Forum | Prikbord | Info | Links
 
Emmen - FC Groningen, 6 november 2002

Emmen vaardigt noodbevel uit tegen supporters

EMMEN - Supporters van FC Groningen die morgen voor de bekerwedstrijd tegen bvo Emmen op eigen gelegenheid naar Emmen afreizen, lopen de kans om de gemeente uit te worden gezet. Daarvoor heeft burgemeester Cees Bijl een zogenoemd noodbevel afgekondigd. Dat geeft de politie de kans om eerder tegen alleen reizende voetbalfans op te treden.

FC Groningen beschikt voor de wedstrijd van morgen over 360 toegangsbewijzen. Die kaartjes zijn gekoppeld aan verplicht vervoer met een touringcar naar sportpark Meerdijk. Volgens gemeentewoordvoerster Erika Hoekstra waren er echter aanwijzingen vanuit Groningen dat supporters zonder plaatsbewijs toch zouden afreizen naar Emmen. "Dan bestaat het risico dat ze zich in de stad gaan ophouden en daar voor overlast zorgen", vertelt Hoekstra. Om dat te voorkomen heeft Bijl het noodbevel afgekondigd. Dat bevel is van woensdagmorgen zes uur tot donderdagmorgen zeven uur van kracht en stelt de politie in staat om 'losse' Groningse supporters uit Emmen te verwijderen.

De BVO Emmen heeft zelf uit veiligheidsoverwegingen de regels rond de kaartverkoop aangescherpt. Supporters kunnen alleen dinsdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur een kaartje kopen bij het stadion. Daarbij geldt een maximum van twee kaarten per persoon en een legitimatieplicht. Op de wedstrijddag zelf blijven de kassa's dicht. (bron: DvhN, 4 november 2002, Marc Bootsgezel)


Burgemeester Bijl vaardigt noodverordening uit

Aanstaande woensdag is van 6.00 uur in de gemeente Emmen een noodverordening van kracht. Het noodbevel, dat een etmaal duurt, is bedoeld voor FC Groningen-supporters zonder toegangsbewijs met vervoer voor de wedstrijd (combicard). Dit om te voorkomen dat FC Groningen-supporters 'los' naar Emmen reizen.

De lokale autoriteiten lijken de aanhang van de club uit de Martinistad behoorlijk te vrezen. Eerder werd al een verplichte combi voor de Groninger fans ingesteld, de kaartverkoop van strenge maatregelen voorzien en nu dus een noodbevel. Burgemeester Cees Bijl hoopt door supporters die met eigen vervoer gaan te weren, ongeregeldheden te voorkomen. Dinsdag is van 16.00 tot 19.00 uur de laatste mogelijkheid een toegangskaart te kopen. Legitimatie is verplicht; u moet kunnen aantonen uit de "regio Emmen" te komen. Woensdag zijn de kassa's gesloten.

De strenge, onvriendelijke kaartverkoop zal ongetwijfeld een negatief effect hebben op het aantal toeschouwers dat de aantrekkelijke derby zal bezoeken. In supporterskringen, van zowel Emmen als FC Groningen, is dan ook de vraag gerezen of de veiligheidsmaatregelen niet wat aan de overdreven kant zijn.

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, vindt van wel. Nijland zegt de noodverordening voorbarig te vinden, volgens de directeur verdragen de supporters van FC Groningen en de BVO Emmen elkaar in het algemeen goed. (bron: www.emmeren.nl, 4 november 2002)


Zonder kaartje niet welkom in Emmen

GRONINGEN - FC Groningen-supporters die komende woensdag bij de bekerwedstrijd Emmen - Groningen geen gebruik maken van de combi-regeling, zijn niet welkom in Emmen. Het noodbevel, waarbij supporters die met eigen vervoer gaan worden geweerd, gaat woensdagmorgen om 6 uur 's ochtends in en duurt 24 uur. Hiermee hoopt burgemeester Bijl van Emmen ongeregeldheden te voorkomen. Voor de supporters van FC Groningen supporters zijn maximaal 360 kaarten beschikbaar. (bron: RTV Noord, 5 november 2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl