Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - NAC, 3 februari 2002

FC Groningen doet provocerend lied in de ban

GRONINGEN - Verbazing alom zondagmiddag in het Oosterpark Stadion. Ali Boussaboun opende in de tweede helft de score uit een strafschop. Vervolgens klonk een bijzonder lied uit de tientallen luidsprekers rond het veld. 'Het is stil aan de overkant' was de tekst die bij de fanatieke aanhang van FC Groningen in de vakken I en J tot groot enthousiasme leidde. Onder de toeschouwers was niet overal brede instemming met de uitdagende tekst. "Provocerend en onnodig kwetsend en dat hoort niet uit de stadionspeakers te komen."

Hetzelfde nummer galde nog twee keer door het Oosterpark kort nadat Hugo voor 2-0 zorgde en Robben de derde treffer op zijn naam kon bijschrijven. 'Het is stil aan de overkant' was vooral bedoeld voor de aanhang van NAC die met een mannetje of honderd de reis van Breda naar Groningen had gemaakt.

Ook FC Groningen-directeur Hans Nijland was niet enthousiast met de tekst van het lied. Hij heeft meteen na de wedstrijd de mensen in de radiokamer die zorgen voor de ondersteunende deuntjes tijdens de wedstrijd, opdracht gegeven het lied niet weer af te spelen. "Wat supporters allemaal willen zingen kunnen wij niet controleren en bepalen, maar de club moet niet zelf het initiatief nemen om uitdagende teksten in het stadion te verspreiden," zei Nijland.

Het is niet de gewoonte van FC Groningen om te controleren welke liedjes in de radiokamer ten gehore worden gebracht. Onder supporters is het lied al jaren populair. Het lied zou ontleend zijn aan een citaat van NOS-verslaggever Jack van Gelder die in het commentaar van een voetbalwedstrijd deze zin uitsprak om treurende supporters te typeren. (bron: NvhN, 4 februari 2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl