Forum | Prikbord | Info | Links
 
PSV - FC Groningen, 22 december 2001

Spelers FC Groningen boeten voor wanprestatie in Eindhoven

FC Groningen heeft de selectie een boete opgelegd naar aanleiding van de nederlaag tegen PSV. Dit heeft algemeen directeur Hans Nijland zondag bekend gemaakt. Met de boete zullen FC Groningen-supporters, die in Eindhoven aanwezig waren, schadeloos worden gesteld.

Zoals bekend verloor FC Groningen zaterdagavond met 8-0 van PSV. Een blamerende uitslag en een 'prestatie' die door de clubleiding als bijzonder beschamend wordt genoemd. "Zeer vernederend. Het is niet te bevatten zoals wij ons hebben gepresenteerd. Een dergelijke vertoning kunnen we dan ook niet accepteren," zo verwoordde Hans Nijland zondag de gevoelens. "Zeker niet ten opzichte van onze supporters, die ondanks de barre weersomstandigheden in Eindhoven aanwezig waren."

Volgens Nijland is direct na afloop van de wedstrijd in samenspraak met de technische staf besloten de selectie een boete op te leggen. Via deze boete zullen de in Eindhoven aanwezige FC Groningen-fans schadeloos worden gesteld. Dit betekent dat de spelers de totale kosten van de busreis en het kaartje zullen vergoeden. "Zie het maar als een genoegdoening richting onze supporters," aldus Nijland. "Supporters die ondanks sneeuw en verkeersproblemen naar Eindhoven zijn gereisd om de ploeg te steunen. En dan krijgen ze zo'n wedstrijd te zien. Dat accepteren we niet." Met de betreffende supporters zal binnenkort contact worden opgenomen. (bron: Internetredactie FC Groningen, 23 december 2001)Spelers FC Groningen moeten voor straf reis van fans betalen

GRONINGEN - Direct na de blamerende nederlaag tegen PSV (8-0) trok de leiding van FC Groningen zich terug in de catacomben van het Philips Stadion. Algemeen manager Hans Nijland, manager technische zaken Henk Veldmate, de assistent-trainers Hans Schrijver en Joop Gall - hoofdtrainer Dwight Lodeweges ontbrak wegens ziekte - en teammanager Theo Huizinga van FC Groningen schaamden zich diep voor het optreden van hun ploeg en vonden dat zij een daad moesten stellen. "Want zo'n vertoning kunnen wij niet accepteren", zei Nijland.

Besloten werd dat de ongeveer 300 meegereisde supporters hun geld (busreis en entreekaartje) terugkrijgen. De voetballers van FC Groningen draaien op voor de kosten (plusminus 15.000 gulden) . Nijland: "Zie het als een gebaar naar onze supporters toe, als een genoegdoening. Ondanks de slechte weersomstandigheden brachten zij toch de moed op om naar Eindhoven te gaan en dan krijgen ze zo'n wedstrijd te zien. Het is een schande zoals wij ons hebben gepresenteerd. Een vernedering. Het is niet te bevatten."

De 8-0 nederlaag in Eindhoven was net geen recordverlies voor FC Groningen. Op 6 januari 1974 kregen de noorderlingen een nóg stevigere draai om de oren. Ajax was toen in Amsterdam met 9-0 te sterk. Bij de aankomst van de spelersbus van FC Groningen, zaterdagnacht, gooide een 29-jarige Stadjer een bierfles tegen de bus. Een tweede verdachte wist te ontkomen. In totaal raakten drie ruiten vernield. De inzittenden bleven ongedeerd. (bron: NvhN, 23 december 2001)


Schadeloosstelling FC Groningen-supporters

GRONINGEN - De spelers van FC Groningen moeten de supporters, die zaterdag meereisden naar Eindhoven, schadeloos stellen. Dit hebben de directie en de technische staf van de club besloten. FC Groningen werd zaterdag met 8-0 afgedroogd door PSV. Zo'n 300 fans hadden de sneeuw getrotseerd om hun ploeg te steunen. De busreis naar Eindhoven kostte vijftig gulden en dus moet de selectie 15.000 gulden ophoesten. (bron: RTV Noord, 23 december 2001)


Spelers FC Groningen moeten kerstbonus inleveren

Eindhoven - Directie en technische staf van FC Groningen besloten zaterdagavond - meteen na de dramatische 8-0 nederlaag bij PSV - dat de spelersgroep de kerstgratificatie in moest leveren. Een boete als genoegdoening voor de driehonderd supporters, die de barre tocht naar Eindhoven maakten. Van het geld krijgt de aanhang het kaartje en de reis terugbetaald.

Directie en technische staf van FC Groningen besloten zaterdagavond - meteen na de dramatische 8-0 nederlaag bij PSV - dat de spelersgroep de kerstgratificatie in moest leveren. Een boete als genoegdoening voor de driehonderd supporters, die de barre tocht naar Eindhoven maakten. Van het geld kreeg de aanhang het kaartje en de reis terugbetaald. (bron: GD, 24 december 2001)


FC Groningen-spelers beboet voor wanprestatie bij PSV

GRONINGEN - De 8-0 nederlaag van FC Groningen bij PSV heeft voor de spelers van de Groningse club een extra wrange bijsmaak gekregen. Het bestuur van FC Groningen heeft de selectie beboet naar aanleiding van de wanvertoning, afgelopen zaterdag in Eindhoven. Dit heeft algemeen directeur Hans Nijland zondag bekend gemaakt. Hoe hoog de boete is, wilde Nijland niet zeggen.

Met de boete wil het bestuur de meegereisde fans uit Groningen schadeloos stellen. "Zie het maar als een genoegdoening richting onze supporters," legt Nijland uit. "Supporters die ondanks sneeuw en verkeersproblemen naar Eindhoven zijn gereisd om de ploeg te steunen. En dan krijgen ze zo'n wedstrijd te zien. Dat accepteren we niet. Zeer vernederend." (bron: nu.nl, 24 december 2001)


FC Groningen-fans schadeloos gesteld door spelers

De 8-0 nederlaag tegen PSV heeft voor de spelers van FC Groningen nogal wat gevolgen. Zij sluiten de eerste seizoenshelft niet alleen af met een katerig gevoel, maar voelen de oorwassing ook nog eens in hun portemonnaie. Het bestuur van FC Groningen heeft de selectie namelijk een boete opgelegd na de wanprestatie in Eindhoven. Algemeen directeur Hans Nijland maakte bekend dat de meegereisde supporters (ongeveer 300) met het geïnde geld schadeloos zullen worden gesteld.

Nijland vindt de straf voor de daders en de tegemoetkoming voor de slachtoffers niet meer dan logisch. 'De nederlaag was zeer vernederend. Het is niet te bevatten zoals wij ons hebben gepresenteerd. Een dergelijke vertoning kunnen we dan ook niet accepteren. Zeker niet ten opzichte van onze supporters, die ondanks de barre weersomstandigheden in Eindhoven aanwezig waren', legde Nijland uit op de FC Groningen-website. (bron: VI Planet, 24 december 2001)


Groningen beboet spelers na nederlaag

FC Groningen heeft zijn spelers een boete opgelegd na de 8-0 uitnederlaag tegen PSV afgelopen zaterdag. Het geld wordt gebruikt om de meegereisde supporters schadeloos te stellen. Na het beschamende optreden van de ploeg wil de club uit het hoge noorden zowel de busreis als het toegangskaartje van de aanhang vergoeden.

Groningen speelde een zeer zwak duel tegen de Eindhovenaren. Na de eerste helft stond de ploeg van Dwight Lodeweges al met 5-0 achter. (bron: voetbal.nl, 24 december 2001)


FC Groningen-speler Allach ontstemd over boete

GRONINGEN - FC Groningen-verdediger Mohammed Allach weigert de boete, die de spelers is opgelegd, te betalen. De clubleiding verzon deze straf na de 8-0 nederlaag tegen PSV. Van het geld wordt de busreis van de supporters vergoed. Allach zegt vooral 'pissig' te zijn, omdat de clubleiding niets met de spelers heeft overlegd. Hij voelt zich voor aap staan en weigert dan ook pertinent de boete te betalen.(bron: RTV Noord, 24 december 2001)


Allach niet langer tegen boete spelers FC Groningen

GRONINGEN - De blamerende 8-0 nederlaag van FC Groningen tegen PSV dreunt nog steeds na. Zoals bekend besloot de clubleiding onmiddellijk na de desastreus verlopen wedstrijd In Eindhoven tot een boete voor de spelers. Een maatregel die tot een vergoeding van de kosten van de ongeveer 300 mee naar Eindhoven gereisde fans moet leiden. Aanvankelijk protesteerde verdediger Mohammed Allach heftig tegen deze straf, maar intussen blijkt er wederzijds begrip voor elkaars standpunten in deze zaak.

Allach eerst: "Ik accepteer dit niet, ik heb mij zoals altijd volledig gegeven. Een boete krijg ik als ik zwart rijd in een trein ofzo." De reactie werd hem niet in dank afgenomen door bestuur, management en vooral ook de fans van FC Groningen, daarom wenst Allach deze zaak nu te relativeren.

"Natuurlijk vind ik ook dat we de supporters tegemoet moeten komen. Zij hebben die lange reis voor joker gemaakt en voelen zich terecht door ons voor schut gezet. Ik ben met nog een paar jongens na afloop van die vreselijke wedstrijd naar het uitvak gelopen en de wegwerpgebaren en middelvingers geaccepteerd. Want ze hadden gelijk, we hebben tegen PSV collectief gefaald. Maar dat nu het beeld is ontstaan dat ik tegen die schadeloosstelling ben, betreur ik zeer."

Allach is niet tegen de maatregel op zich, maar vooral tegen de manier waarop het gegaan is en naar buiten is gebracht. "De supporters voelden zich terecht tot op het bot vernederd, zo voelden wij als spelers dat ook. Maar ik had graag gezien dat de leiding van FC Groningen ons de ruimte en kans had gegeven zelf iets richting de supporters te ondernemen. Dat hadden we zeker gedaan, maar die kans hebben we niet gekregen. Daarbij heb ik er moeite mee het woord 'boete' te accepteren. We hebben gefaald, dat is zeker. Maar zeker bij mij is er geen sprake van opzet ofzo."

Wel vindt Allach dat deze zaak niet te hoog moet worden opgespeeld. "Wij hebben afgesproken dat we niet negatief naar buiten moeten treden. Ik vind dat wij als spelers ook de fouten van het bestuur moeten accepteren."

Voorzitter Jaap van der Linde van FC Groningen betreurt de uitspraken van Allach, maar steekt ook de hand in eigen boezem. "Ik kan me voorstellen dat er wat bezwaren zijn tegen de manier waarop we dit naar buiten gebracht hebben. Maar je moet het moment daarbij in ogenschouw nemen. Na de wedstrijd moesten we snel beslissen. Veel spelers gingen weg met vakantie en wij zouden geen bijeenkomst met bestuur en management meer hebben. Maar de spelersgroep had wellicht zelf de ruimte en tijd moeten krijgen tot een actie richting de supporters te komen. Aan de andere kant: van Allach vind ik het niet zo handig om zo naar buiten te treden." (bron: NvhN, 27 december 2001, Paul Zweverink)


Weinig fans FC vragen entreegeld terug

GRONINGEN - Supporters van FC Groningen hebben er weinig behoefte aan het entreegeld van de uitwedstrijd tegen PSV terug te vragen. FC Groningen verloor die wedstrijd eind vorig jaar met 8-0. De clubleiding bood vervolgens de 150 meegereisde fans aan dat ze hun geld terug zouden krijgen. Het gaat om 25 euro. Woensdag 9 januari was de eerste dag dat de aanhangers zich konden melden. Tot nu toe hebben slechts elf fans gebruik gemaakt van de mogelijkheid. (bron: RTV Noord, 10 januari 2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl