Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Zwolle - FC Groningen, 24 november 2002

Ongeregeldheden voetbalsupporters

Bij ongeregeldheden tussen voetbalsupporters van FC Zwolle en FC Groningen zijn zaterdagnacht zeven supporters aangehouden. Op de Campherbeeklaan in de Zwolse wijk Berkum stonden zo'n zestig jongeren op straat en er was een dreigende sfeer. Twee jongeren raakten gewond. Toen de politie arriveerde, ontstonden er problemen. Agenten smoorden de situatie in de kiem. De supporters zijn met eigen vervoer weer naar huis gestuurd. (bron: RTV Oost, 24 november 2002)


Groningers willen matten in Zwolle

ZWOLLE - Een zestig personen tellende 'supportersgroep' van FC Groningen heeft zaterdagavond in Zwolle, een dag vóór de wedstrijd, de confrontatie gezocht met aanhangers van FC Zwolle. Rond half twaalf werd er op de Grote Markt over en weer met spullen gegooid en het kwam tot kleine schermutselingen. De politie slaagde erin de Groningers terug te drijven. De 'supporters' werden door de politie naar hun auto's begeleid of op de laatste trein naar het noorden gezet. In totaal werden zeven aanhoudingen verricht, vier aanhangers van Groningen en drie van Zwolle. (bron: RTV Noord, 24 november 2002)


Opstootjes supporters FC Groningen en FC Zwolle

ZWOLLE - Een zestig personen tellende 'supportersgroep' van FC Groningen heeft zaterdagavond, één dag voor de wedstrijd, de confrontatie gezocht met aanhangers van FC Zwolle.

Rond half twaalf dreigde het op de Grote Markt daadwerkelijk tot een treffen te komen tussen de supportersgroepen van de twee clubs die elkaar zondag op het veld ontmoetten. Over en weer werd met spullen gegooid en het lukte de politie pas na enige moeite om de partijen gescheiden te houden.

Toch kwam het tot kleine schermutselingen. De politie slaagde erin de Groningers terug te drijven. Ook werd voorkomen dat de supporters elkaar via een omweg konden bereiken. De groep Groningers kreeg van de politie het bevel zich te verwijderen en daaraan werd voldaan. De groep werd door de politie naar hun auto's begeleid, waarna ze Zwolle verlieten.

Een aantal FC Groningen-supporters werd op de laatste trein naar het Noorden gezet. In totaal werden zeven aanhoudingen verricht, vier aanhangers van FC Groningen en drie van FC Zwolle (bron: Zwolsche Courant, 25 november 2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl