Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Bekeravontuur strandt in Euroborg 23 december 2009
Het KNVB-bekertoernooi is de Euroborg niet gunstig gezind. Woensdagavond ging de derde van vier cupduels verloren. NEC won met 0-2 en gaat door naar de kwartfinales.
 
Lees verder »

Noordelijke derby afgelast en verplaatst 20 december 2009
De wedstrijd FC Groningen - sc Heerenveen, die voor komende middag gepland stond, is afgelast. Vanmorgen werd het veld nog wel goedgekeurd, maar op aandringen van FC Groningen heeft de KNVB de wedstrijd afgelast in verband met veiligheidsredenen. De club vindt het voor het publiek onverantwoord om in deze winterse omstandigheden naar de Euroborg te gaan. De KNVB heeft daar gehoor aangegeven.
 
Lees verder »

Supporters kiezen brede bies en groen uitshirt 15 december 2009
Vanmiddag om 12.00 uur sloot de verkiezing voor de nieuwe shirts voor volgend seizoen. Fans mochten bepalen hoe het nieuwe shirt eruit zou komen te zien. Ruim 5.400 mensen brachten hun stem uit. Bij het thuistenue werd vastgehouden aan het traditionele witte shirt met de twee groene banen, die sinds 1991 op het thuisshirt prijken. Het verschil tussen de twee shirts zat hierbij in de breedte van de biezen. De keuze viel op het shirt met de brede bies.
 
Lees verder »

Protest tegen combibeleid geslaagd 14 december 2009
Het protest van supporters tegen het huidige combibeleid is gisteren vlekkeloos verlopen. Zo'n 200 FC Groningen-supporters reisden - buiten de door de Rotterdamse politie opgelegde buscombi - met de trein naar Rotterdam om te laten zien dat ze de beperkende maatregelen bij wedstrijden met een laag risico zat zijn. De trein met de Groningers werd uiteindelijk teruggestuurd, maar de sfeer bleef vreedzaam en en het signaal is duidelijk afgegeven.
 
Lees verder »

Enevoldsen velt Sparta 13 december 2009
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam gewonnen. Enevoldsen zette de Groningers al na tien minuten op voorsprong. Sparta maakte tien minuten later gelijk, maar Matavz zette FC Groningen meteen weer op voorsprong, waarna Enevoldsen met nog twee treffers de voorsprong uitbreidde. In de tweede helft hield FC Groningen vooral tegen. Sparta scoorde nog wel een keer, maar verder lieten de Groningers het niet komen: 4-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aanstaande zondag: protestactie 10 december 2009
Aanstaande zondag reizen supporters van FC Groningen per trein af naar Rotterdam om te protesteren tegen het combibeleid in Nederland en uiteraard bij FC Groningen in het bijzonder. Steeds vaker krijgen goedwillende supporters te maken met allerlei beperkende maatregelen en regeltjes en dat vergalt het plezier behoorlijk. Ook voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam moeten FC Groningen-supporters het laatste deel verplicht met de bus afleggen.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest snertwedstrijd in De Kuip 6 december 2009
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord verloren. De Groningers maakten een bliksemstart en kwamen al na 3 minuten op voorsprong door een goal van Van de Laak. In de eerste helft kreeg FC Groningen nog een aantal kansen tegen het matige Feyenoord. Na rust waren de rollen omgedraaid. De thuisploeg boog binnen 10 minuten de achterstand om in een voorsprong en besliste het duel uiteindelijk zeven minuten voor tijd: 3-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (24) 4 december 2009
Afgelopen woensdagavond speelde Hamburger SV in de Europa League een thuiswedstrijd tegen Rapid Wien. De Oostenrijkse fans reizen met 7.000 man af. De eerste helft van het duel was saai. Net na rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een goal van Marcell Jansen. Vijf minuten later bepaalde Marcus Berg de eindstand op 2-0. Een verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Nieuw uitshirt: groen of paars? 2 december 2009
FC Groningen krijgt komend seizoen een nieuw uittenue. De keuze voor het nieuwe shirt ligt in handen van de supporters. Tot dinsdag 15 december om 10.00 uur kan een stem worden uitgebracht. Binnen vijf uur hebben al ruim duizend mensen hiervan gebruik gemaakt.
 
Lees verder »

Slotoffensief levert nog een punt op 29 november 2009
FC Groningen heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen NEC gelijkgespeeld. Al na 7 minuten kwamen de Groningers aan de leiding, maar daar kon helaas geen vervolg aan worden gegeven. NEC kwam na een half uur op gelijke hoogte en nam in de tweede helft de leiding door een benutte penalty. Een slotoffensief bracht FC Groningen op gelijke hoogte (2-2) en er was zelfs kans op meer. Waarom pas in de laatste vijf minuten zo spelen?
Fotoverslag »
Lees verder »

"Oproep tot treinreis naar Rotterdam" 27 november 2009
Een ingezonden persbericht, dat is altijd leuk. Een mailtje van ene '1312 - actietijd' of er even aandacht besteed kan worden aan een oproep om massaal met de trein af te reizen naar de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Sparta Rotterdam. Vooruit dan maar.
 
Lees verder »

Verkoop bekerduel tegen NEC op nieuwe wijze 27 november 2009
De kaartverkoop voor het bekerduel tegen NEC op woensdag 23 december 2009 start voor seizoenkaarthouders aanstaande zaterdag 28 november 2009. Zij kunnen tot en met vrijdag 11 december 2009 hun eigen plek terugkopen voor 8 euro. Hierbij is nieuw dat de eigen seizoenkaart wordt opgewaardeerd.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Sparta Rotterdam 25 november 2009
Morgenavond donderdag 26 november 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op zondag 13 december 2009. Vanaf zaterdag 28 november 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi naar dit duel afreizen. Ook wordt een (volledige) FanTour georganiseerd. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (23) 24 november 2009
Er waren heus niet alleen maar klotenvervoersregelingen dit weekend. Zo parkeerden de Fußballjunkies hun personenbusje (jaja) praktisch naast het stadion van Lierse SK, bezochten ze in Gelsenkirchen vrijwillig het uitvak, maar moesten ze in Koblenz juist verplicht plaatsnemen in het uitvak. Het junkiesbusje was afgeladen met bier (en worst), maar arrestaties werden er gelukkig niet verricht. Een verslag van het Fußballjunkies Totalwochenende IV.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest in Waalwijk 21 november 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk verloren. Al na 11 minuten krijgt Luciano rood voor het neerhalen van een doorgebroken. De tien Groningers spelen vervolgens een verloren wedstrijd. Na een half uur leiden de Waalwijkers met 2-0. Matavz brengt de spanning nog eventjes terug, maar in de tweede helft wordt de eindstand al snel op 3-1 bepaald.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Feyenoord 17 november 2009
Aanstaande donderdag 19 november 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord op zondag 6 december 2009. Vanaf zaterdag 21 november 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi naar dit duel afreizen. Ook wordt een (volledige) FanTour georganiseerd. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Rampoefening Euroborg eindigt rampzalig 11 november 2009
De rampenoefening die dinsdagavond in de Euroborg in Groningen werd gehouden, is voortijdig afgebroken. De toestand bij het stadion liep uit de hand, toen een aantal figuranten de rol van hooligan iets te serieus nam en de ME begon te bekogelen met stenen en modder. Daarbij vielen over en weer klappen en zijn vernielingen gepleegd. De politie heeft niemand aangehouden, maar van de echte relschoppers zijn wel de gegevens genoteerd.
 
Lees verder »

FC Groningen toont veerkracht en wint 6 november 2009
FC Groningen heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen. Weliswaar kwam de thuisploeg na een kwartier op achterstand, maar de ploeg toonde veerkracht. Vier minuten later mocht Bacuna na hands door en maakte de gelijkmaker. Net voor de thee maakte Fledderus hands in zijn eigen 'zestien' en benutte Granqvist de penalty. Na de rust werkten de Groningers hard door en bepaalde Matavz met twee goals de eindstand op 4-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Geef kleur aan de Euroborg 5 november 2009
Morgenavond bij de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo heeft FC Groningen bijzondere en unieke actie. Onder de slogan 'Geef kleur aan Euroborg' gaat de club de grauw-grijze betonkleur aan de voorzijde van het stadion verlichten met één miljoen groene lichtstralen. De Euroborg zal vrijdagavond niet alleen groen van binnen zijn, maar vooral ook groen van buiten.
 
Lees verder »

Zaalvoetbal: Takje Toernooi 2010 4 november 2009
Het duurt nog even, maar om volle agenda's voor te zijn, melden de Groningen Fanatics nu alvast de datum van het vijfde Takje toernooi. Op zondag 14 maart 2010 nemen FC Groningen-supporters het tegen elkaar op voor het goede doel: De Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Net als voorgaande jaren is FC Groningen bereid gevonden de zaalhuur op zich te nemen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd RKC Waalwijk 3 november 2009
Aanstaande donderdagavond 5 november 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op zaterdag 21 november 2009. Vanaf zaterdag 7 november 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Zure nederlaag tegen AZ 31 oktober 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen AZ verloren. De Groningers begonnen stormachtig en kregen enkele kansjes, terwijl AZ zich af en toe ook niet onbetuigd liet en Holman de lat raakte. In de 62e minuut kreeg Enevoldsen de grootste kans van de wedstrijd, maar terwijl hij al om keeper Romero heen was, werkte hij de bal in het zijnet. In de 85e minuut kopte invaller Lens raak uit een vrije trap en bezorgde FC Groningen een zure avond: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

En de winnaar is... Uruzgan 30 oktober 2009
De afgelopen weken kon er gestemd worden op de leukste FC Groningen-vakantiefoto van 2009 en dat hebben jullie massaal gedaan. Maar liefst 429 supporters brachten hun stem uit! Van de 7 genomineerde foto's ging er eentje al snel aan de leiding en gaf die koppositie uiteindelijk ook niet meer weg: de foto uit Uruzgan.
 
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen thuis tegen NEC 30 oktober 2009
FC Groningen speelt in de achtste finales van het bekertoernooi een thuiswedstrijd tegen NEC. Dat is het resultaat van de loting, die gisteravond werd verricht. Na zeven achtereenvolgende uitduels speelt FC Groningen nu dus weer eens een thuiswedstrijd. Het duel wordt gespeeld op woensdag 23 december 2009 om 20.00 uur in de Euroborg.
 
Lees verder »

FC Groningen droogt Vitesse af 28 oktober 2009
FC Groningen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker. De uitwedstrijd tegen Vitesse werd met spectaculaire cijfers gewonnen. Bij rust leidden de Groningers al met 0-4 door goals van Enevoldsen, Bacuna, Stenman en Granqvist. Na rust scoorde Lovre ook nog, en bepaalde Kaya van Vitesse de eindstand op 1-5.
Fotoverslag »
Lees verder »

Al bijna 300 supporters mee naar Arnhem 26 oktober 2009
Aanstaande woensdag 28 oktober 2009 speelt FC Groningen de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Om ervoor te zorgen dat er een flink aantal supporters meereist naar Arnhem, is FC Groningen een speciale actie gestart waardoor FC Groningen-supporters het duel voor 25 euro (inclusief vervoer) kunnen bezoeken. Inmiddels hebben bijna 300 supporters een kaart gekocht en zullen zij FC Groningen hopelijk naar de volgende ronde schreeuwen. De verkoop loopt nog tot en met morgen.
 
Lees verder »

Slappe hap in Enschede 25 oktober 2009
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen FC Twente kansloos verloren. De Groningers speelden slap en ongeïnspireerd en liepen al na 5 minuten tegen een tegentreffer op. Een kwartier later verdubbelden de Tukkers hun voorsprong. Na rust haalde Van Loo N'Kufo onderuit en kon vroegtijdig gaan douchen. N'Kufo zelf benutte de penalty en Ruiz bepaalde met een rommelgoal de eindstand op 4-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Maandag: ALV Supportersvereniging + forum 22 oktober 2009
Aanstaande maandag 26 oktober 2009 om 19.30 uur vindt de Algemene Ledenvergadering van de Supportersvereniging plaats in het Supportershome. Het verenigingsjaar wordt besproken en het bestuur geeft uitleg over diverse zaken. Bovendien wordt er afscheid genomen van een aantal bestuursleden, waaronder voorzitter Roger Stinissen. Daarna vindt een forum plaats met Hans Nijland, Henk Veldmate, Ron Jans en Koen van de Laak. Komt allen!
 
Lees verder »

Bussen naar Enschede vertrekken later 21 oktober 2009
Komende zondag vertrekken de FanTour-bussen naar Enschede om 10.45 uur bij de Euroborg. Het latere vertrek heeft te maken met de kortere reistijd voor de gehele groep bussen. Houd overigens ook rekening met het ingaan van de wintertijd, waardoor de voorgaande nacht een uur langer duurt. Op dit moment zijn er voor dit duel ongeveer 320 kaarten verkocht.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (22) 20 oktober 2009
Afgelopen weekend reisden de Groninger Fußballjunkies weer naar die Heimat om een potje fußballte aanschouwen. De keuze viel op het duel VfB Lübeck - SV Wilhelmshaven in de Regionnaliga Nord. De thuisploeg won het duel uiteindelijk overtuigend met 3-0 en nog leuker: de junkies hadden een meet-and-greet met oud-FC Groninger Rolf Landerl.
Fotoverslag »
Lees verder »

Verslag vergadering klankbordgroep d.d. 15 oktober 2009 20 oktober 2009
Afgelopen donderdag 15 oktober 2009 is in Euroborg de eerste bijeenkomst geweest van de klankbordgroep van FC Groningen. Op de website van FC Groningen zijn inmiddels de notulen van deze vergadering terug te vinden.
 
Lees verder »

Beloften spelen gelijk in de Euroborg 19 oktober 2009
Jong FC Groningen heeft maandagavond in de Euroborg gelijkgespeeld tegen Jong Feyenoord/Excelsior. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, in de tweede helft waren de Groningers beter. Dat leidde tot een aantal kansen, maar gescoord werd er vandaag niet: 0-0. Op het duel kwamen ruim 7.500 vooral jeugdige toeschouwers af.
Fotoverslag »
Lees verder »

Geen doelpunten tegen FC Utrecht 18 oktober 2009
Het spel in de eerste helft was matig en rommelig, maar gelukkig had FC Utrecht vandaag geen zin in voetballen, zeker niet nadat Van Wolfswinkel geblesseerd uitviel. In de tweede helft voetbalden de Groningers een stuk beter en dat resulteerde in een aantal kansen, maar die werden niet benut: 0-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Tien jaar 'Trots van het Noorden' 18 oktober 2009
Hoera! Vandaag bestaat deze website op de kop af 10 jaar. Tien jaar alweer, waarin een hoop is gebeurd. Destijds kwam FC Groningen bijvoorbeeld uit in de totodivisie en werden uitwedstrijden gespeeld tegen TOP Oss en Dordrecht '90. Daarvan werd toen ook al verslag gedaan op deze website, en was de kwaliteit van de foto's vaak net zo beroerd als de wedstrijden zelf...
 
Lees verder »

Maandag topduel Beloften Eredivisie in Euroborg 14 oktober 2009
Aanstaande maandag 19 oktober 2009 wordt in de Euroborg de competitiewedstrijd Jong FC Groningen - Jong Feyenoord gespeeld. Beide teams delen de tweede positie in de Beloften Eredivisie en de wedstrijd kan dus met recht een topduel worden genoemd. De aanvang is om 18.30 uur. De toegang is niet gratis, maar voor 1, 2 of 3 euro kun je een entreekaart kopen en bovendien zijn er voor groepen prijzen te winnen.
 
Lees verder »

De leukste vakantiefoto van 2009 13 oktober 2009
Enkele maanden geleden stond op deze website een oproep om je FC Groningen-vakantiefoto's op de sturen voor de verkiezing van de leukste foto van dit jaar. Nu de vakantie er voor de meeste supporters weer op zit, is het tijd om te gaan stemmen welke foto de leukste is. En dat stemmen gebeurt natuurlijk weer door de bezoekers van deze website.
 
Lees verder »

Onduidelijkheid rond kaartverkoop bekerduel weggenomen 8 oktober 2009
De onduidelijkheid die was ontstaan rond de kaartverkoop voor de bekerwedstrijd Vitesse – FC Groningen is weggenomen. In tegenstelling tot de gemaakte afspraken in het vooroverleg had Vitesse besloten een vrije kaartverkoop te hanteren. FC Groningen heeft daarop aangedrongen voor de eigen supporters een vrij vervoersregeling te krijgen. De lokale driehoek in Arnhem heeft echter besloten vast te houden aan de eerder gemaakte afspraken.
 
Lees verder »

Speciale actie rond bekerduel met Vitesse 6 oktober 2009
Op woensdag 28 oktober 2009 speelt FC Groningen in het bekertoernooi de uitwedstrijd tegen Vitesse. Om ervoor te zorgen dat het gastenvak van het Gelredome goed gevuld zal zijn en er een flink aantal supporters het team van trainer Ron Jans zal ondersteunen in Arnhem, is er een speciale actie gestart. De voorverkoop begint vanaf aanstaande donderdag via de Supportersvereniging en vanaf aanstaande zaterdag via internet en Ticketbox.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Twente 6 oktober 2009
Aanstaande donderdag 8 oktober 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Twente op zondag 25 oktober 2009. Vanaf zaterdag 10 oktober 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per verplichte buscombi naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen speelt gelijk in Den Haag 3 oktober 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag gelijkgespeeld. De Groningers speelden een redelijke eerste helft, waarin ze na een flitsende aanval ook op voorsprong komen door een goal van Pedersen. Na de thee zakt het niveau van de gasten echter behoorlijk terug en krijgt ADO Den Haag een aantal grote kansen. De uiteindelijke gelijkmaker valt door een eigen goal van Sankoh... 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen billenknijpend naar overwinning 27 september 2009
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Vitesse gewonnen. In de eerste helft speelden de Groningers prima en kwamen op voorsprong door een goal van Danny Holla. In de tweede helft werd het spel rommeliger en kreeg ook Vitesse enkele kansen op de gelijkmaker. Net voor tijd miste Van de Laak nog een penalty, waardoor de eindstand 1-0 werd.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen uit naar Vitesse 25 september 2009
Bah, bah, nog eens bah en een getsiederrie op de koop toe. Dat is het resultaat van de loting voor de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Daarin werd FC Groningen namelijk opgescheept met een uitwedstrijd tegen Vitesse en daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten.
 
Lees verder »

Supportershome alleen toegankelijk met ledenpas 24 september 2009
De Supportersvereniging FC Groningen is genoodzaakt om extra maatregelen te treffen voor het Supportershome. Sinds 1 juli 2008 is het rookverbod van kracht, zo ook voor het Supportershome. Ondanks dat de vereniging alle mogelijke middelen heeft ingezet om het rookverbod na te leven, zijn er nog altijd bezoekers die dit verbod negeren.
 
Lees verder »

FC Groningen bekert verder na prima wedstrijd 23 september 2009
FC Groningen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De Groningers begonnen de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht moeizaam en het eerste half uur was voor de thuisploeg. Daarna ging het lopen bij de gasten. Met de 0-1 net voor en de 0-2 net na de rust leek de wedstrijd gespeeld. FC Utrecht kwam terug tot 1-2, maar via 1-3, 2-3 en 2-4 ging de zege mee naar Groningen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het bekertoernooi gaat beginnen 22 september 2009
Morgenavond, woensdag 23 september 2009, begint het bekertoernooi voor FC Groningen. Dan speelt de ploeg van Ron Jans in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel begint om 20.00 uur.
 
Lees verder »

Supportersvereniging FC Groningen bestaat 25 jaar 21 september 2009
De Supportersvereniging FC Groningen viert donderdag 24 september 2009 haar 25-jarig jubileum. In 1984 begon de vereniging als een klein clubje met 70 leden en inmiddels is dit aantal gegroeid tot 4.500 leden en heeft de vereniging FC Groningen met een breed scala aan activiteiten de afgelopen 25 jaar ondersteund op diverse niveaus.
 
Lees verder »

Tradioneel verlies in Tilburg 18 september 2009
Ook dit jaar rust er weer geen zegen op de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Willem II. De Groningers kwamen nog wel op voorsprong door een goal van Van de Laak. De Tilburgers kwamen net voor de rust echter voor door een goal van Zijler en een penalty van Gregoire. In de tweede helft drukte FC Groningen de thuisploeg terug op eigen helft, maar tot echte kansen leidde dat niet: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Jubileumboek Supportersvereniging: 'Groen-witte passie' 17 september 2009
Volgende week, op 24 september 2009, bestaat de Supportersvereniging FC Groningen precies 25 jaar. Ter gelegenheid van die mijlpaal verschijnt volgende week het jubileumboek 'Groen-witte passie', waarin de boeiende geschiedenis van de vereniging wordt verteld aan de hand van interviews, krantenartikelen, anekdotes, archiefmateriaal en veel unieke foto's. Leden van de vereniging ontvangen het boek gratis thuis.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd ADO Den Haag 15 september 2009
Aanstaande donderdag 17 september 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op zaterdag 3 oktober 2009. Vanaf zaterdag 19 september 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Eindelijk! 12 september 2009
Eindelijk heeft FC Groningen weer eens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen. De Groningers begonnen zaterdagavond fel aan het duel, maar moesten het initiatief daarna aan de Friezen moet laten. Die wisten echter geen raad met hun kansen. Morten Nordstrand stond wél op scherp. De debuterende spits van FC Groningen scoorde in de 60e minuut en besliste daarmee de wedstrijd: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop bekerwedstrijd FC Utrecht 3 september 2009
Vanavond donderdag 3 september 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht op woensdag 23 september 2009. Vanaf zaterdag 5 september 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Willem II 3 september 2009
Vanavond donderdag 3 september 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Willem II op vrijdag 18 september 2009. Vanaf zaterdag 5 september 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Fluks Hoes officieel geopend 2 september 2009
Gisteravond werd in de Euroborg het nieuwe vrijwilligershome officieel in gebruik genomen. In het fraaie nieuwe onderkomen, dat gelegen is op de eerste verdieping achter de Noordtribune, hebben alle vrijwilligers van de club voortaan een eigen plekje op wedstrijddagen en bij activiteiten. De ruimte is vernoemd naar Opa Fluks, die FC Groningen een erfenis naliet en waarvan de ruimte is bekostigd.
 
Lees verder »

Koevermans velt FC Groningen 30 augustus 2009
FC Groningen heeft vanmiddag ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Tegen PSV begonnen de Groningers agressief en speelden ze een prima eerste helft, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft kreeg PSV iets meer controle over de wedstrijd en wist Koevermans na 20 minuten te scoren. Daarna konden de Eindhovenaren de wedstrijd rustig uitspelen en zelfs nog een keer scoren: 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd sc Heerenveen 26 augustus 2009
Aanstaande donderdagavond 27 augustus 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op zaterdag 12 september 2009. Vanaf zaterdag 29 augustus 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen op eigen gelegenheid en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie.
 
Lees verder »

Gelijkspel in De Koel 23 augustus 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De Groningers kwamen snel op achterstand door een goal van Honda, maar niet lang daarna zetten Pedersen en Granqvist de gasten op voorsprong. Ook dat duurde niet lang, want in de 20e minuut zette Calabro de ploegen weer naast elkaar. In de tweede helft was FC Groningen de bovenliggende partij en drukte het de Venlonaren terug op eigen helft, maar gescoord werd er niet meer: 2-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen geïnspireerd door proef met zandzakken 16 augustus 2009
FC Groningen heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Tegen NAC Breda begonnen de Groningers weliswaar redelijk fel aan het duel, maar dat leidde nauwelijks tot kansen, terwijl NAC de eerste counter meteen benutte. Na rust kon Kwakman ongehinderd inkoppen en raakten de Groningse zandzakken geen pepernoot meer. Tien minuten voor tijd kwam de vechtgeest opeens terug en scoorde Van de Laak nog tegen, maar verder kwam de thuisploeg niet.
Fotoverslag »
Lees verder »

Oersaai duel tussen Jong Oranje en Jong Engeland 13 augustus 2009
Dinsdagavond speelde Jong Oranje in de Euroborg een vriendschappelijk duel tegen Jong Engeland. Voor de ongeveer 6.000 toeschouwers werd het een lange zit, want veel viel er niet te beleven. Pas in de slotfase zetten de Nederlanders nog aan voor een offensiefje, maar toen was het eigenlijk al te laat: 0-0. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd VVV-Venlo 13 augustus 2009
Op donderdagavond 6 augustus 2009 start de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op zaterdag 22 augustus 2009. Vanaf zaterdag 8 augustus 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie.
 
Lees verder »

FC Groningen sleept een punt uit het vuur 8 augustus 2009
FC Groningen heeft in de uitwedstrijd tegen Roda JC een punt uit het vuur gesleept. In de eerste helft kwamen de Limburgers op voorsprong door een goal van Hadouir, maar zette Lovre de ploegen weer op gelijke hoogte. Door een snelle rode kaart van Danny Holla in de tweede helft moesten de Groningers zich vooral beperken tot verdedigen, maar ze sleepten wel een punt uit het vuur.
Fotoverslag »
Lees verder »

Matige start van de competitie 2 augustus 2009
FC Groningen is vanmiddag de competitie niet goed begonnen in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Groningers kwamen in de eerste helft redelijk mee, maar liepen in de 40e minuut tegen een achterstand aan. In de tweede helft kwam de thuisploeg er niet echt meer uit en besliste Rommedahl in de 72e minuut het duel: 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

De balans van de voorbereiding 28 juli 2009
Nu de oefencampagne er helaas weer op zit is het tijd om de balans op te maken. Ron Jans kijkt tevreden terug op deze voorbereiding, maar geldt dat ook voor de keurmeesters van de hamburgers? Ook dit seizoen is er natuurlijk weer een hambo-balans opgemaakt bij de amateurclubs in de buurt van Groningen, want oefenwedstrijden en hamburgers zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden.
 
Lees verder »

Recorddrukte op Open Dag FC Groningen 26 juli 2009
De Open Dag van FC Groningen van vanmiddag is traditioneel weer druk bezocht. Mede dankzij het redelijk goede weer wisten naar schatting 23.000 mensen de weg naar het stadionterrein te vinden. Zij zagen onder meer veel kinderattracties op P2, een spelerspresentatie door Wilfred Genee en een forum in de businesscorner.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningen Fanatics wordt onafhankelijke stichting 24 juli 2009
Per 1 juli 2009 gaan de Groningen Fanatics verder als de onafhankelijke Stichting Groningen Fanatics. Dat hebben de Groningen Fanatics en de Supportersvereniging FC Groningen in goed overleg besloten. Dit betekent dat de Groningen Fanatics niet langer onderdeel uitmaken van de Supportersvereniging.
 
Lees verder »

FC Groningen komt op bezoek in Piraeus 23 juli 2009
Afgelopen woensdag speelde FC Groningen een oefenwedstrijd tegen Olympiacos in het Stadion Giorgios Karaiskakis in Piraeus. FC Groningen-supporter Erik Jan woont in Athene en net als vorig seizoen kwam FC Groningen dus eens een keertje naar hem toe in plaats van andersom. Hij bezocht natuurlijk de wedstrijd en maakte daarvan een fotoverslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest in Piraeus van Olympiacos 22 juli 2009
FC Groningen heeft woensdagavond de zevende en laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding verloren. In Piraeus werd het 2-0 voor Olympiacos. In de 26e minuut veroorzaakte Stenman een penalty waaruit Dudu raak schoot. Na de pauze ging Groningen op zoek naar de gelijkmaker en die viel bijna, maar Lovre schoot recht op doelman Nikopolidis. In de slotfase was Mitroglou sneller dan de Groningse verdediging en bepaalde de eindstand op 2-0.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Roda JC 21 juli 2009
Donderdagavond 23 juli 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Roda JC op zaterdag 8 augustus 2009. Vanaf zaterdag 25 juli 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie.
 
Lees verder »

FC pakt uit tijdens Open Dag 2009 20 juli 2009
De Open Dag van FC Groningen wordt dit jaar nog grootser aangepakt dan in voorgaande jaren. Op zondag 26 juli aanstaande zullen er niet alleen activiteiten in het stadion zelf zijn, ook op het omliggende terrein rond Euroborg pakt de club flink uit. Tijdens de Open Dag zal de Boumaboulevard worden afgesloten en exclusief tot het grondgebied met festiviteiten behoren. Ook parkeerplaats P2 is ingericht met attracties voor jong en oud.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende week 20 juli 2009
Komende week speelt FC Groningen één oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2009-2010. Op woensdag 22 juli 2009 oefenen de Groningers in de Griekse Piraeus tegen de Griekse kampioen Olympiacos. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van FC Dordrecht 17 juli 2009
FC Groningen heeft vrijdagavond de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op Nederlandse bodem gewonnen van FC Dordrecht. In de eerste helft benutte Koen van de Laak een strafschop. In de tweede helft bepaalde Tim Matavz de eindstand op 2-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verslaat FC Emmen 14 juli 2009
FC Groningen heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Emmen gewonnen. Op Sportpark Marsdijk in Assen kwamen de Groningers op voorsprong door een goal van Serhat Koç. In de tweede helft kwamen de Emmenaren terug in de wedstrijd, maar twee minuten later maakte Gonzalo Garcia de winnende treffer: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

De nieuwe seizoenkaart is binnen! 14 juli 2009
Daar lag ie dan eindelijk op de mat: de nieuwe seizoenkaart voor het seizoen 2009-2010. Een prachtig seizoen waarin FC Groningen weer gaat proberen hoge ogen te gooien. Als voorloper daarop heeft de club een zeer fraaie seizoenkaart afgeleverd, met daarop de sfeeractie 'Groningen voetbalstad' van de Groningen Fanatics.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 13 juli 2009
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2009-2010. Op dinsdag 14 juli 2009 is FC Emmen de tegenstander in een duel dat in Assen wordt gespeeld. Op vrijdag 17 juli 2009 wordt er geoefend tegen het FC Dordrecht. Dat laatste duel wordt in Haren gespeeld. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint Groningse streekderby 10 juli 2009
FC Groningen heeft vrijdag in Harkstede de Groningse streekderby tegen BV Veendam gewonnen. Voor rust zette Serhat Koç de Stadjers op 1-0 voorsprong. Na rust voerden de jongelingen Jeffrey Rijsdijk en Frank Olijve de score op tot 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: uit naar FC Utrecht 7 juli 2009
FC Groningen speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Dat heeft de loting in Zeist vanmiddag uitgewezen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 23 september 2009. De aanvang is om 20.00 uur.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende week 6 juli 2009
Komende week speelt FC Groningen één oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2009-2010. Op vrijdag 10 juli 2009 staat het tradionele oefenpotje tegen BV Veendam op het programma. De Groningse streekderby wordt ditmaal gespeeld in Harkstede. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Gelijkspel tegen Brøndby IF in Tolbert 4 juli 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond in Tolbert gelijkgespeeld tegen het Deense Brøndby IF. Na een half uur spelen kwam FC Groningen op voorsprong door een goal van Serhat Koç, maar tien minuten later stond het alweer gelijk. Na de rust namen de Denen de leiding, maar een klein kwartier voor het eind bepaalde wederom Koç de eindstand op 2-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitbreiding van de Euroborg (7) 3 juli 2009
De capaciteit van de skyboxen in de Euroborg wordt deze zomer uitgebreid. Voor de bestaande rij stoelen wordt nog een extra rij stoelen geplaatst, zodat er meer bobo's een kijkje kunnen nemen bij FC Groningen. Eens in de zoveel tijd nemen we een kijkje om te zien hoe de werkzaamheden vorderen...
Fotoverslag »
Lees verder »

Wederom dubbele cijfers in Roodeschool 30 juni 2009
FC Groningen heeft dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding wederom met dubbele cijfers gewonnen. In Roodeschool kwamen de profs tegen RWE Eemsmond langzaam op gang, maar stonden voor rust wel op 0-5. Na rust maakte onder andere Nicklas Pedersen drie goals en bepaalde FC Groningen de eindstand uiteindelijk op 0-13.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 29 juni 2009
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2009-2010. Op dinsdag 30 juni 2009 is in Roodeschool een regioteam uit de Eemsmond de tegenstander. Op zaterdag 4 juli 2009 wordt er geoefend tegen het Deense Brøndby IF. Dat laatste duel wordt in Tolbert gespeeld. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Dubbele cijfers tegen Regioteam Bedum 27 juni 2009
FC Groningen heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. In Bedum werd met 1-14 gewonnen van het Regioteam Bedum. Al na twee minuten opende Van de Laak de score, maar vier minuten later zette Beukema de ploegen alweer op gelijke hoogte. Voor rust liepen de profs uit tot 1-7. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 1-14, mede dankzij vijf treffers van Tim Matavz.
Fotoverslag »
Lees verder »

Eerste training van het seizoen afgewerkt 22 juni 2009
Onder een redelijke publieke belangstelling hebben de spelers van FC Groningen vanmiddag in Haren de eerste training van het seizoen afgewerkt. Na een shuttlerun-test volgden een positiespel en enkele partijtjes. Enkele nieuwelingen konden alvast even laten zien wat ze waard zijn. Luuk en Bass maakten een fotoverslag van de eerste training.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het seizoen is weer begonnen! 22 juni 2009
Olé! Het nieuwe voetbalseizoen 2009-2010 is vandaag begonnen. Vanmiddag om 14.30 uur werkt de selectie in Haren de eerste training van het nieuwe seizoen af. In de eerste week wordt daarna dagelijks om 10.00 uur getraind. Later deze week speelt FC Groningen een oefenwedstrijd in Bedum tegen het Regioteam Bedum.
 
Lees verder »

Uitbreiding van de Euroborg (6) 18 juni 2009
De capaciteit van de skyboxen in de Euroborg wordt deze zomer uitgebreid. Voor de bestaande rij stoelen wordt nog een extra rij stoelen geplaatst, zodat er meer bobo's een kijkje kunnen nemen bij FC Groningen. Eens in de zoveel tijd nemen we een kijkje om te zien hoe de werkzaamheden vorderen...
Fotoverslag »
Lees verder »

Competitieprogramma 2009-2010 bekend 16 juni 2009
En daar is ie dan: het definitieve competitieprogramma is aan het eind van de middag bekend gemaakt door de KNVB. Pak de benzinestiften er dus maar eventjes bij en kleur de potloodlijntjes maar in. Er zijn namelijk geen wijzigingen met betrekking tot het concept van het competitieprogramma en dat mag gerust een unicum genoemd worden. De speeltijden staan nog niet vermeld, hopelijk volgen die zo snel mogelijk.
 
Lees verder »

FC Groningen bestaat 38 jaar 16 juni 2009
Hiep hiep hoera. FC Groningen bestaat vandaag exact 38 jaar, want op 16 juni 1971 werd de Trots van het Noorden opgericht. De club kwam voort uit het roemruchte GVAV (Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging), dat al in 1921 werd opgericht. Een feestdag was de oprichtingsdag overigens niet. De nacht ervoor verloor de legendarische doelman Tonny van Leeuwen bij een tragisch auto-ongeluk het leven.
 
Lees verder »

Concept competitieprogramma 2009-2010 bekend 13 juni 2009
Zie hier het concept voor het competitieprogramma van FC Groningen voor komend seizoen. Het programma is nog niet definitief en er kunnen hier en daar nog (flinke) wijzigingen in worden aangebracht. Noteer dit programma voorlopig dus maar even met potlood in je agenda. Een dezer dagen wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt en kun je de data met een benzinestift in je agenda gaan kladden.
 
Lees verder »

Wie maakt de leukste vakantiefoto in 2009? 10 juni 2009
Het voetbalseizoen zit er inmiddels op en dat betekent dat de meeste supporters gaan nadenken over waar ze dit jaar met vakantie gaan. Of de bestemming nou een Waddeneiland is of een tropisch eiland, veel supporters hebben één ding gemeen: in de koffer is altijd plaats voor een FC Groningenshirt, -sjaal of een ander groenwit attribuut.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (21) 9 juni 2009
Om het seizoen goed af te sluiten besloten de junkies de laatste speelronde in de Regionalliga Nord te bezoeken. Holstein Kiel speelde de kampioenswedstrijd tegen regiogenoot en rivaal VfB Lübeck. Een derby dus waar ook nog eens iets op het spel stond. De wedstrijd verliep moeizaam, maar twee minuten voor tijd wist Holstein Kiel toch te scoren en het kampioenschap binnen te slepen. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Programma voorbereiding 2009-2010 4 juni 2009
Nu het seizoen er definitief op zit en spelers en supporters van een welverdiende vakantie kunnen gaan genieten, kijken we stiekem al weer een beetje uit naar de vriendschappelijke potjes zomeravondvoetbal tijdens de voorbereiding op het volgende seizoen. FC Groningen heeft inmiddels het oefenprogramma bekend gemaakt. Pak dus even je agenda er bij, zodat je geen biertap of hamburgerkraam hoeft te missen.
 
Lees verder »

Geen Europees voetbal door slappe vertoning 31 mei 2009
FC Groningen is er niet in geslaagd het laatste ticket voor de Europa League in de wacht te slepen. In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda speelden de Groningers nogal slap en slordig en wisten de weinige kansen niet te verzilveren. NAC wist zich wel raad met de kansen. Amoah zette de gasten op 0-1 en een paar minuten voor tijd bepaalde Feher de eindstand op 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Eventuele huldiging zondagmiddag om 17.00 uur 29 mei 2009
Mocht FC Groningen er in slagen om aanstaande zondag in de eigen Euroborg te winnen van NAC Breda en daarmee een ticket voor de Europa League in de wacht te slepen, dan zullen de spelers en de technische staf van de club zondagmiddag om 17.00 uur op de Grote Markt worden gehuldigd. Dat heeft de gemeente Groningen bekendgemaakt.
 
Lees verder »

Kaartverkoop eventuele derde wedstrijd 29 mei 2009
Als de wedstrijd van aankomende zondag in een gelijkspel eindigt, dan is er een derde en beslissende wedstrijd nodig waarin gestreden wordt om het laatste ticket voor de Europa League. Dit duel zal dan gespeeld worden op dinsdagavond 2 juni 2009 om 20.00 uur. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Niemand wint er in Breda 28 mei 2009
FC Groningen heeft vanavond in de uitwedstrijd tegen NAC Breda in de finale van de play-offs gelijkgespeeld. In het enerverende duel kwamen de Groningers wat moeizaam op gang tegen het felle NAC, maar kwamen na rust wel op voorsprong door een goal van Holla. In de laatste minuut maakte Idabdelhay echter nog gelijk en dat was gezien het spelbeeld niet onterecht: 1-1. Zondag wacht de return in de Euroborg.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (20) 23 mei 2009
De laatste speelronde in de drie hoogste Duitse competities is vaak een geschikt moment om de grens over te steken voor een bezoekje aan een wedstrijd bij onze Oosterburen. Ditmaal gingen de junkies op bezoek in de 3. Liga bij Kickers Emden, dat thuisspeelde tegen kampioen 1. FC Union Berlin. Een special van deze trein-, boot- en fietscombi.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen in finale play-offs tegen NAC Breda 21 mei 2009
FC Groningen komt in de finale van de play-offs om een ticket in de Europa League uit tegen NAC Breda. Op donderdag 28 mei 2009 speelt FC Groningen eerst de uitwedstrijd in Breda. Op zondag 31 mei 2009 volgt de return in Groningen. Mocht er een derde beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld, dan wordt die gespeeld op dinsdag 2 juni 2009 in Groningen.
 
Lees verder »

FC Utrecht geen partij voor FC Groningen 21 mei 2009
FC Groningen heeft zich vanmiddag eenvoudig geplaatst voor de finale van de play-offs om een Europees ticket. In de eigen Euroborg werd FC Utrecht met duidelijke cijfers verslagen. Voor rust scoorden Berg en Lovre, na rust nogmaals Berg en invaller Matavz: 4-0. In de finale wacht nu tegenstander NAC Breda.
Fotoverslag »
Lees verder »

Gratis toegang bij eventueel beslissingsduel 19 mei 2009
Mocht er in de eerste ronde van de play-offs een derde beslissende wedstrijd tegen FC Utrecht in de Euroborg volgen, dan krijgen bezoekers van de thuiswedstrijd van aanstaande donderdag bij dat beslissingsduel op zondag 24 mei 2009 gratis toegang. Echter alleen indien het kaartje van donderdag wordt bewaard en zondag kan worden getoond bij de stadioningang.
 
Lees verder »

Doelpuntrijk gelijkspel in Utrecht 16 mei 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd in de play-offs gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De Groningers kwamen drie keer op achterstand, maar Marcus Berg zorgde even vaak voor de gelijkmaker: 3-3. Donderdag volgt in de Euroborg de return tussen beide ploegen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen in play-offs tegen FC Utrecht 10 mei 2009
Nu de competitie is afgelopen, staan de play-offs voor een Europa League-ticket de deur. Nummer 6 FC Groningen gaat het daarin opnemen tegen nummer 9 FC Utrecht. Op zaterdag 16 mei 2009 speelt FC Groningen eerst de uitwedstrijd in Utrecht. Op donderdag 21 mei 2009 volgt de return in Groningen. Mocht er een derde beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld, dan wordt die gespeeld op zondag 24 mei in Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen heeft weinig last van NAC Breda 10 mei 2009
FC Groningen heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen NAC Breda gewonnen. De Bredanaars De Bredanaars moesten nog aan de bak om deelname aan de play-offs definitief veilig te stellen, maar daar viel weinig van te merken. FC Groningen wilde vooral werken aan het zelfvertrouwen en dat lukte vrij aardig. Granqvist slalomde net voor rust over het veld en knalde de bal in de kruising. Het bleek meteen de winnende treffer te zijn: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Met de bootcombi naar Volendam 9 mei 2009
Afgelopen weekend vertrok een aantal FC Groningen-supporters per boot naar Volendam, om daar de uitwedstrijd van FC Groningen tegen FC Volendam bij te wonen. Met een jacht werd de oversteek over het IJsselmeer voltooid en werd er zaterdagnacht in Hoorn overnacht. Zondag volgde het laatste stuk naar Volendam. Een verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Opzet play-offs opnieuw gewijzigd 8 mei 2009
De opzet van de play-offs is opnieuw gewijzigd. Waarschijnlijk snap je er inmiddels geen zak meer van, maar dat geeft niks, want de KNVB en de clubs snappen er ook geen hol meer van. En nu wil men de opzet en de datums wéér gaan veranderen! Een week voor het begin van de play-offs valt er voor supporters dus nog steeds niks te plannen, maar ach, als de supporters straks maar gewoon weer dokken.
 
Lees verder »

FC Groningen legt zich toch neer bij 'absurde' boete 5 mei 2009
FC Groningen legt zich toch neer bij de boete van 7.500 euro, die de club een week geleden kreeg opgelegd van de KNVB. Algemeen directeur Hans Nijland noemde de geldstraf aanvankelijk 'absurd', maar ziet nu af van verder procederen. FC Groningen wordt bestraft voor zogeheten 'ongeoorloofde' spreekkoren van haar supporters in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.
 
Lees verder »

FC Groningen wint in dying seconds van FC Volendam 3 mei 2009
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. In de eerste helft viel er niet zoveel te beleven, maar in de tweede helft gebeurde er van alles, van een schwalbe bij de cornervlag tot een afgekeurd doelpunt. In de allerlaatste seconden wist Tim Matavz in twee instanties te scoren en bezorgde FC Groningen daarmee de overwinning: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop play-offs maandag van start 1 mei 2009
Aanstaande maandag 4 mei 2009 begint de kaartverkoop voor de play-offs. FC Groningen heeft zich al geplaatst voor de play-offs en de Groningers gaan dus sowieso een aantal duels spelen. Hoe en wanneer er precies gespeeld wordt, is op dit moment nog niet definitief en is nog van een aantal factoren afhankelijk. Gelukkig heeft FC Groningen alles even helder op een rijtje gezet.
 
Lees verder »

'Absurde' boete voor ongeoorloofde spreekkoren 29 april 2009
Oei. FC Groningen moet waarschijnlijk diep in de buidel tasten. De KNVB legde FC Groningen een 'absurde' boete op, omdat er tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen 'ongeoorloofde' spreekkoren te horen waren. De Groningers zongen massaal 'Wegereef, je moeder is een hoer', omdat de partijdige leidsman hun ploeg overduidelijk benadeelde met een belachelijke tweede gele kaart voor Garcia, waardoor de Groningers met negen man verder moesten.
 
Lees verder »

Oud FC Groningen actief in komende maanden 27 april 2009
Oud FC Groningen zal in de komende maanden een aantal wedstrijden spelen in de regio. Het team onder leiding van coach Piet Fransen neemt het op tegen verschillende regioteams. Zo worden Appingedam, Beerta, Zeerijp, Stedum en Hoogezand bezocht.
 
Lees verder »

Saai gelijkspel tegen Willem II 26 april 2009
FC Groningen heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Willem II gelijkgespeeld. In een saaie wedstrijd wilden de Tilburgers niet en waren de Groningers behoorlijk slordig. In de tweede helft speelden de Groningers ietsje beter, maar lange tijd viel er weinig te beleven. In slotfase pakte Gibril Sankoh nog een domme rode kaart en kan hij een schorsing tegemoet zien: 0-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (19) 20 april 2009
Afgelopen weekend was weer de jaarlijkse medewerkersreis van de Supportersvereniging en die ging net als vorig jaar naar Duitsland. Ruim 50 vrijwilligers van de vereniging bezochten het duel tussen MSV Duisburg en TuS Koblenz in de 2. Bundesliga. Koblenz won met 2-3, in de allerlaatste minuut. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen heeft aan één penalty genoeg 18 april 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen De Graafschap gewonnen. De Groningers speelden een redelijke eerste helft en kregen een penalty, die door Marcus Berg werd benut. In de tweede helft drongen de Superboeren fel aan en drukten de Groningers met de rug tegen de muur, maar die hielden stand: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Volendam 15 april 2009
Morgenavond donderdag 16 april 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Volendam op zondag 3 mei 2009. Vanaf zaterdag 18 april 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie.
 
Lees verder »

'Let mie enterteen joe' 13 april 2009
Danny Panadero heet ie, het zingende alter ego van ene Harm Bakker. Met zijn louche looks kan Danny zo uit de formatie van de Sjonnies zijn weggelopen. Daarom is Danny het gezicht van Danny's Autopaleis, een reclamecampagne van Noordlease waarin een ongure autohandelaar mooie karretjes aan de man brengt. En Danny kan ook nog zingen.
 
Lees verder »

Slappe hap tegen Vitesse 12 april 2009
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Vitesse verloren. De Groningers begonnen slap aan het duel en werden pas een beetje wakker na de 0-1 van Nilsson. Voor rust kopte Lovre nog de 1-1 binnen. Net na rust begonnen profiteerde Vitesse wederom van de Groningse slapte en scoorde twee keer. Danny Holla bracht met een pegel de spanning nog terug, maar in de stand kwam geen verandering meer: 2-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kandidaten gezocht voor klankbordgroep 8 april 2009
Zoals al eerder gemeld gaat FC Groningen een klankbordgroep oprichten. Naast vertegenwoordigers van de supportersverenigingen zal dit adviesorgaan onder andere bestaan uit een vertegenwoordiger van iedere tribune, dus in totaal vier mensen. Supporters die zich kandidaat willen stellen voor een functie binnen de klankbordgroep kunnen zich nu hiervoor aanmelden.
 
Lees verder »

FC Groningen steelt overwinning in De Galgenwaard 4 april 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond een hele nuttige overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Goed speelden de Groningers zeker niet en de beste kansen waren voor de Utrechters, maar keeper Luciano hield met een aantal katachtige reddingen zijn doel schoon. Diep in blessuretijd schoot Levchenko van afstand wél raak en stal daarmee de overwinning: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (18) 1 april 2009
Er was weer zo'n suf interlandweekend en dus moest de portie competitiefußball wederom in Duitsland opgehaald worden. In de Oberliga Niedersachsen West speelde koploper VfB Oldenburg een thuiswedstrijd tegen Germania Leer. Al bij rust stond het 4-1 en was het duel gespeeld. De tweede helft werd daarom een formaliteit. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd De Graafschap 1 april 2009
Morgenavond donderdag 2 april 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen De Graafschap op zaterdag 18 april 2009. Vanaf zaterdag 4 april 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie.
 
Lees verder »

FC Groningen oefent eind juni tegen 'Eemsmond' 27 maart 2009
Ongeveer een maand geleden sloegen FC Groningen, energiereus RWE en de zeven voetbalverenigingen in de gemeente Eemsmond de handen ineen. Er werd een overeenkomst ondertekend waarbij het accent ligt op een aantal gezamenlijke activiteiten in de komende jaren. Ook worden er twee oefenwedstrijden afgewerkt tussen FC Groningen en een afvaardiging van 'Eemsmond'. Op dinsdag 30 juni 2009 om 19.00 uur staat de eerste oefenpot gepland in Roodeschool.
 
Lees verder »

Op bezoek bij Erik Nevland 23 maart 2009
Elf FC Groningen-supporters lieten afgelopen week de uitwedstrijd tegen FC Twente schieten om op bezoek te gaan bij Erik Nevland in Londen. En Fulham speelde niet tegen zomaar een tegenstander: Manchester United wilde belangrijke punten voor het kampioenschap pakken, maar de Londenaren zegevierden.
Fotoverslag »
Lees verder »

Tien Groningers verliezen in Enschede 22 maart 2009
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Twente verloren. Al na twaalf minuten kreeg Andreas Granqvist de rode kaart. Na ruim een half uur spelen kwamen de Tukkers op voorsprong en bouwden de marge in de tweede helft met een doelpunt uit. Marcus Berg scoorde in de slotfase en bracht even de spanning terug, maar het bleef bij 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Utrecht 18 maart 2009
Morgenavond donderdag 19 maart 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op zaterdag 4 april 2009. Vanaf zaterdag 21 maart 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen dit duel met een verplichte FanTour bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Voorzitter Supportersvereniging vertrekt 17 maart 2009
De voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, Roger Stinissen, heeft besloten om zich niet kandidaat te stellen voor een hernieuwd voorzitterschap bij de eerstkomende Algemene Ledenvergadering in het najaar van 2009.
 
Lees verder »

FC Groningen wint moeizaam van FC Limburg 13 maart 2009
FC Groningen heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Limburg moeizaam gewonnen. De Limburgers kwamen duidelijk voor een punt en de Groningers hadden moeite met de stugge verdediging. Twintig minuten voor tijd knalde Danny Holla echter zo hard op keeper Castro, dat de bal in het doel belandde. Tim Matavz zette de Groningers vervolgens op een veilige marge: 2-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uniek: volledig gastenvak voor thuissupporters 12 maart 2009
FC Groningen beleeft morgenavond in de Euroborg bij de competitiewedstrijd tegen FC Limburg een primeur. De kaarten voor het volledige gastenvak gaan in de verkoop voor supporters van FC Groningen. De tegenstander uit Kerkrade brengt zó weinig eigen fans mee naar dit duel, dat voor hen een andere oplossing is gevonden.
 
Lees verder »

Negen Groningers verliezen van twaalf tegenstanders 7 maart 2009
'Wegereef, je moeder is een hoer'. Dat vonden althans 1200 Groningers in het uitvak tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Groningers werden door de partijdige scheidsrechter overduidelijk meer benadeeld dan hun Friese tegenstanders en beëindigden het duel met negen man. De Groningers vochten als leeuwen, maar tegen twaalf man ging het in de blessuretijd alsnog mis: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Twente 4 maart 2009
Aankomende donderdagavond 5 maart 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Twente op zondag 22 maart 2009. Vanaf zaterdag 7 maart 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen dit duel alleen met een verplichte FanTour bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Zwak FC Groningen kansloos in Alkmaar 28 februari 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen AZ kansloos verloren. De Groningers wekten geen moment de indruk voor een resultaat te willen gaan en lieten AZ rustig aanvallen. Al na drie minuten stonden de gasten achter door een kopbal van Pellè, die net als bij zijn tweede goal in de tweede helft vrij mocht inkoppen. Dembélé mocht van afstand uithalen en de eindstand op 3-0 bepalen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Toegangspoort Oosterparkstadion in ere hersteld 26 februari 2009
Het heeft slechts drie jaar geduurd, maar het naambord dat na de sloop van het Oosterparkstadion een ongewisse toekomst kende, heeft eindelijk een nieuwe stek gekregen: bij het trainingsveld van FC Groningen. Het bord werd vandaag boven de entree van het veld naast de Mediacentrale geplaatst. Daarvoor werden eerder al twee stenen pilaren gemetseld.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd tegen sc Heerenveen uitverkocht! 23 februari 2009
De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op zaterdag 7 maart 2009 is voor FC Groningen-supporters volkomen uitverkocht. Sowieso waren er na één dag verkoop al geen kaarten meer beschikbaar om op eigen vervoer af te reizen naar Friesland. Gistermiddag zijn ook de allerlaatste kaarten voor de FanTour verkocht.
 
Lees verder »

FC Groningen in slotminuut ten onder 22 februari 2009
FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen PSV verloren. De wedstrijd begon 25 minuten later omdat een stofkap van een geluidsbox aan het dak los hing. De wedstrijd zelf ging gelijk op. Beide ploegen knokten hard en kregen kansen. In de slotminuut kon Lazovic een voorzet van Stef Nijland binnen koppen en de drie punten mee naar Eindhoven nemen: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Overleg over klankbordgroep 18 februari 2009
Dinsdagavond hebben FC Groningen en delegaties van de Supportersvereniging FC Groningen, Supportersvereniging Z-Side, Groningen Fanatics en de Rollyside met elkaar overleg gehad over een nieuw op te richten klankbordgroep.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd sc Heerenveen 17 februari 2009
Aanstaande donderdagavond 19 februari 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op zaterdag 7 maart 2009. Vanaf zaterdag 21 februari 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen met eigen vervoer en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen heeft aan één opleving genoeg 15 februari 2009
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen. Gemakkelijk ging dat zeker niet, want de Groningers voetbalden af en toe erg slordig en moeizaam. Een opleving net voor rust zorgde echter voor treffers van Garcia en Berg. In de tweede helft zakte FC Groningen ver terug en probeerden de gasten de aansluitingstreffer te scoren, maar in de stand kwam geen verandering meer: 2-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd AZ 12 februari 2009
Vanavond donderdag 12 februari 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen AZ op zaterdag 28 februari 2009. Vanaf zaterdag 14 februari 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie.
 
Lees verder »

FC Groningen niet langs tien Feyenoorders 8 februari 2009
FC Groningen heeft vanmiddag gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In De Kuip speelden de Groningers bijna 50 minuten met een man meer, maar wisten dat voordeel niet uit te buiten. Granqvist was nog het dichtst bij een treffer, maar een kopbal werd van de lijn gehaald en een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en dus bleef het 0-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Protestmars trekt zo'n 300 deelnemers 5 februari 2009
Er is de laatste dagen al veel over geschreven en gisteravond was het dan zover: voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC hielden FC Groningen-supporters een protestmars vanuit de binnenstad richting de Euroborg. Zo'n 300 supporters gaven gehoor aan de oproep om hun onvrede te uiten over de groeiende kloof tussen club en supporters.
 
Lees verder »

FC Groningen verslaat tien van NEC 4 februari 2009
FC Groningen heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen NEC gewonnen. Aanvankelijk startten de Groningers stroef en waren de gasten beter, maar na een rode kaart voor Zomer en de bijbehorende benutte penalty van Berg, hielpen de thuisclub in het zadel. Kansen waren er genoeg, maar alleen Van de Laak wist de score nog uit te breiden: 2-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

De kwestie Kerstgedicht (3) 4 februari 2009
En er is nog meer nieuws te melden over de Kerstgedicht-kwestie. Zowel de Supportersvereniging als FC Groningen hebben vanmiddag een verklaring naar buiten gebracht waarin zij terugblikken op de kwestie en vooruitkijken naar de protestmars. Inhoudelijk verschillen de verklaringen echter van toon, inhoud en vooral smaak.
 
Lees verder »

De kwestie Kerstgedicht (2) 4 februari 2009
En we blijven nog even bij de kwestie Kerstgedicht, want inmiddels heeft de columnist via de website van de Supportersvereniging openlijk zijn excuses aangeboden aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan de column. Verder is er via het forum nadere informatie bekend gemaakt over de route van de protestmars die voor vanavond gepland staat en wat er zoal wel en niet is toegestaan.
 
Lees verder »

De kwestie Kerstgedicht (1) 3 februari 2009
Rumoer in Groningen. Afgelopen vrijdag deelde FC Groningen een stadionverbod van liefst 42 maanden uit aan een columnist die eind vorig jaar een kerstgedicht plaatste op de website van de Supportersvereniging. De column werd snel weer verwijderd, de vereniging bood haar excuses aan voor de gang van zaken en de redacteur werd geschorst. In andere media werd de column echter flink opgeblazen en FC Groningen besloot de redacteur een stadionverbod te geven.
 
Lees verder »

FC Groningen wint nipt in Den Haag 31 januari 2009
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag nipt gewonnen. Lange tijd was het voor FC Groningen eerste duel in het nieuwe ADO Den Haag Stadion nauwelijks het aanzien waard, maar nét toen het Haagse publiek aanzette voor het "Haags kwartiertje", prikte Garcia de bal binnen en sleepte daarmee de overwinning in de wacht: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Documentaire over Groningen Fanatics genomineerd 28 januari 2009
De RTV Noord documentaire "5 jaar Groningen Fanatics" is genomineerd voor een NL Award in de categorie Sport. In de RTV Noord documentaire wordt de supportersgroep een aantal maanden gevold door camjo-journalist Anja Otto. In maart vorig jaar bestond de supportersgroep Groningen Fanatics vijf jaar.
 
Lees verder »

Balmienjonkje versus valmienjonkje 26 januari 2009
De mooiste actie van de thuiswedstrijd tegen Ajax was natuurlijk de streep van Holla die de 1-0 en tevens de overwinning voor FC Groningen betekende. Maar er waren meer mooie momenten in de spannende wedstrijd. De tackle van Stenman na een sprintje van 30 meter, de katachtige redding van Luciano op een schot van Suárez en ... de actie van een ballenjongen op Zuid.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van Ajax 25 januari 2009
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Ajax gewonnen. In de eerste helft ging het gelijk op, maar scoorde Danny Holla in de 40e minuut door een fraaie streep. In de tweede helft voerde Ajax de druk wel wat op, maar kregen ook de Groningers goede kansen. In de slotfase moesten de Amsterdammers met 10 man verder, waardoor de Groningse overwinning niet meer in gevaar kwam: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Supportersvereniging deelt vrijkaarten Pecoma Grizzlies uit 23 januari 2009
Wist jij dat de snelste sport ter wereld ook in Groningen wordt gespeeld? Nee? Dan is het de hoogste tijd om eens kennis te maken met Pecoma Grizzlies. De club wil graag meer mensen kennis laten maken met de Grizzlies en daarom worden er aanstaande zondag in samenwerking met de Supportersvereniging FC Groningen 450 vrijkaarten uitgedeeld voor de wedstrijd Pecoma Grizzlies - HYS The Hague.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Feyenoord 22 januari 2009
Vanavond donderdag 22 januari 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord op zondag 8 februari 2009. Vanaf zaterdag 24 januari 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen na bekerthriller uitgeschakeld 22 januari 2009
FC Groningen ligt uit het bekertoernooi. De uitwedstrijd tegen NAC Breda kwam moeizaam op gang, maar ontpopte zich als een ware thriller. Na 90 minuten stond het 1-1 door goals van Boukhari en Levchenko. In de verlenging nam NAC weer de leiding, maar Granqvist maakte vijf minuten voor tijd de 2-2. In de onvermijdelijke strafschoppenserie bleek de gemiste achttiende penalty van debutant Dennis Krohne de beslissende: 2-2, 7-6 na strafschoppen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen morst punten tegen Sparta 18 januari 2009
FC Groningen heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam gelijkgespeeld. De Groningers begonnen moeizaam aan het duel, maar kregen geleidelijk meer grip op de Spartanen en er volgden enkele goede kansen. Net na rust zette Van de Laak de Groningers op voorsprong, maar tien minuten later stond het alweer gelijk. In het laatste half uur moesten de Groningers nog uitkijken dat ze niet het deksel op de neus kregen: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningers bezoeken stadsderby Edinburgh 16 januari 2009
Afgelopen weekend bezochten zo'n dertig FC Groningen-supporters de stadsderby van Edinburgh: Hiberian - Hearts. De Groningers en Schotten komen wel vaker bij elkaar over de vloer en ditmaal de derby in de vierde ronde van de Scottish Cup een goede aanleiding om naar Schotland af te reizen. Bass was erbij en doet verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Verslag Nieuwjaarsborrel Supportersvereniging 16 januari 2009
Gisteravond hield de Supportersvereniging weer haar jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. In de aanwezigheid van de spelers, de technische staf en het management van FC Groningen werd er door de Supportersvereniging teruggeblikt op 2008 en ook alvast vooruitgekeken naar 2009, waarin de vereniging haar 25-jarig jubileum viert. Een verslag.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd ADO Den Haag 14 januari 2009
Aankomende donderdagavond 15 januari 2009 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op zaterdag 31 januari 2009. Vanaf zaterdag 17 januari 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Aanstaande donderdag: Nieuwjaarsborrel SV 13 januari 2009
De Supportersvereniging FC Groningen wil tradities graag in stand houden en het nieuwe jaar goed beginnen door met elkaar het glas te heffen en alvast vooruit te blikken op een mooi jaar. Daarom organiseert de Supportersvereniging aanstaande donderdag 15 januari 2009 haar Nieuwjaarsborrel in het Supportershome. Alle leden en introducés zijn welkom vanaf 19.30 uur.
 
Lees verder »

Groby: 'Onderzoek naar banner is overdreven' 12 januari 2009
Mascotte Groby van FC Groningen zal een verklaring moeten afleggen over zijn gedrag bij de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen SC Heerenveen. De mascotte van FC Groningen hield een banner in de lucht, kort nadat de Friese club de overwinning in blessuretijd had gegrepen. Er werd besloten een onderzoek in te stellen naar het incident.
 
Lees verder »

Velocitas wint Takje Toernooi IV 12 januari 2009
Gisteren werd de vierde editie van het Takje Toernooi gespeeld. In Sporthal Selwerd namen diverse supportersteams het tegen elkaar op. De winnaar van het toernooi werd uiteindelijk het team van Velocitas, dat in de finale het team JKG versloeg. Het brons werd veroverd door het team van D/E Trap dat in de troostfinale sterker was dan Groningen Fanatics I.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint in Marbella van NEC 9 januari 2009
FC Groningen heeft de oefenwedstrijd tegen NEC in het Spaanse Marbella gewonnen. Net voor het einde van de eerste helft scoorde Petter Andersson de 0-1. In de tweede helft verdubbelde jeugdspeler Pepijn Kluin de voorsprong voor de Groningers: 0-2.
 
Lees verder »

Aanstaande zondag: Takje Toernooi 2009 8 januari 2009
Aanstaande zondag 11 januari 2009 wordt voor de vierde keer het Takje Toernooi georganiseerd. Vanaf 10.00 uur nemen diverse supportersgroepen van FC Groningen het in Sporthal Selwerd zaalvoetballend tegen elkaar op. Het voornaamste doel van dit toernooi is om geld in te zamelen voor het goede doel: de Vereniging Spierziekten Nederland. Publiek is van harte welkom, dus kom langs zondag!
 
Lees verder »

Nieuw gezicht voor Trots van het Noorden 4 januari 2009
Een nieuw kalenderjaar is altijd een mooi moment om zaken te vernieuwen. Zo heeft deze website ook een ander gezicht meegekregen. In de afgelopen maanden is er achter de schermen gewerkt aan een nieuwe layout die de website een frisser uiterlijk geeft. De bekende kleuren groen en wit zijn natuurlijk gebleven en daar is de kleur paars aan toegevoegd, sinds dit seizoen bekend van de uitshirts van FC Groningen.
 
Lees verder »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl