Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Roda JC, 8 april 2001

Vier aanhoudingen na voetbalwedstrijd

De politie heeft zondagmiddag tijdens en na de voetbalwedstrijd FC Groningen – Roda JC vier mensen aangehouden. In de Ripperdalaan werd een 20-jarige man uit Groningen aangehouden wegens overtreding van het omgevingsverbod. Wegens het eerder veroorzaken van en deelnemen aan wanordelijkheden heeft de burgemeester van Groningen de man verboden om zich voor, tijdens en na voetbalwedstrijden van FC Groningen in de nabijheid van het Oosterparkstadion op te houden. De man is meegenomen en na verhoor met een dagvaarding en een proces-verbaal voor opzettelijk niet voldoen aan een bevel of een vordering heengezonden.

Een 16-jarige man uit de gemeente Bedum werd na de wedstrijd wegens openlijke geweldpleging aangehouden in de Irislaan. Hij gooide met een stok naar de supportersbus van Roda en gooide stenen naar leden van de Mobiele Eenheid. De knaap is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

wee broers van 18 en 20 jaar uit Hoogezand zijn aan het eind van de middag in hun woonplaats aangehouden wegens belediging van politiemensen. Beiden schreeuwden aan de Sontweg vanuit een rijdende auto tot tweemaal toe beledigende opmerking naar bereden politiemensen die te paard onderweg waren naar de politiestallen. Aan de hand van het kenteken van hun konden beiden korte tijd later in Hoogezand door de politie worden aangehouden. Ze zijn na verhoor op het politiebureau heengezonden met een dagvaarding en elk een geldboete van vijfhonderd gulden. (bron: Regiopolitie Groningen, 8 april 2001)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl