Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Twente - FC Groningen, 24 september 1995

FC Groningen-supporters opgesloten in hangar

ENSCHEDE - FC Groningen werd in de uitwedstrijd tegen FC Twente gesteund door slechts acht supporters. De rest van de aanhang, 150 in getal, zat in een hangar op de vliegbasis Twenthe. Die had geen gebruik gemaakt van de zogenaamde combikaart en werd bij aankomst op het NS-station in Enschede door de politie opgewacht en in bussen naar de lege hangar gebracht. Daar werden de fans een uur vastgehouden, vervolgens naar het NS-station teruggebracht en daarna met een speciale trein naar Groningen teruggestuurd.

Door de KNVB is met de betaald-voetbalorganisaties afgesproken dat bij risicowedstrijden de bezoekende club de combiregeling hanteert. Deze regeling houdt in dat supporters bij hun eigen club een kaart kopen die bedoeld is voor busvervoer naar de betreffende plaats en daar kan worden omgewisseld voor een entreebewijs voor het stadion. Dit om te voorkomen dat zij te vroeg arriveren en daardoor de tijd hebben om rotzooi te maken.

Het bestuur van FC Groningen bracht zijn supporters afgelopen woensdag bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse al op de hoogte van de combikaartregeling. Harm Vredeveld, het bestuurslid met veiligheidszaken in de portefeuille, vertelde hun gistermorgen nogmaals dat zonder combikaart geen toegang tot het stadion Het Diekman zou worden verkregen. Hij deed dat op het station in Groningen, waar de fans zich hadden verzameld om per trein naar Enschede te reizen. Vredeveld: "Ik heb ze toegesproken en gezegd dat ze geen toegang tot het stadion zouden krijgen. Ze wilden niet luisteren, werden boos en zeiden: 'We gaan toch, we komen er wel in.'"

De politie in Enschede, die 150 agenten had ingezet, verrichte één aanhouding: een FC Groningen-supporter die een trappende beweging maakte naar een politiehond. Hij kwam er af met een boete van 100 gulden. (bron: NvhN, 25 september 1995)

terug Met dank aan Magno


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl