Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - SC Heerenveen, 6 september 1996

Spelersbus SC Heerenveen belaagd

GRONINGEN - De politie had vrijdagavond tijdens en na de wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen de handen vol aan teleurgestelde supporters. Ze verlieten het stadion en gooiden buiten met stokken, fietsbellen en stenen. Ook werden de hekken van een fietsenstalling op de Zaagmuldersweg omver gegooid. De politie moest enkele charges uitvoeren. De spelersbus van Heerenveen werd vernield. Er vielen bij de ongeregeldheden geen gewonden. De politie heeft niemand aangehouden. (bron: Teletekst, 6 september 1996)


Supporters maken stampij

GRONINGEN - FC Groningen-supporters die de 5-1 nederlaag tegen SC Heerenveen vrijdag niet konden verkroppen, zorgden na afloop voor nogal wat spampij. De politie moest op de Zaagmuldersweg charges met de wapenstok uitvoeren, omdat supporters met stokken en stenen begonnen te gooien. Verder moesten de hekken van de mobiele fietsenstalling het ontgelden. De spelersbus van Heerenveen kreeg een kei dwars door de voorruit. De bus kon hierdoor niet afreizen naar Friesland. De politie verrichtte geen arrestaties rond het stadion. Er vielen geen ernstige gewonden. (bron: Nieuws TV, 6 september 1996)


Steen door ruit spelersbus

GRONINGEN - Een aantal Groninger raddraaiers kon de afgang van hun ploeg niet verkroppen en reageerde hun woede af op de spelersbus van SC Heerenveen. Zij gooiden een steen door de voorruit van de voor vertrek staande touringcar. De voetballers waren daardoor genoodzaakt wat langer in het Oosterparkstadion te blijven. Voorzitter Henk van der Wal van FC Groningen zorgde voor een 'reservebus', die de Friese spelers naar Heerenveen bracht. (bron: NvhN, 7 september 1996)

terug Met dank aan Magno


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl