Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Volendam - FC Groningen, 5 april 1992

Politie pakt 11 Groningers op wegens vernielingen

Supporters van FC Groningen zetten Volendam op stelten

VOLENDAM - Een groep van circa 100 supporters van FC Groningen heeft gistermiddag ernstige ongeregeldheden veroorzaakt op de Dijk in Volendam. De Groningers richtten na afloop van de voetbalwedstrijd FC Volendam - FC Groningen vernielingen aan en bekogelden agenten met stenen en bierglazen. De politie voerde charges uit om de orde te herstellen. Elf supporters werden aangehouden voor openlijke geweldpleging en zullen vermoedelijk morgen worden voorgeleid bij de officier van justitie. De politie had de handen vol aan de aanhangers van FC Groningen.

's Ochtends om 11 uur kreeg men al de melding dat een grote groep supporters met circa 30 auto's op weg was naar Volendam met van een sloopwerk gestolen bouwmateriaal. Onder meer op de Afsluitdijk zorgden ze voor levensgevaarlijke situaties door het overige verkeer te hinderen. De aanhangers van Groningen reden met hun wagens naast elkaar en lieten geen andere voertuigen passeren. Uit de rijdende auto's werden onder andere bierblikjes geworpen.

Na de wedstrijd trok een grote groep Groningers het dorp in naar de Dijk. Ze probeerden een passerende auto om te gooien. Eén supporter gooide daarbij met stenen naar de politie. Toen hij werd aangehouden was dat voor circa 100 FC Groningen-supporters aanleiding om de politie met stenen en bierglazen te bekogelen. Nadat agenten een charge hadden uitgevoerd, verspreidde de groep zich over het dorp en richtte opnieuw vernielingen aan. (bron: NvhN, 6 april 1992)

terug Met dank aan Danny


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl