Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - NEC, 7 april 2002

Schermutselingen rond voetbalwedstrijd; negen aanhoudingen

De politie heeft voor en na de voetbalwedstrijd FC Groningen - NEC op verschillende plaatsen rond het Oosterparkstadion meerdere korte charges uitgevoerd om confrontaties tussen supportersgroepen te voorkomen of te beëindigen. Voor de wedstrijd probeerde een groep Groningen supporters in contact te komen met een groep NEC-aanhangers die te voet vanaf de Sontweg in de richting van de Zaagmuldersweg liep. Door inzet van bereden politie en ME kon worden voorkomen dat de groepen met elkaar in contact kwamen. Daarvoor kon door de inzet van een politiehond al worden voorkomen dat enkele supporters elkaar op het Damsterdiep in de haren vlogen.

Na de wedstrijd voerde de politie met name aan de parkzijde van het stadion, aan de Klaprooslaan en aan de Zaagmuldersweg enkele korte charges uit om rivaliserende supporters uit elkaar te halen. Daarbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok. Er raakte niemand gewond. Vervolgens is een groep NEC-supporters door de politie begeleid naar de Sontweg. Hierbij is door de politie meerdere keren opgetreden tegen Groningen aanhangers die de Nijmegenaren te lijf wilden.

Tijdens de politieacties zijn negen supporters van FC Groningen, in de leeftijd van 14 tot 29 jaar, allen uit Groningen, aangehouden voor openlijke geweldpleging, belediging, het opgeven van een valse naam, niet voldoen aan politiebevelen en op grond van de Wet Wapens en Munitie. Zeven verdachten zijn na verhoor heengezonden. Eén is ingesloten voor nader onderzoek. De negende verdachte is overgedragen aan de Koninklijke Marchaussee. De man is militair. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bron: Regiopolitie Groningen, 7 april 2002)


Rellen na Groningen-NEC

GRONINGEN - De politie heeft na afloop van de voetbalwedstrijd FC Groningen tegen het Nijmeegse NEC grote problemen gehad om de beide supportersgroepen uit elkaar te houden. De Mobiele Eenheid voerde meerdere keren charges. Met name de aanhang van de FC probeerde op tal van plaatsen rond het stadion de aanhang van NEC aan te vallen. In de schermutselingen viel een gewonde. (bron: DvhN, 7 april 2002)


Supporters FC Groningen aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zondag voor en na de wedstrijd tegen NEC, negen supporters van FC Groningen aangehouden. De politie had handenvol werk om de supportersgroepen gescheiden te houden. Al voor de wedstrijd moest de bereden politie en de ME in actie komen om te voorkomen dat de fans met elkaar in de clinch raakten.

Na het duel, dat overigens in 2-2 eindigde, werden aan de Zaagmuldersweg en de Klaprooslaan enkele charges uitgevoerd om de supporters uit elkaar te houden. Niemand raakte gewond. Van de negen verdachten in de leeftijd van 14 tot 29 jaar zijn er zeven weer vrijgelaten. Eén zit nog vast voor nader onderzoek. De negende verdachte is een militair. Hij is overgedragen aan de Militaire Politie. (bron: DvhN, 7 april 2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl