Forum | Prikbord | Info | Links
 
Go Ahead Eagles - FC Groningen, 17 december 1994

Ruim 50 aanhoudingen bij wedstrijd FC Groningen

DEVENTER - De politie in Deventer heeft voor de eredivisiewedstrijd Go Ahead Eagles - FC Groningen (2-4) in Deventer 51 supporters aangehouden. Tijdens en na de wedstrijd deden zich verder geen problemen voor. De politie arresteerde acht supporters, omdat ze een kilo vuurwerk bij zich hadden. Twee van hen, een inwoner van Assen en een inwoner van Stadskanaal, kregen een boete van respectievelijk 400 en 250 gulden.

In een plaatselijke horecagelegenheid werden nog eens 39 supporters opgepakt. Zij hadden de spoorwegpolitie met geweld bedreigd. Een 20-jarige Groninger en een 19-jarige Assenaar zijn hierbij in verzekerde bewaring gesteld. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Verder kreeg een 18-jarige Groninger een boete van 400 gulden, omdat hij een vlindermes bij zich had. Nadat de Groninger supporters waren vertrokken, zijn met uitzondering van de in verzekering gestelden, alle aangehoudenen weer vrijgelaten. (bron: NvhN, 19 december 1994)


FC Groningen-fans misdragen zich

DEVENTER - De politie in Deventer heeft zaterdagavond voor Go Ahead Eagles - FC Groningen 51 supporters aangehouden. Tijdens en na de wedstrijd deden zich verder geen problemen voor. In een horecagelegenheid werden 39 supporters van FC Groningen opgepakt. Zij hadden de spoorwegpolitie met geweld bedreigd. Een 20-jarige Groninger en een 19-jarige Assenaar zijn in bewaring gesteld. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich in januari voor de rechter moeten verantwoorden.

Verder kreeg een 18-jarige Groninger een boete van 400 gulden omdat hij een vlindermes bij zich had. Drie Deventenaren kwamen er met een boete van 100 gulden vanaf. Zij gooiden vuurwerk. Acht fans werden aangehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk. Ndat de supporters van de bezoekende club waren vertrokken, zijn met uitzondering van de in bewaring gestelden, alle arrestanten weer vrijgelaten. (bron: AD, 19 december 1994)

terug Met dank aan Magno


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl