Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - SV Veendam, 23 november 1986

Supporters FC Groningen willen Nienhuis te lijf

GRONINGEN - Veendam-trainer Henk Nienhuis heeft gisteren onder politie-begeleiding het Oosterparkstadion in Groningen verlaten na het als een overwinning gevierde 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Een groep van ongeveer twintig FC Groningen-supporters wilde hem te lijf.

Toen hij zich na afloop van de persconferentie naar de bestuurskamer wilde begeven, werd hij al opgewacht door een paar FC Groningen-aanhangers. "Ik ben maar rechtsaf de keuken van de kantine ingedoken in de hoop dat ze na een paar minuten zouden zijn verdwenen, maar die knapen kregen steeds meer steun."

Terwijl Nienhuis op zijn gemak een kroketje zat te eten in de keuken, werd de hulp van de politie ingeroepen. De ordedienst van FC Groningen schoot eveneens te hulp. Opvallend was dat spelers en bestuur geen enkele poging ondernamen de gemoederen tot bedaren te brengen.

Tenslotte werd Nienhuis temidden van een vrouwelijke en een mannelijke politie-agent en een groot aantal suppoosten naar de gereedstaande bus begeleid, waar hij van diverse kanten werd bespuugd. Zijn vrouw en huilende dochter konden nog ternauwernood in de bus worden geloodst. (bron: NvhN, 24 november 1986)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl