Forum | Prikbord | Info | Links
 
Ajax - FC Groningen, 9 november 1994

Politie slaat fans FC Groningen trein in

Een kleine, inderhaast opgetrommelde politiemacht van ruim dertig man heeft gisteravond zestig opgewonden FC Groningen-supporters op het Amersfoortse NS-station in bedwang moeten houden. De FC Groningen-supporters werden door de politie opgewacht, omdat ze op hun treinreis naar Amsterdam, die via Amersfoort loopt, twee conducteurs hadden mishandeld.

De politie haalde twee supporters, die van de mishandeling verdacht werden, uit de trein. Een meute supporters verliet kort daarop de trein om de gearresteerde kameraden te ontzetten. De politie heeft met flinke klappen met zowel lange als korte wapenstokken de supporters de trein naar Amsterdam weer ingedreven. Negen politiemensen gingen mee naar Amsterdam ter assistentie van de spoorwegpolitie.

Later op de avond moest de politie weer optreden, tien de FC Groningen-supporters terugkwamen uit Amsterdam, waar de noorderlingen met 3-1 door Ajax waren verslagen. Omdat er forse problemen werden verwacht vroeg de Amersfoortse politie assistentie aan omliggende korpsen. Politiepersoneel in Amersfoort, dat normaliter naar huis had gekund, werd ook ingezet.

De Groningers werden met 34 man politie, inclusief spoorwegpolitie en drie hondengeleiders op het Amersfoortse station opgewacht. Enkele Ajax-supporters die met de Groningers in gevecht raakten, werden uit de trein verwijderd. Volgens de politie waren er daana weinig problemen meer: Ajax-supporters die later met een trein in Amersfoort arriveerden hielden zich rustig. Iets na middernacht was het weer stil op het station. De twee gearresteerde FC Groningen-fans zijn rond één uur 's nachts naar huis gestuurd. (bron: Amersfoortse Courant, 10 november 1994)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl