Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Ajax, 21 april 1996

Politie haalt opgelucht adem na winst PSV

Drie charges politie rond FC Groningen - Ajax

De politie en ME hebben gisteren voor en na de wedstrijd FC Groningen - Ajax drie korte charges uitgevoerd op de Zaagmuldersweg. Drie personen werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Woordvoerder Reinder Klei spreekt van een rustig verloop. "Na de winst van PSV op NEC was de druk van de ketel."

In de aanloop van de wedstrijd vreesde de politie grote problemen. Zeker als Ajax gisteren in het Oosterpark kampioen had kunnen worden. De politie was van mening dat FC Groningen onvoldoende maatregelen had genomen om de verwachte stroom Ajax-fans uit Amsterdam te kunnen beteugelen en stelde de club een ultimatum, dat vrijdag afliep.

Omdat de FC toen nog niets van zich had laten horen, eiste de politie dat de wedstrijd zou worden afgeblazen. Het laatste woord was aan burgemeester H.G. Ouwerkerk die, tegen het advies van politiechef M. ter Harmsel in, oordeelde dat de risico's aanvaardbaar waren en dat de wedstrijd door kon gaan. De politie was opgelucht toen PSV zaterdagavond van NEC won. "Ajax kon tegen FC Groningen nog geen kampioen worden en daardoor viel de stroom Ajax-fans mee en hadden we nauwelijks problemen." Tweeduizend Amsterdammers woonden de wedstrijd bij. Ze vonden allemaal een plekje in het stadion. Ook 100 toeschouwers die even moesten vrezen voor een plaatsje, konden in de loop van de eerste helft toch naar binnen.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een 28-jarige man uit Almelo opgepakt wegens het maken van slaande bewegingen naar een andere supporter. In het stadion werd een 22-jarige man uit Hengelo aangehouden na een kort handgemeen in een supportersvak. Na de wedstrijd moest een man zich verantwoorden na een kort handgemeen. Hij kon direct weer gaan. De andere twee verdachten zijn na verhoor weggestuurd. Tijdens de drie korte charges werden links en rechts wat klappen uitgedeeld. Niemand raakte gewond. (bron: NvhN, 22 april 1996)

Voor de wedstrijd bij de Ripperdabar.

Voor de wedstrijd bij de Ripperdabar.

Op de Tonny van Leeuwentribune ontstaat tumult.

Onder de Tonny van Leeuwentribune.

Onder de Tonny van Leeuwentribune.

Onder de Tonny van Leeuwentribune.

Onder de Tonny van Leeuwentribune.

Onder de Tonny van Leeuwentribune.

De politie is inmiddels gearriveerd.

Onder de Tonny van Leeuwentribune.

Verderop in de wijk.

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl