Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - RKC Waalwijk, 20 oktober 2002

Roerige uurtjes na nieuw verlies FC Groningen

GRONINGEN - Een gesprek tussen enkele supporters van FC Groningen en een deel van het management van de club heeft ingrijpen van de politie zondagmiddag na afloop van de voetbalwedstrijd FC Groningen tegen RKC Waalwijk (2-3) voorkomen.

Het gesprek vond plaats op verzoek van de politie die na afloop van de verloren wedstrijd bij de hoofdpoort van het Oosterparkstadion oog in oog stond met een paar honderd opgewonden supporters. De supporters eisten het vertrek van trainer Lodeweges. Om rellen te voorkomen waren de supporters van RKC een kwartier voor afloop van de wedstrijd al vertrokken. Hiermee voorkwam de politie de traditionele confrontatie tussen supportersgroepen achter het stadion aan de Klaprooslaan.

Door de blokkade van de hoofdpoort die tot kwart voor zes duurde konden de spelers, trainers en verzorgers van RKC niet met hun bus vanaf de Zaagmuldersweg vertrekken. Zij zijn in kleine busjes van FC Groningen in groepjes naar de Oosterhamrikkade gebracht waar de bus uit Waalwijk hen opwachtte (bron: DvhN, 21 oktober 2002)


Roep om vertrek Lodeweges luider

GRONINGEN - De roep om het vertrek van FC Groningen-trainer Dwight Lodeweges is zondag luider geworden na het verlies tegen RKC.

In het Oosterparkstadion werd zelfs de naam van Jan van Dijk genoemd als de man die de problemen bij Groningen moet oplossen. Lodeweges wilde zondag geen uitspraak doen over zijn eigen positie. 'Daar wil ik eerst een nachtje over slapen', zo zei hij.

Na de wedstrijd tegen RKC was het enige tijd onrustig voor het Oosterparkstadion. Ruim 500 supporters weigerden te vertrekken en de politie dreigde in te grijpen. Na een gesprek van drie FC Groningen-fans met een delegatie van het bestuur van de club en een oproep om naar huis te gaan keerde de rust enigszins terug.

De spelers van RKC moesten overigens wachten voordat ze naar Waalwijk konden. Hun bus was voor het eind van de wedstrijd onder politiebegeleiding de wijk uitgereden (bron: RTV Noord, 21 oktober 2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl