Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - RKC, 20 maart 1994

Geweldloze demonstratie fans FC Groningen

GRONINGEN - FC Groningen-supporters hielden gistermiddag in het Oosterparkstadion een geweldloze demonstratie. Uit onvrede omtrent de sportieve gang van zaken betraden vlak voor de pauze ongeveer twintig jeugdige fans het speelveld. Ze maakten hun favoriete ploeg duidelijk dat ze teleurgesteld waren in het vertoonde spel. Scheidsrechter Temmink staakte de wedstrijd gedurende tien minuten. Al eerder was een supporter het veld ingerend met de cornervlag in zijn hand. Dat gebeurde toen tegenstander RKC een strafschop mocht nemen. Na het uitspelen van de eerste helft dreigde de arbiter het duel definitief te staken.

Het hekwerk werd echter in allerijl gerepareerd en de demonstranten verhuisden naar een zitplaats op de hoofdtribune met de belofte dat ze verder niets meer zouden ondernemen. KNVB-waarnemer veiligheidszaken Bart Nijland heeft de ongeregeldheden aan de bond gerapporteerd. Bart Nijland: "De KNVB beslist of er tegen de club maatregelen worden genomen. Dat besluit wordt mede genomen aan de hand van de bevindingen van de scheidsrechter. "Omdat de wedstrijd niet viel onder het predikaat 'risicoduel' bevonden zich geen agenten in het stadion. De thuisclub dient doorgaans zelf te zorgen voor de orde rond het speelveld. FC Groningen verloor de wedstrijd met 1-2. (bron: NvhN, 21 maart 1994)


'Haagse rellen' in Groningen na dure nederlaag

GRONINGEN - De onrust bij FC Groningen neemt vormen aan, die voorbehouden leken aan 's lands meest vermaarde relclub, FC Den Haag. De week die begon met het vertrek van trainer Vonk werd afgesloten met een onderbreking van de thuiswedstrijd tegen RKC, plus een nederlaag (1-2). Arbiter Temmink onderbrak het duel nadat woedende Groningse supporters het veld betraden. De aanhangers van FC Groningen sloopten de hekken nadat Temmink RKC een strafschop had toegekend. Na tien minuten besloot hij de wedstrijd te hervatten. Hij liet nog een minuut uit de eerste helft spelen en stuurde de spelers vervolgens voor de normale rust andermaal naar de kleedkamers. FC Groningen kreeg zo de tijd de vernielde hekken te herstellen. (bron: Volkskrant, 21 maart 1994)

terug Met dank aan Magno


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl