Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Ajax, 30 september 2001

FC-supporters belagen bus met spelers van Ajax

GRONINGEN - Een groep van vijftig tot 75 supporters van FC Groningen heeft zondagmiddag bij het Oosterparkstadion de spelersbus van Ajax belaagd. Volgens een getuige was er korte tijd sprake van enige paniek, ook onder de Ajaxieden. De bus werd met stenen bekogeld. Ook sloegen jongeren met broekriemen op de ruiten. De spelersbus vertrok daarop onder begeleiding van de Mobiele Eenheid. Ook het vertrek van de naar schatting 600 Ajax-supporters verliep niet zonder slag of stoot. Er sneuvelden diverse ruiten van supportersbussen. Het gewone verkeer op de zuidelijke ringweg werd korte tijd stilgelegd om de bussen doorgang te verlenen.

Na afloop van de wedstrijd werd een 24-jarige Groninger aangehouden voor openlijke geweldpleging. Hij gooide stenen naar supportersbussen. Voor de wedstrijd werden, even buiten de stad, 40 Ajax-supporters opgevangen die geen kaartjes hadden. Zij werden teruggestuurd. (bron: NvhN Interneteditie, 1 oktober 2001)


Stenengooier gepakt

Op de Florakade heeft de politie na de voetbalwedstrijd een 24-jarige stadjer aangehouden. De man gooide met stenen richting de supportersbussen van Ajax. Ook de spelersbus moest het op de Zaagmuldersweg ontgelden. Hierbij werden geen aanhoudingen verricht. Wel heeft de ME een aantal kleine charges uitgevoerd om vervelende Groningen supporters te kunnen verwijderen. Het geheel verliep zonder noemenswaardige incidenten. (bron: Regiopolitie Groningen, 30 september 2001)


Bekogelde Ajax-spelersbus vergeet Adriaanse

GRONINGEN - De spelersbus van Ajax is gisteren bij het verlaten van het Oosterparkstadion bekogeld door woedende FC Groningen-supporters. De chauffeur besloot daarom snel te vertrekken maar vergat daarbij trainer Co Adriaanse. Hij moest met een andere auto naar Amsterdam.

De politie denkt dat de FC Groningen-aanhangers extra kwaad waren vanwege het gedrag van de maker van het eerste doelpunt, Rafaël van der Vaart. De Ajacied stak zijn middelvinger op naar de Groningers. "We hebben de indruk dat de woede van supporters zich met name op de spelers richtte vanwege dat provocerende gedrag", zegt politiewoordvoerder Pieter Boomsma.

Wegens dreigende confrontaties tussen supporters sloot de politie vlak na de wedstrijd tijdelijk het Julianaplein en diverse afslagen en benzinestations langs de snelweg A28 af. Er waren meldingen dat FC-Groningen-supporters langs de weg stonden om de Amsterdammers op te wachten maar er werden geen verdachte auto's aangetroffen. Toen de elf bussen met zeshonderd Ajax-aanhangers het Julianaplein waren gepasseerd, sloot de politie het verkeersplein tien minuten af voor al het verkeer richting Assen. Dit verliep zonder problemen.

Rond het Oosterparkstadion hing na afloop van de wedstrijd wel een gespannen sfeer maar de mobiele eenheid wist confrontaties te voorkomen. Er was slechts één arrestatie, een 24-jarige Groninger die met stenen of blikjes naar de supportersbussen van Ajax gooide. (bron: GD Interneteditie, 1 oktober 2001)


Bekogelde spelersbus vergeet Adriaanse

De spelersbus van Ajax is bij het verlaten van het Oosterparkstadion bekogeld door woedende FC Groningen-supporters. De chauffeur van de spelersbus reed hals over kop weg, maar vergat hierbij Co Adriaanse. Hij moest met een andere auto naar Amsterdam.

Volgens de Groningse politie zouden de 'supporters' geprovoceerd zijn door Rafael van der Vaart, die zijn middelvinger zou hebben opgestoken naar de Groningers. Niet alleen de spelersbus was het doelwit van de hooligans, ook de enkele supportersbussen werden bekogeld met stenen en blikjes. Na afloop van de wedstrijd heerste een gespannen sfeer rond het stadion, en de ME moest er aan te pas komen om confrontaties tussen de supportersgroepen te voorkomen. (bron: DC, 1 oktober 2001)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl