Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen sluit jaar in stijl af 29 december 2007
FC Groningen heeft 2007 in stijl afgesloten. De uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd namelijk gewonnen en dat was alweer de vierde zege op rij. Stef Nijland opende namens de Groningers de score, maar net voor rust kwam Sparta Rotterdam op gelijke hoogte door een vrije trap. Na rust zette Nijland de gasten weer op voorsprong, waarna Goran Lovre tien minuten voor tijd het vonnis velde: 1-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Twente 27 december 2007
Volgende week zaterdag 5 januari 2008 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Twente op zondag 20 januari 2008. FC Groningen-supporters kunnen dit duel met een verplichte FanTour bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Impuls Supportersvereniging voor jeugdopleiding 27 december 2007
De Supportersvereniging FC Groningen heeft met FC Groningen een sponsorovereenkomst afgesloten. De Supportersvereniging stelt een compleet videoanalysesysteem ter beschikking aan de jeugdopleiding van FC Groningen. Een uniek gebaar. Het systeem werd voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV door de voorzitter van de Supportersvereniging Roger Stinissen aangeboden aan Martin Koeman.
 
Lees verder »

FC Groningen wint thuis van PSV 26 december 2007
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen landskampioen PSV gewonnen. De zege was meer dan terecht, maar kwam pas laat tot stand. Eerst had Alcides de Eindhovenaren in de eerste op voorsprong gezet. In de tweede helft scoorden Lindgren en Berg en zorgden daarmee voor een geslaagde Kerst in Groningen: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Trainingsveld geteisterd door mollen 25 december 2007
FC Groningen heeft last van mollen. Het trainingsveld van het Training Complex Noord-Nederland naast de Euroborg wordt geteisterd door de onder de grond levende zoogdieren. De dieren hebben gangen onder het veld gegraven en hier en daar liggen molshopen. De terreinknechten van de FC hebben inmiddels maatregelen getroffen om de dieren te vangen en de overlast te beperken.
 
Lees verder »

FC Groningen wint in Almelo 23 december 2007
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen. Op het kunstgras van het Polman-stadion begonnen de Groningers niet scherp en kregen na ruim 10 minuten een tegentreffer te verwerken. Nog geen kwartier later stond het echter alweer gelijk. In het begin van de tweede helft kwam FC Groningen op voorsprong en ondanks een groot aantal kansen van de Groningers, werd er verder niet meer gescoord: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Euroborg met ruim 1700 plaatsen uitgebreid 22 december 2007
Komende zomer wordt de Euroborg met ruim 1700 plaatsen uitgebreid. Er komen in totaal 1741 nieuwe plaatsen bij, waarvan 1241 stoelen voor de seizoenkaartverkoop en 500 stoelen voor nieuwe leden van de businessclub. FC Groningen hoopte aanvankelijk vanaf volgend seizoen zo'n 2200 plaatsen meer aan te kunnen bieden, maar dat aantal blijkt dus niet haalbaar.
 
Lees verder »

Unieke proef met gras in Euroborg 21 december 2007
Afgelopen week is op het hoofdveld van de Euroborg een unieke proef gestart om het speelveld zo optimaal mogelijk te krijgen. Drie maanden lang zal een nieuw systeem, dat luistert naar de mysterieuze naam Linde C-grO2-systeem, worden toegepast op de grasmat. Het is een soort tunnel/tent-constructie waarbij licht en CO2 ervoor zorgen dat ook in de winterperiode het gras zal groeien.
 
Lees verder »

Liftend naar Florence 19 december 2007
Het is al weer ruim twee maanden geleden dat FC Groningen in Florence tegen Fiorentina in de UEFA Cup speelde, maar we komen er toch nog even op terug. Afgelopen week ontving deze website namelijk een bijzonder fotoverslag. Arjan en WJ besloten liftend naar Florence af te reizen om daar het duel bij te wonen en maakten een verslag van hun avontuur.
Fotoverslag »
Lees verder »

Opa Fluks laat FC Groningen erfenis na 18 december 2007
Kornelis Fluks, beter bekend als 'Opa Fluks', die op 28 maart 2007 op 81-jarige leeftijd overleed, heeft FC Groningen een erfenis nagelaten. De oude man met wandelstok en de karakteristieke groen-witte muts was ruim 50 jaar lang een markant supporter van GVAV en FC Groningen. Zijn dood maakte veel indruk bij de supporters van FC Groningen en de Groningen Fanatics organiseerden een tifo-actie voor hem als eerbetoon.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (9) 18 december 2007
De laatste wedstrijd voor de winterstop in Duitsland is voor de Fußballjunkies reden om hun Fußballshot voor de winterperiode te gaan halen in Bielefeld, waar het plaatselijke Arminia Bielefeld het opneemt tegen VfB Stuttgart. De junkies kregen een behoorlijke dosis Fußball tot zich, want in een leuke wedstrijd boekte de thuisclub een verrassende zege op de landskampioen. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Wedstrijdschema Takje Toernooi bekend 17 december 2007
Gistermiddag verrichtte Mathias Florén in het Supportershome de loting voor de derde editie van het Takje Toernooi. Alle teams konden elkaar loten en er zijn twee interessante poules ontstaan. Poule A lijkt de zwaarste poule te zijn geworden, maar ook in poule B staan een aantal pittige confrontaties op het programma.
 
Lees verder »

FC Groningen wint nipt van Willem II 16 december 2007
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Willem II gewonnen. In een zeer matige wedstrijd was FC Groningen in de eerste helft sterker dan Willem II. Gescoord werd er pas in de tweede helft, toen Bruno Silva zijn vrije trap in het doel zag verdwijnen. Daarna kreeg Willem II enkele kansen op de gelijkmaker en in de slotfase FC Groningen weer, maar het bleef 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aanstaande zondag loting Takje Toernooi 12 december 2007
Op zondag 13 januari 2008 wordt voor de derde keer het Takje Toernooi georganiseerd. Diverse supportersgroepen van FC Groningen nemen het in Sporthal Selwerd zaalvoetballend tegen elkaar op. Het deelnemersveld is inmiddels bekend en aanstaande zondag zal er in het Supportershome geloot gaan worden voor de poulefase van het toernooi.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Sparta Rotterdam 11 december 2007
Donderdagavond 13 december 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op zaterdag 29 december 2007. FC Groningen-supporters kunnen dit duel op eigen gelegenheid en met de FanTour bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest wéér in Friesland 9 december 2007
FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen traditiegetrouw weer verloren. Door een eigen goal van Lovre en het gebruikelijke gepruts van Sankoh leidden de Friezen al na 6 minuten met 2-0. Na een kwartier spelen stond het echter al weer gelijk door twee goals van Erik Nevland. Voor rust liepen de Friezen weg naar 4-2, waarna de Groningers op zoek gingen naar de aansluitingstreffer, maar gescoord werd er niet meer.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Heracles Almelo 5 december 2007
Morgenavond donderdag 6 december 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag 22 december 2007. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Oh kom er eens kijken... 5 december 2007
Wat er in je mailbox zit! Want vandaag is de allereerste digitale nieuwsbrief van de Supportersvereniging FC Groningen verzonden. Iedereen die zich de afgelopen periode heeft aangemeld via deze website van de Supportersvereniging is vandaag dus als eerste op de hoogte! Aanmelden op de nieuwsbrief kan natuurlijk nog steeds.
 
Lees verder »

Recordopbrengst collecte Groningen Fanatics 4 december 2007
De opbrengst van de collecte die de Groningen Fanatics afgelopen zaterdag rondom het thuisduel tegen VVV-Venlo hebben gehouden, heeft net als vorig jaar weer meer opgebracht dan ooit tevoren. Vorig seizoen werd er al ongeveer 7200 euro opgehaald, maar dit seizoen bleek er na het tellen van de munten en de bankbiljetten maar liefst 9464,27 euro te zijn gedoneerd!
 
Lees verder »

Jong FC Groningen uitgeschakeld in de beker 3 december 2007
Jong FC Groningen is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In een met ruim 9.000 toeschouwers gevulde Euroborg verloor het team van Erwin van de Looi van Jong SC Heerenveen. De Friese ploeg kwam al na 4 minuten op voorsprong en verdubbelde de marge na 18 minuten. Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de Friezen, maar gescoord werd er niet meer: 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint moeizaam van VVV-Venlo 1 december 2007
FC Groningen heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo moeizaam gewonnen. De thuisclub was beter en creëerde ook een flink aantal kansen, maar dat leverde alleen een treffer van Berg op. Aan het eind van de wedstrijd werd het zelfs nog spannend toen ook VVV-Venlo nog wat kansen kreeg, maar de winst bleef in Groningen: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Bekerduel beloften in volle Euroborg 30 november 2007
Aanstaande maandag 3 december 2007 wordt in de Euroborg het bekerduel in de achtste finales van het bekertoernooi tussen Jong FC Groningen en Jong sc Heerenveen gespeeld. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur en is gratis te bezoeken. FC Groningen verwacht dat de Euroborg behoorlijk gevuld zal zijn, omdat de plaatselijke C1000 een speciale actie heeft georganiseerd en ook veel amateurclubs belangstelling hebben getoond.
 
Lees verder »

Aanstaande zaterdag collecte Groningen Fanatics 28 november 2007
Aankomende zaterdagavond houden de Groningen Fanatics voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo weer hun jaarlijkse collecte. Bij alle ingangen van het stadion staan mensen met collectebakken vanaf het moment dat het stadion open gaat tot ongeveer 10 minuten voor het begin van de wedstrijd.
 
Lees verder »

FC Groningen krijgt boete van UEFA 27 november 2007
De UEFA heeft FC Groningen een boete opgelegd van 700 euro. De strafmaatregel is genomen omdat er bij de uitwedstrijd tegen Fiorentina in het gastenvak van het Stadio Comunale Artemio Franchi twee fakkels werden afgestoken. FC Groningen kan niet tegen de straf in beroep, want dat staan de reglementen van de UEFA niet toe.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd tegen sc Heerenveen uitverkocht! 26 november 2007
De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op 9 december 2007 is voor FC Groningen-supporters volkomen uitverkocht. Sowieso waren er vandaag al geen kaarten meer beschikbaar om op eigen vervoer af te reizen naar Friesland, aangezien die kaarten afgelopen zaterdag allemaal werden verkocht. Vanmiddag zijn ook de laatste kaarten voor de FanTour verkocht.
 
Lees verder »

FC Groningen knokt zich langs Feyenoord 25 november 2007
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gewonnen. Lange tijd keken de Groningers door een treffer van Makaay tegen een achterstand aan, maar speelde Ron Jans de troefkaart Marcus Berg uit. Koud in het veld scoorde Berg de gelijkmaker en in blessuretijd de winnende treffer. In de tussentijd scoorden ook Nevland en Sahin nog: 3-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Zaalvoetbal: Takje Toernooi 2008 23 november 2007
Het is een tijdje stil geweest rond de derde editie van het Takje Toernooi, maar op 13 januari 2008 is het dan zover. In de Sporthal Selwerd in Groningen zullen teams uit diverse supportersgroepen van FC Groningen de degens kruisen. Bovendien zal er geld ingezameld worden voor het goede doel: de Vereniging Spierziekten Nederland.
 
Lees verder »

Groninger Fußballjunkies in der Zeitung 21 november 2007
Het uitstapje van de Groninger Fußballjunkies naar het Jadestadion in Wilhelmshaven en het Niedersachsenstadion in Hannover is in de media niet onopgemerkt gebleven. Vandaag is de trip onderwerp van gesprek in de rubriek Mixed Zone in het Dagblad van het Noorden. Journalist Paul Zweverink gunt de lezer een klein kijkje in de wereld van het groundhoppen in Duitsland.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (8) 19 november 2007
In een interlandweekend worden er geen wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en dan kijken de Fußballjunkies altijd met een schuin oog naar Fußball in Die Heimat. Besloten werd om deze keer van de nood een deugd te maken en in het interlandweekend ook daadwerkelijk een interland te bezoeken: Duitsland - Cyprus in Hannover. Daarvoor werd nog een bezoek gebracht aan SV Wilhelmshaven in de Oberliga. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Rem op "You'll never walk alone" 15 november 2007
De directie van FC Groningen heeft besloten om verzoeken tot het draaien van het nummer "You'll Never Walk Alone", voorafgaand aan thuiswedstrijden, niet meer te honoreren. Het nummer werd steeds vaker gespeeld ter nagedachtenis aan een overledene die op enigerlei wijze aan de club verbonden is geweest. FC Groningen zal de verzoeken nog slechts bij hoge uitzondering honoreren.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd sc Heerenveen 14 november 2007
Volgende week donderdag 22 november 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op zondag 9 december 2007. FC Groningen-supporters kunnen dit duel op eigen gelegenheid en met de FanTour bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen speelt alvast voor Sinterklaas 11 november 2007
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Roda JC met ruime cijfers verloren. Al na één minuut keken de Groningers tegen een achterstand aan. Erik Nevland scoorde in de twintigste minuut nog wel de gelijkmaker, maar amateuristisch en knullig verdedigen van de Groningers leverde Roda JC een vroeg Sinterklaascadeautje op: 5-1. Danke! Bitte!
Fotoverslag »
Lees verder »

Oosterparkwijk krijgt roemruchte straatnamen 8 november 2007
De Oosterparkwijk krijgt toch straatnamen die verwijzen naar de roemruchte voetbalhistorie in de wijk. Zo komt er bijvoorbeeld een Piet Fransenlaan in de nieuwbouw die verrijst op de plek van het oude Oosterparkstadion. Dat een straat wordt genoemd naar de oud-speler van GVAV en FC Groningen is bijzonder, omdat straten in principe niet worden vernoemd naar nog levende mensen.
 
Lees verder »

Let op: fotoregistratie bij uitduel tegen sc Heerenveen 7 november 2007
Let op: supporters van FC Groningen die op zondag 9 december 2007 de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen willen bezoeken, dienen te beschikken over een (Seizoen)ClubCard met fotoregistratie. Supporters die zich hiervoor nog niet hebben aangemeld, kunnen gratis terecht bij de Supportersbalie in de Euroborg om hun (Seizoen)ClubCard te laten registreren voor uitwedstrijden.
 
Lees verder »

FC Groningen laat twee punten liggen 4 november 2007
FC Groningen heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen Vitesse. De Groningers waren, met name in de eerste helft, veel beter dan de Arnhemmers en creëerden kans op kans, maar de bal wilde er niet in. In de tweede helft had FC Groningen meer moeite met Vitesse en werd er ook niet meer gescoord: 0-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen klooit in De Kuip 1 november 2007
FC Groningen is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In De Kuip ging de ploeg van Ron Jans vooral aan het eigen geklooi ten onder. Al na 3 minuten kon Makaay zomaar doorlopen naar Van Loo en scoren. Daarna gingen de Groningers wel op zoek naar de gelijkmaker, maar door een penalty én een blunder van Van Loo liep Feyenoord simpel uit naar 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. De 3-1 na rust is nog leuk voor de statistieken.
Fotoverslag »
Lees verder »

'Derde ring Euroborg mogelijk' 1 november 2007
De Euroborg is uit te breiden met een derde ring. Dat zegt architect Wiel Arets vandaag in het Dagblad van het Noorden. "Natuurlijk is het mogelijk een derde ring te bouwen. Het zal geen gemakkelijke klus zijn, maar het moet zeker kunnen." Het stadion zou daarmee een capaciteit van 33.000 plaatsen kunnen krijgen.
 
Lees verder »

Circus Sankoh strijkt neer in Nijmegen 28 oktober 2007
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen met maar liefst 5-1 verloren. Man van de wedstrijd was Gibril Sankoh, die met domme fouten een penalty voor NEC en een rode kaart voor collega-verdediger Svejdik inleidde, later ook nog enkele scoringskansen schonk aan de Nijmegenaren en zo de ruime nederlaag gestalte gaf. De inspanningen van zijn medespelers ten spijt.
Fotoverslag »
Lees verder »

En de winnaar is... Alanya 25 oktober 2007
De afgelopen anderhalve week kon er gestemd worden op de leukste FC Groningen-vakantiefoto van 2007 en dat hebben jullie massaal gedaan. Maar liefst 937 supporters brachten hun stem uit! Van de 6 genomineerde foto's ging er eentje al snel aan de leiding en gaf die koppositie uiteindelijk ook niet meer weg: de foto bij het zwembad in Alanya.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Roda JC 24 oktober 2007
Morgenavond donderdag 25 oktober 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Roda JC op zondag 11 november 2007. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Moord in de Euroborg 23 oktober 2007
'Moord in de Euroborg', dat is de titel van een novelle van de Groninger schrijver Klaas Vanderspoel. De hoofdpersoon van het verhaal is een wat schimmige jonge jurist, die naar de fraaie naam Daniel Spaniel luistert. Hij ziet tijdens een thuiswedstrijd van FC Groningen zijn ietwat simpele overbuurman voor zijn voeten dood neervallen. Hij blijkt doodgeschoten te zijn...
 
Lees verder »

FC Groningen wint van FC Twente 21 oktober 2007
Ondanks scheidsrechter Ben Haverkort heeft FC Groningen vanmiddag in eigen huis gewonnen van FC Twente. Na 56 minuten scoorde Martijn Meerdink zijn eerste doelpunt van FC Groningen. Daarna verzuimde FC Groningen de score verder uit te bouwen uit een aantal counters en mochten de tukkers nog tot het einde hopen op een puntje. De drie punten bleven echter verdiend in Groningen: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

De leukste vakantiefoto van 2007 15 oktober 2007
Enkele maanden geleden stond op deze website een oproep om je FC Groningen-vakantiefoto's op de sturen voor de verkiezing van de leukste foto van dit jaar. Nu de vakantie er voor de meeste supporters weer op zit, is het tijd om te gaan stemmen welke foto de leukste is. En dat stemmen gebeurt natuurlijk weer door de bezoekers van deze website.
 
Lees verder »

Extra fotoverslagen Fiorentina-uit online 12 oktober 2007
Iets meer dan een week geleden speelde FC Groningen in Florence de uitwedstrijd in de UEFA Cup tegen Fiorentina. Inmiddels zijn alle supporters weer terug in Nederland en wat doe je dan: foto's terugkijken van de trip. De afgelopen dagen zijn er een vijftal fraaie fotoverslagen opgestuurd naar de redactie van deze website opgestuurd en die fotoverslagen staan inmiddels online. Dus veel kijkplezier.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groundhopp'n in Toscane 10 oktober 2007
Als we dan toch in Toscane zijn voor het UEFA Cup-duel tussen Fiorentina en FC Groningen, dan willen we natuurlijk ook iets van de omgeving zien. En dus huren we op vrijdag een auto en maken een rondje Toscane. De reis voert van Florence via Empoli, Pisa, Livorno en Siena uiteindelijk weer terug naar Florence. Al met al een ritje van ruim 300 kilometer en zeer de moeite waard. UPDATE 16-10-2007: Extra foto's van Siena en Pisa-Ascoli.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop bekerwedstrijd Feyenoord 10 oktober 2007
Morgenavond donderdag 11 oktober 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de bekerwedstrijd tegen Feyenoord op donderdag 1 november 2007. Vanaf zaterdag 13 oktober 2007 start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NEC 10 oktober 2007
Morgenavond donderdag 11 oktober 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen NEC op zondag 28 oktober 2007. Vanaf zaterdag 13 oktober 2007 start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

"Gedenkwaardige avond in Florence" 9 oktober 2007
Directie en Management van FC Groningen zijn trots op de supporters die mee zijn gereisd naar Florence en bedanken de supporters daarvoor in een brief. Wederom een mooi gebaar van FC Groningen richting de supporters.
 
Lees verder »

Vanavond ALV Supportersvereniging + forum 8 oktober 2007
Vanavond vindt weer de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen plaats. Plaats van handeling is het Supportershome. Aanvang is 19.30 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen in dying seconds gelijk tegen AZ 7 oktober 2007
FC Groningen heeft aan de uitwedstrijd tegen AZ een puntje overgehouden. De Groningers kenden een slecht eerste half uur en keken toen tegen een 1-0 achterstand aan. Twintig minuten voor tijd leek Marcus Berg een punt te redden, maar zeven minuten voor tijd kwam AZ weer op voorsprong. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd knalde Svejdik echter de 2-2 binnen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen uitgeschakeld na strafschoppen 4 oktober 2007
FC Groningen is er niet in geslaagd de poulefase van de UEFA Cup te bereiken. In de uitwedstrijd tegen Fiorentina speelde de ploeg van Ron Jans uitstekend en was eigenlijk beter dan de thuisploeg. Uiteindelijk moesten er 30 minuten extra speeltijd en 10 penalty's aan te pas komen om een winnaar te forceren. Fiorentina nam de penalty's beter en gaat dus door naar de poulefase, maar FC Groningen kan beretrots zijn op wat het heeft laten zien in Europa.
Fotoverslag »
Lees verder »

Training niet toegankelijk; Florence drooggelegd 2 oktober 2007
De komst van ruim 1900 Groningers naar Florence blijft ook bij de Italiaanse carabinieri niet onopgemerkt. De noodtoestand is nog net niet uitgeroepen, maar er staan al wel allerlei beperkende maatregelen op stapel. Zo mogen FC Groningen-supporters op woensdag de laatste training van hun ploeg in het stadion niet bezoeken en is donderdag alcohol taboe op de pleinen en in de straten van Florence.
 
Lees verder »

Met een gepimpte stadsbus naar Florence 2 oktober 2007
Medewerkers van café Piccadilly in de Oosterparkwijk gaan met hun eigen 'touringcar' richting Florence om daar het UEFA Cup-duel tussen Fiorentina en FC Groningen bij te wonen. De supporters kochten een oude stadsbus, ze knapten het vehikel eigenhandig op en zullen woensdagochtend richting Italië vertrekken. Radio Noord zal de komende dagen verslag doen van hun avonturen.
 
Lees verder »

Ook uitwedstrijd UEFA Cup-duel live op TV Noord 2 oktober 2007
Ook de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Fiorentina in het UEFA Cup-toernooi zal live worden uitgezonden door TV Noord. Eerder zond de regionale omroep ook al de thuiswedstrijd uit. Het was lange tijd onzeker of het duel wel live uitgezonden kon gaan worden, maar nu is de kogel dus door de kerk. Ook is er op Radio Noord een rechtstreeks verslag te horen van het 28e Europacupduel van de FC.
 
Lees verder »

Het Europese podium van aanstaande donderdag 1 oktober 2007
Zo'n 1900 supporters van FC Groningen reizen één dezer dagen naar Florence om het UEFA Cupduel Fiorentina - FC Groningen te gaan bijwonen. Tijd dus om eens even te kijken waar deze groen-witte Armada donderdagavond neer zal strijken om FC Groningen naar de poulefase te schreeuwen: Stadio Comunale Artemio Franchi te Florence.
 
Lees verder »

Uitzending UEFA Cup-duel op tv onzeker 1 oktober 2007
Het is nog maar de vraag of het UEFA Cup-duel Fiorentina - FC Groningen in Nederland live op televisie zal worden uitgezonden. RTV Noord wil het duel (net als de thuiswedstrijd tegen Fiorentina in de Euroborg) wel uitzenden, maar de omroep moet eerst afwachten aan wie Fiorentina de tv-rechten precies verkoopt. Radio Noord doet in elk geval wel live verslag van de wedstrijd.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van Sparta Rotterdam 29 september 2007
FC Groningen heeft vanavond zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen gepakt. In de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam kwam de thuisploeg maar moeizaam op gang en was in de eerste helft slechts af en toe gevaarlijk. In de tweede helft werd er meer strijd geleverd en dat resulteerde al snel in een goal van Lovre. Daarna ging men nog wel op zoek naar een tweede treffer, maar de enige goal bleek de winnende: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen uit naar Feyenoord 28 september 2007
FC Groningen speelt in de derde ronde van de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Dat heeft de loting gisteravond uitgewezen. Het duel wordt gespeeld in De Kuip op donderdag 1 november 2007. De wedstrijd begint om 20.45 uur.
 
Lees verder »

Aanvullende reisinfo voor trip naar Florence 27 september 2007
De supporters die volgende week donderdag het UEFA Cup-duel van FC Groningen tegen Fiorentina in Florence bezoeken, hebben inmiddels van FC Groningen een brief ontvangen met daarin de benodigde informatie. Mocht deze brief onverhoopt niet bij jou bezorgd zijn, dan kun je via dit bericht eveneens kennis nemen van de inhoud van de brief.
 
Lees verder »

FC Groningen maakt filet van IJsselmeervogels 26 september 2007
FC Groningen heeft op eenvoudige wijze de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. In de uitwedstrijd tegen vv IJsselmeervogels openden de Groningers na 19 minuten de score. De thuisploeg stond binnen vijf minuten alweer op gelijke hoogte, maar toen FC Groningen weer vijf minuten later een penalty benutte, was het verzet van de 'Vogels' gebroken. Uiteindelijk stond er 1-8 op de borden.
Fotoverslag »
Lees verder »

Andiamo a Firenze! Wij gaan naar Florence! 25 september 2007
Wij gaan naar Florence! Sowieso met een recordaantal van inmiddels 1800 supporters en misschien worden dat er nog wel meer. Met de bus, het vliegtuig, de auto of de trekker. En aangezien iedereen het verblijf in Florence weer op een andere manier zal beleven, is het misschien wel een goed idee om deze nu al legendarische trip vanuit meerdere cameraposities te belichten. Dus kom maar op met die foto's!
 
Lees verder »

Het bekertoernooi gaat beginnen 25 september 2007
Morgen gaat het bekertoernooi voor FC Groningen beginnen. Dan speelt de ploeg van Ron Jans in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de amateurs van zaterdaghoofdklasser IJsselmeervogels uit Spakenburg. Het duel begint om 20.00 uur. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Bedankt voor de geweldige avond! 24 september 2007
FC Groningen bedankt vandaag in een paginagrote advertentie in het Dagblad van het Noorden de supporters en de sponsors voor de geweldige avond van afgelopen donderdag...
 
Lees verder »

Winst op Woudestein 23 september 2007
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Excelsior gewonnen. Op Woudestein begon FC Groningen nog wel redelijk, maar zakte steeds verder terug. Na een 1-1 ruststand kwamen de Groningers fel uit de kleedkamer en beslisten het duel met 2 treffers. Daarna viel er op het veld niet zo heel veel meer te genieten: 1-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen doet zichzelf te kort 20 september 2007
FC Groningen heeft vanavond in de eerste ronde van de UEFA Cup in eigen huis gelijkgespeeld tegen Fiorentina. De Groningers knokten er hard voor en kwamen volkomen verdiend op 1-0. Daarna had FC Groningen het lastig met Fiorentina, dat na de rust op gelijke hoogte kwam. Het slotoffensief van de thuisploeg mocht niet meer baten: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

'FCG, Kots van het Noorden' 19 september 2007
Oei, er is gedoe in het braafste dorp van Friesland. SC H*erenveen heeft namelijk een anti-FC Groningen-banner verboden met daarop de tekst 'FCG, Kots van het Noorden'. Na uitvoerig overleg met Wobke de veldwachter heeft het bestuur van de voetbalclub besloten dat zo'n doek echt niet door de beugel kan. Het is toch al niet de week van de Friezen: eerder deze week viel er ook al een fles melk om in het Abe Lenstra Stadion.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd AZ 18 september 2007
Vanavond dinsdag 18 september 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen AZ op zondag 7 oktober 2007. FC Groningen-supporters kunnen per autocombi en met de FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Voorbereiding op de ontmoeting met Fiorentina 17 september 2007
Ciao! Aanstaande donderdag staat de thuiswedstrijd tegen Fiorentina op het programma en twee weken later vindt er een heuse exodus plaats als minimaal 1300 supporters van FC Groningen naar Italië zullen afreizen om Florence groen-wit te doen kleuren. Hoogste tijd dus om ons alvast eens te gaan verdiepen in de Italiaanse taal, zodat wij als Groningers straks een mondje Italiaans mee kunnen praten in Florence.
 
Lees verder »

UEFA Cup-sjaals FC Groningen - Fiorentina 15 september 2007
Ter gelegenheid van de komende Europese ontmoeting in de UEFA Cup tegen Fiorentina zijn er inmiddels een tweetal speciale sjaals in omloop gebracht. De ene sjaal bevat naast de namen van de clubs en de speeldata ook de logo's van de beide clubs en is te koop in de Fanshop in de Euroborg. De andere sjaal is eveneens uitgevoerd met clubnamen en speeldata, maar bevat geen clublogo's. Die sjaal is verkrijgbaar via de Z-side.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest thuis ook van FC Utrecht 14 september 2007
Ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen is voor FC Groningen in een teleurstelling geëindigd. Het liep geen moment bij de Groningers, die wel wilden maar niet konden. In de tweede helft kwam FC Utrecht op voorsprong door een penalty. Daarna zetten de Groningers even extra aan voor de gelijkmaker, maar die viel niet. FC Utrecht maakte er in de slotfase zelfs nog 0-2 van.
Fotoverslag »
Lees verder »

Thuiswedstrijd UEFA Cup live op TV Noord 14 september 2007
Goed nieuws voor diegenen die aanstaande donderdag niet aanwezig kunnen zijn in de Euroborg bij het UEFA Cup-duel tussen FC Groningen en Fiorentina. Het duel op 20 september 2007 wordt namelijk rechtstreeks uitgezonden door TV Noord. Ook is er op Radio Noord een live verslag te horen van het 27e Europacupduel van FC Groningen.
 
Lees verder »

Geen georganiseerde vliegreis naar Florence 10 september 2007
De door FC Groningen georganiseerde vliegreis naar Florence voor de UEFA Cup-ontmoeting tegen Fiorentina gaat wegens gebrek aan belangstelling niet door. Supporters die zich hadden opgegeven voor deze reis krijgen per omgaande de 450 euro teruggestort op hun rekening en krijgen deze week nog schriftelijk bericht over de verdere gang van zaken.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (7) 9 september 2007
Vanwege het interlandweekend werden er in Nederland geen wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld en dus besloten de Fußballjunkies dan maar de grens te steken voor een shot Fußball. De keuze viel deze keer op de wedstrijd Rot Weiss Ahlen - Dynamo Dresden. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Fiorentina loopt storm 7 september 2007
De kaartverkoop voor de uitwedstrijd in de UEFA Cup op 4 oktober 2007 tegen Fiorentina loopt storm. Op de eerste dag van de voorverkoop werden al ruim 1000 van de beschikbare 2400 kaarten verkocht. Het lijkt er dus op dat Florence groen-wit gaat kleuren in oktober.
 
Lees verder »

Die Werderbrüder aus Groningen 6 september 2007
Niet alleen de Groninger Fußballjunkies nemen wel eens een kijkje in Duitsland, maar ook 'Die Werderbrüder aus Groningen' zijn geregeld in die Heimat te vinden. De 'Werderbruders', zoals de leden van deze vereniging zichzelf ook noemen, zijn allen al jaren supporters van de voetbalclubs FC Groningen en Werder Bremen en bezoeken geregeld wedstrijden van beide clubs.
 
Lees verder »

Kaartverkoop bekerwedstrijd IJsselmeervogels 5 september 2007
Morgenavond donderdag 6 september 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels op woensdag 26 september 2007. Vanaf aanstaande zaterdag 8 september start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen dit duel op eigen gelegenheid en met de FanTour bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Excelsior 5 september 2007
Morgenavond donderdag 6 september 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Excelsior op zondag 23 september 2007. Vanaf aanstaande zaterdag 8 september 2007 start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen dit duel op eigen gelegenheid en met de FanTour bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Kaartverkoop georganiseerde vliegreis 4 september 2007
Morgen woensdag 5 september 2007 en overmorgen donderdag 6 september 2007 vindt vanaf 10.00 uur bij de Supportersbalie in Euroborg de kaartverkoop plaats voor de door FC Groningen georganiseerde vliegreis naar het UEFA Cup-duel tegen Fiorentina. De reis kost 450 euro en zal uitsluitend plaatsvinden als er voldoende animo voor is.
 
Lees verder »

FC Groningen pakt een punt in ArenA 2 september 2007
FC Groningen heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Ajax verdiend een punt gepakt in de Arena. FC Groningen kwam wel eerst op achterstand door een goal van Luis Suárez, maar zijn Groninger vervanger Marcus Berg gaf zijn visitekaartje af door twee keer te scoren. Huntelaar scoorde nog tegen voor de Ajacieden: 2-2
Fotoverslag »
Lees verder »

Vervoersmogelijkheden naar Florence 31 augustus 2007
Voor FC Groningen-supporters die de uitwedstrijd tegen Fiorentina bij willen wonen, zijn op dit moment twee vervoersmogelijkheden beschikbaar: afreizen op eigen vervoer of meereizen met de georganiseerde busreis van FC Groningen. FC Groningen kan op dit moment helaas nog geen georganiseerde vliegreis aanbieden. Hierdoor schuift de kaartverkoop voor deze mogelijke vliegreis een week op.
 
Lees verder »

UEFA Cup: FC Groningen loot ACF Fiorentina 31 augustus 2007
FC Groningen kan zich in de UEFA Cup op gaan maken voor een dubbele confrontatie tegen het Italiaanse ACF Fiorentina. Dat is de uitkomst van de loting die eerder deze middag in Monaco heeft plaatsgevonden. FC Groningen speelt op 20 september 2007 eerst thuis in de Euroborg. De return volgt twee weken later op 4 oktober 2007 in Florence.
 
Lees verder »

Voorloting UEFA Cup bekend 31 augustus 2007
De voorloting voor de UEFA Cup in Monaco heeft voor FC Groningen vijf mogelijke tegenstanders opgeleverd, die de club in de eerste ronde van het toernooi kan treffen. De opties zijn Rapid Boekarest, Lokomotiv Moskou, Bolton Wanderers, Fiorentina en de verliezer van de tweestrijd tussen Sevilla en AEK Athene, die maandag wordt gespeeld. Vanmiddag om 13.00 begint de 'echte' loting.
 
Lees verder »

Kaartverkoop UEFA Cup-wedstrijden 29 augustus 2007
Vrijdag is het zover. Dan weten we wie de volgende Europese tegenstander van FC Groningen wordt. FC Groningen heeft vandaag al wat algemene kaartinformatie bekend gemaakt voor de twee UEFA Cup-duels, zodat iedereen precies weet waar ie aan toe is. Als vrijdag na de loting de tegenstander van FC Groningen bekend is, zal zo snel mogelijk aanvullende informatie worden verstrekt.
 
Lees verder »

Slap FC Groningen verliest van Superboeren 26 augustus 2007
FC Groningen heeft de goede seizoenstart in Breda geen vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap speelden de Groningers slordig en slap. Toch werden er wel een aantal flink kansen gecreëerd, maar die werden om zeep geholpen. De Graafschap bleek effectiever met de kansen. Na de 0-1 counterden de gasten even later naar de 0-2 en namen daarmee de volle buit mee uit de Euroborg.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen uit tegen IJsselmeervogels 25 augustus 2007
FC Groningen speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de IJsselmeervogels. De club uit Spakenburg won vanavond in de eerste ronde de uitwedstrijd tegen ADO '20 uit Heemskerk met 0-3. Het duel IJsselmeervogels - FC Groningen zal gespeeld worden op woensdag 26 september 2007. De wedstrijd begint om 20.00 uur.
 
Lees verder »

Dakboarding in de Euroborg 23 augustus 2007
Sinds gisteren heeft de Euroborg niet alleen reclameborden langs het veld en op de eerste ring, maar beschikt het stadion ook over speciale reclamedoeken aan de dakrand. Een team van spandoek-specialisten monteerde gisteren boven alle vier tribunes de reclamedoeken van Noordlease, de hoofdsponsor van FC Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen zet NAC Breda opzij 18 augustus 2007
FC Groningen is het nieuwe seizoen prima begonnen. In de altijd lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda hielden de Groningers het hoofd het koelst en scoorden maar liefst drie keer. Lovre, Nevland en Fledderus bepaalden de eindstand op 0-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

De balans van de voorbereiding 16 augustus 2007
Nu de oefencampagne er helaas weer op zit, wordt het tijd om de balans op te maken. De hambo-balans wel te verstaan, want oefenwedstrijden en broodjes hamburger speciaal zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook regenbuien bleken deze voorbereiding bijna vaste prik en dus konden we ons ook bezig houden met nominaties voor de Metaj-award: de prijs voor de mooiste paraplu langs de zijlijn.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Ajax 16 augustus 2007
Vanavond donderdag 16 augustus 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Ajax op zondag 2 september 2007. Vanaf zaterdag 18 augustus 2007 start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Gelijkspel tegen Real Mallorca in gestaakt duel 13 augustus 2007
FC Groningen heeft in het laatste oefenduel in de voorbereiding gelijkgespeeld tegen het Spaanse Real Mallorca. FC Groningen kwam op voorsprong door een goal van Mark-Jan Fledderus, maar stond na een half uur op achterstand door twee goals van Daniel Güiza. In de tweede helft benutte Koen van de Laak een penalty: 2-2. Een paar minuten voor tijd besluit scheidsrechter Roelof Luinge het duel te staken na een opstootje.
Fotoverslag »
Lees verder »

Open Dag FC Groningen weer druk bezocht 13 augustus 2007
De Open Dag van FC Groningen van gisteren is traditioneel weer druk bezocht. Mede dankzij het mooie weer wisten naar schatting 20.000 mensen de weg naar het stadionterrein te vinden en zagen tijdens de spelerspresentatie hoe de spelers en staf het stadion binnen tokkelden.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aanstaande zondag: Open Dag FC Groningen 2007 9 augustus 2007
Aanstaande zondag 12 augustus 2007 is het weer zover. Dan vindt voor de 21e keer de Open Dag van FC Groningen plaats. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is de Euroborg geopend voor het publiek en is er ook rond de Euroborg van alles te doen. Om 18.00 uur speelt FC Groningen vervolgens de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Tegenstander is Real Mallorca.
 
Lees verder »

Op bezoek bij Real Mallorca 8 augustus 2007
En we blijven nog even in Spanje, want aanstaande zondag oefent FC Groningen in de Euroborg opnieuw tegen een Spaanse tegenstander: Real Mallorca. FC Groningen-fans Jaap en Robin Nieboer waren onlangs op vakantie op Mallorca en besloten even een kijkje te nemen in het stadion van de opponent van FC Groningen. Spioneren voor Ron Jans was er helaas niet bij.
 
Lees verder »

Met FC Groningen mee naar Valencia 7 augustus 2007
Afgelopen vrijdag oefende FC Groningen in Valencia tegen Levante UD. Voor de meeste Groninger supporters was die oefenwedstrijd net iets te veel van het goede om bij te wonen, want er moet nog gespaard worden voor de komende UEFA Cup-wedstrijden en bovendien werd het duel live uitgezonden via internet. Drie FC Groningen-supporters besloten wél af te reizen naar Spanje en ze maakten er een fraai voetbaltripje van. Een fotoverslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende week 6 augustus 2007
Komende zondag 12 augustus 2007 speelt FC Groningen de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2007-2008. Na afloop van de Open Dag van FC Groningen is het Spaanse Real Mallorca de tegenstander in de Euroborg. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen speelt gelijk tegen Levante UD 3 augustus 2007
FC Groningen heeft vanavond in Valencia gelijk gespeeld tegen Levante UD. In het Estadio Ciutat de València creëerden de Groningers in de eerste helft weinig kansen, maar achterin stond het goed. In de tweede helft kwamen de gasten steeds meer onder druk te staan, maar wisten ze uiteindelijk wel een tegentreffer te voorkomen: 0-0. Zie hier alvast wat screenshots, een fotoverslag volgt later.
Fotoverslag »
Lees verder »

Meer duidelijkheid in uitwedstrijdenbeleid 3 augustus 2007
In de afgelopen zomerperiode zijn de Supportersvereniging en FC Groningen met elkaar om de tafel gaan zitten om te kijken hoe het uitwedstrijdbezoek prettiger en overzichtelijker kan worden voor de supporters.
 
Lees verder »

Groundhopp'n in Noorwegen 2 augustus 2007
De zomervakantie voerde dit jaar naar het geboorteland van Erik Nevland, Noorwegen. In de Noorse hoofdstad Oslo is genoeg te zien. Zo ook twee stadions die qua naam misschien wel eens een belletje bij je hebben doen rinkelen: het Bislett Stadion en het Ullevaal Stadion, respectievelijk het Olympisch stadion van 1952 en Noorwegens nationale stadion. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NAC Breda 1 augustus 2007
Aanstaande donderdag 2 augustus 2007 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen NAC Breda op zaterdag 18 augustus 2007. Vanaf zaterdag 4 augustus 2007 start de verkoop via de Ticketbox. FC Groningen-supporters kunnen per halve buscombi en met de (volledige) FanTour naar dit duel afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

De nieuwe seizoekaart is binnen! 1 augustus 2007
Daar lag ie dan eindelijk op de mat: de nieuwe seizoekaart voor het seizoe 2007-2008. Een nieuw seizoe waarin we ons wederom in Europa zullen gaan begeven. De nieuwe kaart oogt lekker strak. Een groen kleurtje, op de achtergrond een fraaie foto van de Euroborg. Laat de competitie maar weer beginnen!
 
Lees verder »

FC Groningen wint van vv Hunsingo 31 juli 2007
FC Groningen heeft vanavond voor de vijfde keer deze voorbereiding met dubbele cijfers gewonnen. Ditmaal was amateurclub vv Hunsingo een maatje te klein voor de mannen van Ron Jans. Na een ruststand van 0-7 werd de eindstand uiteindelijk opgevoerd naar 0-15.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 30 juli 2007
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2007-2008. Op dinsdagavond 31 juli 2007 is amateurclub vv Hunsingo de tegenstander op sportpark Schilligeham te Winsum. Op vrijdagavond 3 augustus 2007 wordt er in het Spaanse Valencia geoefend tegen de Spaanse profclub Levante UD. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Vrijwillige karaokebuscombi naar Veendam 29 juli 2007
Zo'n 30 supporters reisden vandaag op een speciale manier af naar de oefenwedstrijd van FC Groningen in Veendam: met een karaokebus. Het busritje was door Drenthe Tours aangeboden aan de Supportersvereniging. Een korte impressie van deze speciale bus, die komend seizoen ook ingezet zal worden naar uitwedstrijden van FC Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen wint Groninger derby 28 juli 2007
FC Groningen heeft vanmiddag de achtste wedstrijd in de voorbereiding met een overwinning afgesloten. Op de Langeleegte werd gastheer BV Veendam met 1-2 verslagen. BV Veendam opende de score door een vrije trap van Cruz Vicente. Daarna lieten Stefan Nijland en Martijn Meerdink de treffers namens FC Groningen aantekenen.
Fotoverslag »
Lees verder »

'Ich bin ein Groninger' 27 juli 2007
Trotse Groningers opgelet: vanaf deze week is er exclusief bij de VVV-winkel aan de Grote Markt in Groningen een nieuw T-shirt verkrijgbaar. Het shirt is zwart en bevat de tekst: 'Ich bin ein Groninger'. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan de Oekraïense voetballer van FC Groningen, Evgeniy Levchenko.
 
Lees verder »

Terug in de lucht 26 juli 2007
Nou ja, echt uit de lucht is TrotsvanhetNoorden.nl natuurlijk niet geweest, maar wegens technische problemen én een vakantie was het de afgelopen anderhalve week wel wat rustiger dan normaal op deze website. De vakantie zit er echter weer op, de technische problemen zijn ook weer zo goed als opgelost en dus gaan we weer vrolijk verder met waar we gebleven waren: de zomerstop en de oefencampagne van FC Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van FC Dordrecht 24 juli 2007
FC Groningen is vanavond in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht tegen de eerste nederlaag in de voorbereiding aangelopen. Op het veld van GOMOS in Norg wisten de Groningers wel op voorsprong te komen, maar de gasten maakten snel gelijk en benutten in de tweede helft een penalty: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 23 juli 2007
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2007-2008. Op dinsdagavond 24 juli 2007 is profclub FC Dordrecht de tegenstander op sportcomplex Schapendrift te Norg. Op zaterdag 28 juli 2007 wordt er geoefend tegen profclub BV Veendam. Dat duel wordt gespeeld in stadion De Langeleegte in Veendam. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Laat gelijkspel tegen Sheffield Wednesday 21 juli 2007
Na vijf opeenvolgende zeges in de voorbereiding, heeft FC Groningen vanmiddag tegen de Engelse eerstedivisionist Sheffield Wednesday voor het eerst gelijkgespeeld. Lange tijd leken de Groningers het duel te gaan winnen door een goal van Mark-Jan Fledderus, maar Tudgay schoot de Engelsen in de slotseconde naast de thuisploeg.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint afgetekend in Veelerveen 17 juli 2007
FC Groningen heeft vanavond in de vijfde wedstrijd van de voorbereiding een ruime zege behaald op vijfdeklasser vv Veelerveen. De thuisploeg werd met 0-16 verslagen, waarbij de spelers van FC Groningen de goals netjes over twee helften verdeelden. Topscorer aan de kant van FC Groningen was wederom Serdar Öztürk, die ditmaal drie keer scoorde.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 16 juli 2007
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2007-2008. Op dinsdag 17 juli 2007 is vv Veelerveen de tegenstander op het sportcomplex in Veelerveen. Op zaterdag 21 juli 2007 wordt er geoefend tegen Sheffield Wednesday. Dat laatste duel wordt in Haren gespeeld. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint benefietduel tegen FC Emmen 14 juli 2007
FC Groningen heeft ook de vierde wedstrijd in de voorbereiding gewonnen. In Westerbork werd het benefietduel tegen FC Emmen ten bate van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork met 3-1 gewonnen. FC Emmen kwam eerst op voorsprong voor een goal van Verweij, waarna Lindgren, Van de Laak en Nijland de Groninger treffers lieten noteren.
Fotoverslag »
Lees verder »

KNVB-beker: eerst uitwedstrijd voor FC Groningen 12 juli 2007
FC Groningen speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker eerst een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel ADO '20 (Heemskerk) - IJsselmeervogels (Spakenburg). Het duel in de tweede ronde wordt gespeeld op woensdag 26 of donderdag 27 september 2007.
 
Lees verder »

FC Groningen wint ook ruim in Zuidbroek 11 juli 2007
FC Groninen heeft vanavond ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. In Zuidbroek werden de amateurs van vv ZNC met 0-15 verslagen. Topscorer aan de kant van FC Groningen was wederom Serdar Öztürk, die maar liefst 6 keer scoorde.
Fotoverslag »
Lees verder »

Twee DVD's over Stadion Oosterpark te koop 9 juli 2007
De DVD 'Adieu Oosterparkstadion' van documentairemakers Piet en Sjoukje van Kuiken is verkrijgbaar bij Selexyz en de Fanshop. Op de DVD is een aflevering van Beno's Stad over het Oosterpark als extra toegevoegd. De DVD 'Hart van de Wijk' over de rol van het voormalige stadion in het Oosterpark is bij Noorddoc te bestellen via e-mail.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 9 juli 2007
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2007-2008. Op woensdag 11 juli 2007 is vv ZNC de tegenstander op het sportcomplex in Zuidbroek. Op zaterdag 14 juli 2007 wordt er geoefend tegen FC Emmen. Dat laatste duel wordt in Westerbork gespeeld. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint ruim in Oude Pekela 7 juli 2007
FC Groningen heeft ook het tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. In Oude Pekela werden de amateurs van vv Noordster met 0-15 verslagen. Topscorer was Serdar Öztürk, die in de eerste helft maar liefst 5 keer scoorde, waarvan eentje met zijn hak: het mooiste doelpunt van het duel.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint van jarig vv Eext 6 juli 2007
FC Groningen heeft het eerste oefenduel in de voorbereiding gewonnen. In het regenachtige Eext werd jubilaris vv Eext, dat precies 75 jaar bestond, met 0-13 verslagen. Goran Lovre, Erik Nevland en Serdar Öztürk scoorden ieder twee keer, terwijl de mooiste goal van de avond op naam kwam van Gibril Sankoh, die na een slalom door de defensie van vv Eext verwoestend uithaalde.
Fotoverslag »
Lees verder »

Competitieprogramma 2007-2008 bekend 3 juli 2007
En dan gaat het opeens snel, want FC Groningen heeft nu ook het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt. Pak de benzinestiften er dus maar eventjes bij. Er is nog één wijziging met betrekking tot het concept, dus erg veel potloodlijntjes hoef je niet weg te gummen.
 
Lees verder »

Concept competitieprogramma 2007-2008 bekend 3 juli 2007
Zie hier het concept voor het competitieprogramma van FC Groningen voor komend seizoen. Het programma is nog niet definitief en er kunnen hier en daar nog (flinke) wijzigingen in worden aangebracht. Noteer dit programma voorlopig dus maar even met potlood in je agenda. Een dezer dagen wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt en kun je de data met een benzinestift in je agenda gaan kladden.
 
Lees verder »

Eerste veldtraining afgewerkt 2 juli 2007
Na de shuttlerun-test van vanmorgen, stond vanmiddag de eerste echte veldtraining van het nieuwe seizoen op het programma. Onder een redelijke publieke belangstelling werkten de spelers de oefeningen van de trainer af en konden ook de nieuwelingen alvast even laten zien wat ze waard zijn.
Fotoverslag »
Lees verder »

Spelers bijten spits af met shuttlerun-test 2 juli 2007
FC Groningen is het nieuwe seizoen 2007-2008 inmiddels echt begonnen. Onder toeziend oog van publiek en pers werkten de mannen van Ron Jans een shuttlerun-test af in Haren om de conditie van de spelers te peilen. Onder de spelers waren ook de nieuwe verdediger Fredrik Stenman en de nieuwe doelman Luciano da Silva.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het seizoen is weer begonnen! 2 juli 2007
Olé! Het nieuwe voetbalseizoen 2007-2008 is vandaag begonnen. Vandaag om 10.30 uur werkt de selectie in Haren een shuttlerun-test af en om 14.00 uur vindt de eerste veldtraining van het nieuwe seizoen plaats. Later deze week speelt FC Groningen oefenwedstrijden tegen vv Eext en vv Noordster.
 
Lees verder »

UEFA EK Onder 21: Jong Oranje - Jong Servië 24 juni 2007
Gisteravond werd in de Euroborg laatste van vier wedstrijden van het UEFA EK Onder 21 gespeeld: in de finale nam Jong Oranje het op tegen Jong Servië. In een aantrekkelijke wedstrijd is Jong Oranje veel sterker dan de Serviërs en loopt het uit naar 3-0. Daarna hapert de motor eventjes, want er wordt een penalty gemist en Jong Servië scoort tegen. Net voor tijd maken de Nederlanders echter de 4-1 en pakken definitief de Europese titel.
Fotoverslag »
Lees verder »

Stichting FC Groningen Museum opgericht 18 juni 2007
Afgelopen zaterdag, 16 juni 2007, is de Stichting FC Groningen Museum opgericht. Deze stichting is in het leven geroepen om de geschiedenis van FC Groningen vast te leggen en te documenteren en ervoor te zorgen dat de historie van de club voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk wordt.
 
Lees verder »

UEFA EK Onder 21: Jong Israël - Jong Portugal 16 juni 2007
Vanavond werd in de Euroborg de derde van vier wedstrijden van het UEFA EK Onder 21 gespeeld: Jong Israël nam het op tegen Jong Portugal. In een aardige wedstrijd veegt Jong Portugal de Israëliers van de mat en uiteindelijk staat er 0-4 op de borden. Dat is voor de Portugezen echter niet genoeg om door te gaan naar de halve finales, want Jong België pakt een punt tegen Jong Oranje.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen bestaat 36 jaar 16 juni 2007
Hiep hiep hoera. FC Groningen bestaat vandaag exact 36 jaar, want op 16 juni 1971 werd de Trots van het Noorden opgericht. De club kwam voort uit het roemruchte GVAV (Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging), dat al in 1921 werd opgericht. Een feestdag was de oprichtingsdag overigens niet. De nacht ervoor verloor de legendarische doelman Tonny van Leeuwen bij een tragisch auto-ongeluk het leven.
 
Lees verder »

UEFA EK Onder 21: Jong Oranje - Jong Portugal 13 juni 2007
Vanavond werd in de Euroborg de tweede van vier wedstrijden van het UEFA EK Onder 21 gespeeld: Jong Oranje nam het op tegen Jong Portugal. In een redelijke wedstrijd kwam Jong oranje op voorsprong door een gemakkelijk gegeven penalty. In de tweede helft scoren de Nederlanders zelfs nog een keer, maar scoort Jong Portugal vrij snel de aansluitingstreffer. Daarbij blijft het: 2-1. Door dit resultaat plaatst Jong Oranje zich voor de halve finales.
Fotoverslag »
Lees verder »

UEFA EK Onder 21: Jong Portugal - Jong België 10 juni 2007
Vanavond werd in de Euroborg de eerste van vier wedstrijden van het UEFA EK Onder 21 gespeeld: Jong Portugal nam het op tegen Jong België. In een matige wedstrijd begon Jong Portugal goed, maar zakte daarna al vrij snel terug. Jong België speelde solide en had de wedstrijd redelijk onder controle, maar miste voorin een afmaker. Daardoor eindigde het matige duel in 0-0. Een verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Wie maakt de leukste vakantiefoto in 2007? 7 juni 2007
Het voetbalseizoen zit er inmiddels op en dat betekent dat de meeste supporters gaan nadenken over waar ze dit jaar met vakantie gaan. Of de bestemming nou een Waddeneiland is of een tropisch eiland, veel supporters hebben één ding gemeen: in de koffer is altijd plaats voor een FC Groningenshirt, -sjaal of een ander groenwit attribuut.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (6) 3 juni 2007
In Nederland is de competitie inmiddels al een tijdje afgelopen, maar in Duitsland was het pas afgelopen weekend de laatste speelronde in de Regionalliga. Ideaal voor de Fußballjunkies, die koers zetten naar Osnabrück waar de plaatselijke VfL Osnabrück moest winnen van Rot-Weiss Ahlen om te promoveren naar de 2. Bundesliga. En dat lukte! Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Programma voorbereiding 2007-2008 30 mei 2007
Nu het seizoen er definitief op zit en spelers en supporters van een welverdiende vakantie kunnen gaan genieten, kijken we stiekem al weer uit naar de vriendschappelijke potjes zomeravondvoetbal tijdens de voorbereiding op het volgende seizoen. FC Groningen heeft vandaag het (bijna) definitieve programma bekend gemaakt. Pak dus even je agenda er bij, zodat je geen biertap of hamburgerkraam hoeft te missen.
 
Lees verder »

Benefietavond levert zo'n 8.000 euro op 29 mei 2007
De benefietavond ten behoeve van de Stichting Breath Oekraïne heeft zo'n 8.000 euro opgeleverd. FC Groningen won de benefietwedstrijd tegen Velocitas 1897 met 0-5, maar die uitslag doet er verder niet toe. Na afloop werden diverse FC Groningen-memorabilia geveild. Met de opbrengst van deze benefietavond kan de Stichting Breath Oekraïne weer een hoop goede dingen doen voor kansarme kinderen in Oekraïne.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen speelt dinsdag benefietduel 24 mei 2007
Aanstaande dinsdag 29 mei 2007 speelt FC Groningen een benefietwedstrijd tegen de amateurs van Velocitas 1897. Het duel wordt gespeeld op het veld van Velocitas 1897 in het Stadspark in Groningen en begint om 19.00 uur. De opbrengst van het duel zal gaan naar de Stichting Breath, waarvan onder andere FC Groningen-speler Evgeniy Levchenko ambassadeur is.
 
Lees verder »

Speelkalender UEFA Cup seizoen 2007-2008 22 mei 2007
Wij gaan dit seizoen wederom Europa in. Welke clubs we van de mat gaan vegen is nog niet bekend, maar de data van de loting en de diverse speelronden zijn - onder voorbehoud van eventuele wijzigingen natuurlijk - al wel bekend. Pak dus even je agenda en een dikke markeerstift erbij en kijk je baas alvast even lief aan voor de broodnodige verlofdagen.
 
Lees verder »

"Feestje, feestje op de Grote Markt" 22 mei 2007
FC Groningen is gisteravond op de Grote Markt gehuldigd voor het behalen van Europees voetbal. Geschat wordt dat er 13.000 mensen op de huldiging waren afgekomen. De feestelijkheden begonnen met een zegetocht door de stad in een cabriobus. Het gevaarte vertrok om kwart voor zeven bij de Euroborg en reed naar de Grote Markt. Langs de route stonden honderden mensen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Selectie in cabriobus van stadion naar Grote Markt 21 mei 2007
De selectie van FC Groningen zal vanavond per cabriobus van de Euroborg naar de Grote Markt worden gebracht. Daar worden de mannen van Ron Jans gehuldigd voor het behalen van Europees voetbal. Om 18.45 uur vertrekt het gezelschap vanaf het stadion van FC Groningen om ongeveer een half uur later in het centrum van Groningen te arriveren.
 
Lees verder »

Vanavond: Feestje op de Grote Markt! 21 mei 2007
Vanavond is er een feestje op de Grote Markt. FC Groningen wordt dan gehuldigd voor het behalen van Europees voetbal. Gisteren won de ploeg van Ron Jans de finale van de play-offs om een UEFA Cup-ticket en mag dus volgend seizoen, net als het afgelopen seizoen, weer aantreden in de UEFA Cup.
 
Lees verder »

FC Groningen gaat wederom Europa in! 20 mei 2007
FC Groningen gaat wederom Europa in! In de alles beslissende thuiswedstrijd in de finale van de play-offs om een UEFA Cup-ticket startte FC Groningen voortvarend en binnen een kwartier hadden de Groningers al twee keer gescoord door een afstandsschot van Suárez en een benutte penalty van Levchenko. Ver in de tweede helft scoorde FC Utrecht nog tegen uit een penalty, maar dat was slechts nog voor de statistieken van belang: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Maandag eventuele huldiging op Grote Markt 18 mei 2007
Mocht FC Groningen aanstaande zondag de finale van de play-offs om een UEFA Cup-ticket tot een goed einde brengen en dus volgend jaar wederom Europa in gaan, dan zal dit succes eerst in de Euroborg worden gevierd met het aanwezige publiek. De dag erna, komende maandag dus, zal het team van Ron Jans vervolgens op de Grote Markt worden gehuldigd.
 
Lees verder »

FC Groningen dicht bij Europees voetbal 17 mei 2007
FC Groningen is dicht bij Europees voetbal. In de finale van de play-offs om een UEFA Cup-ticket boekten de Groningers in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht een verdiende overwinning door twee goals van Luis Suárez: 0-2. Aanstaande zondag kan FC Groningen de klus in eigen huis af maken.
Fotoverslag »
Lees verder »

'Meer dan een scorende spits' 14 mei 2007
"In de schaduw van het fantastische spektakel afgelopen zondag in de Kuip, was er nog een memorabele gebeurtenis in Rotterdam. De avond ervoor. Ergens in Kralingen, in een klein stadionnetje, zag een handjevol voetballiefhebbers het afscheid van één van de meest geweldige voetballers die ik ooit heb gezien: Martin Drent."
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitduel loopt als een tierelier 14 mei 2007
De kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in de finale van de play-offs voor een UEFA Cupticket loopt. De Ticketboxen in Stad en Ommeland blijven maar omwisselbiljetten uitspugen en er raken steeds meer bussen gevuld.
 
Lees verder »

Kaartverkoop play-offs tegen FC Utrecht 13 mei 2007
FC Groningen neemt het in de finale van de play-offs om een UEFA Cupticket op tegen FC Utrecht. De Utrechters rekenden in de eerste ronde van de play-offs af met Roda JC. Op donderdag 17 mei 2007 speelt FC Groningen eerst de uitwedstrijd in Utrecht. Voor dat duel geldt voor FC Groningen-supporters een verplichte buscombi. Op zondag 20 mei 2007 volgt de return in de Euroborg. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor beide duels.
 
Lees verder »

FC Groningen schakelt Feyenoord uit 13 mei 2007
FC Groningen heeft de finale van de play-offs om een UEFA Cup-ticket bereikt. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord speelde de ploeg van Ron Jans met 1-1 gelijk tegen de equipe van Leo Beenhakker. Doordat FC Groningen thuis al met 2-1 had gewonnen, gaan de Groningers verder in de play-offs en is er 'helemaal niets in Rotterdam'.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groundhopp'n in de Baltische Staten 11 mei 2007
Tussen het eind van de competitie en het begin van de play-offs was er mooi even tijd voor een korte vakantie. De reis voerde naar de hoofdsteden van de drie Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen, waar ook de nationale stadions van de drie landen te vinden zijn. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen vergeet ruimer te winnen 10 mei 2007
FC Groningen heeft vanavond de eerste wedstrijd in de play-offs tegen Feyenoord gewonnen. De gasten kwamen nog wel op voorsprong via een goal van Castelen, maar na een rode kaart voor De Guzman werd Feyenoord met de rug tegen de muur gezet en kwam FC Groningen via Nevland en Sankoh langszij: 2-1. Als de Groningers iets scherper waren geweest, was de score nog hoger geworden.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kom donderdag iets eerder naar het stadion! 8 mei 2007
Aanstaande donderdag staat natuurlijk in het teken van de play-offwedstrijd tegen Feyenoord. Maar ook voor de D1 van FC Groningen is het een belangrijke dag, want na een flinke inhaalrace in het slot van de competitie strijden de spelers van Erik Muntendam aanstaande donderdag om 17.30 uur in de Euroborg om het kampioenschap. En daarbij is alle steun van FC Groningen-supporters natuurlijk van harte welkom.
 
Lees verder »

Kaartverkoop play-offs tegen Feyenoord 29 april 2007
FC Groningen neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen Feyenoord. De club uit Rotterdam-Zuid eindigde namelijk op de 7e plaats op de ranglijst. FC Groningen begint op donderdag 10 mei 2007 met een thuiswedstrijd. Op zondag 13 mei 2007 volgt de return in de Kuip. Voor dat duel geldt voor FC Groningen-supporters een verplichte buscombi. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor beide duels.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest laatste duel en blijft achtste 29 april 2007
FC Groningen heeft de laatste thuiswedstrijd tegen FC Utrecht verloren. In een zeer slecht duel van Groninger kant scoorden de gasten snel en FC Groningen kon daar weinig tegen over zetten. De Utrechters maakten ook nog de 0-2 en konden toen rustig achterover leunen tegen het onmachtige FC Groningen. De Groningers eindigen dit seizoen echter wel als achtste en dat is een prima prestatie. Nu de play-offs!
Fotoverslag »
Lees verder »

Flesjes drinkwater mogen Euroborg in 28 april 2007
FC Groningen neemt voor de wedstrijd van morgen tegen FC Utrecht passende maatregelen tegen de hitte. Normaal gesproken moeten supporters hun zelf meegebrachte drinken inleveren bij de portiers bij de ingang, maar daar wordt ditmaal een uitzondering op gemaakt. Supporters kunnen kleine flesjes water meenemen op de tribunes.
 
Lees verder »

Lunchduel op schermen in Euroborg druk bezocht 25 april 2007
Van de service van FC Groningen om het restant van de gestaakte wedstrijd ADO Den Haag - FC Groningen via de videoschermen uit te zenden, is massaal gebruikt gemaakt. Zo'n 2000 fans namen een extra lange lunchpauze en volgden in de Euroborg de verrichtingen in Emmen. Bass en Henk waren ook in de Euroborg en maakten een fotoverslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Restant duel kost FC Groningen een tegentreffer 25 april 2007
FC Groningen is er niet in geslaagd het doelsaldo op te vijzelen in het restant van de wedstrijd ADO Den Haag - FC Groningen. In de wedstrijd, die zonder publiek werd uitgespeeld op de Meerwijk in Emmen, haalden de Groningers niet het niveau van afgelopen zondag en creëerden nauwelijks kansen. In de slotfase wist ADO Den Haag nog wél een aanval succesvol af te ronden. De eindstand van het totale duel werd daarmee bepaald op 1-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Restant duel live op videoschermen 24 april 2007
Het restant van het eredivisieduel tussen ADO Den Haag en FC Groningen is aanstaande woensdag 25 april 2007 live te volgen op de beeldschermen in de Euroborg. In Emmen mag geen publiek aanwezig zijn. Als service aan het publiek vertoont FC Groningen het restant van het duel op de megaschermen in de Euroborg. Vanaf 11.30 uur kunnen fans via ingang 2 plaatsnemen op de lange zijde. De toegang is gratis.
 
Lees verder »

Koken met Koen 24 april 2007
Altijd al willen weten hoe bruin Koen van de Laak ze bakt? Dan val je nu met je neus in de boter, want je kunt gaan koken met Koen! De aanvaller van FC Groningen geeft op vrijdag 4 mei 2007 van 17.00 tot 18.30 uur namelijk een workshop koken in de kookstudio van de Jumbo Euroborg en zal daar zijn favoriete gerecht gaan bereiden.
 
Lees verder »

Restant gestaakte duel woensdag in Emmen 23 april 2007
Het gisteren gestaakte duel ADO Den Haag - FC Groningen wordt woensdagmiddag 25 april 2007 om 12.00 uur zonder publiek uitgespeeld in Emmen. Dat heeft het bestuur betaald voetbal maandagmorgen besloten.
 
Lees verder »

Wedstrijd wordt uitgespeeld op neutraal terrein 22 april 2007
Het duel ADO Den Haag - FC Groningen, dat zondag bij de stand 0-3 werd gestaakt, wordt aanstaande woensdag of donderdag op een nader te bepalen locatie uitgespeeld. Dat heeft Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, vanavond bekend gemaakt. FC Groningen wil het duel graag uitspelen om het doelsaldo op te krikken.
 
Lees verder »

Laatste uitwedstrijd in Zuiderpark gestaakt 22 april 2007
De uitwedstrijd van FC Groningen tegen ADO Den Haag, het laatste duel in het Haagse Zuiderparkstadion, is vanmiddag door scheidsrechter Jack van Hulten na 48 minuten definitief gestaakt. Reden voor de staking was het gooien van vuurwerk op het speelveld en richting de arbitrage door een deel van het Haagse publiek. FC Groningen stond op dat moment met 0-3 voor. De resterende speeltijd wordt nog deze week uitgespeeld.
Fotoverslag »
Lees verder »

Dart- en klaverjastoernooi Supportersvereniging 18 april 2007
Gooi jij wel eens een nine-dart-finish? Of haal je liever stuk op met je nel? Er is nu weer een mogelijkheid om jouw sportieve prestaties aan andere supporters van FC Groningen te laten zien! De Supportersvereniging organiseert voor haar leden namelijk een dart- en klaverjastoernooi op vrijdag 11 mei 2007. De aanvang is 20.00 uur in het Supportershome in de Euroborg. De inleg, voor zowel darten als klaverjassen, is 3 euro per persoon.
 
Lees verder »

Wildplassen rond Euroborg aangepakt 18 april 2007
Het wildplassen rond de Euroborg, en dan met name bij het gebouw van Menzis, wordt aangepakt. Het was voor Menzis al vervelend dat het eens in de twee weken na het weekeinde een geweldige rotzooi rondom het pand was, maar op het moment dat de zandbak van de kinderopvang bij Menzis door passerende supporters werd gebruikt als openbaar toilet, was de maat vol. Menzis weert de supporters voorlopig van haar terrein.
 
Lees verder »

'Leuk clubje' vrijwel zeker van linkerrijtje 15 april 2007
Het moet wel gek lopen wil FC Groningen dit seizoen niet bij de eerste 9 eindigen. Vanmiddag versloeg de ploeg van Ron Jans concurrent voor het linkerrijtje NEC in eigen huis op overtuigende wijze met 4-1. Levchenko (2x), Svejdik en Suárez tekenden voor de Groninger goals.
Fotoverslag »
Lees verder »

Trainingen FC Groningen overdekt te volgen 14 april 2007
De trainingen van FC Groningen zijn vanaf nu ook overdekt te volgen. Sinds deze week kunnen de bezoekers van de trainingen op het trainingsveld terecht onder een glazen overkapping als het weer daar aanleiding toe geeft.
 
Lees verder »

Fusie tussen FC Groningen en sc Heerenveen? 12 april 2007
"Een fusie tussen FC Groningen en sc Heerenveen moet in de verre toekomst niet worden uitgesloten." Dat onzalige idee uitte ex-voorzitter Riemer van der Velde op een forumavond van Be Quick. Met een paar Beerenburgjes achter de knopen liet de voormalige ijscoboer zijn gedachten de vrije loop en lalde dat men zich vooral niet moet laten weerhouden door een paar supporters die niet verder kijken dan hun eigen club.
 
Lees verder »

Eerbetoon aan Opa Fluks 11 april 2007
Op 28 maart is Kornelis Fluks, beter bekend als 'Opa Fluks', op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was bij veel supporters bekend als de oude man met wandelstok en de karakteristieke groen-witte muts. Voor de thuiswedstrijd tegen NEC van aanstaande zondag zal Opa Fluks worden herdacht en hebben de Groningen Fanatics een laatste eerbetoon aan deze markante supporter voorbereid.
 
Lees verder »

Boeren zijn de baas in Rotterdam! 10 april 2007
Boeren zijn dit seizoen de baas in Rotterdam. FC Groningen won namelijk alle drie uitwedstrijden in Rotterdam (tegen Sparta, Excelsior en Feyenoord) en collecteerde daarmee de volle 9 punten op Rotterdamse bodem. Daarmee is FC Groningen de enige club in de eredivisie die dat kunstje flikte.
 
Lees verder »

FC Groningen vernedert Feyenoord in De Kuip 8 april 2007
FC Groningen heeft zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord een zeer ruime overwinning behaald. In de eerste helft waren de ploegen nog gelijkwaardig, maar viel er nog weinig te beleven. In de tweede helft troefden de Groningers de thuisclub op alle fronten af en scoorden Goran Lovre en Koen van de Laak tussen de 50e en de 70e minuut beide twee keer: 0-4.
Fotoverslag »
Lees verder »

Laatste kans omwisselen kaart Feyenoord 4 april 2007
Hoewel het overgrote merendeel van de supporters hun kaart voor de wedstrijd tegen Feyenoord al heeft omgewisseld, zijn er 60 mensen die zich nog niet hebben gemeld in de Euroborg. Deze groep heeft nog tot en met donderdagavond 20.00 uur de kans de niet geldige toegangskaart om te ruilen voor een nieuw, wél geldig, entreebewijs. Hierbij is het laten zien van een legitimatie verplicht. De Supportersbalie in Euroborg is vanaf 10.00 uur geopend.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd ADO Den Haag 4 april 2007
Morgenavond donderdag 5 april 2007 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op zondag 22 april 2007. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar dit duel moeten afreizen. Fotoregistratie is eveneens verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (5) 3 april 2007
Als FC Groningen op vrijdagavond een uitwedstrijd in Duitsland moet spelen, dan gaat het bloed van richtige Fußballjunkies sneller stromen. Want met een slaapplaats in de buurt kan er dan op zaterdag een bezoek gebracht worden aan de Regionalliga en op zondag een bezoek aan de 2. Bundesliga. Tussendoor kan er ook nog wel een wedstrijd in België worden bezocht. Kortom: het Fußballjunkies Totalwochenende.
Fotoverslag »
Lees verder »

Johannes Houwen verlaat FC Groningen 3 april 2007
De veiligheidscoördinator van FC Groningen, Johannes Houwen, verlaat de club aan het einde van dit seizoen. Houwen ziet zich genoodzaakt tot het indienen van zijn ontslag omdat hij vanwege een opgevoerde druk vanuit bepaalde supportersgroeperingen rond de club niet meer optimaal kan functioneren.
 
Lees verder »

Advies SV: wissel kaarten voor Feyenoord om 3 april 2007
De Supportersvereniging FC Groningen adviseert om reeds gekochte kaarten voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord vandaag of morgen alsnog om te wisselen voor een nieuwe kaarten, zoals door FC Groningen is aangegeven. De Supportersvereniging is absoluut niet blij met de situatie, maar verwacht dat de autoriteiten in Rotterdam zullen gaan voorkomen dat FC Groningen-supporters zonder een omgewisseld toegangsbewijs naar De Kuip afreizen.
 
Lees verder »

Nadere uitleg kaarten uitduel Feyenoord 2 april 2007
FC Groningen heeft begrip voor de klachten die de club bereiken aangaande het omwisselen van de toegangskaart voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord, maar stelt tevens dat het helaas onmogelijk is de gang van zaken terug te draaien.
 
Lees verder »

Opa Fluks overleden 31 maart 2007
Afgelopen woensdag 28 maart 2007 is Kornelis Fluks overleden. 'Opa Fluks', zoals hij werd genoemd, was bij veel supporters bekend als de markante oude man met wandelstok en de karakteristieke groen-witte muts. Hij was de afgelopen vijftig jaar vrijwel altijd aanwezig bij thuiswedstrijden van GVAV en FC Groningen. Opa Fluks is 81 jaar oud geworden.
 
Lees verder »

FC Groningen boekt nuttige zege in Kerkrade 30 maart 2007
FC Groningen heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen directe concurrent Roda JC een nuttige zege geboekt in de strijd om een plaats in het linkerrijtje. Roda JC werd benadeeld, omdat het arbitrale trio niet constateerde dat een bal toch echt een halve meter over de lijn was. De Groningers lieten zich er niet door van de wijs brengen, scoorden, en bleven daarna redelijk gemakkelijk overeind: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Omwisselen van kaarten voor Feyenoord 30 maart 2007
De supporters van FC Groningen die een toegangsbewijs hebben gehaald voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord en met eigen vervoer naar Rotterdam af gaan reizen, hebben voor dit duel een andere kaart nodig. Iedereen dient bij het omwisselen van dit reeds aangekochte toegangsbewijs tevens een geldig legitimatiebewijs (dus een rijbewijs of paspoort) te laten zien.
 
Lees verder »

Groningers naar Yeovil Town FC 29 maart 2007
Er reizen niet alleen Groninger voetbalfans met enige regelmaat naar Schotland, maar ook naar Engeland. Naar Yeovil om precies te zijn, waar het groenwitte Yeovil Town FC uitkomt in League One. Afgelopen weekend waren vier Groningers op Huish Park bij het gewonnen thuisduel tegen Chesterfield FC. Vinnie maakte een verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitwedstrijd Feyenoord uitverkocht! 26 maart 2007
Alle beschikbare kaarten voor de uitvak bij het duel Feyenoord - FC Groningen op zondag 8 april 2007 zijn inmiddels verkocht. De afgelopen dagen was het bij de Supportersbalie van de Euroborg een komen en gaan van supporters die een kaartje wilden bemachtigen voor de wedstrijd in De Kuip. Inmiddels zijn er geen kaarten meer beschikbaar en is het uitvak dus UITVERKOCHT.
 
Lees verder »

Groningers naar League Cup Final in Schotland 24 maart 2007
Nu FC Groningen dit weekend zelf geen wedstrijd speelt, kunnen we mooi nog even terugblikken op vorig weekend. Toen werd in Schotland namelijk de League Cup Final gespeeld tussen Kilmarnock en Hibernian. En Hibernian won de Cup! Enkele Groningers staken het water over en steunden hun Schotse vrienden op Hampden Park in Glasgow. Bass en Steve maakten een verslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Benefietavond levert bijna 80.000 euro op 22 maart 2007
De benefietavond ten behoeve van de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en de afdeling kinderkanker van het UMCG te Groningen heeft bijna 80.000 euro opgeleverd. FC Groningen won de benefietwedstrijd tegen het Groninger Provincie-elftal met 5-0, maar die uitslag doet er verder niet toe.
Fotoverslag »
Lees verder »

Benefietavond begint om 19.00 uur 21 maart 2007
Aanstaande donderdagavond 22 maart 2007 speelt FC Groningen een benefietwedstrijd tegen een amateurelftal uit de provincie Groningen. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Een half uur eerder start het evenement al met een speciaal optreden van Pé en Rinus. De opbrengst van de benefietavond gaat naar de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en de afdeling kinderkanker van het UMCG te Groningen.
 
Lees verder »

Massaal naar Feyenoord! 19 maart 2007
Op zondag 8 april 2007 staat de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Supporters van FC Groningen kunnen geheel op eigen vervoer afreizen naar Rotterdam. Geen lastige omwissel-regelingen en identificatie-toestanden. Je moet wél van tevoren een kaartje voor het uitvak kopen bij de Supportersbalie van de Euroborg, maar dat is alles. Dus wat let je om FC Groningen te steunen in De Kuip? Massaal naar Feyenoord!
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Feyenoord 19 maart 2007
Morgenavond 20 maart 2007 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord op zondag 8 april 2007. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid naar Rotterdam kunnen afreizen. Fotoregistratie en clubcard is niet verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

'Boeiend spektakel' eindigt onbeslist 18 maart 2007
Na afloop van het duel FC Groningen - FC Twente verklaarde Ron Jans een boeiend spektakel te hebben gezien. Daarmee was hij vast de enige in de Euroborg, want de wedstrijd die het publiek voorgeschoteld kreeg was grotendeels het aanzien nauwelijks waard. FC Twente scoorde als eerste, FC Groningen knokte zich in de tweede helft naar de gelijkmaker en toen zat de wedstrijd er gelukkig op: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

'Zondag nemen we revanche' 16 maart 2007
Zo'n 30 supporters bezochten vanmorgen de laatste training van FC Groningen voor het duel tegen FC Twente. Onder hen een flink aantal Groningen Fanatics, die de spelers nog eventjes extra op scherp wilden zetten. Zij hadden onder andere een spandoek gemaakt met de tekst 'Zondag nemen we revanche'.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Roda JC 15 maart 2007
Vanavond donderdag 15 maart 2007 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Roda JC op vrijdag 30 maart 2007. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een autocombi naar dit duel kunnen afreizen. Fotoregistratie is niet verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Gezocht: getuigen aanhouding in Tilburg 15 maart 2007
Zoals bekend is er afgelopen zaterdagavond bij het begin van de wedstrijd Willem II - FC Groningen een groep Groningers zonder aanleiding en zonder opgaaf van redenen van de thuistribunes verwijderd, terwijl ze geldige plaatsbewijzen hadden. Daarbij viel zelfs een aanhouding te betreuren. Alle getuigen van het hele incident en met name de aanhouding worden nu verzocht een getuigenverklaring af te leggen.
 
Lees verder »

Willem II om opheldering gevraagd 13 maart 2007
FC Groningen en de Supportersvereniging FC Groningen gaan Willem II om opheldering vragen over het feit dat afgelopen zaterdag enkele FC Groningen-supporters van de thuistribunes werden verwijderd. Er gold een vrije verkoopregeling en de Groningers waren allen in het bezit van een geldig toegangsbewijs. Toch werden zij zonder aanleiding en zonder opgaaf van redenen het stadion uitgezet.
 
Lees verder »

Geslaagde liftcombi naar Tilburg 11 maart 2007
Uit protest tegen de overdreven en omslachtige regelingen die steeds vaker worden opgelegd worden aan supporters die FC Groningen willen steunen in uitwedstrijden, besluiten enkele supporters de regeling te negeren en liftend af te reizen naar Tilburg. Er wordt een liftwedstrijd van gemaakt en de drie teams van twee supporters zullen proberen het Willem II-stadion zo snel mogelijk te bereiken.
 
Lees verder »

Wedstrijd in Tilburg mogelijk verkocht 10 maart 2007
De uitwedstrijd van FC Groningen tegen Willem II is mogelijk verkocht. De spelers van FC Groningen maakten af en toe een zo ongeïnspireerde en futloze indruk, dat er alles aan gedaan leek te worden om maar niet te winnen in Tilburg. De thuisploeg scoorde al binnen een minuut en liep gestaag uit tot 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Netten voor de Noordcurve? 6 maart 2007
Afgelopen zaterdag ging NAC Breda-doelman Edwin Zoetebier net voor het begin van de tweede helft tegen de grond. Kennelijk was hij geraakt door een voorwerp uit het publiek. Geen goede zaak voor FC Groningen natuurlijk, daar is iedereen het wel over eens. Hans Nijland doet er zelfs nog een schepje bovenop en dreigt met netten voor de Noordcurve...
 
Lees verder »

Binnenkort: fotoboek over het Oosterparkstadion 5 maart 2007
Liefhebbers van het Oosterparkstadion opgelet. Binnen enkele weken verschijnt er een fotoboek over het afscheid en de sloop van de vroegere thuisbasis van FC Groningen. Het boek krijgt als titel 'Gelukkig hebben we de foto's nog' en zal zo'n honderd exclusieve foto's bevatten. Bovendien krijg je de single van het nummer 'Oosterpark 2011' bij het boek cadeau.
 
Lees verder »

FC Groningen wint weer eens in de Euroborg 4 maart 2007
FC Groningen heeft weer eens een thuiswedstrijd gewonnen. Na zes thuisduels zonder overwinning werd NAC Breda wel aan de zegekar gebonden. Mark-Jan Fledderus opende de score voor de Groningers. Edwin de Graaf deed namens de gasten nog iets terug, maar Erik Nevland en Koen van de Laak beslisten vervolgens het duel: 3-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Omwisselen Willem II-uit gewijzigd 2 maart 2007
Goed nieuws. De lokale driehoek in Tilburg heeft vanmorgen in al haar wijsheid besloten het omwisselmoment in Meerkerk voor de autocombi van FC Groningen-supporters te schrappen. Supporters kunnen nu hun autocombi-kaart omwisselen bij het uitvak in Tilburg en zijn dus niet meer gebonden aan een bepaald vervoersmiddel en een bepaalde route om naar Tilburg af te reizen.
 
Lees verder »

Opvangnetten in de Euroborg 1 maart 2007
De Euroborg is enkele speciale opvangnetten rijker. Vanmiddag werd de laatste hand gelegd aan de constructie die onder het uitvak komt te hangen. Niet vanwege suïcidale uitsupporters, maar om de meuk op te vangen vanuit het uitvak richting de ondergelegen tribune wordt gegooid. Al sinds de opening van het voetbalstadion klagen supporters onder het uitvak over de troep die naar beneden wordt gegooid.
 
Lees verder »

Nipte nederlaag in Eindhoven 24 februari 2007
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen PSV verloren. Lange tijd hielden de Groningers in het saaie duel stand, maar vijf minuten voor het einde kon Alex raak koppen uit een corner en daarmee het duel beslissen: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Met de nieuwe spelersbus naar Ameland 24 februari 2007
Gisteren tekenden FC Groningen en het Waddeneiland Ameland een sponsorovereenkomst die hen de komende drie jaar op allerlei vlakken aan elkaar bindt. Uiteraard werd dit heugelijke nieuws bekend gemaakt op een persconferentie op het eiland zelf. Roger Stinissen was er bij en maakte een fotoverslag.
Fotoverslag »
Lees verder »

Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig? 20 februari 2007
De uitwedstrijd tegen Willem II zit er weer aan te komen en vandaag is de kaartverkoop-informatie voor supporters van FC Groningen bekend geworden. De beleidbepalers hebben in al hun wijsheid besloten om de toegang voor FC Groningen-supporters tot het uitvak te bemoeilijken met een omslachtig omwisselsysteem. Als je echter op de thuistribune plaats wilt nemen, heb je niet eens een clubcard nodig. Dat is nog eens handig.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Willem II 20 februari 2007
Overmorgen donderdag 22 februari 2007 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Willem II op zaterdag 10 maart 2007. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een autocombi naar dit duel kunnen afreizen. Fotoregistratie is niet verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

The Hibees visit Groningen 19 februari 2007
Afgelopen weekend heeft een groep van ongeveer 25 supporters van de Schotse voetbalclub Hibernian FC een bezoek gebracht aan Groningen. Op zaterdag kregen een rondleiding door de Euroborg en werden door FC Groningen-supporters door de stad geleid. Op zondag brachten ze uiteraard een bezoek aan de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen AZ. Een fotoverslag van het Schotse bezoek.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen speelt gelijk tegen AZ 18 februari 2007
FC Groningen heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen AZ gelijkgespeeld. In het boeiende duel waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Koevermans opende in de eerste helft de score namens de gasten, Nevland maakte in de tweede helft op fraaie wijze gelijk en daarna waren beide ploegen tevreden een punt.
Fotoverslag »
Lees verder »

Een zwaaivlag voor iedereen! 13 februari 2007
Aanstaande zondag 18 februari 2007 worden voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AZ bij alle ingangen van het stadion de zwaaivlaggen verkocht die bij de thuiswedstrijd tegen Heerenveen zijn gebruikt. De vlaggen worden voor het symbolische bedrag van 2 euro aangeboden. Dit is inclusief de vlaggenstok.
 
Lees verder »

De leukste spreekkoren van FC Groningen 13 februari 2007
Bij Panaroma is men op dit moment bezig met een artikel over leuke en ludieke spreekkoren tijdens voetbalwedstrijden en wie weet er nou beter wat er gezongen is dan de supporters zelf? Precies, niemand. Wat zijn dus de leukste spreekkoren die de laatste jaren door FC Groningen-supporters zijn gezongen?
 
Lees verder »

Broederliefde tussen FC Groningen en Hibernian 12 februari 2007
Vandaag staat in het Dagblad van het Noorden een artikel over de band die supporters van FC Groningen en het Schotse Hibernian met elkaar hebben. Geregeld zijn er uitwisselingen tussen supporters van beide clubs en aankomend weekend komt er weer een select Schots gezelschap naar de Euroborg om het competitieduel tegen AZ bij te wonen.
 
Lees verder »

Winst op Woudestein 9 februari 2007
FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior op Woudestein gewonnen. Gemakkelijk ging dat allemaal niet en de Groningers speelde niet goed, maar toonden zich op beslissende momenten trefzekerder dan de Rotterdammers. Goran Lovre en Luis Suárez bepaalden de eindstand op 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd PSV 8 februari 2007
Vanavond donderdag 8 februari 2007 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen PSV op zaterdag 24 februari 2007. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een autocombi naar dit duel kunnen afreizen. Fotoregistratie is verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Jong Oranje wint eerste interland in Euroborg 7 februari 2007
Gisteravond werd de eerste interland in de Euroborg gespeeld. Het vriendschappelijke duel tussen Jong Oranje en Jong Rusland trok zo'n 8.500 bezoekers naar het stadion. Jong Oranje, met FC Groningen-verdediger Arnold Kruiswijk in de gelederen, was sterker dan de Russen en won uiteindelijk met 3-0. Een fotoverslag...
Fotoverslag »
Lees verder »

Noordelijk geploeter eindigt onbeslist 2 februari 2007
FC Groningen heeft vanavond gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. In een slecht duel ploeterden beide ploegen hard, maar creëerden nauwelijks mogelijkheden. FC Groningen kwam op voorsprong door een schot van Antoine van der Linden. Niet veel later verkeek Roorda zich op een vrije trap van Alves. Daarbij bleef het: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

De FC Groningen-BeerTender 1 februari 2007
Supporters van FC Groningen die graag thuis een biertje tappen, kunnen dat vanaf nu doen met een speciale BeerTender. Amstel heeft namelijk een FC Groningen-BeerTender ontwikkeld. Twee plastic kapjes voor op de zijkant dus. Afgelopen zondag werd het eerste exemplaar van de groenwitte BeerTender overhandigd aan FC Groningen. De prijs van het apparaat valt wel een beetje tegen.
 
Lees verder »

FC Groningen laat zich kaas van het brood eten 28 januari 2007
FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax verloren. FC Groningen is heer en meester in de eerste helft en komt terecht op 2-0 voorsprong. In de tweede helft krijgt FC Groningen drie kansen op een derde treffer, maar uiteindelijk winnen toch de Amsterdammers met 2-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Hou eens op met dat gesalmon 25 januari 2007
Glen Salmon is weg uit Groningen en dat zullen we weten. De Zuid-Afrikaan voetbalde 4,5 jaar in Groningen, maar voelde zich maar weinig gewaardeerd in Groningen. Hij werd niet de vedette waar hij zo vurig op hoopte en FC Groningen bleek niet alleen om hem te draaien. Glen werd steeds verdrietiger. Maar gelukkig meldde jeugdliefde NAC zich voor de spits en inmiddels fleurt Glen weer helemaal op. Tijd om eens flink te salmonnen dus.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Excelsior 24 januari 2007
Morgenavond 25 januari 2007 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Excelsior op vrijdag 9 februari 2007. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid naar Rotterdam kunnen afreizen. Fotoregistratie is niet verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van Vitesse 21 januari 2007
FC Groningen is de tweede seizoenshelft niet goed begonnen. De altijd lastige uitwedstrijd tegen Vitesse werd verloren. Luis Suárez scoorde twee keer voor de Groningers, maar verdedigende fouten leverden voor de zoveelste keer dit seizoen meer tegengoals op: 3-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Verslag Nieuwjaarsborrel Supportersvereniging 18 januari 2007
Gisteravond hield de Supportersvereniging haar (bijna) traditionele Nieuwjaarsborrel. Vanwege het trainingskamp van FC Groningen was de borrel een weekje doorgeschoven en zitten we inmiddels wat verder in het nieuwe jaar dan gebruikelijk, maar desalniettemin werden er nog veel beste wensen voor 2007 uitgewisseld. Een verslag.
 
Lees verder »

Groningen steunt kinderen met kanker 12 januari 2007
Op donderdagavond 22 maart 2007 speelt FC Groningen in de Euroborg een benefietwedstrijd tegen een amateurelftal uit de provincie Groningen. De wedstrijd is een initiatief van de Stichting Events 4 Kids en is bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en de afdeling kinderkanker van het UMCG te Groningen. Dit alles onder het motto: 'Groningen steunt kinderen met kanker'.
 
Lees verder »

Première GF-DVD III 12 januari 2007
En hou je agenda er nog maar even bij, want op zaterdag 20 januari 2007 organiseren ook de Groningen Fanatics een gezellig avondje. Deze avond zal in het teken staan van de première van de nieuwste DVD van de Groningen Fanatics. Aansluitend is er een feestavond voor iedereen die de Groningen Fanatics een warm hart toedraagt. Aanvang is 20.00 uur.
 
Lees verder »

Aanstaande woensdag: Nieuwjaarsborrel SV 12 januari 2007
De Supportersvereniging wil het nieuwe jaar graag feestelijk beginnen en organiseert daarom een Nieuwjaarsborrel voor haar leden. Op woensdag 17 januari 2007 zijn alle leden van de Supportersvereniging welkom in het Supportershome voor de (bijna) traditionele nieuwjaarsborrel! Aanvang is 20.00 uur.
 
Lees verder »

Volg de belevenissen op Gran Canaria 11 januari 2007
Terwijl het hier in Nederland stormt en regent, zit de selectie van FC Groningen op het zonnige Gran Canaria. En niet alleen de spelers en de technische staf, in hun kielzog reisden ook allerlei bobo's, persmuskieten en sponsoren mee naar het vakantie-eiland. Eventjes helemaal weg uit het hectische Groningen. Eén van die sponsoren nam gelukkig zijn fotocamera mee en houdt ons via een speciale website op de hoogte van de ontwikkelingen.
 
Lees verder »

Samenwerking SV en Algemeen Belang 11 januari 2007
Leden van de Supportersverengiging FC Groningen kunnen nu tot hun uitvaart begeleid worden door hun club. Algemeen Belang Groningen, uitvaartverzorger en -verzekeraar, is namelijk een driejarige sponsorovereenkomst aangegaan met de vereniging. Op het eerste oog een bijzonder combinatie, maar gezien de belangen en uitgangspunten van beide partijen is de samenwerking eigenlijk voor de hand liggend.
 
Lees verder »

Kentekenregistratie van de baan 8 januari 2007
De gewraakte autocombiregeling mét kentekenregistratie voor het uitduel tegen Vitesse is van de baan. Supporters waren niet blij met deze regeling en lieten onder meer door een e-mailactie hun ongenoegen blijken. Daarop besloot FC Groningen af te zien van de kentekenregistratie en de autocombiregeling door te laten gaan zonder het noteren van de kentekens.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Vitesse 4 januari 2007
Vanavond donderdag 4 januari 2007 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Vitesse op zondag 21 januari 2007. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een autocombi naar dit duel kunnen afreizen. Fotoregistratie is verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Wat zegt u? Kentekenregistratie? 2 januari 2007
Hoera. Er is weer een manier gevonden om het supporters nóg lastiger te maken hun club achterna te reizen. Voor de uitwedstrijd tegen Vitesse moeten FC Groningen-supporters namelijk van tevoren het kenteken van hun auto en hun rijbewijs laten registreren als ze gebruik willen maken van de autocombi. De zoveelste pesterij van de beleidsbepalers en de clubs werken er willoos aan mee.
 
Lees verder »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl