Forum | Prikbord | Info | Links
 
'Lodeweges rot op' op muur in Oosterpark, 15 oktober 2002

'Lodeweges rot op' op muur in Oosterpark

GRONINGEN / MARBELLA - Het Oosterpark-stadion is opnieuw het doelwit geworden van vandalen. Dinsdagmorgen troffen medewerkers van FC Groningen een bekladde spelersauto en een met verf besmeurde muur aan. Op het onderkomen van de businessclub stond de tekst 'Lodeweges rot op' geschreven. "Heel vervelend en verwerpelijk", liet directeur Hans Nijland vanuit Marbella weten. "Andermaal moeten we ons met dit soort gedonder bezighouden, terwijl club en spelers momenteel wel iets anders aan hun hoofd hebben."

Volgens Nijland is de selectie aangeslagen. "Al is dat misschien een wat gek woord in deze. Er heerst in ieder geval iets in de trant van: moet dat nou weer. Met de opgekalkte tekst zijn onze spelers het ook absoluut niet eens. We moeten er zo langzamerhand maar eens over gaan denken 's nachts en in het weekeinde bewaking in te stellen. Afgezien van het feit dat dat veel geld kost, is het eigenlijk te gek voor woorden dat het zover gekomen is."

Na het incident gingen geluiden op dat de wedstrijd FC Groningen-RKC Waalwijk van aankomende zondag als risicoduel bestempeld moet worden. Groningse supporters zouden het duel willen aangrijpen om actie te voeren. Volgens politie en de gemeente Groningen is er nog geen sprake van een risicoduel. Nijland is het hiermee eens. "Ik ga er vanuit dat het om een kleine groep mensen gaat. Bij de anderen hoop ik dat het gezonde verstand zegeviert, dat de supporters achter de club gaan staan en dat andere gekkigheid achterwege wordt gelaten."

Een maand geleden hielden boze supporters ook al huis in het Oosterpark-stadion. Toen werd de spelersbus na een uitwedstrijd opgewacht en lieten vandalen banden van spelersauto's leeglopen. (bron: DvhN, 15-10-2002, William Pomp)


Auto's FC Groningen-spelers beklad

GRONINGEN - Onbekenden hebben de auto's van FC Groningen-spelers beklad in het Oosterpark-stadion. Ook hebben zij met een spuitbus teksten gespoten op de gevel van de businessroom. Daarop stond de tekst 'Dwight, rot op'. FC Groningen overweegt nu om camera's op te gaan hangen rond het stadion. Eerder dit seizoen hadden relschoppers banden van spelersauto's leeg laten lopen. De FC verblijft momenteel in Spanje voor een trainingskamp. (bron: RTV Noord, 15-10-2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl