Forum | Prikbord | Info | Links
 
MVV - FC Groningen, 17 mei 2000

Tekort bussen voor supporters FC Groningen en Emmen

GRONINGEN - Touringcarbedrijf Henk Lanting in Klazienaveen heeft dringend 15 bussen nodig om supporters van FC Groningen en Emmen te kunnen vervoeren. Nu bekend is dat beide clubs nacompetitie spelen, is de vraag naar bussen zo groot dat Lanting er met zijn huidige 27 touringcars niet uitkomt. Deze week heeft hij ruim 40 aanvragen gekregen voor een bus. Lanting rijdt al jarenlang met zowel de selectie als de supporters van Emmen langs de stadions in Nederland. Sinds eind vorig jaar is er ook een contract tussen Lanting en FC Groningen afgesloten.

Met de uitwedstrijd tegen MVV denkt FC Groningen nu zo'n 10 bussen nodig te hebben, terwijl Emmen er 3 voor de reis naar Almelo heeft gereserveerd. "We wanhopen echter niet", zegt Henk Lanting. "Het is nog geen woensdag. Momenteel zijn we druk bezig om bussen bij collega's te regelen. Maar we zijn er nog lang niet uit. Voor ons is het natuurlijk een leuke klus, maar verschillende collega's zijn er niet zo happig op om hun bussen voor supportersgroepen uit te lenen." Dat was ook één van de redenen voor Arriva om met het vervoer voor FC Groningen te stoppen. (bron: GD, 13 mei 2000, Henk Kroezen)


Voor een tientje in de bus, inclusief wedstrijd, broodje en frisdrank

FC Groningen wil met een duizendkoppig legioen naar Maastricht

GRONINGEN - FC Groningen wil - als het even kan - morgen met duizend supporters naar Maastricht. Daar spelen de Stadjers de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen MVV. Gisteren trommelde directeur Hans Nijland in allerijl een aantal sponsors op. Samen met hen stampte hij in een paar uur een actie uit de grond. "We hebben iets heel leuks bedacht", vindt Nijland. "In totaal zijn er twintig bussen geregeld. Dat zijn dus duizend zitplaatsen. Supporters mogen voor een tientje mee. Daarvoor krijgen ze de reis, het entreekaartje en een broodje met frisdrank. Dat is toch fantastisch?"


Bonte stoet

Volgens de directeur moet het één lange bonte stoet worden richting het zuiden. "Eén lange Fantour-karavaan", blikt Nijland vast vooruit. "Met allerlei groenwitte franje, uiteraard. De spelers hebben onze steun hard nodig in de nacompetitie. En het is van onze kant ook een gebaar richting de supporters. Een tientje is natuurlijk geen geld." De bussen vertrekken morgen om 13.00 uur vanaf het stadion. De thuisreis wordt meteen na afloop van de wedstrijd, die om 19.30 uur begint, aanvaard. Supporters kunnen zich tot morgenvroeg melden. Nijland: "Maar liever toch vandaag, want dan weten we waar we op moeten rekenen. En de mensen die meereizen moeten een legitimatiebewijs meenemen. We willen toch even weten wie er allemaal in de bussen zitten." (bron: GD, 16 mei 2000, William Pomp)


Het bierverbod houdt stand tot Arnhem

GRONINGEN - Opgetogen FC Groningen-fans wachten voor bus 9 die hen naar stadion De Geusselt in Maastricht moet brengen voor de eerste nacompetitiewedstrijd tegen MVV. Supporters hebben massaal een combikaartje gekocht nadat sponsoren het mogelijk maakten om de wedstrijd voor een tientje te bezoeken.

"Die klaverjastafel is gereserveerd", roept een breed geschouderde kaartliefhebber. "He, jij met die witte stiekels, dat kun jij toch wel regelen?" De aangesproken steward blijft stoïcijns voor zich uit kijken. Het lukt hem ook maar net één van de tafels te bemachtigen. De 450 fans die zich in twee dagen na de sponsoractie gemeld hadden, worden streng gecontroleerd. Drinken meenemen is verboden. Blikjes bier en fris worden ingenomen en krijgen een mooi plekje voor in de bus. Tijdens de reis worden broodjes en frisdrank uitgedeeld. Geen bier tot ongenoegen van velen. Meegenomen blikjes bier worden in beslag genomen, maar van de jointjes die in het rond gaan, wordt niets gezegd.

Even voorbij Arnhem maakt de colonne een korte stop. Iedereen kan in de bosjes zijn blaas legen. Ook kan het in beslag genomen bier genuttigd worden. Het bierverbod wordt na de stop schijnbaar opgeheven, want onder het oog van de steward worden de blikjes bier doorgegeven. Na vijf uur rijden komt Maastricht in zicht. Politiemotoren begeleiden de stoet naar het stadion. Het wordt rumoerig in de bus, er wordt gezongen en op de ramen gebeukt om het de Limburgers duidelijk te maken: FC Groningen komt er aan. Om 19.15 uur kunnen de eerste supporters het gastenvak van het stadion in.

Als Hans Visser na twee minuten scoort, slaat de vlam in de pan. De lange reis naar Maastricht is in ieder geval niet voor niets geweest. De meeste fans gaan na afloop dolblij de bus weer in. Als de ME en de op afstand gehouden MVV-supporters zijn uitgezwaaid en alle passagiers de felicitaties krijgen van de Maastrichtse politie, wordt het snel rustig. De vijftig dorstige kelen vragen maar één ding: bier. (bron: GD, 18 mei 2000, Jan Willem Navis)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl