Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - FC Twente, 4 september 1991

Vijf arrestaties

Supporters zetten Groningen op stelten

GRONINGEN - Bij rellen in de Groninger binnenstad, voorafgaande aan de voetbalwedstrijd FC Groningen - FC Twente, zijn gisteren vijf supporters gearresteerd, van wie drie Twentenaren. Tijdens de wedstrijd werd nog een Groninger gearresteerd. Een politiepaard raakte licht gewond aan een been door een geworpen steen, twee auto's van de politie liepen deuken op. De Groninger politie had problemen met twee groepen jongeren uit Twente die al voor zes uur in de binnenstad arriveerden.

Er was weinig extra personeel in dienst voor de wedstrijd. Dit omdat de wedstrijd niet als 'risicovol' was beoordeeld, hoewel vorig seizoen na de wedstrijd FC Twente - FC Groningen een Groninger zwaar gewond raakte toen een automobilist hem in paniek aanreed. Winkelend publiek en mensen op terrassen sloegen voor de rivaliserende groepen Groningers en Twentenaren op de vlucht, waarbij een enkeling ten val kwam. Winkeliers haalden hun waar binnen, op de Grote Markt gooiden zowel Groningers als Twentenaren met terrasstoelen. De groepen werden uiteindelijk onder begeleiding van surveillance-personeel, bereden politie en motoragenten naar het Oosterparkstadion geloodst, waar zij in het supportersvak werden geplaatst.

Na de wedstrijd werden de Twentenaren via het station in Haren afgevoerd. Dit gebeurde in verband met de situatie op het Groninger hoofdstation, waar een herinrichting gaande is. De politie achtte dit onveilig vanwege de opengebroken bestrating. Agenten en materieel moest het vervolgens zelf ontgelden op het hoofdstation toen de Groningers daar geen Twentenaren omtmoetten. (bron: NvhN, 5 september 1991)

terug Met dank aan Magno


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl