Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen-fans zetten camping Ameland op stelten, 4 augustus 1996

FC Groningen-fans zetten camping Ameland op stelten

AMELAND - Een grote groep jongeren uit Groningen heeft op de vroege zaterdagochtend op de Amelandse camping Duinoord de boel volledig op stelten gezet. De circa vijftig aanhangers van FC Groningen, behorend tot de beruchte Z-side, werden enkele uren later per boot naar de vaste wal gebracht. Het rumoer ontstond om vier uur, nadat het Culturele Roggefeest op het eiland was afgelopen. De Groningers togen naar camping Duinoord. Daar vielen ze massaal gasten lastig en vernielden ze tenten en fietsen. Verder werd overal diefstal gepleegd. Duitse campinggasten waren zo angstig geworden, dat ze op de vlucht sloegen.

Eigenaar Kooiker: "Onze professionele nachtbewaking kon samen met de eilander politie de groep niet onder controle krijgen. Daarom werd versterking uit Leeuwarden opgeroepen. Met reddingsboten werd de hondenbrigade overgezet. Gelukkig kon de politie escalatie voorkomen." De Leeuwarder politie begeleidde de jongeren later toen zij naar de vaste wal werden teruggebracht. Er zijn geen arrestaties verricht. (bron: Telegraaf, 4 augustus 1996, Albert van Keimpema)


Groningers verbannen van Ameland

GRONINGEN - De Friese politie heeft zaterdagochtend een groep van ongeveer vijftig Groningers van Ameland verwijderd. De politie omschrijft de jongeren, die amok maakten op camping Duinoord, als supporters van FC Groningen. De jongeren kwamen naar het eiland om het zogenaamde Roggefeest mee te vieren. Rond vijf uur 's ochtends ging de groep naar het jeugdterrein van de camping. Daar drongen ze een grote tent van een Duitse jeugdorganisatie binnen om zich meester te maken van het daar aanwezige bier. Ook ontfermde de groep zich over het bier dat werd gevonden in andere tenten.

De beveiligingsdienst van de camping wilde een confrontatie voorkomen en waarschuwde de politie. Die sommeerde de jongeren de camping te verlaten. Omgeveer twintig Groningers gaven hieraan gehoor, de rest weigerde de vertrekken. Daarop riep de politie de assistentie in van onder meer politiehonden die met een reddingsboot vanuit Holwerd naar Ameland werden gebracht. De groep werd vervolgens onder begeleiding van agenten en honden op de boot gezet.

terug Met dank aan Magno


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl