Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Go Ahead Eagles, 28 november 1998

Stenenregen treft fans en politie

GRONINGEN - Supporters van FC Groningen en Go Ahead Eagles uit Deventer bekogelden elkaar na afloop van de voetbalwedstrijd van zaterdagavond met stenen, bierblikjes en allerlei andere voorwerpen. De politie slaagde er in de rivaliserende partijen - beide ongeveer 100 man sterk - gescheiden te houden, maar moest het vervolgens zelf ontgelden. Ruiten van surveillancewagens sneuvelden, een agent raakte aan zijn hand gewond. Vanwege de duisternis kon de politie geen aanhoudingen verrichten. FC Groningen - Go Ahead Eagles gold niet als een risicowedstrijd. Duels met een verhoogd risico worden bij daglicht gespeeld.

Na afloop van de wedstrijd weigerden de supporters van Go Ahead Eagles in de drie gereedstaande bussen plaats te nemen, maar toonden zich solidair met een groepje Deventenaren dat op een busje wachtte dat tijdens het duel werd gerepareerd. De tussenliggende drie kwartie werd door de FC Groningen-fans gebruikt om stenen te verzamelen. Nadat de bezoekende supportersschare via de Oliemuldersweg de stad had verlaten, dreigde veel 'munitie' ongebruikt te blijven. De agressie richtte zich vervolgens tegen de politie. (bron: NvhN, 30 november 1998)


Agent gewond bij 'supportersveldslag'

GRONINGEN - Een ravage aan auto's en een agent die aan zijn hand moest worden behandeld. Na afloop van de voetbalwedstrijd FC Groningen - Go Ahead Eagles sloeg de vlam compleet in de pan. 'Supporters' van beide voetbalclubs bekogelden elkaar met alles wat los en vast zat. Stenen, stokken en volle blikjes bier veroorzaakten een ware 'stenenregen'. Met name Go Ahead Eagles-fans kregen het zwaar te verduren. Ze werden belaagd door een grote groep FC Groningen-supporters die zich aan de parkzijde had verzameld. De anderen stonden te wachten op een busje dat hen terugbrengen zou.

Van het busje was tijdens de wedstrijd de voorruit ingegooid. De auto was ter reparatie weggebracht. Toen uiteindelijk alle bussen van de Go Ahead Eagles-supporters een half uur na de wedstrijd vertrokken, namen ze een andere route. De Groningers die met stenen op ze stonden te wachten, begonnen daarop de politie te bekogelen. Verschillende politieauto's liepen daarbij schade op. Of en hoeveel aanhoudingen er zijn verricht is niet bekend. (bron: GD, 30 november 1998)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl