Forum | Prikbord | Info | Links
 
PSV - FC Groningen, 23 februari 1983

Bom verwondt toeschouwer in Eindhoven

Tijdens de wedstrijd PSV - FC Groningen gisteravond is een PSV-supporter gewond geraakt door een ontploffing van een bom. Het slachtoffer liep een behoorlijke wond aan het been op. Dat heeft de Eindhovense gemeentepolitie meegedeeld. De bom bestond volgens het slachtoffer uit een koker van ongeveer 10 centimeter lang die omwikkeld was met zwart tape. De doorsnee van de koker was ongeveer drie centimeter. Het projectiel is vermoedelijk gegooid door een aanhanger van FC Groningen.

Meteen na de ontploffing van het projectiel heeft de politie een onderzoek ingesteld in het vak waar zich de meeste supporters van FC Groningen bevonden. Toen de politie een aantal van hen wilde fouilleren ontstond een vechtpartij. Daarbij werden politiemannen geslagen, geschopt en bespuugd. In verband daarmee werden drie personen aangehouden. Een vierde werd ingerekend omdat hij een kleine hoeveelheid hasj bij zich bleek te hebben.

Na afloop van de wedstrijd werd ook nog een vijfde aanhanger van FC Groningen aangehouden omdat hij zich bij voortduring agressief gedroeg. Ook kregen twee supporters op het NS-station proces-verbaal omdat zij vuurwerk gooiden (bron: NvhN, 24 februari 1983)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl