Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Celtic, 10 juli 1997

Raddraaiers verstoren wedstrijd FC Groningen

BORGER - Een groep raddraaiers heeft gisteravond voor flinke onrust gezorgd tijdens de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en Celtic. Een groep van tenminste vijf personen, aanhangers van FC Groningen, richtte voor ongeveer 5000 gulden schade aan. De geluidswagen van de familie Vogelzang vormde het voornaamste doelwit van de benevelde voetbalfans. Op het dak van de bus werd gedanst, de kabels van de stroomtoevoer werden doorgesneden, een steekwagentje werd met geweld tegen de achterkant van de bus gesmeten en er werden deuken in de geluidswagen getrapt en geslagen.

Daarnaast werd een toiletten-eenheid van de voetbalvereniging Borger vernield. Ook wisten een paar raddraaiers in de rust door te dringen tot in de kleedkamer van FC Groningen in een poging het shirt van voetballer Harris Huizingh te bemachtigen. Dat kregen ze echter niet. De laat opgetrommelde politiemacht herstelde de rust op het sportpark in Borger, maar er werden geen aanhoudingen verricht. De eigenaar van de geluidswagen heeft later op de avond aangifte gedaan bij de politie. Het gedupeerde bedrijf wil de schade aan de bus verhalen op de organistoren FC Groningen en voetbalclub Borger.


FC Groningen klopt Celtic

FC Groningen speelde op woensdagavond 10 juli 1997 tegen Celtic FC uit Schotland. Celtic is de nieuwe club van trainer Wim Jansen. Er werd gespeeld in Borger en er kwamen veel toeschouwers op de wedstrijd af, zo'n 3000. De wedstrijd begon zelfs tien minuten later om alle toeschouwers de kans te geven binnen te komen. Marcel Peeper (momenteel SC Lokeren) speelde deze wedstrijd op proef mee en hij liet zien dat hij een versterking kan zijn voor FC Groningen.

FC Groningen speelde goed vanuit een gesloten verdediging en had duidelijk het betere van het spel. De 1-0 voor de FC kwam op naam van Bombarda na een mooie steekbal van Atteveld. De 2-0 kwam voor uit een vrije trap. De vrije trap was toegekend nadat Atteveld werd neergelegd aan de rand van het zestien metergebied. Marcel Peeper krulde de vrije trap goed in waarna Melchior Schoenmakers het vanaf vijf meter met het hoofd goed afmaakte.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld, ondanks alle wisselingen bij FC Groningen. Trainer Rijsbergen wilde elke speler een helft laten spelen, zodat er heel wat nieuwe namen in stonden in de tweede helft. Na een goede pass van Van Gessel scoorde Ax fraai. De uitslag kwam hierdoor op 3-0 voor Groningen. Celtic kwam tot twee keer toe dicht bij een treffer, maar het houtwerk stond beide keren in de weg. Zodoende won Groningen deze leuke oefenwedstrijd met 3-0. (door: uw internet-reporter Raymond Atteveld)


terug Met dank aan Magno


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl