Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
KNVB-beker: uit naar FC Utrecht 24 december 2010
Bah, wat een matige loting. De winnaar van de bekerwedstrijd tussen SC Genemuiden en FC Groningen, die op dinsdag 18 januari 2011 wordt gespeeld, moet daarna op bezoek bij FC Utrecht. Dat heeft de loting voor de kwartfinales voor de KNVB-beker gisteravond uitgewezen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 26 januari 2011. Het duel begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden op Veronica.
 
Lees verder »

Bekerduel SC Genemuiden - FC Groningen afgelast 23 december 2010
Het KNVB-bekerduel tussen SC Genemuiden en FC Groningen, dat voor vanavond op het programma stond, is afgelast. De wedstrijd zal worden ingehaald op dinsdag 18 januari 2011. Aanvangstijdstip is dan opnieuw 18.45 uur. Gekochte kaarten voor het duel blijven uiteraard geldig voor de inhaaldatum.
 
Lees verder »

FC Groningen geeft zege op Woudestein uit handen 18 december 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Excelsior gelijkgespeeld. De Groningers begonnen goed en Tadic maakte er na elf minuten 0-1 van. Na een klein half uur kegelde Stenman de bal voor en dankzij keeper Paauwe stond het toen 0-2. In de tweede helft maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer uit een gemakkelijk gegeven penalty en ging op zoek naar meer. Dat de 2-2 net voor tijd viel was zuur voor FC Groningen, maar deed wel recht aan de verhoudingen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen vecht zich langs AZ 12 december 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen AZ gewonnen. FC Groningen kwam al na elf minuten op voorsprong door een goal van Matavz, maar had het in de tweede helft erg lastig. Na een rode kaart voor Sparv en later ook Moreno, besliste Matavz in de laatste minuut het duel: 2-0. Met dat resultaat verstevigt FC Groningen de derde plaats op de ranglijst.
Fotoverslag »
Lees verder »

Zondag kippenvelmomentje: Oosterpark 2011 7 december 2010
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ zal Martin Groenewold optreden. Hij zal zijn speciaal geschreven lied 'Oosterpark 2011' over het afscheid van het Stadion Oosterpark ten gehore brengen. Dit is bedoeld als ode aan ons vertrek uit het roemruchte stadion aan de Zaagmuldersweg, nu bijna vijf jaar geleden. Het prachtige nostalgische nummer zal menig supporter zondag kippenvel bezorgen.
 
Lees verder »

FC Groningen zet Vitesse koeltjes aan de kant 3 december 2010
FC Groningen is dit seizoen nog steeds ongeslagen in de Euroborg. Voor de achtste maal op rij werd een thuiswedstrijd gewonnen, ditmaal tegen Vitesse. De zege kwam na rust tot stand. Eerst benutte Granqvist een penalty, daarna werkte Matavz de bal gelukkig binnen en schoot Andersson van afstand schitterend raak. Namens de Arnhemmers deed Pedersen nog wat terug, maar het slotakkoord was voor Tim Sparv: 4-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Snert en warme choco te koop op omloop 2 december 2010
Woehoe! Je moet er even flink voor koukleumen, maar dan heb je ook wat. Want doordat het morgenavond vermoedelijk behoorlijk koud gaat worden in de Euroborg, is er warme chocolademelk en snert te koop op de omloop. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, want wie houdt er nou niet van een lekkere bak snert? Laten we in de wintermaanden de snert sowieso vast op de menukaart zetten in de Euroborg! Wel met spek natuurlijk.
 
Lees verder »

Mien Plek 2 december 2010
FC Groningen is onlangs de campagne Mien Plek gestart. Hierbij kunnen fans letterlijk hun eigen plek in het stadion krijgen. Voor 50 euro per jaar zit je op je eigen vaste stoel in Euroborg met naamplaatje. Als je aan deze actie vijf jaar deelneemt, wordt die stoel letterlijk je eigendom en mag je hem mee naar huis nemen en wordt je naam vermeld op een mooi groot bord aan de wand op één van de zijdes van de omloop van Euroborg.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (27) 1 december 2010
Als FC Groningen op zaterdagavond een uitwedstrijd speelt tegen Roda JC, dan wordt er altijd even stiekem gekeken of dat ook te combineren is met een compleet weekend voetbal. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Zo reden de Fußballjunkies op vrijdag naar Metz, op zaterdag via Aachen naar Kerkrade en op zondag werd een bezoek gebracht aan twee wedstrijden in België. Kortom: het Fußballjunkies Totalwochenende V.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop bekerwedstrijd SC Genemuiden 30 november 2010
Aanstaande donderdagavond 2 december 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden op donderdag 23 december 2010. Vanaf aanstaande zaterdag 4 december 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen met eigen vervoer en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Excelsior 30 november 2010
Aanstaande donderdagavond 2 december 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Twente op zaterdag 18 december 2010. Vanaf aanstaande zaterdag 4 december 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen met eigen vervoer en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Slappe eerste helft leidt nederlaag in Kerkrade in 27 november 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Roda JC verloren. De Groningers speelden een uitermate slappe eerste helft en keken na 45 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Na rust tapten de Groningers opeens uit een ander vaatje en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Omdat ook Roda er af en toe gevaarlijk uit kwam, ontstond een boeiende tweede helft, maar gescoord werd er niet meer.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verovert de derde plek 21 november 2010
FC Groningen mag zich minimaal een weekje de nummer drie van Nederland noemen. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord werd zondagmiddag namelijk gewonnen. Na 13 minuten bracht Tim Matavz de Groningers aan de leiding en vijf minuten voor tijd zette wederom Matavz de eindstand op de borden: 2-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen veel te slap in Almelo 14 november 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo verloren. Voor rust was het duel redelijk in evenwicht, al kwam de thuisploeg net voor rust op voorsprong. Na rust was FC Groningen geen schim meer van zichzelf. Vrijwel alle duels gingen verloren en kansen werden er niet gecreëerd. Heracles profiteerde optimaal en liep uit naar 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Oproep: Ga mee naar Kerkrade! 13 november 2010
Donderdagavond hing bij de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag onderstaande oproep op de omloop van Noord. Dankzij diverse kortingen kunnen supporters van FC Groningen voordelig de uitwedstrijd tegen Roda JC bezoeken. De kaartverkoop voor het duel loopt vanaf vandaag! De Supportersvereniging en Groningen Fanatics hopen dat veel supporters de ploeg zullen ondersteunen in Kerkrade, om de drie punten mee te nemen naar Groningen.
 
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen uit tegen SC Genemuiden 12 november 2010
FC Groningen speelt in de achtste finales van het bekertoernooi een uitwedstrijd tegen de amateurs van SC Genemuiden. Dat is het resultaat van de loting, die gisteravond in de Euroborg werd verricht door Leandro Bacuna. Het duel wordt gespeeld op donderdag 23 december 2010 op Sportpark de Wetering in Genemuiden. De aanvang is 18.45 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen wint spectaculaire bekerpot na penalty's 11 november 2010
Woehoe! FC Groningen heeft zich donderdagavond geplaatst voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. In een spectaculair bekerduel tegen ADO Den Haag stond het 1-1 na negentig minuten. In de extra tijd werd niet gescoord, waarna FC Groningen de strafschoppen beter nam: 5-4. Leandro Bacuna nam de beslissende twaalfde penalty en zorgde later op de avond bovendien voor een prima loting.
Fotoverslag »
Lees verder »

Korting Supportersvereniging op uitwedstrijd tegen Roda JC 8 november 2010
Op zaterdag 27 november 2010 speelt FC Groningen de belangrijke uitwedstrijd tegen Roda JC. Om zoveel mogelijk supporters te motiveren om FC Groningen te steunen in dit subtopduel, heeft de Supportersvereniging in overleg met FC Groningen en de Groningen Fanatics besloten, om een speciale korting aan te bieden op de entreekaartjes.
 
Lees verder »

Nieuw logo Groningen Fanatics 7 november 2010
Zoals zaterdagavond voor de wedstrijd op een megadoek te zien was, hebben de Groningen Fanatics een nieuw logo. In het nieuwe logo is onder andere de tweekoppige adelaar uit het stadswapen terug te vinden, maar ook de twee kenmerkende strepen van het shirt van onze club.
 
Lees verder »

FC Groningen passeert NAC Breda vanaf de stip 6 november 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen NAC Breda gewonnen. Het werd de wedstrijd van Andreas Granqvist. Eerst kopte de verdediger al na 2 minuten in eigen goal, maar nog voor de rust schoot hij ook twee penalty's binnen. Een zuivere hattrick dus. In de tweede helft nam de spanning toe en liet ook NAC zich af en toe zien, maar het bleef uiteindelijk 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Spektakelstuk in Venlo 30 oktober 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond in een waar spektakelstuk de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo gewonnen. Na een ruststand van 1-2 kwam VVV net na rust weer gelijk door een onterechte penalty. Daarna liepen de Groningers uit naar 2-5 en was de buit binnen. VVV kwam nog wel terug tot 3-5 en scoorde bijna nog een keer.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Heracles Almelo 28 oktober 2010
Vanavond 28 oktober 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag 14 november 2010. Vanaf aanstaande zaterdag 30 oktober 2010 start de verkoop via FanShop, TicketBox en internet. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen wint na rust van ADO Den Haag 27 oktober 2010
FC Groningen heeft woensdagavond de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. De Groningers begonnen fel, maar slordig en de gevaarlijkste kansen waren voor de gasten, die ook de 0-1 maken. Na de rust kwam FC Groningen goed uit de kleedkamer en boog binnen een kwartier de achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de slotfase maakte Koen van de Laak er nog 3-1 van.
Fotoverslag »
Lees verder »

Arjen Robben wordt ambassadeur van de Supportersvereniging! 25 oktober 2010
Oud FC Groningen-speler Arjen Robben wordt ambassadeur van de Supportersvereniging FC Groningen. Dat maakte voorzitter John Schurer maandagavond bekend op de Algemene ledenvergadering van de vereniging.
 
Lees verder »

Vleminckx nekt FC Groningen 23 oktober 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen NEC verloren. De Groningers bakten er in de eerste helft weinig van en na 12 minuten stond het al 2-0. Pas in de tweede helft ging FC Groningen een beetje voetballen en in de 70e minuut maakte Enevoldsen de aansluitingstreffer. Vijf minuten later scoorde Vleminckx echter zijn derde van de avond. In een hectische slotfase maakte Andersson nog de 3-2, maar verder kwamen de Groningers niet.
Fotoverslag »
Lees verder »

Maandag: ALV Supportersvereniging + forum 22 oktober 2010
Aanstaande maandag 25 oktober om 19.30 uur wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden in het Supportershome. Het afgelopen verenigingsjaar zal uitgebreid besproken worden en er worden toekomstige aangekondigd. Zo zal voorzitter John Schurer op de vergadering een bijzondere primeur bekendmaken. Na afloop is er zoals gewoonlijk een forum. Het bestuur van de vereniging hecht er veel waarde aan, dat zoveel mogelijk leden zich laten zien en horen.
 
Lees verder »

En dat is drie! 17 oktober 2010
Potverdikkie, heeft FC Groningen daar zomaar even een reeks van drie winstpotjes te pakken tegen die vervelende Westerburen. Zo zien we dat graag! Na de twee overwinningen vorig seizoen, werd vanmiddag in de Euroborg wederom gewonnen van sc Heerenveen. Nee, gemakkelijk ging dat allemaal niet, maar wie maalt daar om? Andreas Granqvist kopte net na rust de winnende treffer binnen en bezorgde Ron Jans een zure middag: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd VVV-Venlo 13 oktober 2010
Morgenavond 14 oktober 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op zaterdag 30 oktober 2010. Vanaf aanstaande zaterdag 16 oktober 2010 start de verkoop via FanShop, TicketBox en internet. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Groen Wit verliest van Lila Weiß 8 oktober 2010
FC Groningen heeft vrijdagmiddag de oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück verloren. De Duitsers beginnen feller aan het duel en dankzij een blunder van Ivens kwamen ze ook op voorsprong. Daarna zakte het tempo en het niveau van de wedstrijd behoorlijk. Af en toe waren er nog wel wat kansjes en schoten op doel te noteren, maar het was het allemaal nét niet.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NEC 6 oktober 2010
Morgenavond 7 oktober 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen NEC op zaterdag 23 oktober 2010. Vanaf aanstaande zaterdag 9 oktober 2010 start de verkoop via FanShop, TicketBox en internet. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van FC Twente 3 oktober 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Twente verloren. De Groningers speelden vrij aardig en kwamen via een benutte penalty zelfs op voorsprong. Nog geen twee minuten later maakte Ruiz echter alweer gelijk. Na rust liep FC Twente uit naar 3-1, maar bracht Matavz de spanning in de wedstrijd terug. In de enerverende slotfase waren er nog kansen voor beide doelen en maakte Janssen er 4-2 van.
Fotoverslag »
Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück 28 september 2010
FC Groningen speelt volgende week vrijdagmiddag 8 oktober 2010 in Duitsland een oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück, dat in de 2. Bundesliga speelt. Dat maakte Hans Nijland vandaag bekend in zijn wekelijkse nieuwsbrief. De wedstrijd wordt gespeeld in het dorpje Lohne in de buurt van Lingen. Dat is een kleine 140 kilometer van Groningen. Het duel begint om 16.30 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen steelt punt in Eindhoven 25 september 2010
FC Groningen heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen PSV verdienstelijk gelijkgespeeld. De thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij en creëerde ook een aantal grote kansen, maar alleen Toivonen wist van afstand Luciano te passeren. In de slotfase belandde de bal bij Gonzalo Garcia, die met een loepzuivere volley in de kruising een punt stal van PSV.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen thuis tegen ADO Den Haag 24 september 2010
Heeft FC Groningen nét met pijn en moeite een Haagse ploeg uitgeschakeld in de beker, staat er in de volgende ronde wéér een portie Hagenaars op het programma. Ditmaal wel in de eigen Euroborg, want FC Groningen speelt in de volgende ronde van het bekertoernooi thuis tegen ADO Den Haag. Dat is het resultaat van de loting, die gisteravond werd verricht. Het bekerduel wordt gespeeld op donderdag 11 november 2010, aanvang 20.45 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen pas na verlenging langs vv Haaglandia 22 september 2010
FC Groningen heeft woensdagavond de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. In de uitwedstrijd tegen vv Haaglandia liep FC Groningen al snel tegen een achterstand aan door een benutte vrije trap. De Groningers hadden daarna veel moeite om door de Haagse stellingen te breken, maar in de 70e minuut lukte Ivens dat eindelijk. Er moest een verlenging aan te pas komen om uiteindelijk 1-4 op de borden te krijgen door goals van Garcia, Van de Laak en Matavz.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het bekertoernooi gaat beginnen 22 september 2010
Vanavond begint het bekertoernooi voor FC Groningen. Dan speelt de ploeg van Pieter Huistra in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de amateurs van topklasser vv Haaglandia uit Rijswijk. Het duel begint om 20.00 uur. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen pakt koppositie 18 september 2010
FC Groningen mag zich voor minimaal één dag koploper noemen. De Groningers wonnen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 2-0. De thuisploeg wist het overwicht in de eerste helft nog niet in cijfers uit te drukken, maar kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamers. Pedersen rondde een aanval goed af en een kwartier voor tijd bepaalde Matavz de eindstand. Special reporter Martin maakte een fotoverslag van het duel.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Twente 14 september 2010
Aanstaande donderdagavond 16 september 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Twente op zondag 3 oktober 2010. Vanaf aanstaande zaterdag 18 augustus 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per verplichte FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Kaartverkoop bekerwedstrijd vv Haaglandia 14 september 2010
Vanaf vandaag 14 september 2010 start de voorverkoop via internet en Ticketbox voor de bekerwedstrijd tegen vv Haaglandia op woensdag 22 september 2010. Komende donderdag 16 september 2010 is de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour. FC Groningen-supporters kunnen met eigen vervoer en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen wint met moeite van FC Utrecht 12 september 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. De wedstrijd kwam lange tijd niet echt op gang. FC Utrecht was gekomen voor een punt en hoopte in de counter op meer, terwijl FC Groningen te slordig speelde om het de gasten echt moeilijk te maken. Vijf minuten voor tijd werd invaller Matavz ten val gebracht en kreeg FC Groningen een penalty. Andreas Granqvist schoot feilloos binnen: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd PSV 8 september 2010
Morgenavond 9 september 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen PSV op zaterdag 25 september 2010. Vanaf aanstaande zaterdag 11 augustus 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van KV Mechelen 5 september 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag in België de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen gewonnen. Binnen een half uur kwamen de Groningers op een comfortabele 0-3 voorsprong door een fraaie krulbal van Gonzalo Garcia, een kopbal van Jonas Ivens en een penalty van Koen van de Laak. In de tweede helft wist KV Mechelen nog wel twee keer te scoren, maar daarna hielden de Groningers de boel achterin goed dicht: 2-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartenmarkt FC Groningen maandag van start 3 september 2010
Komende maandag 6 september 2010 start FC Groningen onder de noemer FC Groningen Kaartenmarkt met de mogelijkheid voor seizoenkaarthouders om hun plek per wedstrijd aan een andere (Seizoen)ClubCard-houder van FC Groningen te verkopen. Het systeem werkt op vrijwel dezelfde manier als het voorgaande systeem van Skelper/Seatwave.
 
Lees verder »

Komende zondag: KV Mechelen - FC Groningen 2 september 2010
Komende zondag 5 september 2010 speelt FC Groningen een toffe buitenlandse oefenwedstrijd, die voor de supporters prima te bereizen is. De Groningers gaan namelijk op bezoek bij het Belgische KV Mechelen, de oude club van Jonas Ivens. Als de voortekenen niet bedriegen, zal een flink aantal FC Groningen-supporters afreizen naar België, maar er kan natuurlijk altijd nog meer bij. Dus heb je zondag nog niks te doen, reis dan af naar Mechelen!
 
Lees verder »

FC Groningen wint in Tilburg 27 augustus 2010
FC Groningen heeft vrijdagavond in Tilburg met 3-0 gewonnen van Willem II. In de eerste helft liet Tom Hiariej de 0-1 aantekenen. Na rust maakten Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen er 0-3 van en daarmee was de wedstrijd beslist. De Groningers namen weer eens de volle buit mee uit Brabant en stegen naar de voorlopig tweede plaats op de ranglijst. Special reporters Joop en Michel maakten een fotoverslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen uit tegen vv Haaglandia 25 augustus 2010
FC Groningen gaat in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker op bezoek bij vv Haaglandia uit Rijswijk. De topklasser won vanavond thuis van SVZW uit Wierden. De gasten kwamen op een 0-2 voorsprong, maar de Rijswijkers vochten zich terug naar 2-2. In de verlenging werd niet gescoord, waarna de thuisploeg de penaltyserie won (5-4). Het duel vv Haaglandia - FC Groningen wordt gespeeld woensdag 22 september 2010, aanvang 20.00 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen wint nipt van De Graafschap 21 augustus 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gewonnen. De Groningers werden in het zadel geholpen door een onterechte penalty plus rode kaart. Granqvist maakte er 1-0 van en na een half uur scoorde Enevoldsen de 2-0. In de tweede helft speelden de Groningers slordig en traag en lieten De Graafschap terug in de wedstrijd komen. Gelukkig bleef het slechts bij de aansluitingstreffer van Poepon: 2-1
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (26) 16 augustus 2010
Afgelopen weekend werd in Duitsland de eerste ronde in de strijd om de DFB-Pokal gespeeld. Er stond een interessant affiche op het programma: vijfdedivisionist Schwarz-Weiß Essen tegen tweededivisionist Alemannia Aachen. De gasten uit Aachen waren sterker, scoorden ook twee keer, maar lieten daarna vooral veel kansen liggen. Toen de thuisploeg tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd kwam, werd het nog even billenknijpen: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen pakt punt in Alkmaar 14 augustus 2010
FC Groningen heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen AZ een punt gepakt. FC Groningen speelde een goede wedstrijd, maar AZ kreeg een aantal flinke kansen. Luciano hield zijn ploeg echter op de been. De Groningers kwamen een kwartier voor tijd op voorsprong door een goal van Sparv. Drie minuten voor tijd wist AZ dan toch het net te vinden: 1-1. Geen slecht resultaat.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Willem II 11 augustus 2010
Morgenavond 12 augustus 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Willem II op vrijdag 27 augustus 2010. Vanaf aanstaande zaterdag 14 augustus 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Honderd gratis kaarten bij uitduel tegen Willem II 10 augustus 2010
De gemeente Tilburg stelt honderd gratis kaarten ter beschikking aan de FC Groningen-supporters bij de uitwedstrijd tegen Willem II op vrijdagavond 27 augustus. Dat is de uitkomst van diverse gesprekken, die de Supportersvereniging en FC Groningen met de gemeente Tilburg hebben gevoerd naar aanleiding van problemen bij de uitwedstrijd in Tilburg twee seizoenen geleden.
 
Lees verder »

FC Groningen knokt zich naar een punt tegen Ajax 8 augustus 2010
FC Groningen heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Ajax. In de levendige eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er pas in de tweede helft, toen El Hamdaoui met twee treffers het duel leek te beslissen. Na de komst van Matavz werd FC Groningen echter gevaarlijker en via diezelfde Matavz en een kopbal van Pedersen sleepten de Groningers alsnog een punt uit het vuur: 2-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

De balans van de voorbereiding 6 augustus 2010
Nu de oefencampagne er helaas al weer op zit, is het tijd om de balans op te maken. Pieter Huistra kijkt redelijk tevreden terug op deze voorbereiding, maar geldt dat ook voor de keurmeesters van de hamburgers? Ook dit seizoen is er natuurlijk weer een hambo-balans opgemaakt bij de amateurclubs in de buurt van Groningen, want oefenwedstrijden en hamburgers zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden.
 
Lees verder »

Pasfotoregistratie voor uitwedstrijden afgeschaft 4 augustus 2010
FC Groningen heeft in overleg met de Supportersvereniging besloten de verplichte pasfotoregistratie voor uitwedstrijden af te schaffen. Dit omdat het uitgangspunt van het invoeren van die registratie, het komen tot soepelere vervoersregelingen voor de geregistreerde uitsupporters, niet is gehaald. Daarom is besloten deze extra drempel weg te nemen.
 
Lees verder »

Fotoverslagen uit de voorbereiding toegevoegd 2 augustus 2010
Je had het de afgelopen weken misschien al gemerkt, dat deze website vanwege de vakantie een kleine zomerstop heeft gehad. Daarom heb je eventjes moeten wachten op de fotoverslagen van de oefenwedstrijden in Harkstede (FC Dordrecht), Sappemeer (BV Veendam) en Aduard (FC Volendam), maar inmiddels staan er fraaie fotoverslagen online dankzij special reporter Bass, die natuurlijk ook de hamburgers proefde. Veel plezier ermee.
 
Lees verder »

Open Dag FC Groningen weer druk bezocht 1 augustus 2010
De Open Dag van FC Groningen van vanmiddag is traditioneel weer druk bezocht. Mede dankzij het redelijk goede weer wisten veel de weg naar het stadionterrein te vinden. Zij zagen onder meer veel kinderattracties op P2, een spelerspresentatie door Mark van Rijswijk en een wedstrijd tussen supporters en Oud-FC Groningen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Ruime zege in Oberhausen 31 juli 2010
FC Groningen heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding in Oberhausen met ruime cijfers gewonnen. Tegen Rot-Weiß Oberhausen begonnen de Groningers moeizaam en kreeg de thuisclub de beste kansen. Toch leidde FC Groningen bij rust wel met 0-1 door een goal van Pedersen. In de tweede helft kwamen de gasten niet meer in moeilijkheden en bouwden Bacuna (2x) en Granqvist de score uit naar 0-4.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd AZ 31 juli 2010
Morgenochtend 31 juli 2010 begint de voorverkoop via internet en TicketBox voor de uitwedstrijd tegen AZ op zaterdag 14 augustus 2010. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Morgen: Open Dag FC Groningen 31 juli 2010
FC Groningen gooit traditioneel voor aanvang van een nieuw voetbalseizoen alle poorten open voor supporters en andere belangstellenden. Tijdens deze Open Dag kan het publiek, van 13.00 uur tot 17.00 uur, op een unieke wijze kennismaken met Euroborg en de omgeving van het stadion.
 
Lees verder »

De nieuwe seizoenkaart is binnen! 30 juli 2010
Daar lag ie dan eindelijk op de mat: de nieuwe seizoenkaart voor het seizoen 2010-2011. Een prachtig seizoen natuurlijk, waarin FC Groningen weer gaat proberen hoge ogen te gooien in de competitie én in de beker. Als voorloper op al dat moois heeft de club alvast een zeer fraaie seizoenkaart afgeleverd.
 
Lees verder »

FC Groningen verslaat Volendam in Aduard 27 juli 2010
FC Groningen heeft in Aduard de oefenwedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. De Groningers speelden voor het eerst in de beoogde basisopstelling voor de start van het seizoen. Er wordt ook niet meer gewisseld om spelers tijd te gunnen. FC Volendam kon redelijk meekomen, maar FC Groningen was beter en maakte ook het verschil. In de slotfase deed FC Volendam nog wat terug: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 26 juli 2010
Komende week speelt FC Groningen twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2010-2011. Op dinsdag 27 juli 2010 is FC Volendam de tegenstander op het Sportpark Aduard in Aduard. Op zaterdag 31 juli 2010 wordt er in Duitsland geoefend tegen Rot-Weiß Oberhausen. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen onderuit in derby tegen Veendam 24 juli 2010
FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Sappemeer verloren van BV Veendam. Na ruim een halfuur scoorde Thomas Enevoldsen de gelijkmakende 1-1. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft bepaalde De Leeuw echter de eindstand op 1-2 in het voordeel van de Veenkolonialen.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende week 19 juli 2010
Komende week speelt FC Groningen één oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2010-2011. Op zaterdagmiddag 24 juli 2010 staat het tradionele oefenpotje tegen BV Veendam op het programma. De Groningse streekderby wordt ditmaal gespeeld in Sappemeer. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen sleept punt uit het vuur tegen Benfica 17 juli 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond in Guimaraes met 3-3 gelijkgespeeld tegen de regerend Portugees kampioen Benfica. Namens de FC scoorden Nicklas Pedersen, Shkodran Metaj en Fredrik Stenman.
 
Lees verder »

FC Groningen onderuit tegen Vitoria Guimaraes 16 juli 2010
Zo'n 24 jaar na de UEFA-Cupnederlaag tegen Vitoria Guimaraes heeft FC Groningen vrijdagavond opnieuw een nederlaag geleden in de Portugese stad. De thuisploeg was met 4-2 te sterk voor Groningen. Bij rust was de stand 2-1 voor Guimaraes.
 
Lees verder »

Verslag vergadering klankbordgroep d.d. 1 juli 2010 15 juli 2010
Vorige week donderdag is de klankbordgroep weer bijeengekomen. Er zijn diverse onderwerpen besproken. Hieronder volgt een verslag van de bijeenkomst.
 
Lees verder »

FC Groningen ruim langs FC Dordrecht 13 juli 2010
FC Groningen heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht ruim gewonnen. De Dordrechters speelden beslist niet slecht, maar gelukkig was FC Groningen een maatje te groot. Pluspunt was dat een aantal invallers zoals Rijsdijk en Keurntjes ook uitstekend speelde. De uitblinker was Gonzalo Garcia met twee prachtige doelunten. FC Groningen scoorde ook tweemaal vanaf de stip. Eindstand: 4-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 12 juli 2010
Komende week speelt FC Groningen drie oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2010-2011. Op dinsdag 13 juli 2010 is FC Dordrecht de tegenstander in Harkstede. Daarna vertrekt FC Groningen naar het zonnige Portugal, om tijdens een voetbaltoernooi in Guimaraes te oefenen tegen Vitória Guimaraes en Benfica. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van FC Midtjylland 10 juli 2010
FC Groningen heeft zaterdagmiddag de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren van FC Midtjylland. De Groningers kwamen al na 2 minuten op voorsprong door een goal van Tadic, maar na een half uur maakte Larsen gelijk. Na de rust nam de thuisploeg weer een voorsprong door een goal van Keurntjes, maar Juelsgård en Igboun beslisten de wedstrijd in Deens voordeel: 2-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Twee toffe buitenlands oefentrips: Oberhausen en Mechelen 9 juli 2010
In juli en september speelt FC Groningen twee buitenlandse oefenwedstrijden, die voor supporters prima te bereizen zijn. Op zaterdag 31 juli spelen de Groningers tegen Rot-Weiß Oberhausen, en op 5 september gaan ze op bezoek bij KV Mechelen. Het is natuurlijk zeer tof als FC Groningen tijdens beide wedstrijden wordt gesteund door een flink aantal supporters. Inmiddels roepen ook de Groningen Fanatics met een pamflet op om massaal naar Oberhausen af te reizen.
 
Lees verder »

FC Groningen wint met dubbele cijfers van HZVV 8 juli 2010
FC Groningen heeft de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen HZVV uit Hoogeveen met dubbele cijfers gewonnen. De Groningers schoten uit de startblokken en stonden binnen tien minuten al met 0-4 voor. Na een ruststand van 0-6, vielen er in de tweede helft nog zeven goals, waardoor de eindstand van 0-13 bereikt werd.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 5 juli 2010
Komende week speelt FC Groningen twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2010-2011. Op donderdag 8 juli 2010 is HZVV de tegenstander op Sportpark Bentincksdijk in Hoogeveen. Op zaterdag 10 juli 2010 wordt er geoefend tegen het Deense FC Midtjylland op het Sportcomplex Onnerweg van vv Haren te Haren. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint eerste oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond 3 juli 2010
FC Groningen heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. In Uithuizermeeden was het regioteam RWE Eemsmond de tegenstander. Voor rust scoorden de profs zeven goals, na rust kwamen daar - met een compleet ander elftal - nog twee goals bij: 0-9.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: uit naar Haaglandia of SVZW 1 juli 2010
FC Groningen gaat in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker op bezoek bij topklasser Haaglandia (Rijswijk) of hoofdklasser SVZW (Wierden). Het onderlinge duel tussen de amateurs wordt op 25 augustus 2010 afgewerkt. De winnaar speelt op dinsdag 21, woensdag 22 of donderdag 23 september 2010 thuis tegen FC Groningen.
 
Lees verder »

Het seizoen is weer begonnen! 28 juni 2010
Olé! Het nieuwe voetbalseizoen 2010-2011 is vandaag begonnen. Vanmiddag om 14.30 uur werkt de selectie in Haren de eerste training van het nieuwe seizoen af, onder leiding van de nieuwe trainer Pieter Huistra. Later deze week speelt FC Groningen in Uithuizermeeden een oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond.
 
Lees verder »

FC Groningen bestaat 39 jaar 16 juni 2010
Hiep hiep hoera. FC Groningen bestaat vandaag exact 39 jaar, want op 16 juni 1971 werd de Trots van het Noorden opgericht. De club kwam voort uit het roemruchte GVAV (Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging), dat al in 1921 werd opgericht. Een feestdag was de oprichtingsdag overigens niet. De nacht ervoor verloor de legendarische doelman Tonny van Leeuwen bij een tragisch auto-ongeluk het leven.
 
Lees verder »

Competitieprogramma 2010-2011 bekend 15 juni 2010
En daar is ie dan: het definitieve competitieprogramma is vanmiddag bekend gemaakt door de KNVB. Pak de benzinestiften er dus maar eventjes bij en kleur de potloodlijntjes maar in. Er zijn namelijk geen wijzigingen met betrekking tot het concept van het competitieprogramma. De speeltijden staan inmiddels ook bij de wedstrijden vermeld.
 
Lees verder »

Groningen Fanatics keren volgend seizoen terug 14 juni 2010
De Groningen Fanatics keren volgend seizoen actief terug in de Euroborg. Dat melden de fanatiekelingen op hun eigen website. Onlangs hebben de Fanatics als groep onderling overlegd en een gesprek gehad met FC Groningen en intermediair Paul Zweverink. In dit gesprek hebben de Groningen Fanatics aangegeven komend seizoen als groep terug te willen keren in het stadion.
 
Lees verder »

Conceptprogramma Eredivisie seizoen 2010-2011 bekend 8 juni 2010
Het conceptprogramma van de Eredivisie voor komend seizoen is bekend en we hebben de wedstrijden van FC Groningen er natuurlijk even uitgelicht. Voor de duidelijkheid: het programma is nog niet definitief en er kunnen nog (flinke) wijzigingen in worden aangebracht. Het is echter wel een mooie indicatie voor het definitieve programma, dat waarschijnlijk op 18 juni gepresenteerd wordt.
 
Lees verder »

Programma voorbereiding 2010-2011 31 mei 2010
De zomer komt er weer aan en dus kunnen we ons stiekem alweer verheugen op de potjes zomeravondvoetbal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. FC Groningen heeft inmiddels het oefenprogramma deels bekend gemaakt. Pak dus even je agenda erbij, zodat je geen biertap of hamburgerkraam hoeft te missen.
 
Lees verder »

Beijum winnaar op GTWS Tournament 30 mei 2010
Gisteren werd voor de derde keer het GTWS Tournament georganiseerd. Terwijl op de halve voetbalvelden tien teams streden om de prijzen, werd op het terras een gooi gedaan naar de zuipcup. Er was flink wat publieke belangstelling en de kantine van vv Gorecht draaide overuren. 'Beijum' ging uiteindelijk met de toernooiwinst aan de haal, terwijl 'JKG' beslag legde op de penaltybokaal en 'Winschoten' met overmacht de zuipcup won.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aanstaande zaterdag: GTWS Tournament III 22 mei 2010
Aankomende zaterdag 29 mei 2010 is het weer zover, na een radiostilte van vier jaar: het GTWS Tournament III, een veldtoernooi voor (en door) fanatieke FC Groningen-supporters. Supporters die 'normaal' naast elkaar staan op de tribune, zullen zaterdag de sportieve degens kruisen. Het toernooi wordt gehouden aan de Oosterweg in Haren op de velden van vv Gorecht, de bakermat van GTWS.
 
Lees verder »

FC Groningen wint laatste wedstrijd van het seizoen 15 mei 2010
FC Groningen heeft zaterdagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de oefenwedstrijd tegen vv A.S.V.B. uit Blijham werd het 0-8 voor de profs, door doelpunten van Sparv (2x), Kluin (2x), Koç, Van de Laak, Wagenaar en Olijve. Seizoen 2009-2010 zit erop, op 28 juni begint het nieuwe seizoen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen oefent zaterdag tegen vv A.S.V.B. 11 mei 2010
Aanstaande zaterdag 15 mei 2010 speelt FC Groningen de laatste wedstrijd van het seizoen, als de Groningers op bezoek gaan bij vv A.S.V.B. uit Blijham. De 'witte muizen' vieren dit jaar namelijk hun 65-jarig jubileum en hoe kun je dat nou beter vieren dan met bier, vette hamburgers en een oefenpotje tegen FC Groningen? Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Op bezoek bij VfL Bochum 10 mei 2010
Afgelopen weekend was de jaarlijkse medewerkersreis van de Supportersvereniging en die ging net als vorig jaar naar Duitsland. Zo'n 40 vrijwilligers van de vereniging bezochten het duel tussen Vfl Bochum en Hannover 96, gezien de stand op de ranglijst een echte degradatiekraker. Hannover won het duel echter vrij eenvoudig met 0-3, waardoor Vfl Bochum degradeerde. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen onderuit tegen FC Utrecht 9 mei 2010
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht verloren en is uitgeschakeld in de play-offs. De Groningers begonnen gedreven aan het duel, maar waren veel te slordig om het de Utrechters echt lastig te maken. Na de 0-1 van Van Wolfswinkel probeerden de Groningers het in de tweede helft wel, maar het zat er niet in vandaag. Asare bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd op 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningers krijgen deksel op de neus 6 mei 2010
FC Groningen is de play-offs tegen FC Utrecht matig begonnen. In de uitwedstrijd in Utrecht begonnen de Groningers redelijk, maar zakten daarna terug en liepen na ruim 20 minuten tegen een 2-0 achterstand. Net voor rust maakte Matavz het belangrijke uitdoelpunt en na de rust gingen de Groningers op jacht naar de gelijkmaker. Ze kregen echter het deksel op de neus toen Mertens na 90 minuten de bal via Granqvist in het doel werkte: 3-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen in play-offs tegen FC Utrecht 2 mei 2010
De competitie is afgelopen en dus staan de play-offs voor een Europa League-ticket de deur en FC Groningen is weer eens gekoppeld aan FC Utrecht. Op donderdag 6 mei 2010 speelt FC Groningen eerst de uitwedstrijd in Utrecht. Op zondag 9 mei 2010 volgt de return in Groningen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor beide wedstrijden.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van Sparta en speelt play-offs 2 mei 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam gemakkelijk gewonnen. Na 20 minuten scoortde Van de Laak de 1-0 en net na rust maakten Matavz en Stenman er 3-0 van. John maakt er in de 70e minuut nog 3-1 van, maar echt spannend werd het niet meer. Na afloop werd afscheid genomen van spelers en trainers.
Fotoverslag »
Lees verder »

Open brief Martin Drent: steun BV Veendam! 30 april 2010
Martin Drent is een held. Een echte Groninger met een goed hart. Onlangs nog verwoordde hij in de VI de gevoelens van veel fanatieke FC Groningen-supporters omtrent de dubieuze overstap van Ron Jans en op dit moment doet hij er alles aan om zijn huidige club BV Veendam van de ondergang te redden. Zo roept hij in een open brief alle FC Groningen-supporters op om BV Veendam te steunen, zodat de Groningse derby niet verloren gaat...
 
Lees verder »

FC Groningen goed bezig met uitwedstrijdenbeleid 27 april 2010
FC Groningen is goed bezig met het uitwedstrijdenbeleid. Nadat er dit seizoen de nodige kritiek was ontstaan op de maatregelen bij sommige uitwedstrijden, heeft FC Groningen de handschoen opgepakt om het wedstrijdbezoek voor uitsupporters weer aantrekkelijker te maken. Voor de eigen fans, én voor uitsupporters van andere clubs. Zo wil de club bijvoorbeeld gratis toegangskaarten aanbieden aan de uitfans in de Euroborg in ruil voor gratis tickets voor de eigen aanhang.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd tegen PSV gaat verloren 18 april 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen PSV verloren. In de matte partij kwamen de Groningers al wel na 3 minuten op voorsprong door Matavz, maar na een klein half uur scoorde Labyad de gelijkmaker. Na rust kwam PSV aan de leiding door een vrije trap van Dzsudzsak. Daarna hield Van Loo de Groningers lang nog in de wedstrijd, maar net voor tijd besliste Labyad de eindstand op 3-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Storky wint Dutch Open Mascotte Run 17 april 2010
Het is Groby vandaag helaas niet gelukt om de allereerste Dutch Open Mascotte Run op zijn naam te schrijven. In de tweede heat moest hij z'n meerdere erkennen in de ijzersterke Storky, die ook in de finale-heat genadeloos toesloeg. Sportief als de mascottes zijn, vierden ze Storky's overwinning met een gezamenlijke ereronde en kregen de mascottes voor hun prestatie een fraaie medaille.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groby gaat voor goud bij Dutch Open Mascotte Run 15 april 2010
Aanstaande zaterdag vindt weer de jaarlijkse Walk for Life Groningen plaats, een wandel- en loopevenement, waarbij geld ingezameld wordt voor onderzoek naar kanker in het UMCG. Nieuw onderdeel dit jaar is de Dutch Open Mascotte Run, de eerste in Nederland! Mascottes uit heel Nederland strijden mee om de eervolle titel 'snelste mascotte van Nederland'. Uiteraard doet de mascotte van FC Groningen ook mee, want Groby is tof. Come on Groby!
 
Lees verder »

FC Groningen speelt gelijk in Galgenwaard 14 april 2010
FC Groningen heeft woensdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gelijkgespeeld. FC Utrecht was vanaf het begin het gevaarlijkst en kwam na een half uur op voorsprong door een goal van Mulenga, maar net voor rust scoorde Pedersen voor de Groningers. In de tweede helft kregen de Utrechters wederom meer kansen, maar kwam ook FC Groningen er een aantal keren goed uit. Een winnende treffer viel niet: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen neemt revanche 11 april 2010
FC Groningen heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Willem II revanche genomen op de slappe vertoning van vorige week. Al na 45 seconden leidde FC Groningen en nog voor rust stond er al 3-0 op de borden. Na rust mochten de Kruikenzeikers even aan een treffer denken, maar na de 4-0 was het wederom éénrichtingsverkeer en verzuimden de Groningers nog enkele kansen te benutten.
Fotoverslag »
Lees verder »

Paasweekend XXL 7 april 2010
Het Paasweekend biedt uitstekende mogelijkheden om een flink aantal wedstrijden te bezoeken. Helaas werd de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Vitesse verschoven en viel daardoor uit het programma. Dat mocht de pret echter toch niet drukken en het bezoek aan in totaal 5 wedstrijden in Nederland, Duitsland en Tsjechië maakte dan ook alles goed. Een verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Jong FC Groningen verliest van Jong PSV 6 april 2010
Jong FC Groningen heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Jong PSV verloren. De Groningers kwamen in de eerste helft nog wel aan de leiding door een kopbal van Darryl Lachman. In de tweede helft kwamen de Eindhovenaren echter langszij. Vukovic maakte de gelijkmaker uit een vrije trap, waarna Marcellis en Maria de eindstand uiteindelijk op 1-3 bepaalden.
Fotoverslag »
Lees verder »

Slappe hap in Arnhem 3 april 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse verloren. De Groningers creëren nauwelijks kansen en gaven de wedstrijd na rust helemaal uit handen. Op driekwart van de wedstrijd was het eerst Claudemir die binnen tikte. Daarna bepaalden Kolk en Büttner de eindstand op 3-0. Special reporter Bass was erbij en maakte een fotoverslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd PSV 31 maart 2010
Morgenavond donderdag 1 april 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen PSV op zondag 18 april 2010. Vanaf zaterdag 3 april 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Utrecht 31 maart 2010
Morgenavond donderdag 1 april 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op woensdag 14 april 2010. De kaartverkoop via internet en Ticketbox is inmiddels begonnen. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in Amsterdam 28 maart 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Ajax verloren. In de eerste helft ging de strijd gelijk op, maar kwam de thuisploeg net voor rust op voorsprong door een goal van Vertonghen. Na rust voerde Ajax de druk op en kwamen de Groningers er aanvallend niet echt meer aan te pas. Goals van De Jong en Vertonghen bepaalden de eindstand op 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitwedstrijd tegen Vitesse een dag later 22 maart 2010
Het duel Vitesse - FC Groningen is verplaatst. Het duel zou op vrijdag 2 april worden gespeeld, maar is nu verschoven naar zaterdag 3 april 2010. Dit in verband met het vastgestelde restant van Feyenoord-Vitesse op de woensdag ervoor. Het duel in de Gelredome begint om 19.45 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen wint draak van een wedstrijd 21 maart 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag op een nieuwe grasmat in de Euroborg de thuiswedstrijd tegen Roda JC gewonnen. Al na ruim een minuut kwamen de Groningers op voorsprong door een goal van Ajilore. Helaas was dat ook meteen het hoogtepunt van de wedstrijd. De dartele jonge veulentjes van FC Groningen leken plotseling kreupel geworden en ook de Limburgers bakten er weinig van: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Vitesse 17 maart 2010
Morgenavond donderdag 18 maart 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Vitesse op zaterdag 3 april 2010. Vanaf zaterdag 20 maart 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Autocombi naar FC Utrecht-uit 16 maart 2010
Supporters van FC Groningen mogen naar de wedstrijd tegen FC Utrecht op 14 april 2010 afreizen per autocombi. Dit is het resultaat van het vooroverleg dat beide clubs en een afvaardiging van de politie Groningen en Utrecht vorige week hadden. De insteek van FC Groningen bij dat gesprek was een meer soepele regeling te bewerkstelligen dan de (halve) buscombi die de afgelopen jaren steeds werd gehanteerd bij FC Utrecht.
 
Lees verder »

JKG wint Takje Toernooi V 15 maart 2010
Gisteren werd de vijfde editie van het Takje Toernooi gespeeld. In Sporthal Beijum namen diverse supportersteams het tegen elkaar op. De winnaar van het toernooi werd uiteindelijk het team van JKG, dat in de finale het team Assen FCG versloeg. Het brons werd veroverd door het team Groningen Fanatics I, dat in de troostfinale sterker was dan de SV FC Groningen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen zet schopploeg NAC Breda opzij 13 maart 2010
FC Groningen heeft de uitwedstijd tegen NAC Breda gewonnen. De Bredanaars begonnen beter aan de wedstrijd dan FC Groningen, maar na een half uur scoorde Ajilore de 0-1. Net voor rust scoorde de Nigeriaan ook de 0-2 en zaten de Groningers in een zetel. Natuurlijk drong NAC in de tweede helft aan, maar Koen van de Laak maakte na 80 minuten aan alle Bredase illusies een eind: 0-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Ajax 10 maart 2010
Aanstaande donderdag 11 maart 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Ajax op zondag 28 maart 2010. Vanaf zaterdag 13 maart 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi naar dit duel afreizen. Ook wordt een (volledige) FanTour georganiseerd. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Euroborg krijgt nieuwe grasmat 9 maart 2010
De grasmat van voetbalstadion de Euroborg in Groningen is verwijderd. Door het winterweer van de afgelopen maanden is de mat in slechte staat geraakt en nodig aan vervanging toe. Op dinsdagmiddag heeft een gespecialiseerd bedrijf de oude toplaag verwijderd en afgevoerd.
 
Lees verder »

De FC Grunn Ladies willen scoren! 9 maart 2010
Komende zondag, 14 maart 2010, vindt het vijfde Takje Toernooi plaats in de Sporthal Beijum. FC Groningen-supporters nemen het tegen elkaar op voor het goede doel: de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Net als voorgaande jaren is FC Groningen bereid gevonden de zaalhuur op zich te nemen. In deze vijfde editie is er één bijzondere primeur: de vrouwelijke aanhang van FC Groningen gaat de strijd aan voor de titel.
 
Lees verder »

Speelschema Takje Toernooi V bekend 9 maart 2010
Zondagmiddag verrichtte Hans Nijland in het Supportershome de loting voor de vijfde editie van het Takje Toernooi. Dankzij een ingenieus lootsysteem werd geprobeerd de diverse teams, in tegenstelling tot vorig jaar, zo gelijkmatig mogelijk over de poules te verdelen. Hans trok in hoog tempo de lootjes uit de beker en zorgde uiteindelijk voor een gevarieerd wedstrijdschema.
 
Lees verder »

Nipte overwinning op VVV-Venlo 7 maart 2010
FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo zondagmiddag nipt gewonnen. De eerste helft was bijzonder slaapverwekkend. In de tweede helft werd FC Groningen feller en scoorde Matavz de 1-0, maar die werd onterecht afgekeurd. Twintig minuten voor tijd scoorde Matavz wederom en dit keer telde de treffer wél. De Groningers speelden het duel gecontroleerd uit, maar kwamen in blessuretijd nog een aantal keren goed weg: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningers op bezoek bij Hibernian 3 maart 2010
Afgelopen weekend ging er weer een groep FC Groningen-supporters op bezoek bij de Schotse vrienden van Hibernian om op zaterdag de thuiswedstrijd tegen St. Johnstone te bekijken. Op zondag ging een deel van de groep naar de wedstrijd Sunderland tegen Fulham. Een verslag van een weekendje voetbal.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen in slotfase onderuit 28 februari 2010
FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord verloren. De thuisploeg kreeg een aantal flinke kansen, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant lukte dat wel door goals van Bahia en Biseswar. De Groningers kwamen vlak voor tijd terug tot 2-2 door goals van Matavz en Granqvist. FC Groningen rook de winst, maar Vlaar besliste met een afstandschot in blessuretijd anders: 2-3. Special reporter Niko was erbij en maakte een fotoverslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NAC Breda 25 februari 2010
Vanavond donderdag 25 februari 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen NAC Breda op zaterdag 13 maart 2010. Vanaf zaterdag 27 februari 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Friese les voor Ron Jans 23 februari 2010
Wat een boefje die Ron Jans! Gaat na dit seizoen zomaar naar de rivaal 60 kilometer verderop. Wisselen is niet zijn sterkste punt blijkt maar weer, want echt chique ten opzichte van FC Groningen is deze stap niet. Zeker niet als je eerder hebt aangegeven - twee keer zelfs - die stap niet te willen maken. De gevoelige overstap zal dus wel wat stof op doen waaien, denkt Jans. Dat denken wij ook. Maar omdat wij niet de beroerdste zijn, gaan we Ron helpen om z'n draai te vinden in Friesland.
 
Lees verder »

Wedstrijd Jong FC Groningen verplaatst naar 6 april 22 februari 2010
De wedstrijd tussen Jong FC Groningen en Jong PSV, die vanavond gespeeld zou worden, is afgelast. Scheidsrechter Abbink heeft geconstateerd dat het veld door de regenval van vandaag onbespeelbaar is geworden. De wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 6 april. Aanvang is 18.30 uur.
 
Lees verder »

Morgen: Jong FC Groningen in Euroborg 21 februari 2010
Morgenavond 22 februari 2010 wordt in de Euroborg de competitiewedstrijd Jong FC Groningen - Jong PSV gespeeld. Het duel begint om 18.30 uur. Het stadion gaat open om 17.30 uur. De toegang is niet helemaal gratis, maar voor slechts 1, 2 of 3 euro kun je een entreekaart kopen.
 
Lees verder »

Tien man zegevieren in Nijmegen 20 februari 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen NEC gewonnen. De Groningers waren beter dan de thuisploeg en kwamen al na 8 minuten op voorsprong door een goal van Lovre. Net na rust maakte Matavz er 0-2 van en leek de wedstrijd beslist. Een rode kaart van Bacuna na een klein uur spelen zorgde nog voor onnodige billenknijperij, maar FC Groningen trok de overwinning over de streep: 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (25) 16 februari 2010
Afgelopen zaterdagmiddag speelde koploper Bayer 04 Leverkusen een thuiswedstrijd tegen de huidige kampioen VfL Wolfsburg. Zeven Fußballjunkies reisden af naar Leverkusen en zagen een leuk duel. Nadat de thuisploeg in de 70e minuut op 2-0 was gekomen leek het duel gespeeld, maar een tegentreffer bracht de spanning terug en leidde nog tot grote kansen voor beide partijen. Een verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint van RKC Waalwijk 14 februari 2010
FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gewonnen. De thuisploeg was ook veruit de betere, maar de Groningers hadden moeite hun goede kansen te verzilveren. Net voor rust zette Stenman de stand op 1-0 en na rust benutte Granqvist een penalty. Daarna kregen de Groningers tegen 10 Waalwijkers nog wel de nodige kansen, maar alleen Boerrigter scoorde namens de gasten nog: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Verslag vergadering klankbordgroep d.d. 4 februari 2010 12 februari 2010
Vorige week donderdag is de klankbordgroep bijeengekomen. Op de agenda stond slechts één onderwerp: de relatie tussen spelers en staf enerzijds en het publiek anderzijds. Trainer Ron Jans en aanvoerder Koen van de Laak waren hierbij uitgenodigd. Hieronder volgt het verslag van de bijeenkomst.
 
Lees verder »

Thuisfluiterij van Wiedemeijer leidt tot nederlaag 6 februari 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo verloren, vooral dankzij een schandalig optreden van scheidsrechter Wiedemeijer, die in de eerste helft naliet de Groningers een penalty en een loepzuivere goal te geven. In de tweede helft gaf hij de thuisploeg wél een (dubieuze) penalty en bovendien twee rode kaarten aan FC Groningen. De negen Groningers konden hun 1-3 voorsprong tegen twaalf man niet meer vasthouden en verloren het bizarre duel met 4-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Inschrijving Takje Toernooi 2010 5 februari 2010
Het Takje Toernooi 2010, dat gehouden wordt op 14 maart, komt inmiddels aardig dichtbij en daarom is het de hoogste tijd om de teams in te schrijven voor het toernooi. Net als andere jaren geldt dat de deelnemende ploegen van afgelopen seizoen voorrang hebben bij de inschrijving. Inmiddels staan er ook al een aantal op de reservelijst. Deze komen echter pas aan bod nadat de voorrangsperiode voor de teams die meededen in 2009 is verlopen.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van ADO Den Haag 3 februari 2010
FC Groningen heeft woensdagavond de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. Na een kwartier kregen de Groningers een penalty, die door Granqvist werd benut. Goed voetbal was op de slechte grasmat niet mogelijk, maar toch ontstond er een boeiende wedstrijd. Na rust vergrootte Danny Holla de voorsprong naar 2-0. ADO Den Haag spartelde nog even tegen en ook de Groningers kregen kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.
Fotoverslag »
Lees verder »

Wedstrijd gaat vanavond wel door 3 februari 2010
De wedstrijd FC Groningen - ADO Den Haag zal vanavond, woensdag 3 februari, doorgang vinden. Bij inspectie van de grasmat in de Euroborg is vanmorgen gebleken dat het veld bespeelbaar is. De weersvooruitzichten voor vandaag zijn bovendien gunstig en dus wordt er gespeeld. Het duel begint om 20.00 uur. Het stadion opent om 18.30 uur.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NEC 2 februari 2010
Aanstaande donderdagavond 4 februari 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen NEC op zaterdag 20 februari 2010. Vanaf zaterdag 6 februari 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Paul Zweverink als intermediair aangesteld 2 februari 2010
Vandaag heeft FC Groningen bekend gemaakt dat de club per 1 april 2010 (nu nog) journalist Paul Zweverink aanstelt als intermediair tussen fanatieke supporters en clubleiding. Zweverink gaat zich inzetten om het wederzijds begrip tussen de fanatieke aanhang en het management van de club te verbeteren en te versterken.
 
Lees verder »

FC Groningen - ADO Den Haag verplaatst naar morgenavond! 2 februari 2010
De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen ADO Den Haag gaat vanavond niet door. Het veld in de Euroborg is door de vele neerslag van de laatste uren onbespeelbaar geworden. Een official van de KNVB heeft het veld afgekeurd. De wedstrijd is inmiddels verplaatst naar morgenavond, woensdag 3 februari 2010 om 20.00 uur.
 
Lees verder »

Victorie in Alkmaar 30 januari 2010
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen AZ gewonnen. De Groningers kwamen moeizaam op gang en de beste kansen waren voor de Alkmaarders. Toch kwamen de Groningers in de 55e minuut op voorsprong door een doelpunt van Tim Matavz en gaven die voorsprong in het hectische restant van de wedstrijd niet meer weg: 0-1
Fotoverslag »
Lees verder »

Autocombi naar NEC-uit 26 januari 2010
Afgelopen week heeft het vooroverleg met NEC en de gemeente Nijmegen plaats gevonden voor de uitwedstrijd van FC Groningen tegen NEC op zaterdag 20 februari 2010. Samen met een afvaardiging van de Supportersvereniging heeft FC Groningen voor haar supporters een autocombi weten te bewerkstelligen.
 
Lees verder »

FC Groningen laat twee punten liggen 24 januari 2010
FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen FC Twente niet kunnen winnen. De Groningers waren feller dan de Tukkers en trokken volop ten aanval. Dat leidde wel tot enkele kansjes, maar de thuisploeg was te slordig in de afronding. Het dichtst bij een treffer is Matavz, maar hij schiet keihard tegen de paal: 0-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kampioen van het Noorden! 20 januari 2010
Het was alweer een tijdje geleden, maar FC Groningen mag zich dit seizoen de Kampioen van het Noorden noemen. Na de gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen eerder dit seizoen, versloeg FC Groningen woensdagavond in de eigen Euroborg de Friezen opnieuw. Tim Matavz zette de Groningers in de eerste helft op voorsprong, in de tweede helft bepaalde Andreas Granqvist met een kopbal de eindstand op 2-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Alkmaars verbod op personenbusjes opgeheven 19 januari 2010
Het verbod om met personenbusjes af te reizen naar de uitwedstrijd tegen AZ is opgeheven! Aanvankelijk verbood de lokale driehoek van Alkmaar de FC Groningen-supporters om met dit vervoersmiddel af te reizen. Daarop riep de organisatie van de anti-combi-actie van 13 december jongstleden op om juist met zoveel mogelijk personenbusjes naar Alkmaar af te reizen. Na tussenkomst van FC Groningen is besloten het busjesverbod op te heffen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Heracles Almelo 19 januari 2010
Aanstaande donderdagavond 21 januari 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag 6 februari 2010. Vanaf zaterdag 23 januari 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Oproep: "Massaal met personenbusjes naar Alkmaar" 15 januari 2010
De organisatie van de anti-combi-actie bij de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op 13 december jongstleden heeft besloten opnieuw het initiatief te nemen tot een actie. De bedoeling is om op 30 januari 2010 op grote schaal met gehuurde personenbusjes naar de uitwedstrijd in Alkmaar te reizen. Dit omdat de autoriteiten in Alkmaar dit vervoersmiddel voor FC Groningen-supporters hebben verboden.
 
Lees verder »

FC Groningen en Ajax in evenwicht 12 januari 2010
FC Groningen heeft vanmiddag in Portugal een oefenwedstrijd gespeeld tegen Ajax. In Alcantarilha werd het 1-1, na een 1-0 voorsprong bij rust voor de Groningers. Doelpuntenmaker was Tim Matavz. Luis Suárez scoorde na rust namens Ajax de gelijkmaker.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd AZ 11 januari 2010
Aanstaande donderdagavond 14 januari 2010 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen AZ op zaterdag 30 januari 2010. Vanaf zaterdag 16 januari 2010 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Nieuwe koers Groningen Fanatics 9 januari 2010
De Groningen Fanatics gaan een andere koers varen. De fanatieke supporters van FC Groningen vinden dat zij het voetbal steeds minder kunnen beleven op de manier zoals zij graag willen. Voorlopig stoppen ze met het organiseren van sfeeracties en laten ze op hun vernieuwde website hun mening horen over actuele thema's in supportersland. Vooral over de maatregelen die het supporters steeds lastiger maken om hun club op gepassioneerde wijze te ondersteunen.
 
Lees verder »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl