Forum | Prikbord | Info | Links
 
Atlťtico Madrid - FC Groningen, 14 september 1983

Ongeveer 1000 noorderlingen gaan met FC Groningen naar Madrid

GRONINGEN - FC Groningen zal bij de eerste (uit)wedstrijd in haar bestaan in een Europees Cuptoernooi op 14 september tegen Atlético Madrid worden gesteund door naar schatting bijna 1.000 Noorderlingen, merendeels stad-Groningers. Voor de eendaagse vliegreis (kosten fl. 450,-) die het Nieuwsblad van het Noorden organiseert in samenwerking met reisbureau Sijpkes uit Stadskanaal meldden zich 350 mensen. Verder lijkt de busreis van Stella Zon een succes te worden met nu al 300 liefhebbers.

Het reisschema van het bureau Sijpkes is in grote lijnen gereed. Zes bussen pikken de voetballiefhebbers woensdagmorgen op verschillende opstapplaatsen op. Alleen al uit de stad Groningen vertrekken drie bussen. Onderweg naar Schiphol is er een korte stop. De twee chartertoestellen van Transavia naar Madrid vertrekken om één uur van Schiphol. De aankomst in Madrid is om half vier 's middags. Er is dan tijd voor een kort verblijf in het centrum van de stad. De wedstrijd begint om negen uur. Na afloop vertrekken de bussen van Madrid om ongeveer elf uur. De twee Boeings 737 stijgen om één uur 's nachts op voor de thuisreis; de aankomst op Schiphol is om ongeveer half vier. De Madrid-gangers zijn om ongeveer zeven uur donderdagmorgen weer thuis.

"De deelnemers krijgen eind augustus, begin september een reisschema thuis. Het lijkt ons beter om de vliegtickets pas in de bus naar Schiphol uit te reiken, maar daarover nemen we nog een beslissing," aldus directeur H. Sijpkes. Arke Reizen in Enschede organiseert een vierdaagse supportersreis voor liefhebbers die de trip willen meemaken met het vliegtuig van de FC Groningen-spelers en officials. Met dit toestel reist ook de vaderlandse sportpers. Deze trip start maandag. Het gezelschap wordt donderdagmiddag 15 september op Schiphol terug verwacht.

De driedaagse reis van Stella Zon via het Groninger weekblad Loeks brengt zeker vijf volle bussen op pad naar Madrid. Men vertrekt op dinsdag en trekt ongeveer 24 uur uit voor de heenreis. Bij Loeks rekent men er op dat er voldoende aanmeldingen komen om nog eens twee bussen te vullen. Voor deze bustoer betaalt met fl. 249,-. Verder heeft het Groninger reisbureau De Slingerij ook al een vliegtuig (130 mensen) vol voor een eendaagse reis (door enige extra's bijna fl. 500,-) en is met een tweede toestel bezig. Voor de vierdaagse trip (fl. 822,-) hebben zich inmiddels 30 mensen bij deze reisorganisatie opgegeven.

Reisbureau Eddie Bakker in Groningen regelt iets met NCRV Holiday. Voor een eendaagse vliegreis (ook ruim fl. 450,-) boekte hij inmiddels 30 mensen, maar hij verwacht dat dit aantal toeneemt als de vakanties achter de rug zijn. Bakker biedt ook een driedaagse reis en dat zien tot nu toe 20 voetballiefhebbers (ongeveer fl. 650,-) wel zitten. Tenslotte brengt Wagon Lits Cook 30 Groningers voor een driedaags verblijf (ook zo'n fl. 650,-) naar Madrid.

Voor meerdaagse reizen van de reisbureaus kan nog tot eind augustus geboekt worden, omdat er op de lijndiensten ruimte is voor late reserveringen. Met de eendaagse chartervluchten ligt het wat moeilijker. Die boekingstermijn loopt tot half augustus. (Bron; NvhN, 3 augustus 1983)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl