Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - FC Zwolle, 12 december 2001

Anti-Wallage-spandoeken verwijderd uit Oosterpark

"Op gezag van burgemeester Jacques Wallage was de risicowedstrijd, zoals bekend mag worden verondersteld, van de avond verschoven naar de middag. Door middel van een tweetal spandoeken met de teksten '14.00 uur: Wallage, tijd voor je middagdutje!' en 'Wallage, jíj bent de risicofactor' maakten enkele supporters hun onvrede over die beslissing kenbaar. Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Egmond werden de dundoeken door ordebewaarders in het Oosterparkstadion verwijderd."


FC Groningen-fans boos op burgemeester

Spandoeken met pakkende teksten horen in een voetbalstadion. Maar spandoeken die beledigend zijn of aanstootgevend niet. Supporters van FC Groningen knoopten gistermiddag voorafgaande aan de bekerwedstrijd FC Groningen - FC Zwolle twee lange lappen aan de hekken aan de oostzijde van het Oosterpark. Daarop staken zij hun ongenoegen over burgemeester Wallage niet onder stoelen of banken.

De burgemeester verbood de wedstrijd 's avonds te laten spelen omdat hij ongeregeldheden tussen de supportersgroepen verwachtte. Op het ene spandoek stond de tekst: '14.00 uur: Wallage, tijd voor je middagdutje!'. Op het tweede spandoek stond: 'Wallage, jíj bent de risicofactor'. Stewards van het stadion maakten binnen vijf minuten een einde aan het plezier over de teksten bij de supporters. De doeken werden verwijderd. (bron: NvhN, 13 december 2001)Aanhoudingen tijdens voetbalwedstrijd

Tijdens en na de voetbalwedstrijd van Groningen en Zwolle heeft de politie vijf verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een van de verdachten gooide tijdens de wedstrijd een aansteker naar de grensrechter. Hij werd uit het stadion geplukt. De overige vier verdachten probeerden nabij de Oostersluis stenen te gooien naar de vertrekkende Zwolle bus. De verdachten, in de leeftijd van 16, 17, 19 en 28 jaar, werden allen na verhoor weggestuurd. (bron: Regiopolitie Groningen, 12 december 2001)


Vijftal opgepakt na voetbalwedstrijd

GRONINGEN - Tijdens en na de voetbalwedstrijd van Groningen tegen Zwollen zijn vijf verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verdachten in de leeftijd van 16 tot 28 jaar gooiden na de wedstrijd onder meer stenen naar de vertrekkende Zwolle-bus. Ook gooide één van de verdachten tijdens de wedstrijd een aansteker naar de grensrechter. De vijf mochten na verhoor weer naar huis. (bron: NvhN, 13 december 2001)

terug Foto's: © Claus en Warre, waarvoor dank.


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl