Forum | Prikbord | Info | Links
 
Excelsior - FC Groningen, 13 juni 1999

GADO weigert vervoer van supporters FC Groningen

GRONINGEN - FC Groningen mist zondag in de nacompetitiewedstrijd tegen Excelsior de steun van haar supporters.De GADO stelt voor de reis naar Rotterdam geen bus ter beschikking. Aanleiding is de schade die de busmaatschappij leed bij het vervoer van FC Groningen-fans naar de uitwedstrijd op 27 mei tegen Sparta, eveneens uit Rotterdam. Aanhangers van Sparta gooiden stenen tegen de bus, want een schadepost opleverde van ongeveer 10.000 gulden. "Wij kunnen natuurlijk begrip opbrengen voor het standpunt van de GADO, maar voor onze supporters is het betreurenswaardig dat zijn zondag niet mee kunnen", laat algemeen directeur Nijland van FC Groningen weten.

"De schade aan de bus is ontstaan buiten de schuld om van de supporters van FC Groningen. Met onze Fantour gaan uitsluitend supporters mee die zich netjes gedragen. Deze mensen hebben ons het hele jaar door gesteund en kunnen nu niet mee. Dat is ongelooflijk vervelend." De GADO wil ook geen bus laten rijden naar FC Groningens uitwedstrijd tegen Helmond Sport, volgende week woensdag. Nijland: "Wij zijn druk bezig voor die wedstrijd een bus van een andere maatschappij te regelen, maar voor de uitwedstrijd tegen Excelsior lukt ons dat niet meer." (bron: NvhN, 10 juni 1999)


Lanting vervoert wél supporters van FC Groningen

GRONINGEN - Supporters van FC Groningen kunnen morgenavond toch per bus naar de éénnalaatste wedstrijd in de nacompetitie. Busonderneming Lanting uit Klazienaveen zet namelijk drie bussen in om supporters van FC Groningen naar Helmond te vervoeren. De GADO weigerde dit, nadat er vernielingen waren aangericht na de uitwedstrijd tegen Sparta. "We zetten geen nieuw materieel in en we hopen dat het goed gaat", zegt een woordvoerder van Lanting hierover. "Misschien hebben we meer lef dan de GADO, maar het is natuurlijk ook gewoon ons werk. We rijden heel veel voor voetbal, van amateurs tot Ajax en het gaat bijna altijd goed. We hebben goede afspraken gemaakt met de verzekering. Bovendien, relschoppers zitten nooit in de bus. Die staan buiten." (bron: NvhN, 15 juni 1999)
terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl