Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Wedstrijdschema Takje Toernooi IV bekend 29 december 2008
Zondagavond verrichtte Sepp de Roover in het Supportershome de loting voor de vierde editie van het Takje Toernooi. Dankzij een ingenieus lootsysteem werd geprobeerd de diverse teams, in tegenstelling tot vorig jaar, zo gelijkmatig mogelijk over de poules te verdelen. Sepp trok in hoog tempo de lootjes uit de beker en zorgde uiteindelijk voor een gevarieerd wedstrijdschema.
 
Lees verder »

Zure nederlaag tegen sc Heerenveen 28 december 2008
FC Groningen heeft vanavond de laatste wedstrijd van 2008 verloren. In de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen kwamen de Groningers op achterstand door een dubieuze penalty. In de tweede helft knokte FC Groningen zich tweemaal terug na een achterstand, maar kreeg het in de allerlaatste seconden van het duel alsnog de doodsteek: 2-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop bekerwedstrijd NAC Breda 23 december 2008
Aankomende maandagavond 29 december 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de bekerwedstrijd tegen NAC Breda op woensdag 21 januari 2009. Vanaf zaterdag 3 januari 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Sparta 23 december 2008
Aankomende maandagavond 29 december 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op zondag 18 januari 2009. Vanaf zaterdag 3 januari 2009 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (17) 22 december 2008
Als FC Groningen op zaterdagavond zelf al een uitwedstrijd in Duitsland moet spelen, dan gaat het bloed van de Fußballjunkies natuurlijk sneller stromen. Want als we toch bij onze Oosterburen op bezoek gaan, dan kunnen we net zo goed 's middags ook even een potje voetbal mee pikken. De keuze viel op een topduel in de 3. Liga: SC Paderborn tegen Fortuna Düsseldorf. Een verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitwedstrijd tegen AZ verplaatst 22 december 2008
De uitwedstrijd van FC Groningen tegen AZ is verplaatst. Oorspronkelijk zou het duel gespeeld worden op vrijdagavond 27 februari 2009, maar het duel wordt nu gespeeld op zaterdagavond 28 februari 2009, een dag later dus. Het duel begint om 20.45 uur.
 
Lees verder »

Spelers verrassen supporters met sjaals 21 december 2008
De zeventig supporters die afgelopen zaterdagavond naar Kerkrade waren afgereisd voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Roda JC, werden na aankomst in het uitvak van het Parkstad Limburg Stadion op een bijzondere attentie getrakteerd. Namens de spelersgroep van FC Groningen kreeg iedere supporter een FC Groningen-sjaal aangeboden.
 
Lees verder »

Marcus Berg velt FC Limburg 20 december 2008
FC Groningen heeft zaterdagavond de lastige uitwedstrijd tegen FC Limburg gewonnen. Grote man aan de kant van FC Groningen was Marcus Berg, die de eerste vier doelpunten van de Groningers maakte. De Limburgers deden wat terug door een eigen goal van Granqvist en een goal van Yulu-Matondo, maar een paar minuten voor tijd bepaalde Ajilore de eindstand op 2-5.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen komt tekort tegen FC Twente 14 december 2008
FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Twente verloren. In de eerste helft waren de Tukkers beter en kwamen al snel op 0-2. Net voor rust bracht Goran Lovre de Groningers terug in de wedstrijd. Na de thee was het wachten op de gelijkmaker, maar scoorde Stam plotseling voor de gasten. In de blessuretijd bepaalde Nkufo de eindstand op 1-4.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen begeeft zich op glad ijs 10 december 2008
De selectie van FC Groningen heeft zich vanmiddag op glad ijs begeven. Op uitnodiging van ijshockeyclub Pecoma Grizzlies uit Groningen volgden de spelers in sportcentrum Kardinge een ijshockeyclinic van ongeveer anderhalf uur. Fotografe Marije Wesseling was vanmiddag aanwezig in de ijshal en legde de verrichtingen - en andere zaken - vast.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (16) 9 december 2008
Als FC Groningen op zaterdagavond een uitwedstrijd in Eindhoven speelt en Alemannia Aachen op de vrijdagavond ervoor een thuiswedstrijd heeft, dan is het de hoogste tijd voor een lang weekend voetbal. Op zaterdagmiddag kon een bezoek gebracht worden aan Fortuna Düsseldorf, terwijl op de zondag KFC Uerdingen en 1. FC Köln met een bezoek werden vereerd. Kortom: het Fußballjunkies Totalwochenende III.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest na riante voorsprong 6 december 2008
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PSV verloren. Voor rust waren de Groningers heer en meester en leidden bij rust verdiend met 0-2. In de tweede helft tapte PSV echter uit een ander vaatje en stortte de Groningse verdediging als een kaartenhuis in elkaar. Binnen 25 minuten scoorde de thuisploeg vier keer en was de wedstrijd gespeeld: 4-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Inschrijving voor Takje Toernooi is compleet 4 december 2008
Zondag 11 januari 2009 zal de vierde editie van het Takje Toernooi plaatsvinden in de Selwerdhal in Groningen. Van 10 uur tot 18 uur zullen de teams strijden om de eer en tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel: Vereniging Spierziekten Nederland (VSN).
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Roda JC 3 december 2008
Morgenavond donderdag 4 december 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Roda JC op zaterdag 20 december 2008. Vanaf zaterdag 6 december 2008 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie.
 
Lees verder »

Wederom recordopbrengst collecte GF 1 december 2008
De opbrengst van de collecte die de Groningen Fanatics afgelopen vrijdag rondom het thuisduel tegen AZ hebben gehouden, heeft net als vorig jaar weer meer opgebracht dan ooit tevoren. Tijdens de inzameling werd een recordbedrag van maar liefst 19.119,32 euro opgehaald. Dit is meer dan een verdubbeling van de opbrengst van vorig jaar, toen 9.464,27 euro werd opgehaald.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van AZ 28 november 2008
FC Groningen heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen AZ verloren. De Alkmaarders waren in de eerste helft een stuk feller en kwamen na een half uur op voorsprong door een goal van Mendes da Silva. In de tweede helft drong FC Groningen meer aan en hoopte het op een balletje dat goed zou vallen. Drie minuten voor tijd bepaalde Ari uit een counter echter de eindstand op 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Zondag voor 5 euro naar Pecoma Grizzlies 28 november 2008
Aanstaande zondagavond spelen ijshockeyers van de Pecoma Grizzlies in sportcentrum Kardinge een thuiswedstrijd tegen Amstel Tijgers Amsterdam. Supporters van FC Groningen kunnen op vertoon van hun seizoenkaart deze wedstrijd voor een actieprijs van 5 euro bezoeken. De wedstrijd begint om 18.00 uur.
 
Lees verder »

Vertroetelen die supporters! Ook in Tilburg 27 november 2008
Willem II - FC Groningen was dit jaar zoals wel vaker qua resultaat teleurstellend. Helaas was het voor FC Groningen-supporters geen pretje om een poging te doen deze wedstrijd bij te wonen. 71 supporters met kaartje werden keurig door de NS -op tijd- afgeleverd op station Tilburg. De supporters mochten de trein niet verlaten en werden teruggestuurd. Zelfs een sanitaire stop werd niet toegestaan. Mensonterend en niet van deze tijd!
 
Lees verder »

Komende vrijdag collecte Groningen Fanatics 24 november 2008
Komende vrijdag, voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen AZ, zullen de Groningen Fanatics (GF) hun jaarlijkse collecte houden. Bij alle ingangen van het stadion staan mensen met collectebakken, vanaf het moment dat het stadion open gaat tot ongeveer tien minuten voor het begin van de wedstrijd. Uiteraard is het streven om het bedrag van de vorige collecte, toen 9.464 euro werd opgehaald, dit jaar ruimschoots te overtreffen.
 
Lees verder »

FC Groningen compenseert gedupeerde supporters 24 november 2008
Supporters die zondagmiddag voor de wedstrijd Willem II - FC Groningen met de trein zijn teruggestuurd én in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs voor het gastenvak in Tilburg kunnen hun geld terugkrijgen. In totaal gaat het om een bedrag van 37,50 euro. Dat heeft FC Groningen vandaag bekend gemaakt op haar website.
 
Lees verder »

FC Groningen sneeuwt onder in Tilburg 23 november 2008
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Willem II verloren. De Groningers kwamen goed uit de startblokken, maar door flinke sneeuwval ontstonden winterse omstandigheden waar de thuisploeg het beste mee overweg kon. Na een half uur stond de eindstand van 3-0 al op het bord. In de slotfase pakte Marcus Berg nog een oliedomme rode kaart.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd PSV 19 november 2008
Donderdagavond 20 november 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen PSV op zaterdag 6 december 2008. Vanaf zaterdag 22 november 2008 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie.
 
Lees verder »

Groningen Fanatics herrijzen uit as 16 november 2008
De Groningen Fanatics zijn vandaag met de eerste sfeeractie na de Euroborg-brand herrezen uit de as van 13 april jongstleden. Heel toepasselijk kozen de Fanatics voor het thema 'Noord herrijst'. Op een megadoek beeldden ze een Groningse adelaar af als feniks, de mythische vogel die uit zijn eigen as herrijst. De Groningen Fanatics zijn terug en er is weer toekomst voor sfeeracties in Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen ruim langs De Graafschap 16 november 2008
FC Groningen heeft ook de zesde thuiswedstrijd van het seizoen met overtuigende cijfers gewonnen. In de eerste helft waren de Groningers superieur en kwamen na een half uur op voorsprong door een goal van Danny Holla. Na rust hadden de Groningers aanmerkelijk meer moeite met de Superboeren en hing de gelijkmaker in de lucht. Granqvist en Berg beslisten echter anders: 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen uit tegen NAC Breda 13 november 2008
FC Groningen speelt in de achtste finales van de KNVB-beker uit tegen NAC Breda. Onlangs verloor de FC in de competitie nog met 1-0 in Breda. Het duel zal worden gespeeld woensdag 21 januari 2009. De aftrap staat gepland om 20.45 uur en de wedstrijd zal live op televisie worden uitgezonden.
 
Lees verder »

FC Groningen bekert verder na zege op Telstar 12 november 2008
FC Groningen heeft de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Vanavond wonnen de Groningers de uitwedstrijd tegen Telstar uiteindelijk redelijk eenvoudig, hoewel Telstar in de eerste helft de betere kansen kreeg. Powel scoorde voor rust, Holla en Berg erna: 0-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Open brief Groningen Fanatics 9 november 2008
In een open brief op hun website delen de Groningen Fanatics mee dat het eigenlijk de bedoeling was geweest om vandaag terug te keren met een fraaie sfeeractie, maar dat de actie uiteindelijk wegens veiligheidsvoorschriften werd afgekeurd. De Groningen Fanatics zien zich na de brand in de Euroborg geconfronteerd met zulke strenge eisen, dat de toekomst van de groep en die van sfeeracties in Groningen op het spel staat.
 
Lees verder »

FC Groningen laat Volendammers vijf keer vissen 9 november 2008
FC Groningen heeft vandaag de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Tegenstander FC Volendam was machteloos tegen de Groningers, die voor rust drie keer scoorden en na rust nog eens twee keer. Daarmee werd de eindstand bepaald op 5-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Willem II 5 november 2008
Morgenavond donderdag 6 november 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Willem II op zondag 23 november 2008. Vanaf zaterdag 8 november 2008 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen met eigen vervoer en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Zaalvoetbal: Takje Toernooi 2009 5 november 2008
Zondag 11 januari 2009 is het dan weer zover: het vierde Takje Toernooi zal gehouden worden in de Selwerdhal in Groningen. Diverse supportersgroepen van FC Groningen zullen de degens kruisen. Bovendien zal er geld ingezameld worden voor het goede doel: de Vereniging Spierziekten Nederland.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in Breda 1 november 2008
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen NAC Breda verloren. De Groningers begonnen fel, maar zakten daarna terug en lieten NAC het initiatief. Doelman Luciano kon de Groningers lang op de been houden, maar zeven minuten voor tijd kwam NAC toch op 1-0. Daarna probeerde FC Groningen het nog eventjes, maar het was te laat: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Camerapalen in Euroborg worden weggehaald 30 oktober 2008
De drie camerapalen voor de Noordtribune in Euroborg worden weggehaald. Dat is de uitkomst van het evaluatiegesprek dat maandagavond heeft plaatsgevonden. Bij het gesprek tussen FC Groningen, de Supportersvereniging FC Groningen, de supportersvereniging Z-Side en de Groningen Fanatics was ook een vertegenwoordiger van de KNVB aanwezig.
 
Lees verder »

Gouden wissel redt punt voor FC Groningen 29 oktober 2008
FC Groningen heeft woensdag gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen NEC. De Groningers kwamen al vroeg op voorsprong door een goal van Powel. Net na rust zette Wisgerhof de partijen op gelijke hoogte, waarna een open duel ontstond. Vijf minuten voor tijd benutte NEC een penalty nadat Granqvist met zijn hand tegen de bal was gevallen. De beslissing leek gevallen, maar gouden wissel Garcia maakte net voor tijd alsnog de gelijkmaker.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop bekerwedstrijd Telstar 29 oktober 2008
Donderdagavond 30 oktober 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de bekerwedstrijd tegen Telstar op woensdag 12 november 2008. Vanaf zaterdag 1 november 2008 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen heeft geen moeite met Sparta 25 oktober 2008
FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam eenvoudig gewonnen. Al na ruim een half uur spelen hadden de Zweden Petter Andersson (2x) en Marcus Berg de Groningse ploeg op een comfortabele voorsprong gezet. In de tweede helft nam FC Groningen wat gas terug en probeerde Sparta het nog wel, maar gescoord werd er niet meer: 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Busreis naar Florence wordt dure grap 23 oktober 2008
Het busreisje van een aantal FC Groningen-supporters naar Florence vorig jaar is op een dure grap uitgelopen. Vanmorgen kreeg de organisator van de reis een boete van 1100 euro opgelegd omdat hij zijn reisvergunning zou hebben misbruikt. Al eerder werd onder protest een boete van 2200 euro betaald wegens het overtreden van de rijtijdenwet.
 
Lees verder »

En de winnaar is... Aruba 22 oktober 2008
De afgelopen anderhalve week kon er gestemd worden op de leukste FC Groningen-vakantiefoto van 2008 en dat hebben jullie massaal gedaan. Maar liefst 691 supporters brachten hun stem uit! Van de 7 genomineerde foto's ging er eentje al snel aan de leiding en gaf die koppositie uiteindelijk ook niet meer weg: de foto van de topless dame op Aruba.
 
Lees verder »

Aanstaande zaterdag: verkeersdrukte verwacht 22 oktober 2008
Bezoekers aan de wedstrijd FC Groningen - Sparta moeten zaterdag rekening houden met ernstige verkeershinder. Die waarschuwing geeft directeur Hans Nijland van FC Groningen in zijn wekelijkse nieuwsbrief af. Er zijn namelijk werkzaamheden aan het Julianaplein en bovendien rijden er geen treinen tussen Assen en Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen ruikt kansen te laat 18 oktober 2008
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Ajax verloren. In de eerste helft toonden de Groningers teveel ontzag en lieten het initiatief aan de Amsterdammers die in de 37e minuut scoorden. In de tweede helft kroop FC Groningen meer uit z'n schulp en speelde het op het eind alles-of-niets, maar de gelijkmaker viel niet meer: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Reisinfo schoolreisje naar Ajax 15 oktober 2008
Ga je aanstaande zaterdag ook gezellig mee met het schoolreisje naar Ajax - FC Groningen? Willen je dan wel even aan de volgende puntjes denken? Je mag geen 'fuck ajax-shirt' aan doen, want dat is stout. Ook mag je niet roken in de ArenA, want roken is heel slecht voor je. Verder is er een net voor het uitvak gehangen om je zicht te beperken en is ook geen bier verkrijgbaar in het uitvak, want dat is veel te gevaarlijk.
 
Lees verder »

FC Groningen - AZ van zondag naar vrijdag 15 oktober 2008
Het duel tussen FC Groningen en AZ, dat oorspronkelijk stond gepland op zondagmiddag 30 november 2008, is verplaatst naar vrijdagavond 28 november 2008. Het duel begint die avond om 20.45 uur.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (15) 14 oktober 2008
Er was afgelopen weekend weer zo'n gallig interlandweekend en dus geen competitievoetbal in Nederland. Ook in Duitsland had men de bovenste vier divisies vrijgeroosterd, maar gelukkig is er dan altijd nog de Oberliga Niedersachsen West. Koploper SV Meppen speelde een thuiswedstrijd tegen SC Langenhagen en dat werd een memorabel potje met maar liefst 7 goals. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NAC Breda 13 oktober 2008
Aanstaande zaterdag 18 oktober 2008 begint de voorverkoop via internet en TicketBox voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda op zaterdag 1 november 2008. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

De leukste vakantiefoto van 2008 11 oktober 2008
Enkele maanden geleden stond op deze website een oproep om je FC Groningen-vakantiefoto's op de sturen voor de verkiezing van de leukste foto van dit jaar. Nu de vakantie er voor de meeste supporters weer op zit, is het tijd om te gaan stemmen welke foto de leukste is. En dat stemmen gebeurt natuurlijk weer door de bezoekers van deze website.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NEC 8 oktober 2008
Morgenavond donderdag 9 oktober 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen NEC op woensdag 29 oktober 2008. Vanaf zaterdag 11 oktober 2008 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Maandag ALV Supportersvereniging + forum 7 oktober 2008
Aanstaande maandagavond 13 oktober 2008 vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen plaats. Na afloop vindt weer een forum plaats. Plaats van handeling is het Supportershome. De avond begint om 19.30 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen neemt afscheid van echtpaar Bloem 6 oktober 2008
FC Groningen heeft gisteren in de rust van het duel FC Groningen - ADO Den Haag afscheid genomen van het echtpaar Bloem. Het echtpaar is ruim 16 jaar actief geweest als vrijwilliger van FC Groningen. Mevrouw Bloem was in het Oosterparkstadion jarenlang een geliefde steward op de fanatieke vakken ZH, ZI en ZJ, waar ze de bijnaam 'Moeke' kreeg.
 
Lees verder »

FC Groningen wint simpel van ADO Den Haag 5 oktober 2008
FC Groningen heeft vanmiddag simpel de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. Al na 11 minuten opende Petter Andersson de score en na 25 minuten verdubbelde Evgeniy Levchenko de score. In de tweede helft besliste Marcus Berg het duel definitief met zijn 5e goal van het seizoen: 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Plan B voor Euroborg: appartementencomplex 4 oktober 2008
De krappe behuizing van FC Groningen stond afgelopen week hoog op de agenda. Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar de uitbreiding van het stadion, want de gemeente vindt het kapitaalvernietiging als FC Groningen de Euroborg nu alweer verlaat. Maar mocht uitbreiding te duur blijken en de blik toch gericht worden op de bouw van een compleet nieuw stadion: plan B voor de Euroborg ligt al klaar.
 
Lees verder »

Ed Zijp: aanstormend Fußballjunkie? 3 oktober 2008
Dat Ed Zijp, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, een echt voetbaldier is wisten we natuurlijk allang. Alleen al vanwege zijn functie bezoekt hij tientallen wedstrijden per jaar en ook op zaterdagmiddagen is hij vaak aandachtig toeschouwer bij de jeugd van FC Groningen op Corpus Den Hoorn. Morgen echter zal hij daar verstek moeten laten gaan, want hij gaat op bezoek bij Kickers Emden!
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (14) 30 september 2008
Om het junkieseizoen te beginnen, besloten enkele Fußballjunkies afgelopen weekend af te reizen een duel in de Regionalliga West. Preußen Münster speelde een thuiswedstrijd tegen BV Cloppenburg en dat werd een interessant potje. De thuisclub kwam op voorsprong, maar stond binnen vijf minuten alweer op achterstand. In de tweede helft wist Preußen Münster echter toch de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitbreiding Euroborg kost ruim 25 miljoen 30 september 2008
De uitbreiding van stadion Euroborg met een derde ring gaat meer dan 25 miljoen euro kosten. Naar verwachting maken FC Groningen en de gemeente Groningen binnen twee weken nadere details bekend over de plannen voor de uitbreiding van het stadion.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Ajax 29 september 2008
Aankomende donderdagavond 2 oktober 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Ajax op zaterdag 18 oktober 2008. Vanaf zaterdag 4 oktober 2008 start de verkoop via internet en Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Ron Jans ziet Abraham 29 september 2008
Trainer Ron Jans van FC Groningen is vandaag 50 jaar geworden en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Gisteren werd Jans na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord al door de supporters op de tribunes toegezongen en op de ochtendtraining werd de jarige eveneens in het zonnetje gezet.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van Feyenoord 28 september 2008
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gewonnen. Al na 10 minuten kreeg Kevin Hofland rood en moeten de Rotterdammers met een man minder verder. Sepp de Roover scoorde in de 21e minuut uit een vrije trap, maar de Groningers verzuimden lang om de genadeklap uit te delen. Pas in de 81e scoorde Berg de 2-0, waarna Bahia en nogmaals Berg de eindstand op 3-1 bepaalden.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen uit naar Telstar 26 september 2008
FC Groningen speelt in de derde ronde in de strijd om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen Telstar. Dat heeft de loting donderdagavond uitgewezen. Het duel zal worden gespeeld op woensdag 12 november 2008 op Sportpark Schoonenberg in Velsen-Zuid. De wedstrijd begint om 20.00 uur.
 
Lees verder »

Narrow escape tegen HVV Hollandia 25 september 2008
FC Groningen heeft vanavond in de uitwedstrijd tegen de amateurs van HVV Hollandia de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. Gemakkelijk ging dat zeker niet, want na een uur keken de profs tegen een 2-0 achterstand aan. Marcus Berg scoorde echter in het laatste half uur echter een loepzuivere hattrick, waarvan twee doelpunten in de laatste minuten. Daarmee werd een blamage voor FC Groningen voorkomen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het bekertoernooi gaat beginnen 24 september 2008
Morgen begint het bekertoernooi voor FC Groningen. Dan speelt de ploeg van Ron Jans in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de amateurs van zondaghoofdklasser HVV Hollandia uit Hoorn. Het duel begint om 20.00 uur. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Tien Groningers pakken zwaarbevochten punt 20 september 2008
FC Groningen heeft zaterdagavond in de enerverende uitwedstrijd tegen Heracles Almelo een zwaarbevochten punt gepakt. Al na twee minuten bestrafte scheidsrechter Van Egmond een actie van Ajilore met een rode kaart en moesten de Groningers nog 88 minuten met 10 man spelen. Net na rust leek het doek voor de Groningers te vallen toen Dost binnenkopte, maar invaller Andersson maakte 5 minuten voor tijd nog de gelijkmaker.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verslaat zwak FC Utrecht 14 september 2008
FC Groningen heeft vanmiddag de eerste thuiswedstrijd in de competitie gewonnen. In een matig duel lieten beide ploegen niet zo heel veel zien, maar er viel wel degelijk wat te genieten. Eerst was er de 1-0 van Andreas Granqvist, die een slalomsolo vanaf de eigen helft bekroonde met een hard schot in de hoek en in de tweede helft kopte Marcus Berg fraai de 2-0 tegen de touwen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop bekerwedstrijd HVV Hollandia 12 september 2008
Morgenochtend zaterdag 13 september 2008 begint de voorverkoop via internet en TicketBox voor de bekerwedstrijd tegen HVV Hollandia op donderdag 25 september 2008. FC Groningen-supporters kunnen met eigen vervoer en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

De balans van de voorbereiding 9 september 2008
Nu de oefencampagne er helaas weer op zit, is het tijd om de balans op te maken. De hambo-balans bij de diverse voetbalclubs wel te verstaan, want oefenwedstrijden en hamburgers zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook vielen er tijdens deze voorbereiding enkele flinke buien en dus konden we ons ook nog bezig houden met nominaties voor de Metaj-award 2008: de prijs voor de mooiste paraplu langs de zijlijn.
 
Lees verder »

FC en supporters eens over beleid camerapalen 5 september 2008
FC Groningen en de Supportersvereniging FC Groningen, de supportersvereniging Z-Side en de Groningen Fanatics hebben elkaar gevonden in de kwestie rond de camerapalen. De drie camerapalen blijven tijdens de eerste vier competitiewedstrijden in Euroborg voorlopig staan. De doelstelling is om de palen daarna te verwijderen.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van KV Mechelen 4 september 2008
Hoewel de competitie zes dagen geleden reeds begon, heeft FC Groningen donderdagavond een oefenduel gespeeld in Euroborg. Tegen het Belgische KV Mechelen werd met 2-0 gewonnen. Gonzalo Garcia scoorde voor en na de pauze.
Fotoverslag »
Lees verder »

Constructief overleg over camerapalen 2 september 2008
Dinsdagavond hebben FC Groningen en delegaties van de Supportersvereniging, Groningen Fanatics en de Z-side overleg gehad over de camerapalen. In een verslag op de website van de Supportersvereniging wordt het gesprek nader toegelicht.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Heracles Almelo 1 september 2008
Aanstaande woensdagavond 3 september 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag 20 september 2008. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende donderdag 1 september 2008
Komende donderdag speelt FC Groningen de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2008-2009, hoewel de competitie dus afgelopen vrijdag al weer begonnen is. Op donderdag 4 september 2008 is het Belgische KV Mechelen de tegenstander in de Euroborg. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen uit tegen HVV Hollandia 31 augustus 2008
FC Groningen speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen HVV Hollandia. De club uit Hoorn won vanmiddag in de eerste ronde de uitwedstrijd tegen Westlandia, maar had daar wel strafschoppen voor nodig (1-1, 5-6 na strafschoppen). Het duel HVV Hollandia - FC Groningen zal gespeeld worden op donderdag 25 september 2008. De wedstrijd op het sportcomplex in Hoorn begint om 20.00 uur.
 
Lees verder »

Vliegende start tegen vleugellam Vitesse 29 augustus 2008
FC Groningen is de competitie vliegend begonnen. In de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Vitesse kwamen de Groningers al na 9 minuten op voorsprong door een afstandsschot van Sepp de Roover en schoten respectievelijk Van De Laak, Berg en Levchenko in de tweede helft nog raak uit twee strafschoppen en een afstandsschot: 0-4.
Fotoverslag »
Lees verder »

Overleg over camerapalen uitgesteld 28 augustus 2008
Op dinsdag 2 september zal het overleg over de camerapalen plaatsvinden met FC Groningen. In eerste instantie was het overleg voor deze week gepland, maar vanwege transferperikelen is dit uitgesteld naar begin volgende week.
 
Lees verder »

Verspil jij je energie in kwetsende spreekkoren? 25 augustus 2008
Op de Open Dag van FC Groningen werden naast de gebruikelijke reclamemeuk ook enkele folders uitgedeeld met als thema: "Verspil jij je energie in kwetsende spreekkoren? FC Groningen heeft uw positieve energie nodig voor een succesvol seizoen!" Een handig naslagwerkje met liedjes die voortaan nog wél gewenst zijn in de Euroborg.
 
Lees verder »

Groby, mascotte met historisch besef 24 augustus 2008
Dat ijsbeer Groby vet coooool is wisten we natuurlijk al langer. De grommende weblogger en mascotte van de FC Groningen Junior Club stak qua coolheid al boven veel andere mascottes uit, maar vandaag op de Open Dag heeft Groby behoorlijk wat extra bonuspunten verdiend. Sinds dit seizoen heeft de ijsbeer namelijk een nieuw paars tenue mét rugnummer en dat rugnummer mocht Groby zelf kiezen.
 
Lees verder »

Open Dag FC Groningen weer druk bezocht 24 augustus 2008
De Open Dag van FC Groningen van vanmiddag is traditioneel weer druk bezocht. Mede dankzij het redelijk goede weer wisten naar schatting 15.000 mensen de weg naar het stadionterrein te vinden. Zij zagen onder meer veel kinderattracties, een spelerspresentatie door Jan Joost van Gangelen en een forum in de businesscorner.
Fotoverslag »
Lees verder »

Geen Open Dag voor Groningen Fanatics 23 augustus 2008
De Groningen Fanatics doen niet mee aan de Open Dag van FC Groningen. In een bericht op hun site geven ze een verklaring voor deze beslissing.
 
Lees verder »

FC Groningen komt op bezoek in Athene 23 augustus 2008
Afgelopen donderdag speelde FC Groningen een oefenwedstrijd tegen AEK Athene in het Stadion Spyridon Louis in Athene. FC Groningen-supporter Erik Jan woont in Athene en voor de verandering kwam FC Groningen dus eens een keertje naar hem toe in plaats van andersom. Hij bezocht natuurlijk de wedstrijd en maakte daarvan een fotoverslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitbreiding van de Euroborg (5) 23 augustus 2008
Zoals bekend wordt de capaciteit van de Euroborg deze zomer uitgebreid met 2600 nieuwe plaatsen. Eens in de zoveel tijd nemen we een kijkje om te zien hoe de werkzaamheden vorderen...
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen-supporters boos over camerapalen 22 augustus 2008
Ophef in Groningen. Supporters van FC Groningen zijn boos over de plaatsing van drie groene camerapalen pal voor de Noordcurve. De supporters zijn bang dat de palen het zicht tijdens wedstrijden belemmeren en hekelen het feit dat camera's constant op supporters gericht staan. Het gaat om palen van ongeveer drie meter hoogte waarop een camera gemonteerd is.
 
Lees verder »

Euroborg uit te breiden tot 35.000 plaatsen 22 augustus 2008
De Euroborg is uit te breiden tot maximaal 35.000 plaatsen. Dat zegt Hans Nijland vandaag in het Dagblad van het Noorden. Om het stadion in de toekomst eventueel als WK-stadion te laten dienen is echter een capaciteit van minimaal 44.000 plaatsen nodig. Reden voor de gemeente Groningen om de kandidatuur voor het WK 2018 terug te trekken. FC Groningen reageert teleurgesteld op die beslissing.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in Athene van AEK 21 augustus 2008
FC Groningen heeft donderdagavond de tiende oefenwedstrijd in de voorbereiding verloren. In Athene werd het 2-1 voor AEK Athene. FC Groningen kwam in de 40e minuut op voorsprong door een goal van Berry Powel. In de 70e minuut kwam AEK op gelijke hoogte door een goal van Scocco en twee minuten voor tijd maakte Kone de winnende Griekse treffer.
 
Lees verder »

Logo en naamsvermelding op gevel Euroborg 19 augustus 2008
Sinds vandaag prijkt op de gevel van de Euroborg het logo en de naamsvermelding van FC Groningen. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze uiting van trots eindelijk op het eigen stadion te planten. In Zwitserland werd de hoogste hijskraan van Europa gehuurd om het gevaarte op de gevel te monteren en kenners beweren dat het megalogo zelfs vanaf Ameland te zien moet zijn met het blote oog, op een heldere dag tenminste.
 
Lees verder »

Groundhopp'n in Noord-Italië 19 augustus 2008
De zomervakantie voerde dit jaar naar Noord-Italië. De reis voerde van Verona, Padova, Bologna, Parma, Piacenza, Milano naar Brescia en daar werden ook de plaatselijke stadions met een bezoekje vereerd. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Programma Open Dag FC Groningen 2008 18 augustus 2008
Op zondag 24 augustus 2008 houdt FC Groningen weer de traditionele Open Dag. Vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur is de Euroborg het middelpunt voor alle fans en andere belangstellenden. Centraal op deze dag staat natuurlijk de spelerspresentatie, die dit jaar zal worden gepresenteerd door sportpresentator Jan Joost van Gangelen.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende week 18 augustus 2008
Komende week speelt FC Groningen één oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2008-2009. Op donderdag 21 augustus 2008 oefenen de Groningers in de Griekse hoofdstad Athene tegen profclub AEK Athene. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen ruim langs VVOG 15 augustus 2008
FC Groningen heeft vrijdagavond in Harderwijk met ruime cijfers gewonnen van VVOG, dat vorig seizoen nog afdaalde uit de Hoofdklasse. Na een 0-4 ruststand werden de dubbele cijfers net niet gehaald: 1-9. Marcus Berg en Gonzalo Garcia scoorden beiden viermaal.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Vitesse 13 augustus 2008
Aanstaande donderdagavond 14 augustus 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Vitesse op vrijdag 29 augustus 2008. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen wint nipt van Harkemase Boys 12 augustus 2008
FC Groningen heeft vanavond de achtste oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Tegen de Harkemase Boys werd het uiteindelijk een nipte 1-2 zege nadat Martijn Meerdink en Ondrej Svejdik de FC tweemaal op voorsprong hadden gebracht. In de tussentijd scoorde Barto namens de thuisploeg tegen.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 11 augustus 2008
Komende week speelt FC Groningen twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2008-2009. Op dinsdag 12 augustus 2008 is Harkemase Boys de tegenstander op Sportpark De Bosk in Harkema. Op vrijdag 15 augustus 2008 wordt er geoefend tegen VVOG op het Sportpark De Strokel in Harderwijk. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Oefenduel in Roden niet denderend 9 augustus 2008
FC Groningen heeft zaterdagmiddag de zevende oefenwedstrijd in de voorbereiding verloren. Tegen het Belgische FCV Dender EH speelden de Groningers veelal slordig. Net voor rust scoorden de Belgen uit een goed uitgevoerde counter de 0-1. Na rust bracht Ron Jans nog diverse wissels in het veld, maar gescoord werd er niet meer.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop FC Groningen - KV Mechelen 8 augustus 2008
Op donderdag 4 september 2008 speelt FC Groningen in de Euroborg een oefenwedstrijd tegen het Belgische KV Mechelen. Het duel begint om 19.30 uur. Vanaf vandaag begint de online kaartverkoop voor dit duel. Seizoenkaarthouders kunnen hun plaats terug kopen voor 5 euro. In de vrije verkoop kost een kaart 10 euro.
 
Lees verder »

Op bezoek bij Magnus Johansson en Mathias Florén 7 augustus 2008
Afgelopen weekend reisden vier supporters van FC Groningen af naar Zweden om daar Magnus Johansson en Mathias Florén op de zoeken, de Zweedse oud-spelers van FC Groningen. Magnus Johansson is inmiddels gestopt als voetballer en ontvangt nu sponsoren voor IFK Göteborg. Mathias Florén speelt op dit moment bij IF Elfsborg.
Fotoverslag »
Lees verder »

Dubbele cijfers tegen vv Annen 5 augustus 2008
FC Groningen heeft dinsdagavond het oefenduel tegen tweedeklasser Annen met 0-11 gewonnen. Bij rust stond het al 6-0 dankzij twee goals van Danny Holla en maar liefst vier doelpunten van topscorer Berry Powel, die daarmee zijn totaal in de voorbereiding op 16 zette. Na rust bouwde FC Groningen de score verder uit door onder meer twee goals van Matías Cahais.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 4 augustus 2008
Komende week speelt FC Groningen twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2008-2009. Op dinsdag 5 augustus 2008 is vv Annen de tegenstander op het sportcomplex in Annen. Op zaterdag 9 augustus 2008 wordt er geoefend tegen het Belgische FCV Dender EH op het sportcomplex van vv Roden te Roden. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van AGOVV 1 augustus 2008
FC Groningen heeft vanavond in Harkstede de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding met 4-2 gewonnen van eerstedivisionist AGOVV uit Apeldoorn. AGOVV kwam na twintig minuten spelen op voorsprong dankzij een benutte strafschop. Berry Powel en Andreas Granqvist kantelden de wedstrijd, maar AGOVV maakte daarna weer gelijk. Een eigen doelpunt van Suchy en een goal van Stef Nijland bepaalden de eindstand op 4-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitbreiding van de Euroborg (4) 31 juli 2008
Zoals bekend wordt de capaciteit van de Euroborg deze zomer uitgebreid met 2600 nieuwe plaatsen. Eens in de zoveel tijd nemen we een kijkje om te zien hoe de werkzaamheden vorderen...
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest van BV Veendam 29 juli 2008
FC Groningen heeft het tradionele oefenpotje tegen BV Veendam dit seizoen verloren. De Veenkolonialen oogden wat frisser dan de stad-Groningers en drukten het verschil in de tweede helft uit in een goal van Kassim Bizimana. Gonzalo Garcia is nog dichtbij de gelijkmaker met een vrije trap op de onderkant van de lat, maar de grensrechter beoordeelt dat de bal niet over de lijn is geweest: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 28 juli 2008
Komende week speelt FC Groningen twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2008-2009. Op dinsdag 29 juli 2008 is BV Veendam de tegenstander op het sportcomplex van vv Geel Wit op Ameland. Op vrijdag 1 augustus 2008 wordt er geoefend tegen AGOVV op het sportcomplex van vv Harkstede te Harkstede. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

De nieuwe seizoenkaart is binnen! 24 juli 2008
Daar lag ie dan eindelijk op de mat: de nieuwe seizoenkaart voor het seizoen 2008-2009. Een prachtig seizoen waarin FC Groningen weer gaat proberen hoge ogen te gooien. De nieuwe kaart oogt - hoe zullen we dat eens zeggen - eenvoudig doch kunstzinnig.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van Olympiacos 23 juli 2008
FC Groningen heeft vanavond in Assen de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding met 0-2 verloren van het Griekse Olympiacos. Met name in de eerste helft kreeg FC Groningen enkele opgelegde kansen, waaronder een strafschop van Koen van de Laak die werd gestopt door de Griekse doelman.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende week 21 juli 2008
Komende week speelt FC Groningen één oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2008-2009. Op woensdag 23 juli 2008 oefenen de Groningers tegen de Griekse kampioen Olympiacos. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Marsdijk, op het veld van Achilles 1894 te Assen. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Powel loodst FC Groningen langs vv HSC 19 juli 2008
FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Sappemeer de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met 14-0 gewonnen van vv HSC. Berry Powel maakte liefst acht doelpunten. Gonzalo Garcia (2x), Tim Matavz (2x), Matias Cahais en De Vries (eigen doel) van vv HSC maakten de overige zes doelpunten. De pauze van het duel duurde een halfuur in verband met een onweersbui die over het sportpark trok.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint van jubilaris vv GEO 16 juli 2008
FC Groningen heeft het eerste oefenduel in de voorbereiding gewonnen. In het schilderachtige Garmerwolde werd jubilaris vv GEO, dat dit jaar 60 jaar bestaat, met 0-8 verslagen na een ruststand van 0-5. Berry Powel scoorde drie keer en werd daarmee topscorer van de avond.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen lanceert nieuwe website 14 juli 2008
Sinds vandaag heeft FC Groningen een compleet vernieuwde website. Eind 2007 is een begin gemaakt met de interne inventarisatie van wensen voor de nieuwe internetsite van FC Groningen. Daarna werd ook extern informatie bij supporters ingewonnen en die is leidend geweest voor het uiteindelijke resultaat. Er kwam onder andere naar voren kwam dat het nieuws rondom het eerste elftal het belangrijkste ingrediënt moet vormen.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 14 juli 2008
Komende week speelt FC Groningen twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2008-2009. Op woensdag 16 juli 2008 is vv GEO de tegenstander op het sportcomplex in Garmerwolde. Op zaterdag 19 juli 2008 wordt er geoefend tegen vv HSC op het sportcomplex te Sappemeer. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Competitieprogramma 2008-2009 bekend 11 juli 2008
En daar is ie dan: het definitieve competitieprogramma is vandaag eindelijk bekend gemaakt door de KNVB. Pak de benzinestiften er dus maar eventjes bij. Er is nog één wijziging met betrekking tot het tweede concept van het competitieprogramma, dus erg veel potloodlijntjes hoef je niet weg te gummen.
 
Lees verder »

Concept competitieprogramma 2008-2009 bekend (2) 10 juli 2008
Zie hier het nieuwe concept voor het competitieprogramma van FC Groningen voor komend seizoen. Het programma is nog niet definitief en er kunnen hier en daar nog (flinke) wijzigingen in worden aangebracht, zoals wel is gebleken. Noteer dit programma voorlopig dus nog maar even met potlood in je agenda. Een dezer dagen wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt en kun je de data met een benzinestift in je agenda gaan kladden.
 
Lees verder »

KNVB-beker: uit naar Westlandia of Hollandia 8 juli 2008
FC Groningen speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel RKVV Westlandia (Naaldwijk) - HVV Hollandia (Hoorn) dat op 31 augustus 2008 in Naaldwijk wordt afgewerkt. De uitwedstrijd van FC Groningen in de tweede ronde wordt vervolgens op donderdag 25 september 2008 gespeeld.
 
Lees verder »

Het seizoen is weer begonnen! 7 juli 2008
Olé! Het nieuwe voetbalseizoen 2008-2009 is vandaag begonnen. Leuk hoor, zo'n EK en een eenzijdig rapport van Margo, maar nu gaan we ons weer met belangrijkere zaken bezig houden. Vandaag om 14.30 uur werkt de selectie in Haren de eerste veldtraining van het nieuwe seizoen af.
Fotoverslag »
Lees verder »

Auditteam presenteert rapport brand Euroborg 4 juli 2008
Het Auditteam Voetbalvandalisme onder leiding van Margo Vliegenthart heeft vanmiddag de uitkomsten van het onderzoek naar de brand in de Euroborg gepresenteerd. Het auditteam houdt FC Groningen verantwoordelijk voor het uit de hand lopen van een sfeeractie met 15.000 wc-rollen tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax op 13 april 2008. Daarbij raakten 28 mensen gewond.
 
Lees verder »

Uitbreiding van de Euroborg (3) 3 juli 2008
Zoals bekend wordt de capaciteit van de Euroborg deze zomer uitgebreid met 2600 nieuwe plaatsen. Eens in de zoveel tijd nemen we een kijkje om te zien hoe de werkzaamheden vorderen...
Fotoverslag »
Lees verder »

Concept competitieprogramma 2008-2009 bekend (1) 27 juni 2008
Zie hier het concept voor het competitieprogramma van FC Groningen voor komend seizoen. Het programma is nog niet definitief en er kunnen hier en daar nog (flinke) wijzigingen in worden aangebracht. Noteer dit programma voorlopig dus maar even met potlood in je agenda. Een dezer dagen wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt en kun je de data met een benzinestift in je agenda gaan kladden.
 
Lees verder »

Uitbreiding van de Euroborg (2) 20 juni 2008
Zoals bekend wordt de capaciteit van de Euroborg deze zomer uitgebreid met 2600 nieuwe plaatsen. Eens in de zoveel tijd nemen we een kijkje om te zien hoe de werkzaamheden vorderen...
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen bestaat 37 jaar 16 juni 2008
Hiep hiep hoera. FC Groningen bestaat vandaag exact 37 jaar, want op 16 juni 1971 werd de Trots van het Noorden opgericht. De club kwam voort uit het roemruchte GVAV (Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging), dat al in 1921 werd opgericht. Een feestdag was de oprichtingsdag overigens niet. De nacht ervoor verloor de legendarische doelman Tonny van Leeuwen bij een tragisch auto-ongeluk het leven.
 
Lees verder »

Woensdag: Damacota - Oud FC Groningen 12 juni 2008
Voetbalvereniging Damacota uit Nieuwe Pekela bestaat dit jaar 60 jaar en om dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert de vereniging een feestweek. Eén van de festiviteiten is een wedstrijd tussen Damacota en een team van oud FC Groningen-spelers. De wedstrijd wordt aanstaande woensdag 18 juni 2008 om 20.15 uur worden gespeeld op het Burgemeester Boekhoven Sportpark in Nieuwe Pekela.
 
Lees verder »

FC Groningen voorkomt boete voor spreekkoren 10 juni 2008
FC Groningen wordt door de KNVB niet beboet voor de spreekkoren die tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC op 3 februari 2008 te horen waren. In die wedstrijd stuurde de blinde scheidsrechter Ruud Bossen FC Groningen-speler Martijn Meerdink onterecht van het veld, waarna de Groningse fans hun ongenoegen over de arbitrage kenbaar maakten in de vorm van hatelijke spreekkoren.
 
Lees verder »

Dringen voor een seizoenkaart 10 juni 2008
Het was gisteren dringen voor de Euroborg. Toen begon namelijk de verkoop van seizoenkaarten aan personen die op de reservelijst stonden. Enkele honderden mensen vormden een rij en konden een plek in het FC Groningen-stadion uitzoeken voor het komende seizoen.
 
Lees verder »

Groundhopp'n in Sevilla 8 juni 2008
De voorjaarsvakantie voerde dit jaar naar Spanje, naar Sevilla om precies te zijn. In de hoofdstad van Andalusië hebben zowel Real Betis en Sevilla FC hun thuishaven en dus besloten we een kijkje te nemen bij de clubs uit de Primera División. Helaas bleven de poorten van beide stadions wel gesloten. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Stadion van hout, klei, verf, ijzerdraad en net 6 juni 2008
Derk-Jan van 11 is fan van FC Groningen. En niet zomaar een fan. Op school bouwde hij in de lessen creatieve therapie van juf Rianne een voetbalstadion in elkaar dat door zijn groene stoeltjes veel weg heeft van de Euroborg. Op het veld staan uiteraard spelers van FC Groningen en de stand is al 1-0 voor de Groningers.
 
Lees verder »

Diverse aanpassingen aan de Euroborg 4 juni 2008
De Euroborg krijgt volgend seizoen op een aantal punten een andere aanblik. Naast de geplande uitbreiding van het aantal stoelen in de Euroborg, worden er deze zomer ook enkele andere zaken aan het stadion aangepast. De aanpassingen zijn een gevolg van de uitkomsten van de enquête die FC Groningen hield onder haar aanhang.
 
Lees verder »

Programma voorbereiding 2008-2009 29 mei 2008
Nu het seizoen er definitief op zit en spelers en supporters van een welverdiende vakantie kunnen gaan genieten, kijken we stiekem al weer uit naar de vriendschappelijke potjes zomeravondvoetbal tijdens de voorbereiding op het volgende seizoen. FC Groningen heeft vandaag het (bijna) definitieve programma bekend gemaakt. Pak dus even je agenda er bij, zodat je geen biertap of hamburgerkraam hoeft te missen.
 
Lees verder »

Uitbreiding van de Euroborg (1) 28 mei 2008
Afgelopen dinsdag is in Euroborg de eerste paal geslagen van de fundering voor de vier nieuwe rijen stoelen aan de voorzijden van de tribunes. Zoals bekend wordt de capaciteit van de Euroborg deze zomer uitgebreid met 2600 nieuwe plaatsen. Eens in de zoveel tijd nemen we een kijkje om te zien hoe de werkzaamheden vorderen...
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (13) 26 mei 2008
Om het junkieseizoen goed af te sluiten, besloten de Fußballjunkies ook dit seizoen af te reizen een duel waar de thuisclub kon promoveren. Rot-Weiß Oberhausen kon bij winst op Rot-Weiß Erfurt promotie naar de 2. Bundesliga definitief zeker stellen. Helaas werd er niet gescoord in het duel tussen de rood-witten en moet het promotiefeest in Oberhausen minimaal een week worden uitgesteld. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint Chippie Polar Cup 25 mei 2008
Net als in 2006 heeft FC Groningen op Curaçao het toernooi om de Chippie Polar Cup gewonnen. In de finale versloeg de ploeg van trainer Ron Jans het nationale elftal van de Nederlandse Antillen met 4-2. Bij rust stond het nog 2-2. Met dank aan Wilfred is er wederom een fotoverslag van deze wedstrijd.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verslaat Esporte Clube Flamengo 22 mei 2008
FC Groningen heeft vrij eenvoudig de finale van de Chippie Polar Cup op Curaçao bereikt door in de eerste wedstrijd de jonge Brazilianen van Esporte Clube Flamengo met 3-0 te verslaan. Een opvallende rol in de wedstrijd was er voor FC Groningen-keeper Luciano, die in de tweede helft scoorde uit een penalty en even later met rood van het veld moest.
Update: dankzij Wilfred is er ook een fotoverslag van dit duel.
Fotoverslag »
Lees verder »

Wie maakt de leukste vakantiefoto in 2008? 21 mei 2008
Nu de selectie van FC Groningen het seizoen afsluit met een slopend voetbaltoernooi op Curaçao, is dat natuurlijk hét moment om de jaarlijkse verkiezing van FC Groningen-vakantiefoto van het jaar aan te kondigen. Want of je nou naar een tropisch eiland of naar een Waddeneiland vertrekt, neem sowieso je FC Groningenshirt, -sjaal of een ander groenwit attribuut mee en laat je op de foto zetten.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (12) 18 mei 2008
Voor FC Groningen zit de competitie er sinds vorig weekend inmiddels op, maar in de Bundesliga werd dit weekend pas de laatste competitieronde afgewerkt. De Supportersvereniging van FC Groningen wilde eens iets anders doen met haar jaarlijkse medewerkersreis naar Duitsland te en boekte voor haar vrijwilligers een dubbeldekker en entreekaartjes voor een bezoek aan de wedstrijd Hannover 96 - Energie Cottbus. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen accepteert schikkingsvoorstel 16 mei 2008
FC Groningen heeft een schikkingsvoorstel naar aanleiding van de stadionbrand op 13 april 2008 geaccepteerd. De aanklager betaald voetbal deed FC Groningen een schikkingsvoorstel van een onvoorwaardelijke boete van 15.000 euro en een voorwaardelijke straf van één thuiswedstrijd zonder publiek met een proeftijd van één jaar. De club heeft het voorstel intern in beraad genomen en daarna besloten het voorstel te accepteren.
 
Lees verder »

Dubbele cijfers in Eenrum 15 mei 2008
FC Groningen heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen vv Eenrum met 0-14 gewonnen. De profs verdeelden de goals eerlijk over twee helften, waarbij Goran Lovre drie treffers voor zijn rekening nam. Als beloning voor de zege met dubbele cijfers kreeg de selectie vrijdag vrijaf.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen speelt weer om Polar Cup 14 mei 2008
Net als twee jaar geleden vertrekt de selectie van FC Groningen aan het einde van dit seizoen weer naar Curaçao om daar mee te doen aan het toernooi om de Polar Cup, ditmaal de Chippie Polar Cup geheten. En de Groningers hebben een reputatie hoog te houden, want twee jaar geleden won FC Groningen het prestigieuze toernooi.
 
Lees verder »

Donderdag oefenwedstrijd tegen vv Eenrum 13 mei 2008
Het spel om de knikkers mag er dit seizoen dan op zitten voor FC Groningen, maar het seizoen is nog niet helemaal voorbij. Zo wacht er aanstaande donderdag 15 mei 2008 een oefenwedstrijd tegen vv Eenrum, dat dit jaar haar 90-jarige jubileum viert. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen uitgeschakeld in play-offs 11 mei 2008
FC Groningen is in de tweede ronde van de play-offs uitgeschakeld door NEC. Na de 1-0 nederlaag in Nijmegen verloor FC Groningen thuis met 1-3. Holman, Vadócz en Davids scoorden voor de gasten, terwijl Berg tussendoor ook nog een doelpunt maakte. Na afloop van het duel kreeg de gehele selectie en staf en in het bijzonder de afscheid nemende Arnold Kruiswijk van de supporters in de Euroborg een groot applaus.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest in Nijmegen 8 mei 2008
FC Groningen heeft vanavond de eerste play-offwedstrijd tegen NEC verloren. In Nijmegen was de thuisploeg veel beter dan FC Groningen en kreeg een flink aantal kansen. Daarvan werd er gelukkig slechts eentje benut door Lens: 1-0. Zondag volgt de return in de Euroborg.
Fotoverslag »
Lees verder »

Thuisduel tegen NEC vastgesteld op 19.00 uur 5 mei 2008
De play-offwedstrijd FC Groningen - NEC wordt zondagavond om 19.00 uur gespeeld in de Euroborg. Dit nieuwe aanvangstijdstip voor de zondagavond heeft alles te maken met de finaledag van Eurovoetbal, die eerste pinksterdag in Groningen wordt afgewerkt.
 
Lees verder »

Kaartverkoop play-offs tegen NEC 4 mei 2008
FC Groningen neemt het in de tweede ronde van de play-offs op tegen NEC. De club uit Nijmegen schakelde in de eerste ronde Roda JC uit. FC Groningen begint op donderdag 8 mei 2008 met een uitwedstrijd in Nijmegen. Op zondag 11 mei 2008 volgt de return in de Euroborg. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor beide duels.
 
Lees verder »

FC Groningen schakelt FC Utrecht uit 4 mei 2008
FC Groningen is een ronde verder in de play-offs. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht won de ploeg met 3-1 door twee goals van Marcus Berg en een goal van Ondrej Svejdik. Kevin Vandenbergh scoorde voor FC Utrecht. Doordat FC Groningen in de uitwedstrijd met 2-2 gelijk hadden gespeeld, gaan de Groningers verder in de play-offs en is er 'helemaal niets in Utrecht'.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen vecht zich terug in Utrecht 1 mei 2008
FC Groningen is de play-offs tegen FC Utrecht redelijk goed begonnen. In de uitwedstrijd in Utrecht keken de Groningers na 26 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan, maar in de tweede helft zetten Goran Lovre en Evgeniy Levchenko de Groningers naast de Utrechters en creëerden daarmee een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd: 2-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Euroborg met ongeveer 2600 plaatsen uitgebreid 29 april 2008
Goed nieuws voor supporters die op dit moment nog geen seizoenkaart hebben. Komende zomer wordt de Euroborg met ongeveer 2600 plaatsen uitgebreid. Dat zijn 400 plaatsen meer dan de 2200 extra plaatsen waar men in januari nog van uit ging. Een maand daarvoor dacht men zelfs nog het stadion met niet meer dan ruim 1700 plaatsen uit te kunnen breiden. Nu blijken er dus 2600 extra plaatsen gecreëerd te kunnen worden.
 
Lees verder »

Documentaire 'Vijf jaar Groningen Fanatics' 29 april 2008
Op donderdag 1 mei 2008 zendt RTV Noord een 30 minuten durende documentaire uit over het vijfjarig bestaan van de Groningen Fanatics. Verslaggeefster Anja Otto volgde de Groningen Fanatics gedurende de voorbereiding van de grootste actie ooit. Deze actie werd voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen - Heracles Almelo op 2 maart 2008 uitgevoerd.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (11) 27 april 2008
Zo tussen de competitie en de play-offs in was er weer een vrij weekend om een Fußballshot in Duitsland te gaan halen. De Fußballjunkies reden ditmaal naar Braunschweig, alwaar het plaatselijke Eintracht Braunschweig het opnam tegen SC Verl. De thuisclub won en houdt zicht op de belangrijke 10e plek in de competitie. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop play-offs tegen FC Utrecht 27 april 2008
FC Groningen neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen FC Utrecht. De club uit Utrecht eindigde in de competitie op de tiende plaats en aangezien Feyenoord vanavond de beker won, speelt FC Groningen als nummer 7 tegen de nummer 10. FC Groningen begint op donderdag 1 mei 2008 met een uitwedstrijd. Op zondag 4 mei 2008 volgt de return in de Euroborg. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor beide duels.
 
Lees verder »

Levchenko toont nieuw uitshirt 25 april 2008
Evgeniy Levchenko heeft onlangs alvast het nieuwe uitshirt van FC Groningen gedragen voor een fotoreportage. Het paarse tenue refereert aan de kleur die FC Groningen droeg in het oprichtingsseizoen 1971/1972.
 
Lees verder »

Zaterdag: Oud vv Warffum - Oud FC Groningen 23 april 2008
De vv Warffum bestaat dit jaar 90 jaar en om dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert de vereniging het gehele jaar door meerdere festiviteiten. Eén van die festiviteiten is een wedstrijd tussen het laatste kampioenselftal van vv Warffum en een team van oud FC Groningen-spelers. De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag 26 april 2008 om 18.00 gespeeld op Sportpark Westervalge in Warffum.
 
Lees verder »

FC Groningen in play-offs tegen NEC of FC Utrecht 21 april 2008
Nu de competitie is afgelopen, staan de play-offs voor de deur. FC Groningen gaat spelen in de play-offs om een UEFA Cup-ticket. Wie de eerste tegenstander wordt, is afhankelijk van de uitslag van de bekerfinale op 27 april 2008. Wint Feyenoord de beker, dan gaat FC Groningen het opnemen tegen FC Utrecht. Wint Roda JC de beker, dan moet de ploeg van Ron Jans aantreden tegen NEC.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in Utrecht 20 april 2008
FC Groningen heeft vanmiddag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht verloren. In een matige wedstrijd kregen de Utrechters meer kansen, maar ook de Groningers kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Net na rust besliste Pieters het duel: 1-0. In de play-offs treft FC Groningen afhankelijk van de uitslag van de bekerfinale NEC (bij winst van Roda) of - opnieuw - FC Utrecht (bij winst van Feyenoord).
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen poetst blazoen op 16 april 2008
FC Groningen heeft het blazoen weer een beetje opgepoetst. In de inhaalwedstrijd tegen Ajax speelden de Groningers na een reeks matige wedstrijden weer eens een goede wedstrijd. Ajax kwam op voorsprong, maar Cahais maakte met zijn eerste treffer voor FC Groningen net voor rust gelijk. Na rust kregen beide ploegen een aantal goede kansen, maar alleen Suárez benutte er eentje: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Fun Only! (2) 16 april 2008
FC Groningen wil vandaag in de paginagrote advertentie in het Dagblad van het Noorden duidelijk maken dat de Euroborg de plek is waar je alleen en uitsluitend voor je plezier komt en roept iedereen op om samen achter de club te gaan staan...
 
Lees verder »

Fun Only! (1) 15 april 2008
FC Groningen gaat woensdag voorafgaand aan de inhaalwedstrijd tegen Ajax speciale T-shirts uitreiken met de opdruk 'Fun Only' en een FC Groningen-logo. De clubleiding wil mede met deze actie bereiken dat we met elkaar zo snel mogelijk terug gaan naar de uitstraling die de club had vóór afgelopen zondag.
 
Lees verder »

Verklaring directie FC Groningen 14 april 2008
Naar aanleiding van de gang van zaken rond de wedstrijd FC Groningen - Ajax van gistermiddag zijn er in de nasleep vele vragen gerezen en hebben wij enorm veel reacties gehad. Directie en management van FC Groningen hebben de behoefte hierover een verklaring af te leggen.
 
Lees verder »

FC Groningen wil brandschade snel herstellen 14 april 2008
FC Groningen wil de Euroborg zo snel mogelijk weer oplappen. De club streeft ernaar om woensdag bij de inhaalwedstrijd tegen Ajax de Noordtribune, waar gisteren brand uitbrak, gewoon open te stellen voor publiek.
 
Lees verder »

Persbericht SV en GF naar aanleiding van brand 14 april 2008
Voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen - Ajax is er brand ontstaan in Euroborg. Hierdoor is de wedstrijd niet door gegaan. De Supportersvereniging FC Groningen en Groningen Fanatics, onderdeel van de Supportersvereniging FC Groningen, willen hierover onderstaande verklaren.
 
Lees verder »

FC Groningen - Ajax wordt woensdag ingehaald 13 april 2008
Het duel FC Groningen - Ajax zal aanstaande woensdagavond 16 april 2008 worden ingehaald. Het duel in de Euroborg begint om 19.30 uur en publiek van beide clubs is welkom.
 
Lees verder »

De Groene Hel stond in brand 13 april 2008
De wedstrijd FC Groningen - Ajax is vanmiddag niet gespeeld. Een grootschalige brand op de Noordcurve zorgde tijdens de spelersopkomst voor een enorme rookontwikkeling in het stadion. Toen de vlammen oversloegen op de tribune, renden supporters in paniek naar boven of sprongen over de omheining het veld op. Hierbij vielen enkele gewonden. Rond 15.45 uur werd besloten dat het onverantwoord was om de wedstrijd te spelen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Verslag darttoernooi Supportersvereniging 12 april 2008
Gisteren hield de Supportersvereniging FC Groningen weer een darttoernooi. Er deden uiteindelijk 29 deelnemers letterlijk een gooi naar de prijzen. Aan het einde van de avond mocht René Beukema zich tot kampioen laten kronen en de gigantische wisselbeker mee naar huis nemen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop play-offs begint zaterdag 10 april 2008
FC Groningen zal de competitie als zevende beëindigen en speelt dus de play-offs om een UEFA Cupticket. De eerste tegenstander daarin is nog niet bekend, maar de speeldata al wel min of meer. FC Groningen speelt eerst een uitwedstrijd op 30 april 2008 of 1 mei 2008. De thuiswedstrijd wordt gespeeld op 3 mei 2008 of 4 mei 2008. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor beide duels.
 
Lees verder »

Heel de Euroborg krijgt de single van Piet 9 april 2008
Piet van Dijken, de man die altijd in één adem wordt genoemd met FC Groningen, heeft voor aanstaande zondag een ruim gebaar gepland, aldus het Dagblad van het Noorden. De bescheiden verslaggever van RTV Noord trakteert alle bezoekers van de wedstrijd FC Groningen - Ajax op een cd. Zijn eigen cd welteverstaan: 'Grode Stad', een hommage aan Groningen.
 
Lees verder »

'Steek energie in aanmoedigen eigen ploeg' 8 april 2008
De clubleiding van FC Groningen kijkt bezorgd uit naar de krachtmeting zondagmiddag in de Euroborg met Ajax. Hoewel de afloop van de wedstrijd er voor de stand op de ranglijst voor FC Groningen niet meer toe doet, leeft het duel enorm onder de supporters. FC Groningen is bang voor kwetsende spreekkoren die voor imago en ook financiële schade voor de noordelijke club kunnen zorgen.
 
Lees verder »

Busreis naar Florence krijgt vervelend staartje 8 april 2008
Het reisje van een groep FC Groningen-supporters naar Florence krijgt nog een vervelend staartje, meldt RTV Noord. In oktober reisde een groep supporters in een oude stadsbus naar Florence. Verslaggever Remy van Mannekes reisde ook mee en deed verslag voor RTV Noord. Bij de organisator van de trip is nu een boete van 2200 euro op de mat gevallen voor het overtreden van de Rijtijdenwet en mogelijk volgen er nog meer boetes.
 
Lees verder »

'Fuck ajax'-shirts vinden gretig aftrek 8 april 2008
De 'Fuck ajax'-shirts, met daarop weinig vriendelijke teksten over Ajax en Amsterdam, lopen in Groningen als een tierelier. Van de shirts zijn de afgelopen weken al zo'n 1200 stuks verkocht. Aanstaande zondag staat de wedstrijd FC Groningen - Ajax op het programma en de kans is dus aanzienlijk dat een groot gedeelte van het publiek gehuld zal zijn in een dergelijk shirt.
 
Lees verder »

Jong FC Groningen wint van Jong PSV in Euroborg 7 april 2008
Jong FC Groningen heeft vanavond tijdens de voetbalhappening in de Euroborg de competitiewedstrijd tegen Jong PSV in de Beloften Eredivisie gewonnen. Jong FC Groningen was de bovenliggende partij en kreeg een aantal flinke kansen. Daarvan werd er eentje benut door Tim Matavz. Verdedigend kwamen de Groningers eigenlijk niet in de problemen en dus bleef het 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Opleving FC Groningen komt te laat 6 april 2008
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen NAC Breda verloren. De Groningers speelden in de eerste helft bedroevend slap en de Bredanaars konden uitlopen naar 0-2. Na een donderpreek in de rust tapten de Groningers uit een ander vaatje en de aansluitingstreffer viel binnen een minuut. Meer leverde de opleving in de tweede helft echter niet meer op: 1-2. Door het resultaat beëindigt FC Groningen het seizoen als zevende.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Utrecht 2 april 2008
Morgenavond donderdag 3 april 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op zondag 20 april 2008. Vanaf zaterdag 5 april 2008 start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Trots van het Noorden krijgt nieuw jasje 1 april 2008
Nee, het is geen 1 aprilgrap, deze website heeft vanaf vandaag een nieuw gezicht gekregen. Nadat drieëneenhalf jaar geleden de techniek achter de website volledig vernieuwd werd, kreeg de website destijds ook zijn bekende layout mee. Zo langzamerhand werd het echter wel weer tijd voor een nieuw jasje en zie hier het resultaat.
 
Lees verder »

Voetbalhappening in de Euroborg 31 maart 2008
Aanstaande maandag 7 april 2008 speelt Jong FC Groningen tegen Jong PSV in de Beloften Eredivisie. De wedstrijd zal worden gespeeld in de Euroborg en begint om 18.30 uur. De voorverkoop voor dit duel verloopt via de Supportersbalie en 29 vestigingen van C1000. De prijs is 6 euro voor twee kaartjes. Alle bezoekers van de Euroborg krijgen daarnaast bij binnenkomst gratis een speciaal t-shirt.
 
Lees verder »

Gelijkspel op De Vijverberg 28 maart 2008
FC Groningen heeft vanavond gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Vooraf wilde Ron Jans vooral strijd zien bij zijn ploeg, maar daar was de gehele wedstrijd weinig van te zien. De Superboeren waren feller en hadden weliswaar een overwicht net voor rust maakte Berry Powel de openingstreffer tegen zijn oude club. In de tweede helft was het wachten op de gelijkmaker en die viel zeven minuten voor tijd dan ook: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest in Eindhoven 23 maart 2008
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen PSV verloren. FC Groningen speelde in de eerste helft redelijk, maar kon niet voorkomen dat Koevermans scoorde. In de tweede helft was de wedstrijd al na 2 minuten gespeeld toen Van Loo blunderde op een schot van Bakkal. FC Groningen was daarna onmachtig om iets terug te doen en zag Koevermans bovendien nog een keer scoren: 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest thuis van sc Heerenveen 14 maart 2008
FC Groningen heeft in eigen huis de Noordelijke derby van sc Heerenveen verloren. In de eerste helft kwam het gehavende FC Groningen er nauwelijks aan te pas, maar wisten de Friezen hun overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Na rust groeiden de Groningers meer en meer in de wedstrijd en kregen enkele kansen op de openingstreffer, maar een late counter van de Friezen besliste het duel: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Darttoernooi Supportersvereniging FC Groningen 12 maart 2008
Ben jij een dartliefhebber en kun je wel een aardig pijltje gooien? Dan kun je het weer op gaan nemen tegen andere supporters van FC Groningen. Op vrijdag 11 april 2008, twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen Ajax, organiseert de Supportersvereniging FC Groningen namelijk weer een darttoernooi.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd De Graafschap 12 maart 2008
Aanstaande donderdagavond 13 maart 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen De Graafschap op vrijdag 28 maart 2008. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Het Stadioncomplex 12 maart 2008
Vorige week werd het lijvige boekwerk Het Stadioncomplex van Ferry Reurink gepresenteerd. Het is een compleet overzicht geworden van alle stadions en terreinen in Nederland waar sinds de invoering van het betaald voetbal in de 1954 betaald voetbal is gespeeld. Uiteraard wordt er in het nieuwe standaardwerk ook ruime aandacht besteed aan Stadion Oosterpark en Stadion Euroborg, waarvan een foto zelfs op de voorkant prijkt.
 
Lees verder »

Geen politie-acties bij Noordelijke derby 11 maart 2008
De wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen van aanstaande vrijdag heeft vrijdag niets te vrezen van actievoerende agenten. Dat zegt Koos Fekkes vandaag in het Dagblad van het Noorden namens de stakende Groningse agenten. Gisteren noemde hij in een interview op Radio Noord de Noordelijke derby nog als een mogelijk doelwit van de politie-acties. Dat lijkt nu dus niet meer aan de orde.
 
Lees verder »

FC Groningen wint weer eens in Tilburg! 8 maart 2008
FC Groningen heeft na jaren weer eens van Willem II gewonnen in Tilburg. Helemaal terecht was dat niet, want lange tijd leken de Tilburgers de wedstrijd te gaan winnen door een benutte penalty van Van der Struik. Een eigen goal van Baelum en een goal van Sepp de Roover zorgden echter in de slotfase voor een lelijke, maar daarom niet minder welkome overwinning voor FC Groningen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen presenteert nieuw uitshirt 7 maart 2008
Zoals al eerder gemeld start FC Groningen volgend seizoen met een eigen sportkledinglijn. De afgelopen jaren speelde de Trots van het Noorden in shirts van het merk Umbro, maar vanaf het seizoen 2008/2009 komt de FC met een eigen merk op de markt: Klupp Sportswear. Ook was al bekend dat het nieuwe uitshirt paars zal worden. Vandaag heeft FC Groningen het nieuwe uitshirt op haar website gepresenteerd.
 
Lees verder »

Boete dreigt voor FC Groningen 6 maart 2008
FC Groningen moet zijn fanatieke supporters beter in toom houden. Dat vindt de KNVB, die FC Groningen vandaag heeft opgedragen een plan van aanpak op te stellen dat het verbale geweld van de aanhang moet voorkomen. Doet FC Groningen dit niet voor 3 april 2008, dan moet de club een boete betalen van 7500 euro. Aanleiding voor deze maatregel zijn de kwetsende spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Bossen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd PSV 4 maart 2008
Aanstaande donderdagavond 6 maart 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen PSV op zondag 22 maart 2008. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Origineel cadeau voor Groningen Fanatics 3 maart 2008
Afgelopen zaterdagavond vierde Groningen Fanatics zijn vijfjarige jubileum met een besloten feest in café De Walrus in Groningen. Onder de genodigden bevonden zich veel supporters die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor Groningen Fanatics en delegaties van de Supportersvereniging, de Z-side en natuurlijk FC Groningen zelf. Sterker nog: Hans Nijland had namens FC Groningen een leuke verrassing in petto.
 
Lees verder »

De zeven zonden van de FC Groningen-supporter 3 maart 2008
Het zal je gisteren niet zijn ontgaan: de Groningen Fanatics vierden hun vijfjarig jubileum met een grootse sfeeractie door het gehele stadion. Als thema hadden de Groningen Fanatics gekozen voor De Zeven Hoofdzonden. Voor elke hoofdzonde hadden de Fanatics een megadoek gemaakt waarop te zien was op welke wijze de hoofdzonde van toepassing is op de FC Groningen-supporter.
 
Lees verder »

FC Groningen onderuit tegen Heracles Almelo 2 maart 2008
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo verloren. De Groningers kwamen nog wel in de tiende minuut op voorsprong door een goal van Berry Powel, maar konden verder nauwelijks overtuigen. Heracles Almelo maakte binnen vier minuten gelijk en bepaalde in de 72e minuut de eindstand op 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningen Fanatics bestaat dit weekend 5 jaar! 29 februari 2008
Groningen Fanatics bestaat dit weekend 5 jaar! Precies 5 jaar geleden besloten enkele fanatieke supporters van FC Groningen het al in 2001 opgerichte Ultimate Fan Team (UFT) nieuw leven in te blazen.
 
Lees verder »

Confetti, Bier & Staanplaatsen 27 februari 2008
Afgelopen vrijdag werd in de Euroborg het eerste exemplaar van het boek "Confetti, Bier & Staanplaatsen" uitgereikt aan FC Groningen trainer Ron Jans. Hij ontving het boek uit handen van auteur Tom Bodde die in zijn dankwoord Ron Jans nog vele succesvolle jaren als FC Groningen-trainer toewenste. In het boek geeft Bodde in veertig waargebeurde anekdotes een schitterend beeld van de supportersbeleving in zestien voetballanden.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (10) 26 februari 2008
Als FC Groningen op zondagmiddag een uitwedstrijd in Duitsland moet spelen, dan gaat het bloed van richtige Fußballjunkies sneller stromen. Want met een slaapplaats in de buurt kan er dan op vrijdag een bezoek worden gebracht aan de Jupiler League in België, op zaterdag een bezoek aan de 1. Bundesliga en als toetje kan er op zondagavond weer een wedstrijd in België meegepakt worden. Kortom: het Fußballjunkies Totalwochenende II.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen start eigen sportkledinglijn 26 februari 2008
FC Groningen start vanaf volgend seizoen met een eigen sportkledinglijn. De afgelopen jaren speelde de Trots van het Noorden in shirts van het merk Umbro, maar vanaf het seizoen 2008/2009 komt de FC met een eigen merk op de markt: Klupp Sportswear.
 
Lees verder »

FC Groningen wint in De Koel 24 februari 2008
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo gewonnen. In een doelpuntrijk duel liep FC Groningen eerst uit naar 0-3, maar daarna kwam de thuisclub redelijk snel terug tot 2-3. In een spannend laatste half uur speelde VVV-Venlo alles of niets, maar beslisten de Groningers het duel in de slotfase: 2-5.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Willem II 20 februari 2008
Morgenavond donderdag 21 februari 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Willem II op zaterdag 8 maart 2008. Vanaf aanstaande zaterdag 23 februari 2008 start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen dit duel op eigen gelegenheid en met de FanTour bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen-graffiti op het Damsterdiep 18 februari 2008
Het is een bekend fenomeen in de stad Groningen: graffiti op de houten omheiningen rond bouwplaatsen. Steeds vaker ook worden er afbeeldingen gemaakt die op de een of andere manier met FC Groningen te maken hebben. Een aantal weken geleden werd ook de omheining rondom de bouwplaats op het Damsterdiep met spuitbussen onder handen genomen en daar staan inmiddels een aantal fraaie FC Groningen-kunstwerkjes.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verslaat AZ 17 februari 2008
FC Groningen heeft vanmiddag in de eigen Euroborg gewonnen van AZ. De Groningers kwamen wat moeizaam op gang, maar na een klein half uur opende Marcus Berg de score. In de tweede helft vergaten de Groningers definitief de genadeklap uit te delen, waardoor Jaliens de gelijkmaker kon maken. Een minuut later kreeg FC Groningen echter een penalty, die door Berg koel werd binnengeschoten: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Online handelsplaats voor kaartjes FC Groningen 12 februari 2008
Het werd een aantal weken geleden al aangekondigd in een nieuwsbrief van Hans Nijland en vandaag is het zover: Skelper en FC Groningen lanceren een online handelsplaats voor kaartjes voor thuiswedstrijden van FC Groningen. Via deze mogelijkheid kunnen supporters voortaan op een veilige wijze kaartjes kopen en verkopen via internet.
 
Lees verder »

Slap FC Groningen verliest in Arnhem 9 februari 2008
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Vitesse verloren. De Groningers speelden een slappe partij, maar omdat ook Vitesse geen goede wedstrijd speelde, kon het lange tijd alle kanten op. Vitesse kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Gommans, maar Meerdink bracht FC Groningen kort in de tweede helft op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd zette Van der Schaaf de eindstand op het bord: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Jalalaaa! 7 februari 2008
Je hebt hem vast al wel eens voorbij horen komen in de Euroborg: het nummer 'Jalalaaa' van Martijn Tel. Het nummer wordt de afgelopen paar maanden voor en na thuiswedstrijden van FC Groningen gedraaid. Tot op heden was er echter nog niet zoveel bekend over dit nummer. Dat gaat veranderen, want het nummer verschijnt binnenkort als single en inmiddels is er ook een clip bij het nummer gemaakt.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd VVV-Venlo 4 februari 2008
Aanstaande donderdagavond 7 februari 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op zondag 24 februari 2008. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen weer genaaid door Ruud Bossen 3 februari 2008
FC Groningen is weer eens genaaid door Ruud Bossen. In de thuiswedstrijd tegen Roda JC beloonde Bossen een loepzuivere tackle op de bal van Martijn Meerdink met een rode kaart en drukte daarmee een grote stempel op de wedstrijd. Op dat moment leidden de Groningers nog met 1-0, maar de 10 van FC Groningen konden niet voorkomen dat Roda JC op gelijke hoogte kwam: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Euroborg met ongeveer 2200 plaatsen uitgebreid 29 januari 2008
Komende zomer wordt de Euroborg met ongeveer 2200 plaatsen uitgebreid. Dat is ook het aantal waar FC Groningen al langere tijd rekening mee hield. Ruim een maand geleden werd nog bekend dat de geplande uitbreiding niet meer dan ruim 1700 stoelen op zou leveren. Daar komt men nu dus op terug.
 
Lees verder »

FC Groningen speelt gelijk in De Kuip 27 januari 2008
FC Groningen heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord gelijkgespeeld. FC Groningen kwam na een half uur op voorsprong door een goal van Berg. Net voor rust kopte Fledderus de gelijkmaker in eigen doel. In het eerste half uur van de tweede helft ontkwam FC Groningen aan een achterstand, maar in het laatste kwartier kon het duel alle kanten op: het bleef echter 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen neemt wraak op NEC 23 januari 2008
FC Groningen heeft vanavond revanche genomen op NEC voor de nederlaag eerder dit seizoen in Nijmegen. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar door twee treffers van Fledderus konden de Groningers comfortabel gaan rusten. In de tweede helft scoorde NEC de aansluitingstreffer, maar na de rode kaart voor Wisgerhof was FC Groningen een klasse beter en liep uit naar 5-1: dezelfde cijfers als een paar maanden geleden in Nijmegen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Vitesse 23 januari 2008
Morgenavond donderdag 24 januari 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Vitesse op zaterdag 9 februari 2008. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest voetbalgevecht in Twente 20 januari 2008
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen FC Twente verloren. Het met name in de verdediging gehavende elftal van Ron Jans kreeg na een half uur een tegentreffer te verwerken. In de tweede helft zette Lovre de partijen weer op gelijke hoogte, waarna Huysegems de Tukkers echter al snel weer aan de leiding brengt. Daarna golft het spel op en neer en speelt in de slotfase FC Groningen alles-of-niets, maar het wordt niets: 3-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Mogelijkheid tot aanbieden seizoenkaart 15 januari 2008
Seizoenkaarthouders van FC Groningen krijgen waarschijnlijk dit seizoen al de mogelijkheid hun seizoenkaart incidenteel aan te bieden voor de vrije verkoop als zij een wedstrijd niet kunnen bezoeken. De seizoenkaarthouders die gebruik maken van deze mogelijkheid krijgen een bepaalde vergoeding als hun plaats weer wordt doorverkocht.
 
Lees verder »

Takje Toernooi levert ruim 2300 euro op 13 januari 2008
Het Takje Toernooi 2008 heeft ruim 2300 euro opgebracht voor de Vereniging Spierziekten Nederland. Gedurende de hele dag was ook de publieke belangstelling prima te noemen en dus kunnen we terugkijken op een geslaagd Takje Toernooi 2008. Winnaar van het toernooi werd uiteindelijk het team Z-side/JKG, dat in de finale het team Z-Side versloeg. Het brons werd veroverd door het team Café Flip.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen in dying seconds langs Excelsior 12 januari 2008
FC Groningen heeft aan de eerste wedstrijd in 2008 drie punten overgehouden. Daar was echter wel een flinke dosis geluk voor nodig, want lange tijd leek het er op dat de thuiswedstrijd tegen Excelsior zou eindigen in een gelijkspel. Diep in de blessuretijd kreeg Goran Lovre de bal echter gelukkig voor zijn voeten en werkte de bal via een tegenstander binnen: 3-2!
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen Quiz van het jaar 12 januari 2008
Op woensdag 16 januari 2008 organiseert café De Kachel in Groningen de "FC Groningen Quiz van het jaar". Een quiz waarmee je jouw kennis over FC Groningen kunt testen en waarmee je in de prijzen kunt vallen. De quiz wordt gespeeld op de manier als Murphy's Quiz Night, in groepjes van 2 tot 4 personen. De quiz begint om 20.30 uur. Reserveren is gewenst.
 
Lees verder »

Verslag Nieuwjaarsborrel Supportersvereniging 11 januari 2008
Gisteravond hield de Supportersvereniging weer haar jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. In de aanwezigheid van de spelers, de technische staf en het management van FC Groningen werd er door de Supportersvereniging teruggeblikt op 2007 en ook alvast vooruitgekeken naar 2008, waarin de vereniging haar groei door wil zetten. Een verslag.
 
Lees verder »

Supportersenquête FC Groningen 10 januari 2008
Tevreden supporters, dat is wat FC Groningen graag wil. Vanaf vandaag wordt via een grootschalige enquête naar jouw ervaringen met de FC gevraagd. De club is zeer benieuwd naar jouw mening over bijvoorbeeld het stadion, onze medewerkers en de sfeer tijdens de wedstrijden. Invullen kan tot 10 februari 2008.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Feyenoord 9 januari 2008
Morgenavond donderdag 10 januari 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord op zondag 27 januari 2008. Vanaf zaterdag 12 januari 2008 start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Aanstaande donderdag: Nieuwjaarsborrel SV 8 januari 2008
De Supportersvereniging FC Groningen wil tradities graag in stand houden en het nieuwe jaar goed beginnen door met elkaar het glas te heffen en alvast vooruit te blikken op een mooi jaar. Daarom organiseert de Supportersvereniging op donderdag 10 januari 2008 haar Nieuwjaarsborrel in het Supportershome. Alle leden en introducés zijn welkom vanaf 19.30 uur.
 
Lees verder »

Aanstaande zondag: Takje Toernooi 2008 7 januari 2008
Aanstaande zondag 13 januari 2008 wordt voor de derde keer het Takje Toernooi georganiseerd. Vanaf 10.00 uur nemen diverse supportersgroepen van FC Groningen het in Sporthal Selwerd zaalvoetballend tegen elkaar op. Het voornaamste doel van dit toernooi is om geld in te zamelen voor het goede doel: de Vereniging Spierziekten Nederland. Publiek is van harte welkom, dus kom langs zondag!
 
Lees verder »

Kruiswijk moet blijven! (2) 3 januari 2008
"Al jaren is Arnold Kruiswijk de Groningse rots in de branding in de verdediging van onze FC. Sinds jaar en dag speelt deze geboren Appingedammer voor de Noordelijke trots. Arnold heeft een aanbod van FC Groningen gekregen om zijn aflopende contract te verlengen, maar hij twijfelt. Wij gaan hem echter het laatste zetje in de rug geven om de enige juiste keuze te maken: bijtekenen!" Aldus een oproep van de Groningen Fanatics.
 
Lees verder »

Kruiswijk moet blijven! (1) 3 januari 2008
Kruiswijk moet blijven! Omdat ie goed is. Omdat ie onze steun en toeverlaat is in het hart van onze defensie. Omdat ie een echte Groninger is. Omdat ie een groen-wit hart heeft. Omdat ie belangrijk is voor ons team. Omdat we mede dankzij hem een stap omhoog hebben gemaakt de afgelopen seizoenen. Wat is jouw reden dat Arnold bij FC Groningen moet blijven?
 
Lees verder »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl