelredome. In amper twee dagen tijd hebben inmiddels een kleine tweehonderd supporters zich ingeschreven voor het cruciale uitduel tegen Vitesse. De actie komt voort uit de oproep van de Supportersvereniging FC Groningen. De vereniging is verbolgen over het feit dat onlangs door de Arnhemse overheid een verplichte combi werd ingesteld. De inschrijving voor de FanTour startte afgelopen donderdag. Vrijdagmiddag bleek dat de eerste vier bussen inmiddels zijn gevuld. Dit betekent dat in amper achttien uur tijd al 184 supporters zich hebben ingeschreven. Opgave kan nog tot donderdag 3 april 19.00 uur bij de FC Receptie. (bron: FC Groningen, 28 maart 2003)


Topdrukte bij Receptie; fans massaal mee naar Vitesse

Lange rijen wachtenden op het stadion, drukte bij de FC Receptie en een prachtige sfeer. Groningen maakt zich op voor een onvervalste groenwitte armada richting Arnhem. Maandag voegden zich opnieuw meer dan 250 supporters bij het legioen. De eerste tien bussen zijn bijna een feit!

Het gaat weer gebeuren, komende zaterdag 5 april. Het Gelredome mag zich opmaken voor groenwitte invasie uit Stad en Ommeland. Want supporters van FC Groningen melden zich massaal aan voor de FanTour naar Arnhem. Afgelopen donderdag en vrijdag werden de eerste vier bussen reeds gevuld. Maandag kwamen daar nog eens bijna zes bussen bij. En de stroom lijkt maar niet te stoppen.

Het is een gebeurtenis die doet denken aan de succesvolle uitwedstrijden van de afgelopen seizoenen. Zo reisden in 2000 ruim zeshonderdvijftig fans mee naar Maastricht voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Supporters die in De Geusselt zorgden voor een swingend Gronings carnaval en groenwit opzweepten naar een spetterende 1-4 zege. De basis van de promotie, zo bleek achteraf. Vorig seizoen reisde opnieuw een grote armada de FC achterna toen op de laatste speeldag van de competitie het eredivisieschap veilig werd gesteld. Gesteund door bijna achthonderd fans verzekerde de FC in Rotterdam zich tegen Sparta van lijfsbehoud.

Komende zaterdag staat opnieuw een cruciaal duel op het programma. Tegenstander in het Gelredome is Vitesse. Bij winst slaat FC Groningen een fors gat met de Arnhemmers, die zijn afgezakt naar de vijftiende plaats. Vierhonderdzestig supporters hebben zich inmiddels aangemeld om de FC te steunen in deze zware kraker. En de inschrijvingen blijven maar binnen komen. Stad en Ommeland staan massaal achter FC Groningen. Het gaat dus opnieuw gebeuren. Arnhem wordt groenwit, de volle winst voor FC Groningen. En ook u kunt daarbij zijn. Meld u aan, de inschrijving loopt nog tot komende donderdag, 3 april 19.00 uur bij de Receptie van FC Groningen. Ga mee en steun de FC in Arnhem! (bron: FC Groningen, 31 maart 2003)


Florén: "Geweldige steun in de rug"

Na drie dagen van de inschrijving staat de teller al op 450. Mathias Florén reageerde verbaasd toen hij maandag hoorde dat er al zoveel fans zich hadden opgegeven voor de uitwedstrijd in Arnhem: "Zaterdag gaan we er samen met de supporters alles aan doen om Vitesse te verslaan!"

Het lijkt er sterk op dat de massale steun van FC-supporters alle records gaat breken. Mathias Florén vindt de steun van de supporters geweldig: "Het is fantastisch dat de supporters zoveel energie aan de club besteden. En dat allemaal om ons te ondersteunen. Het is een hele belangrijke wedstrijd. Ik hoop dat al die supporters dezelfde sfeer kunnen maken als in ons eigen Oosterpark. Vitesse heeft een goede ploeg, maar met alle support zullen we er alles aan doen om de punten mee te nemen. Bovendien is het geweldig om te spelen met zoveel steun in de rug."

Hij dacht nog even terug aan eerdere uitwedstrijd: "Tijdens één van mijn eerste wedstrijden, uit tegen De Graafschap waren er ook veel supporters en wonnen wij met 1-2. Fantastisch om mee te maken. En in Utrecht was de sfeer vorig weekend ook geweldig, met die mooie grote vlaggen." En die vlaggen zullen ook zaterdagavond weer in het uitvak te bewonderen zijn. Groningen kreeg toestemming om de twintig groenwitte doeken mee te brengen naar Arnhem, net als twee trommels om de sfeer te verhogen. "Dit seizoen hebben we tot nu toe nog maar één uitwedstrijd gewonnen, tegen FC Zwolle. Zaterdag gaan we voor de tweede uitoverwinning!" (bron: FC Groningen, 31 maart 2003)


Dames FC Receptie ontvangen bosje bloemen

De beide dames van de FC Receptie draaien momenteel op volle toeren, vanwege de massale inschrijving voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. Reden voor Frits Alma om als dank voor de inzet namens de Supportersvereniging een bloemetje aan te bieden.

Het was dinsdagmiddag ook weer een drukte van belang bij de FC Receptie in het Stadion Oosterpark. Rond vier uur stond een groep van zo'n twintig man geduldig te wachten om zich te morgen inschrijven voor Vitesse-Groningen. Zeshonderd mensen gingen hun al voor. De afgelopen dagen is het topdrukte bij de FC Receptie. Ongekend voor deze tijd van het jaar. Normaal gesproken komen zulke grote groepen alleen in de periode van de seizoenkaartverkoop.

Als blijk van waardering voor de enorme inzet van de dames van de Receptie overhandigde voorzitter ad interim van de Supportersvereniging, Frits Alma, dinsdagmiddag een bos bloemen aan Roelie Grit. Ook voor Lies van Bergen, die voor de middagpauze werkt, was er uiteraard een bosje. Vandaag (woensdag) en morgen is de FC Receptie 's avonds extra geopend tussen 17.00 uur en 19.00 uur. (bron: FC Groningen, 2 april 2003)


Broerse: "We zullen extra gemotiveerd moeten zijn"

De 'green-white army' groeit en groeit maar. Het uitvak in Arnhem is zaterdag bomvol. Joost Broerse is blij met de steun van de supporters. "Want het is een duel op het scherpst van de snede!" Terugkijkend op de afgelopen dertien uitwedstrijden, kan aanvoerder Joost Broerse niet tevreden zijn. Eén keer winst bij FC Zwolle en drie keer 0-0. "In uitwedstrijden pakken we inderdaad beduidend minder punten. We werken er hard aan om ook in de uitwedstrijden beter voor de dag te komen."

Maar dat Groningen daarom wel 'even' gaat winnen in het Gelredome, gelooft Broerse niet. "Zij zijn -zeker na de trainerswissel- erg gemotiveerd. Wij zullen misschien nog wel extra gemotiveerd moeten zijn. En dan zijn de supporters natuurlijk een extra stimulans. Zeker als ze massaal komen, zoals nu het geval is."

Het verloop van de wedstrijd heeft Joost al redelijk voor ogen. "Vitesse zal vanaf het begin af aan willen drukken. Wij zullen daar aanvallend iets tegenover moeten stellen en profiteren van de ruimtes. Het is een duel op het scherpst van de snede. Het supportersvak zit vol en met al die vlaggen zal het zeker een mooie ambiance worden. Dat bracht tegen Utrecht ook al een extra sfeer. Ook is het natuurlijk mooi dat het een avondwedstrijd is, dat geeft altijd een apart tintje aan een wedstrijd. Met zijn allen zullen we er een hele mooie avond van maken!"(bron: FC Groningen, 2 april 2003)


Inschrijving voor bus 19 start donderdagochtend

Achttien bussen vol, ruim achthonderd fans zullen zaterdag de FC achterna reizen naar Arnhem. Een FanTour-record is nu al bijgeschreven in de boeken. Donderdag is de zesde en laatste dag van de verkoop. Het gaat harder dan iemand ook maar had verwacht. Op dag vijf van de voorverkoop voor Vitesse zijn er vijf volle bussen bijgekomen. Het totaal staat nu al achttien bussen. Met de inschrijving voor bus nummer 19 wordt donderdagochtend een begin gemaakt. De FC Receptie is om 8.30 uur open en sluit 's avonds om 19.00 uur. Tussen 12.30 uur en 13.00 uur is de Receptie gesloten vanwege de lunchpauze.

FC Groningen vraagt alle supporters nogmaals uitdrukkelijk om zaterdagavond om 17.00 uur bij de Sontweg een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Een FanTour-pasje is in dit geval niet voldoende. Om het instappen zo vlot mogelijk te laten verlopen wordt iedereen dringend verzocht om een geldig paspoort of ID-bewijs bij de hand te hebben.(bron: FC Groningen, 2 april 2003)


Gang van zaken rond FanTour naar Vitesse

Om de reis naar Arnhem zaterdag vlekkeloos te laten verlopen, heeft FC Groningen een aantal punten van aandacht opgesteld. Het belangijkste is, dat er zaterdag bij de Sontweg weinig parkeergelegenheid is vanwege de zaterdagdrukte. Drie zaken zijn voor zaterdag belangrijk om te doen:
  • 1. Als je met de auto komt, bedenk dat er haast geen ruimte is om te parkeren vanwege de zaterdagdrukte.
  • 2. Kom zaterdagmiddag om 16.30 uur bij je bus de Sontweg, en houd alvast in de gaten in welke bus je zit. De nummers staan groot aangegeven op de bussen en komen overeen met de nummers op het omwisselbiljet.
  • 3. Neem naast het omwisselbiljet ook een geldig legitimatiebewijs mee en FanTourleden een FanTourpasje.

Vooral voor niet-FanTourleden is het eveneens handig om te weten, dat...
  • ...je geen eigen drinken mag meenemen in de bus
  • ...er voldoende drinken in de bussen zal worden verkocht
  • ...je wel etenswaren mag meenemen in de bus
  • ...bij het vertrek een busreglement wordt uitgedeeld, waaraan een ieder zich dient te houden

De wedstrijd Vitesse-FC Groningen is rond een uur of tien afgelopen. Onder normale omstandigheden zullen alle bussen tussen 0.45 uur en 1.00 uur terug zijn in Groningen. (bron: FC Groningen, 3 april 2003)


DUIZEND groenwitte fans naar Vitesse-FC Groningen

De inschrijving voor de FanTour naar Vitesse-FC Groningen is gesloten. Duizend fans gaven zich in de afgelopen week op om mee te gaan naar de cruciale wedstrijd in het Gelredome. Zaterdagmiddag rond half vijf zal het op de Sontweg 'groenwit' zien van de mensen.

Tweeëntwintig bussen staan er dan klaar om de heenreis van zo'n 175 kilometer te maken. De club vraagt supporters om op tijd te komen en zoveel mogelijk groenwit gekleed te gaan en uitingen van FC Groningen te dragen. Verder heeft de FC een aantal aandachtspunten opgesteld om de reis vlekkeloos te laten verlopen: gang van zaken rond FanTour Vitesse.

Het uitvak in het Gelredome zit komende zaterdag rond een uur of acht gevuld met circa duizend groenwitte fans. Sinds de inschrijving vorige week donderdag startte liep het meteen al storm met de inschrijving. Toen de eisen ook nog eens verspoepeld werden -door eenmalig het FanTourlidmaatschap niet verplicht te stellen-, gingen de kaarten helemaal als warme broodjes over de toonbank bij de FC Receptie. Frits Alma: "1000 fans, dat had ik niet durven dromen".

Donderdagavond om 19.00 uur sloot de inschrijving voor de best bezochte FanTour aller tijden. De 22 bussen gaan de boeken in als record. Voor de invoering van de FanTour in 1998, was er al wel eens een drukker bezochte uitwedstrijd. Op 1 december 1996 bezochten ruim tweeduizend FC Groningen-fans de wedstrijd Ajax-FC Groningen in de Amsterdam ArenA. Het duel eindigde destijds in 1-1.

Op de tribunes zal het zaterdagavond een wedstrijd op zich worden wie het meeste geluid kan produceren. De twee trommels, de megafoon en een kleine duizend stembanden van FC Groningen zullen het opnemen tegen een heuse sfeeractie van de Arnhemmers. Op de supporterswebsite van Vitesse wordt melding gemaakt van de actie 'Schreeuw Vitesse naar de overwinning' van Sfeercommissie Vitesse i.s.m. Stichting Sfeervol Vitesse van Gelredome. Ook zal het Gelredome voor de gelegenheid helemaal geelzwart worden versierd. (bron: FC Groningen, 3 april 2003)


Frits Alma: "1000 fans, dat had ik niet durven dromen"

Aanstaande zaterdag rond half vijf zullen circa DUIZEND supporters op de Sontweg verschijnen om mee te gaan naar de uitwedstrijd tegen Vitesse. Voorzitter a.i. van de Supportersvereniging, Frits Alma, heeft al de kriebels: "We gaan zorgen voor een onvergetelijke avond!"

De Supportersvereniging nam het initiatief om veel fans op te roepen om mee te gaan, maar zoveel had Frits Alma niet verwacht: "Van tevoren hadden we gehoopt op 10 bussen, dat was al verschrikkelijk mooi geweest. Maar dat we zelfs over de 20 bussen zouden gaan dat had ik zelfs niet durven dromen. Dit zegt heel veel over hoe de club leeft in Groningen en Drenthe. Ik vind het geweldig dat er zoveel mensen mee gaan, we gaan echt met een groenwitte armada."

Alma heeft een aantal verklaringen voor het succes: "Natuurlijk zijn er veel supporters over de streep getrokken doordat zij het belang inzien van deze wedstrijd. En daarom reizen wij net als vorig jaar bij Sparta massaal af. Ook belangrijk is het feit dat als de FanTourregels soepeler zijn toegepast en dat er dan veel meer mensen mee willen gaan. Langs deze weg wil ik iedereen die voor en achter de schermen bezig zijn geweest om het vuurtje op te stoken alvast bedanken voor de kriebels die iedereen mij bezorgd heeft."

Over de wedstrijd maakt de voorzitter ad interim zich niet druk: "Zaterdag gaan we zorgen voor een onvergetelijke avond. Anderhalf uur zingen, trommelen, lachen en feest. Daarna drinken we een biertje op de overwinning, want met zoveel steun kan het bijna niet mis gaan. Het lijkt immers een beetje op een thuiswedstrijd! (bron: FC Groningen, 3 april 2003)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl