Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - FC Twente, 9 februari 2003

Onrustig in Oosterparkwijk na voetbal

GRONINGEN - Voor en na afloop van de wedstrijd FC Groningen - Twente, zondagmiddag, zijn elf mensen, onder wie zes Groningen-supporters aangehouden wegens vernielingen en openlijke geweldpleging. Daarnaast werden vijftig Twente-aanhangers kort voor aanvang van de wedstrijd uit een bus gehaald en teruggestuurd naar Enschede. Dit gebeurde nadat politiemensen vanuit de bus met zwaar vuurwerk waren bekogeld.

Na afloop van de wedstrijd verzamelden zich zo'n duizend voornamelijk jongeren op de Klaprooslaan. De Mobiele Eenheid voerde op diverse plaatsen in de Oosterparkwijk charges uit om te voorkomen dat supportersbussen van de Twentenaren werden belaagd. (bron: DvhN, 9 februari 2003)


Bus met voetbalvandalen weggestuurd

GRONINGEN - Een bus met FC Twente-supporters is zondag door de ME teruggestuurd naar Enschede. De vijftig 'voetbalfans' hadden de bus, waarmee ze naar de wedstrijd FC Groningen - FC Twente werden gebracht, grondig vernield. Ook gooiden ze vanuit de bus met vuurwerk. Vijf supporters zijn meegenomen naar het politiebureau. De overige fans zijn geboeid en onder politiebegeleiding teruggebracht naar Enschede (bron: RTV Noord, 9 februari 2003)


Elf man aangehouden

Voetbalsupporters teruggestuurd

Vlak voor de wedstrijd van FC Groningen tegen Twente heeft de politie een bus met ongeveer 50 supporters aangehouden. De bus bleek tijdens de rit naar Groningen door supporters te zijn vernield. Meerdere ruiten sneuvelden onderweg. Bovendien werd door enkele supporters vanuit de bus met vuurwerk gegooid. Alle vijftig inzittenden werden meegenomen naar het bureau. Vijf supporters zijn aangehouden en ingesloten in verband met openlijke geweldpleging en vernieling. Zij blijven voor de rest van de nacht vastzitten. Na overleg met het Openbaar Ministerie zal morgen worden besloten of ze worden vrijgelaten.

De overige supporters werden na het vaststellen van hun identiteit en het innemen van de toegangskaarten onder begeleidng van de bus terug gestuurd naar Enschede. Ook tijdens en kort na de wedstrijd werden nog 6 Groningers aangehouden voor het gooien met stenen en vuurwerk naar de bussen. De politie moest het park achter het stadion met behulp van de Mobiele Eenheid schoon vegen, voordat de bussen met Twente supporters konden vertrekken. Het vertrek van de bussen werd door enkele honderden toeschouwers begeleid. Omstreeks 18.00 uur kon de politie opbreken. (bron: Regiopolitie Groningen, 9 februari 2003)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl