Forum | Prikbord | Info | Links
 
De Graafschap - FC Groningen, 30 november 2001

Supporters FC Groningen aangehouden

GRONINGEN – Op het centraal station van Groningen zijn vrijdagnacht 12 supporters van FC Groningen opgepakt. De twaalf werden aangehouden op verzoek van de Spoorwegpolitie. Ze kwamen terug van de uitwedstrijd tegen De Graafschap. De supporters worden er van verdacht in Deventer een jongen en meisje in de trein te hebben mishandeld. Na het opnemen van de verklaring konden de twaalf weer gaan. (bron: RTV Noord, 1 december 2001)


Twaalf supporters aangehouden

Op aanwijzing van de spoorwegpolitie is vrijdagnacht een groepje van twaalf FC Groningen supporters, die terug kwamen van de uitwedstrijd tegen De Graafschap, vanaf het hoofdstation meegenomen naar het politiebureau. Bij de spoorwegpolitie in Deventer hadden een jongen en een meisje gemeld dat zij mishandeld waren door leden uit de groep. Na het opnemen van de verklaringen konden de twaalf jongens in de leeftijd van 18 tot 25 jaar uit Groningen weer gaan. De spoorwegpolitie stelt een nader onderzoek in. (bron: Regiopolitie Groningen, 1 december 2001)


FC Groningen-supporters uit de trein gehaald

GRONINGEN - Twaalf supporters van FC Groningen die terugkwamen van de uitwedstrijd tegen De Graafschap, zijn vrijdagavond bij aankomst in Groningen uit de trein gehaald en meegenomen naar het politiebureau. De groep en/of leden van de groep worden verdacht van mishandeling van een jongen en een meisje op het station van Deventer. Na verhoor konden de twaalf jongens, variërend van 18 tot 25 jaar, weer gaan. De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in. (bron: NvhN, 4 december 2001)


Commentaar
Bovenstaande artikelen berusten overigens niet geheel op de waarheid: er is inderdaad wat onenigheid geweest met wat fans van GA Eagles, maar van mishandeling van deze gedrogeerde 'gabbers' was geen sprake, er ontstond hooguit wat duw- en trekwerk. Pas 3 dagen later deden ze aangifte (toen de drugs uitgewerkt waren en hun messen inmiddels veilig opgeborgen waren), maar er bleek dus niks aan de hand te zijn. Een hoop ophef om niks.

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl