Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Eindelijk weer een overwinning in Waalwijk 30 december 2006
FC Groningen gaat met een lekker gevoel het nieuwe jaar in, want voor het eerst in 11 jaar werd de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk weer eens gewonnen. In het begin van de wedstrijd had FC Groningen het lastig, maar na een benutte penalty van Koen van de Laak controleerden de Groningers de wedstrijd tot het einde. Erik Nevland bepaalde de eindstand: 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest wederom van Sparta 26 december 2006
FC Groningen heeft vanmiddag voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd verloren. Tegen Sparta Rotterdam was het voetbal erg matig. Pas nadat de Spartanen op voorsprong kwamen, stroopten de Groningers de mouwen op, maar gescoord werd er niet meer: 0-1
Fotoverslag »
Lees verder »

D'r is mor ain ploug hier in 't Noorden... 25 december 2006
FC Groningen is weer een nieuw clublied rijker. De Groninger band 'Bond tegen Harries' maakte namelijk het nummer 'De FC'. In het nummer probeert rapper Olaf Vos het gevoel voor FC Groningen weer te geven. Piet van Dijken nam de intro van het nummer voor zijn rekening. Het resultaat is een fraai Groningstalig rapnummer over de Trots van het Noorden. En ook wel mooi: het nummer is gratis te downloaden via de website van de Bond tegen Harries.
 
Lees verder »

FC Groningen wint uitwedstrijd in Almelo 22 december 2006
FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen. In de eerste helft zochten beide ploegen nog naar de vorm. In de tweede helft voerde FC Groningen het tempo en dat leidde tot een aantal grote kansen. Goran Lovre wist de bal uiteindelijk over de lijn te krijgen en tekende daarmee de winnende treffer aan: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Trots van het Noorden draait door 19 december 2006
Ooit van slipmatten gehoord? Niet? Geen nood, want hier volgt een kleine uitleg. Een slipmat is een rond stuk vilt met een gladde onderkant dat op het plateau van een draaitafel kan worden gelegd om te kunnen 'scratchen'. Je kunt kiezen voor een saaie standaard slipmat, maar je kunt hem ook laten bedrukken. Bijvoorbeeld met het bulldog-logo van TrotsvanhetNoorden.nl!
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in DSB Stadion 17 december 2006
FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen AZ verloren. In Alkmaar konden de Groningers prima meekomen met de thuisploeg, maar ontbrak het aan scherpte bij de afronding van een aantal kansjes. AZ scoorde wel door een hakbal van Luirink en een penalty van Koevermans. In de tweede helft bloedde het duel, op een paar oplevingen na, langzaam dood.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het laatste geheim van het Oosterpark 15 december 2006
Het lijkt een scenario van een jongensboek: verstopt achter een blinde muur in een kleine loze ruimte onder de hoofdtribune van het Oosterparkstadion zijn enkele weken geleden tientallen dozen met financiële overzichten en bestuursnotulen gevonden. Een verborgen archief. De zaak kwam letterlijk en figuurlijk aan het licht toen slopers een muur omtrokken en daarachter de paperassen aantroffen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd RKC Waalwijk 14 december 2006
Vanavond donderdag 14 december 2006 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op zaterdag 30 december 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid naar Waalwijk kunnen afreizen. Pasfotoregistratie is niet verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Recordopbrengst collecte Groningen Fanatics 12 december 2006
De opbrengst van de collecte die de Groningen Fanatics afgelopen zaterdag hielden, heeft alle records gebroken. Waar vooraf werd gehoopt op een bedrag rond de 2.500 euro, bleek er na het tellen van de munten en biljetten maar liefst 7204,70 euro te zijn gedoneerd!
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van Gomes 9 december 2006
FC Groningen heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen PSV verloren. De Groningers zijn gelijkwaardig aan de Eindhovenaren en strijden volop, maar zien al hun pogingen stranden in de handen van keeper Gomes. Na een uur scoort PSV wel en net voor tijd beslist Koné het duel definitief: 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Heracles Almelo 7 december 2006
Vanavond donderdag 7 december 2006 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op vrijdag 22 december 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar dit duel moeten afreizen. Pasfotoregistratie is eveneens verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Aanstaande zaterdag collecte Groningen Fanatics 5 december 2006
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV van aankomende zaterdag houden de Groningen Fanatics weer hun jaarlijkse collecte. Bij alle ingangen van het stadion staan mensen met collectebakken vanaf het moment dat het stadion open gaat tot ongeveer vijf minuten voor het begin van de wedstrijd.
 
Lees verder »

Groningers kopje onder in Utrecht 3 december 2006
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. De Groningers liepen voor de zoveelste keer dit seizoen tegen een vroege tegentreffer aan. Met de 2-0 van FC Utrecht in de 35e minuut viel het duel definitief in het slot. In de tweede helft kon er sowieso nauwelijks meer gevoetbald worden, want de grasmat van de Galgenwaard was in een zwembad veranderd.
Fotoverslag »
Lees verder »

Museum Oosterparkstadion geopend 2 december 2006
Groningen heeft er een museum bij: het Oosterparkmuseum. In het jongerencentrum JOP, op een steenworp afstand van het inmiddels halfgesloopte stadion, leeft het stadion voortaan voort aan de hand van allerlei tastbare herinneringen. FC Groningen-spelers Mathias Florén en Mark-Jan Fledderus waren gisteravond aanwezig om het Oosterparkmuseum officieel te openen.
 
Lees verder »

FC Groningen krijgt boete van KNVB 1 december 2006
FC Groningen is door de tuchtcommissie van de KNVB veroordeeld tot een boete van maar liefst 10.000 euro. De strafmaatregel is genomen omdat er tijdens de thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk, NEC, BV Veendam en SC Heerenveen supporters met stadionverboden in het stadion aanwezig waren.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd AZ 29 november 2006
Morgenavond donderdag 30 november 2006 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen AZ op zondag 17 december 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een autocombi naar dit duel kunnen afreizen. Pasfotoregistratie is verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen speelt voor Sinterklaas 26 november 2006
FC Groningen heeft de eerste competitienederlaag in de Euroborg geleden. Tegen hekkensluiter ADO Den Haag speelde de verdediging van de Groningers voor Sinterklaas en liet zich een aantal malan kinderlijk verrassen door de Haagse counters. De teller bleef uiteindelijk staan op 2-5.
Fotoverslag »
Lees verder »

Hondenbrigades oefenen in Oosterpark 25 november 2006
Waar de sloop van het Oosterparkstadion al niet goed voor is. Nu de slopershamer van het roemruchte stadion inmiddels een grote puinhoop heeft gemaakt, blijkt dat de ideale locatie om te oefenen met reddingshonden und Rettungshunde.
 
Lees verder »

FC Groningen krijgt boete van UEFA 21 november 2006
De UEFA heeft FC Groningen een boete opgelegd van 3.200 euro. De strafmaatregel is genomen omdat voorafgaand aan het thuisduel tegen Partizan Belgrado vanaf de Noordcurve een brandende fakkel op het veld werd gegooid. FC Groningen kan niet tegen de straf in beroep, want dat staan de reglementen van de UEFA niet toe.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (4) 21 november 2006
Het werd wel weer eens tijd voor een wedstrijdje über die Grenze en dus zetten einige Groninger Fußballjunkies afgelopen zaterdag koers naar het Westfalenstadion in Dortmund om de wedstrijd Borussia Dortmund - Hertha BSC bij te wonen. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen revancheert zich tegen Willem II 20 november 2006
FC Groningen heeft revanche genomen voor de smadelijke nederlaag tegen FC Twente van vorige week. In de thuiswedstrijd tegen Willem II hadden de Groningers moeite met de Brabanders, maar stond er na 90 minuten wel 4-1 op de borden.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Utrecht 16 november 2006
Deze week begint de kaartverkoop via Ticketbox voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op 3 december 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een halve buscombi naar Utrecht kunnen afreizen. Pasfotoregistratie is verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Donderdag première 'Adieu Oosterparkstadion' 15 november 2006
Amateurfilmers Piet en Sjoukje van Kuiken zijn er zo'n twee jaar mee bezig geweest, maar eindelijk is ie af: de film 'Adieu Oosterpark', over het voormalige stadion van FC Groningen. De film begint met de bouw van het stadion en eindigt met het officiële afscheid ervan. Ook het toekomstige Oosterpark komt in beeld. Donderdag gaat de film in première.
 
Lees verder »

Fanatieke supporters houden vakken leeg 14 november 2006
Aanstaande zondag zal de aftrap van het thuisduel van FC Groningen tegen Willem II met minder lawaai gepaard gaan dan gebruikelijk is in de Euroborg. Supporters van de Z-side en Groningen Fanatics houden namelijk hun vakken op de Noordcurve leeg als protest tegen het schandalige optreden van FC Groningen tegen FC Twente. Pas na 7 minuten zullen zij hun plaatsen in gaan nemen.
 
Lees verder »

Straftrainingen voortaan online te volgen 14 november 2006
De straftrainingen van FC Groningen worden voortaan live via internet uitgezonden. Op de website www.fctv.nl zijn de prestaties van de spelers op het nieuwe strafkamp bij de Euroborg overal ter wereld te volgen. Ideaal voor mensen die geen zin hebben om moeite te doen voor deze spelers die zich gewilloos door FC Twente lieten afslachten.
 
Lees verder »

We zijn weer in de lucht 14 november 2006
Hoera. We zijn weer in de lucht. Zoals je misschien al wel gemerkt had, ging gistermiddag rond 17.00 uur deze website opeens plat. Niet vanwege een protest tegen de afgang in Twente (hoewel dat niet eens zo'n gek idee zou zijn geweest), maar omdat teveel bezoekers tegelijkertijd de website bezochten. Wat een smadelijke nederlaag in Twente wel niet allemaal kan veroorzaken...
 
Lees verder »

FC Groningen wordt afgeslacht in Twente 12 november 2006
FC Groningen is vanmiddag hard onderuit gegaan bij FC Twente. In de eerste helft kon FC Groningen prima meekomen, maar in de tweede helft waren de Groningers het spoor volledig bijster en zegevierden de Tukkers met maar liefst 7-1. Gelukkig beschikt FC Groningen sinds vorige week over een nieuw straftrainingscomplex in de buurt van de Euroborg.
Fotoverslag »
Lees verder »

Rieks Kremer krijgt zijn 'Kremershekje' 11 november 2006
GRONINGEN - Een souvenir van het Oosterparkstadion in je eigen achtertuin. Sommige fanatieke supporters zullen misschien hun Oosterparkstoeltje als tuinzitje hebben hergebruikt. Steward Rieks Kremer (68) uit Zuidlaren echter is inmiddels de trotse eigenaar van compleet stuk hek van het oude FC Groningen-stadion. Zijn hek, het hek waar hij jaren heeft gestaan: het 'Kremershekje'.
 
Lees verder »

SV organiseert dart- en klaverjastoernooi 10 november 2006
Gooi jij wel eens een nine-dart-finish? Of haal je liever stuk op met je nel? Er is nu weer een mogelijkheid om jouw sportieve prestaties aan andere supporters van FC Groningen te laten zien! De Supportersvereniging organiseert voor haar leden namelijk een dart- en klaverjastoernooi op vrijdag 17 november 2006. De aanvang is 20.00 uur in het Supportershome in de Euroborg. De inleg, voor zowel darten als klaverjassen, is 3 euro per persoon.
 
Lees verder »

Piet Fransen sloopt lichtmast Oosterpark 9 november 2006
Mister FC Groningen Piet Fransen heeft vanochtend om 10.15 uur een lichtmast van het Oosterparkstadion vernield. De vandaal sprong plotseling op een hijskraan en trok een lichtmast om. De stalen reus plofte met een geweldige smak op het speelveld neer. Of FC Groningen stappen tegen Fransen gaat ondernemen in de vorm van een (Oosterpark)stadionverbod is op dit moment nog niet bekend.
 
Lees verder »

Nieuw trainingscomplex officieel geopend 8 november 2006
De mannetjes van de training zullen vanaf vandaag een andere route moeten fietsen om de spelers van FC Groningen te zien trainen. Want na jarenlang geouwehoer over het vinden van een locatie werd vanmiddag dan eindelijk het nieuwe trainingscomplex van FC Groningen feestelijk geopend. Niet in Zuidbroek of Menterwolde, maar gewoon bij de Euroborg.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest weer eens in eigen huis 7 november 2006
FC Groningen heeft vanavond weer eens een wedstrijd verloren in de Euroborg. De Groningers verloren van NAC Breda in de derde ronde van de KNVB-beker. De eerste helft was FC Groningen beter, maar stond het met rust wel met 1-2 achter. In de tweede helft gooide een counter van Leonardo de wedstrijd definitief in het slot: 1-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Hoofdpoort Oosterpark gesloopt 7 november 2006
De sloop van het Oosterparkstadion is begonnen. Gisteren ontfermden de slopers zich over de hoofdpoort van het roemruchte stadion. De zware blauwe hekken zijn verwijderd en de twee betonnen pilaren waarop het naambord 'STADION OOSTERPARK' bevestigd was zijn naar de grond getrokken. Tevens werd het complex afgesloten van gas, water en licht. Wel zo handig als je gaat slopen.
Fotoverslag »
Lees verder »

De laatste rondgang door het Oosterpark 6 november 2006
Zondag 5 november 2006, halverwege de middag. FC Groningen heeft gisteravond in een enerverend duel Roda JC met 2-1 verslagen. In de Euroborg. De nieuwe vesting van FC Groningen in het zuidoosten van de stad die voor zoveel clubs onneembaar blijkt. Vandaag ben ik nog even terug op het oude nest. In het Oosterpark. Vanaf morgen wordt hier gesloopt.
Fotoverslag »
Lees verder »

Suárez wederom goudhaantje in blessuretijd 4 november 2006
FC Groningen heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen Roda JC gewonnen. Hoewel de Groningers lange tijd het spel domineerden, waren het de Limburgers die de score openbraken. Nevland scoorde ongeveer tien minuten later de gelijkmaker en in blessuretijd zorgde uitblinker Luis Suárez er met een weergaloos doelpunt voor dat de drie punten terecht in Groningen bleven: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het is mooi geweest 1 november 2006
Het is mooi geweest. Vandaag heeft FC Groningen definitief de deur van het Oosterpark achter zich dichtgetrokken. Nog één keer werd er getraind op het hoofdveld. Vanaf morgen traint de selectie op het nieuwe trainingscomplex en volgende week begint de sloop van Stadion Oosterpark.
 
Lees verder »

Laatste training Oosterpark vervroegd 30 oktober 2006
De laatste training op het veld van het Oosterparkstadion vindt niet volgende week plaats, maar al op komende woensdag 1 november 2006. Om 14.00 uur zullen de mannen van Ron Jans hun laatste oefeningen op het Oosterpark gaan afwerken. Vanaf donderdag 2 november 2006 wordt getraind op het nieuwe trainingsveld bij Euroborg. Dat veld wordt woensdag 8 november 2006 officieel in gebruik genomen.
 
Lees verder »

FC Groningen houdt stand in Breda 29 oktober 2006
FC Groningen heeft aan de uitwedstrijd tegen NAC Breda een puntje overgehouden. De thuisploeg was sterker en wist de Groningers een groot deel van de wedstrijd onder druk te houden. De Groninger muur begaf het echter niet en zo kon FC Groningen net als vorig seizoen wederom een puntje meesmokkelen uit Breda: 0-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Laatste training op het Oosterpark 28 oktober 2006
Op maandag 6 november 2006 traint FC Groningen voor het laatst op het Oosterparkstadion. Om 10.00 uur betreedt de selectie van FC Groningen het hoofdveld aan de Zaagmuldersweg in de voorbereiding op het bekerduel tegen NAC Breda. Op woensdag 8 november 2006 wordt het nieuwe trainingsveld bij de Euroborg officieel geopend.
 
Lees verder »

Geen lichtmast als monument Oosterpark 28 oktober 2006
Van het Oosterparkstadion blijft na de sloop geen deel van het stadion zelf over. Het plan om een van de lichtmasten te laten staan als monument aan het roemruchte voetbalbolwerk aan de Zaagmuldersweg is van tafel. Volgens At Smit Duyzentkunst van woningcorporatie Nijestee is serieus gestudeerd op het idee een lichtmast overeind te laten, maar bleek het idee teveel voeten in de aarde te hebben.
 
Lees verder »

Winst na enerverend duel tegen Excelsior 25 oktober 2006
FC Groningen heeft vanavond een nuttige overwinning behaald op promovendus Excelsior. De Groningers hadden grote moeite met de stugge Kralingers en het voetbal was niet om over naar huis te schrijven. Toch gebeurde er genoeg, waaronder twee rode kaarten, en wist Erik Nevland met twee treffers de drie punten in de Euroborg te houden: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Twente 25 oktober 2006
Morgenavond donderdag 26 oktober 2006 begint de kaartverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen FC Twente op zondag 12 november 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar dit duel moeten afreizen. Pasfotoregistratie is eveneens verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen op doeltreffendheid afgestraft 22 oktober 2006
FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen traditiegetrouw weer verloren. Eigenlijk voetbalde FC Groningen ditmaal beter dan de Friezen, maar waar FC Groningen veelal faalde in de afronding, bleken de Friezen wel scherp voor de goal. Op een gegeven moment stond er zelfs 4-0 op de borden. Evgeniy Levchenko maakte de eindstand nog iets draaglijker: 4-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

En de winnaar is... Thailand 20 oktober 2006
De afgelopen twee weken kon er gestemd worden op de leukste FC Groningen-vakantiefoto van 2006 en dat hebben jullie massaal gedaan. Maar liefst 952 supporters brachten hun stem uit! Van de 5 genomineerde foto's stak er in de peilingen eentje al snel met kop en schouders bovenuit: de foto van boeddha Jimmy in Thailand.
 
Lees verder »

Koppige Friezen 16 oktober 2006
Het gaat niet goed in Friesland. Het voetbal is niet om over naar huis te schrijven en gescoord wordt er ook al nauwelijks. En dan komt FC Groningen ook nog langs. Daar word je als veiligheidscoördinator van de Friese club natuurlijk niet vrolijker van. En dan ga je, zoals een echte Fries betaamt, dwarsliggen.
 
Lees verder »

Reisinfo uitwedstrijd tegen sc Heerenveen 16 oktober 2006
Dingdong. Hier volgen enkele nuttige mededelingen voor de 1200 FC Groningen-supporters die aanstaande zondag naar Heerenveen zullen afreizen. Zo worden er enkele parkeermogelijkheden uit de doeken gedaan en hoeven kaarten voor Eigen Vervoer niet omgewisseld te worden, maar bieden deze meteen toegang tot het uitvak.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest weer nipt in ArenA 14 oktober 2006
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd in de ArenA tegen Ajax verloren. Na zestig minuten stonden de Groningen nog op 1-2 door goals van Levchenko en Suárez, maar twintig minuten later stond het 3-2 voor Ajax. En zo verliest FC Groningen voor de zesde keer op rij in de competitie met één goal verschil in de ArenA.
Fotoverslag »
Lees verder »

De leukste vakantiefoto van 2006 13 oktober 2006
Enkele maanden geleden stond op deze website een oproep om je FC Groningen-vakantiefoto's op de sturen voor de verkiezing van de leukste foto van dit jaar. Nu de vakantie er voor de meeste supporters weer op zit, is het tijd om te gaan stemmen welke foto de leukste is. En dat stemmen gebeurt door jou!
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NAC Breda 12 oktober 2006
Vandaag begint de kaartverkoop via Ticketbox voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda op zondag 29 oktober 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar Breda moeten afreizen. Pasfotoregistratie is eveneens verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd tegen sc Heerenveen uitverkocht! 9 oktober 2006
De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen is uitverkocht. Sowieso zijn er geen kaarten meer beschikbaar om op eigen gelegenheid af te reizen naar Friesland, aangezien die kaarten afgelopen zaterdag in een tijdsbestek van slechts 5 uur allemaal zijn verkocht. Vanmiddag zijn ook de laatste kaarten voor de FanTour verkocht.
 
Lees verder »

Creatief met Oosterparkstoeltjes (4) 9 oktober 2006
En wederom een hoofdstukje foto's van Oosterparkstoeltjes die na demontage uit het stadion een andere functie hebben gekregen. In de tuin als losstaand zitje of als een bankje in het geval van meerdere stoeltjes. Of natuurlijk gewoon binnen, gemonteerd op een onderstel van een bureaustoel.
 
Lees verder »

Maandag ALV Supportersvereniging + forum 7 oktober 2006
Maandagavond 9 oktober 2006 vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats met aansluitend een forum waaraan Hans Nijland, Ron Jans, Erik Nevland, Mark-Jan Fledderus en Antoine van der Linden zullen deelnemen. De avond begint om 19.30 uur.
 
Lees verder »

Creatief met Oosterparkstoeltjes (3) 6 oktober 2006
En we gaan gewoon nog even door met foto's van Oosterparkstoeltjes die na demontage uit het stadion een andere functie hebben gekregen. In de tuin als losstaand zitje of als een bankje in het geval van meerdere stoeltjes. Of natuurlijk gewoon binnen, gemonteerd op een kist op de gang.
 
Lees verder »

Creatief met Oosterparkstoeltjes (2) 5 oktober 2006
Veel supporters die hun stoeltje hebben opgehaald uit het Oosterpark, hebben vaak al een bestemming bedacht voor hun stoeltje. In de tuin als losstaand zitje of als een bankje in het geval van meerdere stoeltjes. Of binnen, gemonteerd op een speelgoedkist.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd sc Heerenveen 4 oktober 2006
Morgenavond 5 oktober 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op 22 oktober 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid naar Heerenveen kunnen afreizen. (Seizoen)ClubCard is wel verplicht, maar pasfotoregistratie is niet verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Miraculeuze winst op Vitesse 1 oktober 2006
FC Groningen heeft op miraculeuze wijze het competitieduel tegen Vitesse gewonnen. Lange tijd speelden de Groningers slordig en Vitesse leek dat 10 minuten voor tijd definitief af te straffen door een 1-3 voorsprong te nemen. Dankzij een penalty en twee goals van Luis Suárez trok FC Groningen het duel alsnog naar zich toe: 4-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Ajax 30 september 2006
Vandaag begint de kaartverkoop via Ticketbox voor de uitwedstrijd tegen Ajax op 14 oktober 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar Amsterdam moeten afreizen. Pasfotoregistratie is eveneens verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen haalt het net niet 28 september 2006
FC Groningen is door Partizan Belgrado uitgeschakeld in de UEFA Cup. In een prachtige ambiance in de Groene Hel vochten de spelers als leeuwen en werd de wedstrijd weliswaar ook met 1-0 gewonnen, maar dat resultaat was niet genoeg om de 4-2 nederlaag in Belgrado weg te poetsen. Na de uitschakeling overheerst bij de meeste supporters een mengeling van trots en teleurstelling.
Fotoverslag »
Lees verder »

Dobro dosli u zeleni pakao 28 september 2006
De selectie van Partizan Belgrado is inmiddels in Nederland aangekomen en dus kan de koude oorlogvoering ook beginnen. Gisteravond plaatsten enkele supporters van FC Groningen alvast een welkomstboodschap bij het hotel van de Serviërs: 'Dobro dosli u zeleni pakao'. Oftewel: 'Welkom in de Groene Hel'.
 
Lees verder »

SV: Laat de Groene Hel morgen kolken! 27 september 2006
Twee weken geleden speelden we voor het eerst sinds 14 jaar weer Europees. Helaas moeten we nu een achterstand goedmaken in onze eigen Groene Hel. Donderdag kunnen we met z'n allen de poulefase bereiken maar dit zal geen gemakkelijke opgave zijn.
 
Lees verder »

Nipt gelijkspel tegen RKC Waalwijk 24 september 2006
FC Groningen heeft vanmiddag in eigen huis gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. Voor de rust was de thuisploeg heer en meester, maar verzuimde meer dan één doelpunt te scoren. Na de rust kwam RKC Waalwijk langszij en moest FC Groningen nog oppassen dat het niet de eerste competitienederlaag in de Euroborg leed: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

UEFA Cup-duel wederom live op TV Noord 23 september 2006
Ook de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Partizan Belgrado in het UEFA Cup-toernooi zal live worden uitgezonden door RTV Noord. Anderhalve week geleden zond de regionale omroep de uitwedstrijd van FC Groningen in Belgrado al uit. Ook is er op Radio Noord een rechtstreeks verslag te horen van het 26e Europacupduel van de FC.
 
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen thuis tegen NAC Breda 22 september 2006
Na de spectaculaire winst op TOP Oss rolde gisteravond NAC Breda als volgende tegenstander in de strijd om de KNVB-beker uit de bingomolen. Het duel wordt gespeeld op dinsdag 7 november 2006. Plaats van handeling is de eigen vertrouwde Groene Hel. Het duel begint om 20.00 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen-fans in de Kaukasus 21 september 2006
Geloof het of niet, maar in de Zuid-Russische plaats Krasnodar, de hoofdstad van de provincie Krasnodar in de Kaukasus, lopen sinds afgelopen zomer enkele hartstochtelijke FC Groningen-fans rond. Wat een bezoekje aan Groningen niet allemaal los kan maken.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van TOP Oss 20 september 2006
FC Groningen heeft in de strijd om de KNVB beker met 2-1 gewonnen van TOP Oss. Dat was het wel zo'n beetje.
Fotoverslag »
Lees verder »

Portretten Martin Drent voor goed doel 20 september 2006
Afgelopen week werden er in het Supportershome van de Supportersvereniging FC Groningen portretten van Martin Drent verkocht voor het goede doel. Van de portretten, kopieën van de tekening van Martin Drent die in het Supportershome hangt, zijn zo'n 100 exemplaren verkocht. De opbrengst gaat naar het goede doel.
 
Lees verder »

FC Groningen zegeviert op Het Kasteel 17 september 2006
Veel ploegen hebben een inzinking in de competitie met een Europese wedstrijd in de benen, maar FC Groningen niet. De uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd voor het eerst sinds jaren weer eens gewonnen door een doelpunt van Stefano Seedorf twee minuten voor tijd: 0-1. En daarmee mag FC Groningen zich na vier wedstrijden zelfs gedeeld koploper van de Eredivisie noemen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Wedstrijd op schermen druk bezocht 15 september 2006
Zo'n tweeduizend FC Groningen-fans hebben gisteravond het UEFA Cup-duel tussen Partizan Belgrado en FC Groningen in de Euroborg gevolgd. Daar werd de wedstrijd uitgezonden op de twee grote megaschermen in de Euroborg.
 
Lees verder »

Goal Suárez houdt FC Groningen in de race 14 september 2006
FC Groningen mag nog hopen op de poulefase van het UEFA Cup-toernooi na de uitwedstrijd tegen Partizan Belgrado. De Groningers hadden in de eerste helft grote moeite met het Balkan-voetbal. In de tweede helft ging het ietsje beter. Luis Suárez bepaalde in de laatste seconden de einduitslag op 4-2 en daar kon zelfs de omgekochte arbitrage niks aan veranderen. FC Groningen heeft in de return aan 2-0 genoeg om de volgende ronde te bereiken.
Fotoverslag »
Lees verder »

Vertraging door losse schroefjes 13 september 2006
FC Groningen heeft op weg naar Belgrado enige vertraging opgelopen. Het vliegtuig voor vlucht Transavia HV 8635, waarmee de selectie, staf, persmuskieten en andere belangrijke mensen vanmorgen om 10.00 uur naar de Servische hoofdstad vervoerd zouden worden, bleek mankementen te vertonen en kwam niet opdagen op Groningen Airport Eelde.
 
Lees verder »

De terugkeer op het Europese podium 13 september 2006
Het is tijd om alvast even kennis te maken met het podium waar FC Groningen morgen na een afwezigheid van 14 jaar zijn rentree gaat maken op Europees niveau: Stadion Partizana in Belgrado.
 
Lees verder »

Gratis buspendel naar Stadion Partizana 13 september 2006
Het bericht op de site van FC Groningen oogt eerst vriendelijk: gratis pendelbussen vanaf Hotel Intercontinental naar Stadion Partizana. Tof man, goed geregeld, denk je dan. Totdat je even verder leest en blijkt dat deze dienst niet geheel vrijwillig is. Compleet met politie-begeleiding en al is deze service er vooral op gericht om de FC Groningen-supporters zo snel mogelijk het uitvak in te duwen. En dat is toch iets minder tof.
 
Lees verder »

Wij gaan naar Belgrado! 11 september 2006
Wij gaan naar Belgrado! Tenminste, een mannetje of 400 en misschien wel meer. Met de bus, het vliegtuig, de auto of de trekker. Aangezien iedereen het verblijf in Belgrado op zijn eigen manier zal beleven, is het misschien wel een goed idee om deze nu al legendarische trip vanuit meerdere cameraposities te belichten. Dus kom maar op met die foto's!
 
Lees verder »

FC Groningen al met de kop in Belgrado 10 september 2006
De spelers van FC Groningen leken vanmiddag al met hun kop in Belgrado te zitten, zo slecht werd er in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gespeeld. Al na 10 seconden passeerde Arnold Kruiswijk zijn eigen doelman en lange tijd konden de Groningers geen vuist maken tegen Heracles Almelo. Koen van de Laak en Evgeniy Levchenko scoorden uiteindelijk toch en hielden de punten in eigen huis. Een slechte generale...
Fotoverslag »
Lees verder »

Publiek voor Noord Sport gezocht 9 september 2006
Voor de uitzending van Noord Sport van maandag 11 september 2006 zijn we op zoek naar ongeveer 15 FC Groningen-supporters die de uitzending vanaf de publieke tribune willen bijwonen. De uitzending zal voor het grootste gedeelte in teken van FC Groningen staan en met name de Europacup-wedstrijd Partizan Belgrado - FC Groningen zal nader uitgelicht worden.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd Belgrado op schermen in Euroborg 9 september 2006
De UEFA Cup-wedstrijd tussen Partizan Belgrado en FC Groningen is aanstaande donderdag 14 september 2006 ook live te zien op de beeldschermen in Euroborg. Vanaf 18.00 uur kunnen fans via Ingang 2 plaatsnemen op de lange zijde, waar ook de horeca-punten open zijn voor consumpties. De toegang is gratis.
 
Lees verder »

Creatief met Oosterparkstoeltjes (1) 8 september 2006
Veel supporters die hun stoeltje hebben opgehaald uit het Oosterpark, hebben vaak al een bestemming bedacht voor hun stoeltje. In de tuin als losstaand zitje of als een bankje in het geval van meerdere stoeltjes. Of binnen, gemonteerd op een groen kratje.
 
Lees verder »

UEFA Cup-duel live op TV Noord 8 september 2006
Goed nieuws voor de thuisblijvers aanstaande donderdag, want het UEFA Cup-duel Partizan Belgrado - FC Groningen wordt live uitgezonden door TV Noord. Ook is er op Radio Noord een rechtstreeks verslag te horen van het 25e Europacupduel van de FC.
 
Lees verder »

Aanvullende reisinfo voor trip naar Belgrado 7 september 2006
Honderden FC Groningen-supporters zullen volgende week de uitwedstrijd van FC Groningen in Belgrado bijwonen. Aangezien er in Servië net even wat andere regeltjes gelden dan in Nederland en lokale taxichauffeurs, politie-agenten en douaniers nóg corrupter zijn dan in Nederland, is het misschien wel even handig dat we ons even verdiepen in de lokale gebruiken.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd in Belgrado anderhalf uur eerder 5 september 2006
Het zou heel goed kunnen dat het je is ontgaan, want erg duidelijk is er niet over gecommuniceerd, maar de Europacup-wedstrijd tussen Partizan Belgrado en FC Groningen op 14 september 2006 begint niet om 20.30 uur, maar al om 19.00 uur. En dat is toch wel even handig om te weten. Zeker in verband met reis- en drinkplannen.
 
Lees verder »

Jacht op Oosterpark-souvenirs geopend 4 september 2006
De jacht op Oosterpark-souvenirs is geopend. Vanaf vandaag kunnen supporters van FC Groningen zelf hun stoeltje los komen schroeven aan de voormalige voetbalburcht aan de Zaagmuldersweg. En er worden niet alleen stoeltjes losgeschroefd. Ook andere souvenirs blijken populair. Een impressie.
 
Lees verder »

Eerste vliegtuig zit vol, nu op naar de tweede 1 september 2006
Het eerste chartervliegtuig naar Belgrado zit vol. Rond 8 uur vanmorgen verzamelden zich de eerste fans bij de Euroborg en al snel werd duidelijk dat de 146 aanvankelijke stoelen niet toereikend zouden zijn. Gelukkig kwam er vanmorgen ook een groter vliegtuig vrij en kon FC Groningen dus gewoon doorgaan met de kaartverkoop.
 
Lees verder »

Reismogelijkheden naar Belgrado 31 augustus 2006
FC Groningen biedt haar supporters de mogelijkheid per vliegtuig, per bus of op eigen vervoer richting Belgrado te reizen. Inschrijving voor de chartervlucht vindt uitsluitend vrijdag 1 september 2006 plaats bij de Supportersbalie. De start van de verkoop voor de busreis en kaarten voor eigen vervoer begint aanstaande maandag.
 
Lees verder »

Het Oosterpark als tattoo 29 augustus 2006
De geschiedenis van het Oosterpark vervaagt langzaam, maar de herinneringen aan het voetbalbolwerk zijn springlevend. Afgelopen vrijdag werd het stadion als tatoeage vereeuwigd. De eerste Oosterpark-tattoo voor zover bekend.
 
Lees verder »

Waterig gelijkspel in Nijmegen 27 augustus 2006
FC Groningen heeft vanmiddag in de eerste uitwedstrijd van de competitie gelijkgespeeld tegen NEC. Voor de rust was het duel nog wel het bekijken waard, en scoorden beide ploegen een keer. Na de rust viel er op het zware veld niet meer zoveel te genieten en kwam in de stand van 1-1 geen verandering meer.
Fotoverslag »
Lees verder »

UEFA Cup: FC Groningen loot Partizan Belgrado 25 augustus 2006
FC Groningen kan zich in de UEFA Cup op gaan maken voor een dubbele confrontatie tegen Fudbalski Klub Partizan Belgrado. Dat is de uitkomst van de loting die eerder deze middag in Monaco heeft plaatsgevonden. FC Groningen speelt op 14 september 2006 eerst uit in Belgrado. De return volgt twee weken later op 28 september 2006 in de Euroborg.
 
Lees verder »

Leverkusen, Brugge, Praag, Belgrado of Boekarest 25 augustus 2006
De voorloting voor de UEFA Cup heeft voor FC Groningen vijf mogelijke tegenstanders opgeleverd, die de club in de eerste ronde van het toernooi kan treffen. Bayer Leverkusen, Club Brugge, Slavia Praag, Partizan Belgrado of Dinamo Boekarest zijn de opties.
 
Lees verder »

En we gaan op de trekker naar ... 24 augustus 2006
Morgen is de loting voor de UEFA Cup. Voor het eerst sinds jaren zit FC Groningen weer in de koker en de Europacupkoorts begint inmiddels aardig op te lopen in Stad en Ommeland. En diegenen die nog niet helemaal in de stemming zijn, zouden nog even de klassieker 'We gaan op de trekker naar Madrid' moeten draaien.
 
Lees verder »

Steeksleuteltje nummer 8 23 augustus 2006
Weet je nog dat de stoeltjes in het stadion niet groen waren, maar vaal blauw of rood? Inderdaad, die goeie ouwe tijd in het Oosterpark. Bij het vertrek uit dat prachtige stadion beloofde FC Groningen dat iedereen de kans zou krijgen om zijn eigen stoeltje te bemachtigen. Welnu, het moment is daar!
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Sparta Rotterdam 22 augustus 2006
Volgende week donderdagavond 31 augustus 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op 17 september 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid naar Rotterdam kunnen afreizen. Pasfotoregistratie is niet verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Spetterende competitieouverture 20 augustus 2006
FC Groningen is de nieuwe competitie prima begonnen. In de Euroborg werd subtopper Feyenoord met duidelijke cijfers aan de kant geschoven. In de eerste helft waren beide partijen nog wat afwachtend, maar in de tweede helft walste FC Groningen over de Rotterdammers heen: 3-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Gelijkspel tegen Aston Villa FC 11 augustus 2006
FC Groningen heeft vanavond ook de tweede oefenwedstrijd in de Euroborg niet weten te winnen. Na eerder een gelijkspel tegen FC Porto werd het nu eveneens 2-2 tegen het Engelse Aston Villa FC. Tweemaal kwam FC Groningen op voorsprong door Levchenko en Buijs, maar Moore en Ridgewell wisten elk een gelijkmaker te produceren.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NEC 10 augustus 2006
Vanavond donderdag 10 augustus 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen NEC op 27 augustus 2006. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Buscombi vanaf Noorderstation 9 augustus 2006
Zoals al eerder gemeld blijft de buspendel naar de Euroborg vanaf het Oosterparkstadion toch bestaan. Sterker nog: er komen nog een aantal opstapplaatsen bij. De bus zal voortaan vertrekken vanaf het Noorderstation (Groningen-Noord). De opstaphaltes zijn gelijk aan buslijn 7 en tussendoor stopt de bus dus ook bij het Oosterpark.
 
Lees verder »

Graszoden trainingsveld aangebracht 9 augustus 2006
Het nieuwe trainingsveld van FC Groningen krijgt steeds meer vorm. Afgelopen maandag en dinsdag werden door de firma Oranjewoud de graszoden van het nieuwe trainingscomplex gelegd. Het terrein ter grootte van anderhalf voetbalveld moet eind oktober 2006 klaar zijn voor gebruik. Vanaf die datum gaat de selectie van Ron Jans achter de Euroborg en naast de Mediacentrale trainen.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende vrijdag 8 augustus 2006
Komende vrijdag speelt FC Groningen de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2006-2007. Op vrijdag 11 augustus 2006 is het Engelse Aston Villa FC de tegenstander in de Euroborg. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

De balans van de voorbereiding 6 augustus 2006
Nu de oefencampagne er zo'n beetje op zit en alleen het duel tegen Aston Villa in de Euroborg nog wordt gespeeld, wordt het tijd om de balans op te maken. De hambo-balans van de diverse amateurclubs in de buurt van Groningen wel te verstaan. Want oefenwedstrijden en broodjes hamburger speciaal zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van StormvogelsTelstar 4 augustus 2006
FC Groningen heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen StormvogelsTelstar gewonnen. Op het veld van vv GOMOS in Norg stonden de Groningers in de rust nog wel met 0-1 achter. Na rust brak de Luis Suárez-show aan en mede dankzij zijn drie goals won FC Groningen uiteindelijk met 5-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende week 31 juli 2006
Komende week speelt FC Groningen een oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2006-2007. Op vrijdag 4 augustus 2006 is StormvogelsTelstar de tegenstander op het sportcomplex van vv GOMOS te Norg. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Vrijwillige cabriobuscombi naar Zuidhorn 29 juli 2006
Zo'n 30 supporters reisden vandaag op een speciale manier af naar de oefenwedstrijd van FC Groningen in Zuidhorn: met een cabriobus. De bus was aangeboden aan de Supportersvereniging door Drenthe Tours, de nieuwe vervoerder van FC Groningen. Een verslag.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van FC Emmen 29 juli 2006
FC Groningen heeft vanmiddag de oefenwedstrijd tegen FC Emmen gewonnen. Op het veld van vv Zuidhorn bleken de Groningers beter dan de Drenties en namen al na drie minuten de leiding door een goal van Glen Salmon. Erik Nevland en Antoine van der Linden scoorden ook nog en bepaalden de eindstand op 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Boeren grijpen de macht met website 28 juli 2006
En weer heeft een nieuwe FC Groningen-supporterssite het levenslicht gezien. Op Boerenmacht.nl gaat een aantal fans zich richten op nieuwsberichten rondom FC Groningen, de jeugd van FC Groningen en het contact tussen supporters en spelers. De redactie werkt op dit moment aan de laatste puntjes, zodat de website vanaf 1 augustus 2006 officieel 'open' kan.
 
Lees verder »

FC Groningen wil Euroborg altijd vol 28 juli 2006
Er komt een systeem waarbij seizoenkaarthouders van FC Groningen hun kaart voor de vrije verkoop aan kunnen bieden als zij incidenteel een wedstrijd niet kunnen bezoeken. Supporters die gebruik maken van deze faciliteit krijgen het geld voor hun ingeleverde kaart terug. De zitplaats die vrijkomt biedt FC Groningen te koop aan tegen het tarief dat geldt voor losse kaarten.
 
Lees verder »

Nu wél weer een buscombi naar de Euroborg 27 juli 2006
De buspendel tussen Oosterparkstadion en de Euroborg blijft toch bestaan. Vorige week verkondigde de gemeente nog dat er te weinig animo voor deze pendel is, maar daar waren enkele vaste reizigers het niet mee eens. Inmiddels blijken er 'nieuwe cijfers' opgedoken te zijn waardoor er nu wel genoeg animo is voor de pendel en de pendel blijft dus rijden. Klagen helpt.
 
Lees verder »

Roy Beukenkamp wordt Superscout 27 juli 2006
Roy Beukenkamp wordt Superscout. Vanaf volgend seizoen zal de ex-doelman van FC Groningen zich volledig gaan richten op zijn nieuwe functie in de scouting van FC Groningen. Het was al langer bekend dat de ex-doelman van FC Groningen aan het eind van dit seizoen gaat stoppen met zijn functie als keeperstrainer. Vanaf dat moment wordt hij dus Superscout in binnen- en buitenland van FC Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest streekderby 26 juli 2006
FC Groningen heeft vanavond de eerste nederlaag in de voorbereiding geleden. Op het veld van vv Hoogezand was provinciegenoot BV Veendam met 0-1 te sterk voor de formatie van Ron Jans. Martin Drent scoorde in de 60e minuut het winnende doelpunt. En dat was het dan ook wel zo'n beetje.
Fotoverslag »
Lees verder »

Open Dag Euroborg op 16 september 2006 26 juli 2006
Op zaterdag 16 september 2006 zal het gehele Euroborg-complex officieel worden geopend met een Open Dag. Van 's middags van 13.00 uur tot 17.30 uur zullen alle bewoners van het complex, waaronder FC Groningen, zich dan vanuit hun eigen discipline presenteren aan het publiek. In alle hoeken en gaten zijn activiteiten en rondom het complex is volop straattheater en entertainment.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 24 juli 2006
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2006-2007. Op woensdag 26 juli 2006 is BV Veendam de tegenstander op het sportcomplex van vv Hoogezand. Op zaterdagmiddag 29 juli 2006 wordt er geoefend tegen FC Emmen op het veld van vv Zuidhorn. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Stop de beeldschermvervuiling! 23 juli 2006
De pingpong-scoreborden uit de Euroborg kunnen verkocht worden aan de hoogste bieder, want eindelijk heeft FC Groningen nieuwe scoreborden. En wat voor een scoreborden! Megaschermen van 6 bij 5 meter van een uitstekende kwaliteit. Alleen jammer dat er zoveel bagger op wordt vertoond.
 
Lees verder »

Gelijkspel tegen FC Porto 22 juli 2006
FC Groningen heeft vanavond gelijkgespeeld tegen FC Porto, de Portugese kampioen. Tweemaal kwam FC Groningen op voorsprong door een treffer van Erik Nevland, maar net voor tijd maakte FC Porto alsnog de 2-2. En met dat gelijkspel konden beide partijen wel leven.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop FC Groningen - Aston Villa begonnen 22 juli 2006
Op vrijdag 11 augustus 2006 speelt FC Groningen in de Euroborg de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen het Engelse Aston Villa FC. Het duel begint om 19.00 uur. De kaartverkoop voor dit duel is vandaag begonnen.
 
Lees verder »

KNVB-beker: FC Groningen thuis tegen TOP Oss 21 juli 2006
FC Groningen speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker thuis tegen TOP uit Oss. Dat is het resultaat van de loting die gisteren plaatsvond in Zeist. Het duel zal worden gespeeld in de Euroborg op woensdag 20 september 2006. Het duel begint om 20.00 uur.
 
Lees verder »

FC Groningen incasseert eerste tegendoelpunt 20 juli 2006
FC Groningen heeft ook het vijfde oefenduel in de voorbereiding gewonnen. In Nieuw Buinen werd de plaatselijke voetbalvereniging verslagen. De Groningers hadden het aanvankelijk wel moeilijk tegen de Drenties, die zelfs op voorsprong kwamen. Na rust namen de Groningers alsnog afstand: 1-7.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aftrap tegen FC Porto twee uur uitgesteld 20 juli 2006
Vanwege het warme weer begint de oefenwedstrijd FC Groningen - FC Porto aanstaande zaterdag twee uur later dan gepland. De aftrap van het eerste optreden van de selectie van trainer Ron Jans voor eigen publiek in de Euroborg is nu om 19.00 uur. De spelerspresentatie start een uur eerder, om 18.00 uur.
 
Lees verder »

Geen buscombi meer naar de Euroborg 19 juli 2006
De pendeldienst tussen de Sontweg / Bornholmstraat en de Euroborg houdt op te bestaan. Dat heeft de gemeente Groningen laten weten in een persbericht. Ook de pendelbus tussen het Oosterparkstadion en de Euroborg zal komend seizoen niet meer rijden. De belangstelling voor beide pendeldiensten liep terug, omdat supporters het nieuwe stadion inmiddels prima op andere manieren weten te vinden. Zegt de gemeente...
 
Lees verder »

Megaschermen Euroborg klaar voor gebruik 18 juli 2006
De megaschermen in de Euroborg zijn klaar voor gebruik. Dat is mooi, want zaterdag aanstaande moeten ze ook echt gebruikt gaan worden bij de oefenwedstrijd tegen FC Porto. Er is inmiddels een gelikt groen randje om de schermen geplaatst en er staat een fraai FC Groningen-logootje in de rechterbovenhoek.
 
Lees verder »

Kennismaking met Luis Suárez in Uruguay 18 juli 2006
Soms heb je van die verhalen, die zijn gewoon bijzonder. Neem nu de vakantie van FC Groningen-supporter Arnold Bloem in Latijns-Amerika. In de kranten in Uruguay werd al melding gemaakt van de overgang van Luis Suárez naar FC Groningen, terwijl in Nederland nog niks bekend was. Arnold besloot de spits op te zoeken en bracht ook zijn medesupporters in Groningen op de hoogte van dit nieuws. Zo ging het balletje in Nederland rollen.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 17 juli 2006
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2006-2007. Op donderdag 20 juli 2006 is vv Nieuw Buinen de tegenstander op het sportcomplex in Nieuw Buinen. Op zaterdagmiddag 22 juli 2006 wordt er geoefend tegen het Portugese FC Porto. Dat laatste duel wordt in de Euroborg gespeeld. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van Falkirk FC 15 juli 2006
FC Groningen heeft vanmiddag ook de vierde wedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Tegenstander was het Schotse Falkirk FC. Het bleek de eerste echte test voor de Groningers, die af en toe moeite hadden met de taaie Schotten. Toch was FC Groningen wel de bovenliggende partij en Yuri Cornelisse bevestigde dat met de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Megaschermen in de Euroborg hangen er 14 juli 2006
De megaschermen in de Euroborg hangen er. Gisteren en vandaag werden de losse componenten in de stalen constructies gehangen. Ook de geluidsinstallatie in de Euroborg is aangepast op de komst van de megaschermen.
 
Lees verder »

Community singing: Onze trots! 13 juli 2006
Oooooohhhh! Ooooh Groningen! Het Noorden geeft nooit òòòòp!
Oh Groningen! De Noordelijke trots! Staat voor altijd aan de top!
De Groene Hel! Die staat in brand! Trotse boeren vechten voor (ons) Stad en Ommeland! En waar ook heen! We vechten mee! We zijn de boeren van de Groninger FC!
 
Lees verder »

Miss Oldambt ziet FC Groningen winnen 12 juli 2006
Onder het toeziend oog van Miss Oldambt 2006 Miranda Mulder heeft FC Groningen ook de derde wedstrijd in de oefencampagne gewonnen. SC Scheemda bleek een maatje te klein voor de profs en FC Groningen zegevierde voor de tweede keer op rij met 0-20. Erik Nevland scoorde vier goals. Danny Buijs, Rogier Krohne en Koen van de Laak scoorden elk driemaal.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (3) 11 juli 2006
Dat Groningen enkele Fußballjunkies heeft was al bekend. En er komen steeds meer verhalen los van Groningers die wel eens de oostelijke grens oversteken voor een potje voetbal. FC Groningen-supporter Pier bezocht maar liefst vijf WK-wedstrijden en promootte daarbij FC Groningen met zijn groen-witte vlag. Een verslag.
 
Lees verder »

De nieuwe seizoenkaart is binnen! 11 juli 2006
Daar lag ie dan eindelijk op de mat: de nieuwe seizoenkaart voor het seizoen 2006-2007. Een prachtig seizoen waarin we ons eindelijk ook weer eens met buitenlandse tegenstanders gaan meten. De nieuwe kaart oogt lekker strak. De kleur paars, de kleur van de allereerste thuisshirts van FC Groningen in 1971, komt ook nog terug in het ontwerp.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 10 juli 2006
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2006-2007. Op woensdag 12 juli 2006 is SC Scheemda de tegenstander op het sportcomplex in Scheemda. Op zaterdag 15 juli 2006 wordt er geoefend tegen het Schotse Falkirk. Dat laatste duel wordt in Zuidlaren gespeeld. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint ook in Alteveer 8 juli 2006
FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding gewonnen en wederom met ruime cijfers. In Alteveer werd de plaatselijke vv Alteveer met 0-20 aan de zegekar gebonden.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint in Ter Apel 7 juli 2006
FC Groningen heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. In Ter Apel werd gastheer FC Ter Apel '96 met ruime cijfers aan de kant gezet (0-16). De doelpunten werden keurig over de beide helften verdeeld. Erik Nevland scoorde viermaal, Glen Salmon en Goran Lovré maakten elk twee treffers.
Fotoverslag »
Lees verder »

Zomerstop betekent vernieuwing (II) 6 juli 2006
Vandaag is er weer een onderdeel toegevoegd aan deze website: een prikbord. Op dit prikbord kun je voortaan berichten kwijt die niet direct een link hebben met een fotoverslag of een nieuwbericht op deze website. Je kunt daarbij denken aan nieuwtjes over FC Groningen of vragen die je hebt aan je medesupporters.
 
Lees verder »

FC Groningen toch de Champions League in? 6 juli 2006
Oei. Kenneth Perez zweet op dit moment peentjes en niet vanwege het warme weer. Nee, er is een klein kansje dat Kenneths ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt: FC Groningen in de voorronde van de Champions League! "Wat heeft FC Groningen daar nou te zoeken?" Kennelijk meer dan een aantal frauderende Italiaanse clubs en een paar kaasboeren uit Alkmaar, Kenneth.
 
Lees verder »

Competitieprogramma 2006-2007 bekend 5 juli 2006
Pak de benzinestiften er maar eventjes bij, want FC Groningen heeft het definitieve competitieprogramma voor het seizoen 2006-2007 bekendgemaakt. Er zijn slechts drie wijzigingen met betrekking tot het concept van het competitieprogramma, dus erg veel potloodlijntjes hoef je niet weg te gummen. Tevens staan nu ook de begintijden van de duels erbij, dat is ook altijd wel handig om te weten.
 
Lees verder »

Plaatsing megaschermen Euroborg begonnen 3 juli 2006
Vandaag is men begonnen met de plaatsing van de twee nieuwe scoreborden in de Euroborg. Op de megaschermen, die maar liefst zes bij vijf meter zijn, kunnen de supporters onder meer de tijd, de stand en de herhalingen van doelpunten zien. Ook bieden de ultramoderne schermen volop mogelijkheden om films te vertonen en te adverteren.
 
Lees verder »

De eerste training van 2006-2007 3 juli 2006
De kop is er af. Vanochtend begon FC Groningen het seizoen 2006-2007 met een shuttle-run. Later op de dag werd onder tropische omstandigheden een veldtraining afgewerkt op het hoofdveld van het Oosterpark.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het seizoen is weer begonnen! 3 juli 2006
Olé! Het nieuwe voetbalseizoen 2006-2007 is vandaag begonnen. Vandaag om 10.30 uur werkt de selectie op het Oosterpark een shuttlerun-test af en om 14.00 uur vindt de eerste veldtraining van het nieuwe seizoen plaats. Later deze week speelt FC Groningen oefenwedstrijden tegen FC Ter Apel '96 en vv Alteveer.
 
Lees verder »

Zomerstop betekent vernieuwing 30 juni 2006
De extra lange zomerstop heeft ook z'n voordelen, want het geeft webmasters genoeg tijd om allerlei zaken aan te passen. Zo is er de afgelopen tijd op de achtergrond flink gesleuteld aan TrotsvanhetNoorden.nl om ook het komende Europese seizoen weer lekker door te kunnen draaien. Een van de zaken die in het oog zal springen is de manier waarop er door bezoekers gereageerd kan worden op nieuwsberichten en fotoverslagen.
 
Lees verder »

Concept competitieprogramma 2006-2007 bekend 28 juni 2006
Zie hier het concept voor het competitieprogramma van FC Groningen voor komend seizoen. Het programma is nog niet definitief en er kunnen hier en daar nog (flinke) wijzigingen in worden aangebracht. Noteer dit programma voorlopig dus maar even met potlood in je agenda. Een dezer dagen wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt en kun je de data met een benzinestift in je agenda gaan kladden.
 
Lees verder »

De Groene Hel ook van buiten groen? 25 juni 2006
De Euroborg moet ook aan de buitenkant groen geschilderd worden. Dat is de wens van de Stichting 'Vrienden van de Groenoborg'. De stichting vindt de lichtgrijze betonkleur nogal lelijk en heeft aangeboden de kosten voor het verven en bijhouden van de gevelwand te financieren. Toch lijkt het plan weing kans van slagen te hebben, want de Euroborg NV en architect Wiel Arets zouden de groene schilderbeurt niet zien zitten.
 
Lees verder »

'Op de trekker naar Madrid' uit op single 23 juni 2006
De single 'Op de trekker naar Madrid' is sinds deze week verkrijgbaar op single. Het nummer, dat werd gemaakt ter gelegenheid van het behalen van Europees voetbal, werd begin mei ingezongen door Ron Jans, Bas Roorda en Lucas Hulshof. Het refrein kwam voor rekening van de selectie van FC Groningen. Aansluitend werd bij de Euroborg een videoclip opgenomen.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (2) 23 juni 2006
Wat doe je al er geen voetbal wordt gespeeld in Nederland, maar je hebt toch nog wel zin in een wedstrijdje? Dan ga je naar het Weltmeisterschaft in Deutschland, want daar wordt volop gevoetbald. Vier FC Groningen-supporters zetten koers naar Hamburg, waar Tsjechië het beslissende duel in poule E speelde tegen Italië. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

Reservelijst voor seizoenkaarten 20 juni 2006
Vanwege het overweldigende succes van de seizoenkaartverkoop heeft FC Groningen besloten een reservelijst in te voeren. Supporters die naast een seizoenkaart hebben gegrepen kunnen zich voor 10 euro op deze lijst laten zetten. Plaatsing op deze wachtlijst is geen garantie op een seizoenkaart, maar het maakt de kans wel een stuk groter.
 
Lees verder »

Supportershome woensdag niet open 20 juni 2006
Let even op: in tegenstelling tot eerdere berichten zal het Supportershome bij de wedstrijd Nederland - Argentinië van aanstaande woensdag niet geopend zijn. Dit omdat de animo voor het bekijken van wedstrijden in het Home de eerste twee wedstrijden tegenvalt en het duel tussen Nederland en Argentinië inmiddels ook van minder belang is. Beide landen zijn immers al geplaatst voor de volgende ronde.
 
Lees verder »

Met een slaapzak voor de deur 19 juni 2006
Vanmorgen is de vrije verkoop van de laatste 500 seizoenkaarten voor volgend seizoen begonnen. Gistermiddag al verzamelden zich de eerste supporters en in de loop van de nacht en vroege ochtend werd de rij bij de Euroborg steeds langer. FC Groningen besloot omwisselbiljetten uit te delen in volgorde van 'binnenkomst'. Alle seizoenkaarten zijn op die manier inmiddels vergeven en dus is de Euroborg volgend seizoen wederom uitverkocht.
 
Lees verder »

Nieuwe versie FCG Stats online 18 juni 2006
De website FCG Stats is dit weekend compleet vernieuwd en uitgebreid. De website, die in samenwerking met FC Groningen de karakteristieken en statistieken van de wedstrijden bijhoudt, beschikt inmiddels over de opstellingen van alle wedstrijden van FC Groningen en dat heeft geleid tot een keur aan nieuwe statistieken. Het openbare en interactieve digitale naslagwerk is daarmee uniek in Nederland.
 
Lees verder »

FC Groningen bestaat 35 jaar 16 juni 2006
Hiep hiep hoera. FC Groningen bestaat vandaag exact 35 jaar, want op 16 juni 1971 werd de Trots van het Noorden opgericht. De club kwam voort uit het roemruchte GVAV (Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging), dat al in 1921 werd opgericht. Een feestdag was de oprichtingsdag overigens niet. De nacht ervoor verloor de legendarische doelman Tonny van Leeuwen bij een tragisch auto-ongeluk het leven.
 
Lees verder »

Kijk naar Oranje in het Supportershome 14 juni 2006
Tijdens sommige wedstrijden van het Nederlands Elftal op het WK in Duitsland opent de Supportersvereniging de deuren van haar Supportershome. Op vrijdag 16 juni 2006 tijdens de wedstrijd tegen Ivoorkust kun je in het Home samen met andere supporters de wedstrijd op groot formaat bekijken.
 
Lees verder »

FC Groningen ongeplaatst in UEFA Cup 11 juni 2006
De eerste tegenstander van FC Groningen in de UEFA Cup wordt een zogenaamde 'toptegenstander' met een beschermde status. FC Groningen is namelijk ongeplaatst en heeft geen beschermde status. Nou, het loopt ons inmiddels dun door de broek natuurlijk. Alsof onze jongens een beschermde status nodig hebben... Sevilla, AS Roma, Partizan Belgrado of wie dan ook: maak je borst maar nat, want FC Groningen komt eraan!
 
Lees verder »

GHC winnaar op GTWS Tournament 11 juni 2006
Hoezo is er niks te doen in de zomerstop? Gisteren organiseerden de heren van GTWS alweer voor de tweede keer het GTWS Tournament. Tien teams streden onder tropische temperaturen op halve voetbalvelden met kleine doelen om de prijzen. Het team van GHC won uiteindelijk het toernooi. De penaltybokaal was een prooi voor team Winschoten, terwijl team FCG Forum in de kantine heel knap beslag legde op de Zuipcup.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen als graffiti steeds populairder 9 juni 2006
Het is een bekend fenomeen in de stad Groningen: graffiti op de houten omheiningen rond bouwplaatsen. Steeds vaker worden er afbeeldingen gemaakt die op de een of andere manier met FC Groningen te maken hebben. Voorbeelden hiervan zijn de omheiningen bij het station en op de Zaagmuldersweg en sinds kort is ook een omheining aan de Vlasstraat onder handen genomen met spuitbussen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aanstaande zaterdag: GTWS Tournament 8 juni 2006
Aankomende zaterdag 10 juni 2006 is het weer zover: het Groningen The West Stand-toernooi, een veldtoernooi voor (en door) fanatieke FC Groningen-supporters. Supporters die 'normaal' naast elkaar staan op de tribune zullen zaterdag de sportieve degens kruisen. Het toernooi wordt gehouden aan de Oosterweg in Haren op de velden van vv Gorecht, de bakermat van GTWS.
 
Lees verder »

Aus der Reihe: Groninger Fußballjunkies (1) 29 mei 2006
Wat doe je als het voetbal in Nederland al is afgelopen, maar je hebt toch nog wel zin in een wedstrijdje? Dan ga je naar Duitsland, want daar werd het afgelopen weekend nog wel gevoetbald. Zeven FC Groningen-supporters zetten koers naar Düsseldorf, waar de plaatselijke Fortuna Düsseldorf zijn laatste competitiewedstrijd speelde tegen Holstein Kiel. Een special.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint Polar Cup 25 mei 2006
FC Groningen heeft op Curaçao het prestigieuze toernooi om de Polar Cup gewonnen. In de finale wonnen de Groningers met 2-1 van CSD Barber, de regerend kampioen van Curaçao. Glen Salmon en Koen van de Laak maakten de doelpunten voor groen-wit. Het is de tweede prijs van dit seizoen voor FC Groningen, dat eerder op voordracht van Louis van Gaal wereldkampioen tijdrekken werd.
 
Lees verder »

Wie maakt de leukste vakantiefoto in 2006? 24 mei 2006
Terwijl de selectie van FC Groningen op dit moment op Curaçao aan het relaxen is, moet de vakantie voor de meeste supporters nog beginnen. Of de bestemming nou een Waddeneiland is of een tropisch eiland, veel supporters hebben één ding gemeen: in de koffer is altijd plaats voor een FC Groningenshirt, -sjaal of een ander groenwit attribuut.
 
Lees verder »

FC Groningen verslaat Suriprofs 22 mei 2006
FC Groningen heeft op Curaçao de finale van de Polar Cup bereikt. In de halve finale werden de Suriprofs met 2-1 aan de kant gezet. Mark de Vries zette de Suriprofs op voorsprong, maar de Groningers hadden met Kiran Bechan en Stefano Seedorf ook twee scorende Suriprofs in huis die de eindstand bepaalden op 2-1 in het voordeel van FC Groningen.
 
Lees verder »

Zondag première 'Hart van de wijk' 19 mei 2006
Aanstaande zondag 21 mei 2006 zal de première plaatsvinden van de film 'Hart van de wijk' van Sjoerd Oostrik en Sjors Swierstra over de laatste paar maanden van het Oosterparkstadion. Het afscheid van het stadion wordt binnen de context van de veranderingen in de Oosterparkwijk geplaatst. Een film voor iedereen die het Oosterpark en de wijk een warm hart toe draagt.
 
Lees verder »

Ideeën gezocht voor toekomst naambord 16 mei 2006
Op welke wijze moet het historische naambord 'STADION OOSTERPARK' terugkeren in of om de Euroborg? Dat is de vraag die FC Groningen aan haar supporters stelt. Heb jij een goed idee om dit symbool een fraaie plek te geven? Stuur je idee dan op naar FC Groningen. Een commissie van supporters zal de beste ideeën dan selecteren en uitwerken, waarna alle supporters van FC Groningen hun keuze kunnen gaan bepalen.
 
Lees verder »

Applaus voor parkeerbeheer 11 mei 2006
Even een applausje voor parkeerbeheer Groningen. Het is tenslotte komkommertijd en dus kunnen we eindelijk aandacht besteden aan belangrijke zaken. Auto's op de stoep of met een wiel buiten het vak, niets ontgaat het scherpe oog van de parkeerwachter. Ook niet bij de Euroborg. Daar was gisteren de feestelijke opening van de Jumbo en er was heel wat tuig dat met de auto kwam.
 
Lees verder »

Programma voorbereiding 2006-2007 11 mei 2006
De competitie zit er al weer ruim een week op en dat betekent dat de meeste supporters zich nu gaan richten op de vakantie en het WK. Bij FC Groningen is men echter al weer bezig met de voorbereiding op het volgende seizoen en het oefenprogramma seizoen 2006-2007 is vandaag bekend gemaakt. Tijd dus om je agenda er bij te pakken, zodat je geen biertap of hamburgerkraam hoeft te missen.
 
Lees verder »

"We gaan op de trekker naar Madrid" 9 mei 2006
De selectie van FC Groningen heeft vanmiddag een single en bijbehorende videoclip opgenomen. Ter gelegenheid van het behalen van Europees voetbal werd het nummer 'We gaan op de trekker naar Madrid' gecomponeerd. Voor de videoclip werden de spelers door 'Boer Jans' rondgereden op trekker en platte kar. Het nummer zelf werd even later in de studio van RTV Noord ingezongen.
 
Lees verder »

Ludiek protest Ron Jans tegen geldwolven 6 mei 2006
Op het eindfeest van de Supportersvereniging heeft Ron Jans op ludieke wijze zijn ergernis uitgesproken over de geldwolven die de laatste week rond de club zwermen. Eerst al werden kaartjes voor het thuisduel tegen Ajax voor woekerprijzen op internet te koop aangeboden en de dag na de wedstrijd stond het colbertje van Ron Jans te koop op Marktplaats.nl, terwijl Ron het toch echt niet met die bedoeling het publiek in had gegooid.
 
Lees verder »

Gezellig eindfeest Supportersvereniging 5 mei 2006
De Supportersvereniging FC Groningen heeft vrijdagavond het seizoen afgesloten met een gezellig feest in het Supportershome. De voltallige selectie hierbij aanwezig. Er werden onder andere cadeaus uitgereikt, een quiz tussen spelers en supporters gespeeld en er werd afscheid genomen van Geert Kuiper en Jeroen Lambers.
Fotoverslag »
Lees verder »

Speelkalender UEFA Cup seizoen 2006-2007 5 mei 2006
Wij gaan eindelijk weer eens Europa in. In de UEFA Cup om precies te zijn. Welke clubs we van de mat gaan vegen is nog niet bekend, maar de data van de loting en de diverse speelronden zijn al wel bekend. Pak dus je agenda en een dikke markeerstift en kijk je baas alvast even lief aan.
 
Lees verder »

Bedankt voor dit fantastische seizoen! 3 mei 2006
Wij zijn ontzettend trots op jullie!
Fotoverslag »
Lees verder »

Zingende cowboy maakt nieuw clublied 3 mei 2006
FC Groningen heeft er een nieuw clublied bij. Willem Wiegman, in Ponypark Slagharen beter bekend als de zingende cowboy 'William W (dobbeljoe)', componeerde een zelfverzonnen liedje over de Trots van het Noorden en biedt het nummer nu aan op internet. Gratis, zonder commerciële bedoelingen.
 
Lees verder »

Eindfeest Supportersvereniging op 5 mei 30 april 2006
De Supportersvereniging wil dit geslaagde seizoen graag swingend beëindigen en vieren hoe goed onze FC het dit seizoen gedaan heeft! Daarom organiseert de SV op vrijdagavond 5 mei 2006 een feestavond waarbij de volledige selectie van FC Groningen aanwezig zal zijn en ook enkele leden van het management. De aanvang is 20.00 uur.
 
Lees verder »

Groningen heeft Jans de Generaal? 30 april 2006
Van een iets andere orde weliswaar, maar ook in de kledingbrache wil men nog wel even een graantje meepikken van het succes van FC Groningen. Het bedrijf Shirtalaminute, dat in Groningen op de Vismarkt te vinden is, biedt sinds kort een zevental FC Groningen-shirts te koop aan. Buiten de merchandise van FC Groningen om, dat wel.
 
Lees verder »

Als je wint, heb je vrienden (en aasgieren) 30 april 2006
Als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden. En als je wint heb je ook altijd lieden met zogenaamde koopmansgeest die uit dat succes een slaatje willen slaan. Aan het succes van FC Groningen willen diverse lieden ook opeens verdienen. FC Groningen is immers hotter dan ooit en uit allerlei hoeken en gaten duiken aasgieren op om te profiteren van die hype.
 
Lees verder »

FC Groningen gaat trainen bij Euroborg 29 april 2006
Goed nieuws voor 'de mannetjes' en al die anderen die af en toe een training van FC Groningen meepikken: FC Groningen blijft trainen in de stad en verhuist niet naar Zuidbroek. Het eerste elftal van FC Groningen zal vanaf september 2006 gaan trainen op een veld achter de Euroborg. Het trainingsveld wordt gefinancierd door een sponsor die 2 ton op tafel legt voor het complex.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in Amsterdam 26 april 2006
FC Groningen heeft de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs voor een plaats in de Champions League verloren. Ajax versloeg de Groningers in eigen huis met 2-0 door doelpunten van Rosenberg en Charisteas. FC Groningen kreeg wel wat kansjes, maar een uitdoelpuntje zat er helaas niet in. Volgende week woensdag wacht de return in de Euroborg. Het zal een zware dobber worden voor FC Groningen, maar wie weet ...
Fotoverslag »
Lees verder »

Wij laten ons niet gek maken! 25 april 2006
Een opvallende advertentie vandaag op de voorkant van het sportkatern van het Dagblad van het Noorden. Snackbar Menno te Winschoten feliciteert FC Groningen met het behalen van de finale van de play-offs en stelt aan Louis van Gaal heel cynisch de vraag: was AZ nu zo goed of is FC Groningen nu zo slecht?
 
Lees verder »

Community singing: Wij blijven springen! 25 april 2006
Een echte boer zal altijd blijven springen!
Een echte boer zal springen voor zijn club!
Ja, wij zullen altijd blijven springen!
Een Groninger zal springen voor zijn club!
 
Lees verder »

Jong Groningen kampioen! 24 april 2006
De beloften van FC Groningen zijn vanavond in Euroborg kampioen geworden van de Eerste Divisie A. De talenten van FC Groningen wonnen de kampioenswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 4-2 en dus promoveert het team van trainer Henk de Jong naar de Eredivisie.
 
Lees verder »

Vermist: snoepgoed Kenneth Perez 24 april 2006
Heeft FC Groningen gistermiddag snoepgoed van AZ-er Kenneth Perez uit de kleedkamer gejat? Dat is de prangende vraag die blijft hangen na een radio-interview met de Deen. Als een kleuter wiens lollie net gestolen was, reageerde Perez furieus op uitschakeling van AZ en in plaats van de hand in eigen boezem te steken, was het natuurlijk allemaal de schuld van de play-offs én van FC Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen wereldkampioen! 24 april 2006
Zo, de eerste echte prijs van het seizoen is binnen. En wat voor eentje! Meteen maar een wereldkampioenschap, dat is niet mis. In het uitduel met AZ is FC Groningen gisteren 'wereldkampioen tijdrekken' geworden, aldus de altijd objectieve en goedlachse AZ-trainer Louis van Gaal. Het kampioenschap is de zoveelste bekroning op een toch al fantastisch seizoen van de Groningers.
 
Lees verder »

Verplichte treincombi naar Amsterdam 23 april 2006
Aanstaande woensdag 26 april 2006 speelt FC Groningen de uitwedstrijd in de finale van de play-offs om deelname aan de voorronde van de Champions League. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte treincombi naar Amsterdam moeten soupleren. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Wedstrijden tegen Ajax omgedraaid 23 april 2006
FC Groningen begint de finale van de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League niet met de thuiswedstrijd tegen Ajax, zoals normaal gesproken de bedoeling geweest zou zijn, maar met de uitwedstrijd in de ArenA. Ajax heeft vanmiddag afgezien van het thuisvoordeel waar de club recht op had. FC Groningen heeft nu het voordeel van de laatste thuiswedstrijd.
 
Lees verder »

FC Groningen naar finale play-offs 23 april 2006
FC Groningen heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs, waarin een ticket voor de voorrondes van de Champions League veiliggesteld kan worden. De Groningers verloren weliswaar de uitwedstrijd tegen AZ met 2-1, maar hadden de Alkmaarders in eigen huis met 3-1 geklopt. De roes waarin FC Groningen zich bevindt duurt dus nog even voort en die arrogante lul Louis van Gaal mag op vakantie.
Fotoverslag »
Lees verder »

"We zwaaien met z'n allen naar Van Gaal" 20 april 2006
FC Groningen is de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League prima begonnen. In eigen huis werd AZ met 3-1 aan de kant gezet. Cornelisse, Fledderus en Van der Linden zetten de Groningers op een comfortabele voorsprong, maar net voor tijd zorgde Jaliens voor een kostbaar uitdoelpunt voor de Alkmaarders. Daardoor blijft de return op zondag in Alkmaar in ieder geval spannend.
Fotoverslag »
Lees verder »

Drukste dag ooit op TrotsvanhetNoorden.nl 18 april 2006
Het behalen van de vijfde plaats in de competitie en daarmee Europees voetbal voor FC Groningen, heeft heel wat losgemaakt in Groningen. Ook deze website stond de 'day-after' roodgloeiend en de server draaide overuren. Het oude bezoekersrecord werd dan ook compleet verbrijzeld.
 
Lees verder »

Kaartverkoop play-offs tegen AZ 18 april 2006
Komende donderdag 20 april 2006 speelt FC Groningen om 20.00 uur thuis tegen AZ in de play-offs. Seizoenkaarthouders kunnen tot en met vandaag hun eigen plaats nog met korting reserveren. Zondagmiddag 23 april 2006 om 14.30 uur is de uitwedstrijd in Alkmaar. De voorverkoop voor dit duel begint vandaag. Als je de play-offs dus mee wilt maken, wees er dan snel bij.
 
Lees verder »

"Feestje, feestje op de Grote Markt" 16 april 2006
Meteen nadat bekend was geworden dat FC Groningen eindelijk weer eens Europa in gaat, werd er in alle haast een huldiging geregeld. Eerst zou de huldiging in de Euroborg plaatsvinden, maar gelukkig werd er toch uitgeweken naar de enig juiste plaats voor een huldiging: de Grote Markt in Groningen.
Fotoverslag »
Lees verder »

"We gaan Europa in, we gaan Europa in" 16 april 2006
FC Groningen gaat Europa in! In de laatste wedstrijd van het seizoen werd in Enschede tegen FC Twente een punt gepakt. Omdat FC Utrecht op eigen veld verloor van Willem II passeerde FC Groningen de Utrechters op de ranglijst en mag zich dit seizoen de nummer 5 van Nederland noemen. Bovendien is FC Groningen nu al zeker van Europees voetbal, maar gaat het als toetje proberen de voorrondes van de Champions League te halen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Martin Drent onthult portret 13 april 2006
Na afloop van de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht van het seizoen in de Euroborg heeft Martin Drent een portret van zichzelf onthuld in het Supportershome. Het portret werd gemaakt door tekenlerares Maria Streutker, die vrijwilligster is bij de Supportersvereniging en één van de grootste fans van Martin.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van FC Utrecht 12 april 2006
FC Groningen heeft de kansen op een plek bij de eerste vijf levend gehouden. In eigen huis werd directe concurrent FC Utrecht verslagen. In de eerste helft hadden beide ploegen last van de zenuwen, maar in de tweede helft ontwikkelde zich een spektakelstuk in het voordeel van FC Groningen: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningers op bezoek bij Hibernian 11 april 2006
Afgelopen weekend reisden 20 FC Groningen-supporters naar Schotland om gezamenlijk met enkele Hibernian-supporters de uitwedstrijd Aberdeen - Hibernian te bezoeken. De wedstrijd zelf was behoorlijk kut, maar de busreis van en naar Aberdeen was geweldig. Net als de rest van het weekend, want Edinburgh is gewoon een fantastische stad.
Fotoverslag »
Lees verder »

Nieuwe scoreborden voor de Euroborg 11 april 2006
Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen krijgt de Euroborg de beschikking over twee geavanceerde beeldschermen. Op de megaschermen, die maar liefst zes bij vijf meter zijn, kunnen de supporters onder meer de tijd, de stand en de herhalingen van doelpunten zien. Ook bieden de ultramoderne schermen volop mogelijkheden om films te vertonen en te adverteren.
 
Lees verder »

Bonuspunt tegen de landskampioen 9 april 2006
FC Groningen heeft aan de uitwedstrijd tegen PSV knap een punt overgehouden. In het Eindhovense kampioensduel begonnen beide partijen afwachtend. Net voor rust strafte Nevland een fout van Simons af en bracht de Groningers op voorsprong. Farfán zorgde echter net na rust voor de gelijkmaker, waarna beide partijen het verder ook wel best vonden: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Das Gesicht des Nordens 5 april 2006
Stadt Groningen seit 1040, FC Groningen seit 1971, Choreos in Groningen seit 2001: Die Groningen Fanatics haben eine neue Tradition eingeführt. Onder de veelzeggende titel "Das Gesicht des Nordes" besteedt Stadionwelt-Magazin in haar apriluitgave aandacht aan de Groningen Fanatics. Het twee pagina's tellende artikel met een interview en foto's van tifo-acties betekent internationale erkenning voor het fenomeen tifo in Groningen.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van zwak Vitesse 2 april 2006
FC Groningen heeft vanmiddag in de eigen Euroborg weer drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de vijfde plaats. Vitesse uit Arnhem bleek te zwak voor een bepaald niet gedreven FC Groningen. Erik Nevland scoorde twee keer en loodste daarmee de drie punten in veilige haven. Knopper scoorde in blessuretijd nog tegen: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Takje Toernooi levert 700 euro op 1 april 2006
Het Takje Toernooi 2006 heeft ongeveer 700 euro opgebracht voor de Vereniging Spierziekten Nederland. Winnaar van het toernooi werd het team Z-side/JKG, dat in de finale het team Unofficial FCG Forum 1 versloeg. Het brons werd veroverd door het team van de Supportersvereniging.
Fotoverslag »
Lees verder »

Morgen: Takje Toernooi 2006 31 maart 2006
Morgenmiddag 1 april 2006 wordt het tweede Takje Toernooi gehouden: het zaalvoetbaltoernooi dat is vernoemd naar de veel te vroeg overleden FC Groningen-supporter Emiel "Takje" Branbergen. Net als vorig jaar zal er weer geld ingezameld gaan worden voor de Vereniging Spierziekten Nederland, die onder meer onderzoek doet naar de ziekte waaraan Takje is overleden.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd tegen PSV verplaatst 30 maart 2006
De competitiewedstrijd PSV - FC Groningen is verplaatst van zaterdagavond 8 april 2006 naar zondagmiddag 9 april 2006. De aftrap in Eindhoven is om 14.30 uur. De reden voor de wedstrijdwijziging is dat de burgemeester van Eindhoven in verband met een eventueel kampioensfeest van PSV geen toestemming geeft voor het spelen van het duel op zaterdagavond.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Twente 30 maart 2006
Vanavond donderdag 30 maart 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen FC Twente op 16 april 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar Enschede moeten afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Wat gebeurt er met de lichtmasten? 29 maart 2006
Wat gaat er eigenlijk gebeuren met de vier lichtmasten van het Oosterparkstadion? Zou zondaghoofdklasser Be Quick ze wellicht kunnen gebruiken in het Stadion Esserberg in Haren of blijft er eentje staan in de Oosterparkwijk als monument voor het voetbalbolwerk en gaan de andere drie masten rechtstreeks naar de schroothoop?
 
Lees verder »

Puntendeling in Nijmegen 25 maart 2006
FC Groningen heeft aan de uitwedstrijd tegen NEC een punt overgehouden. Twee keer kwamen de Groningers op achterstand, maar FC Groningen toonde veerkracht en twee keer werd ook de gelijkmaker gescoord: 2-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Verslag dart- en klaverjastoernooi SV 25 maart 2006
Gisteravond vond het eerste dart- en klaverjastoernooi in het nieuwe Supportershome plaats. Vierentwintig darters gingen enthousiast van start om kans te maken op de wisselbeker en alle andere mooie prijzen. De klaverjassers waren in aantal minder (acht) maar dat mocht de pret niet drukken. Ook zij deden verwoede pogingen om prijzen en natuurlijk eeuwige roem in de wacht te slepen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd PSV 23 maart 2006
Vanavond donderdag 23 maart 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen PSV op 8 april 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar Eindhoven moeten afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Voetbaldoek Herman Brood verloot 22 maart 2006
Het voetbaldoek van Herman Brood is verloot. Stadjer Hero van der Sluis mag zich het komende jaar de trotse bezitter noemen van het FC Groningen-doek dat Herman Brood maakte voor koffieshop De Vliegende Hollander. Eigenaar van de koffieshop Theo Buissink deed het schilderij in de verloting en zou het doek een jaar uitlenen als FC Groningen van Ajax zou winnen. En dat deed FC Groningen!
 
Lees verder »

Naambord Stadion Oosterpark nu veilig 20 maart 2006
Enkele leden van Groningen Fanatics hebben zaterdagmorgen het naambord 'STADION OOSTERPARK' veiliggesteld om er zeker van te zijn dat het een plaatsje krijgt in de Euroborg. Tijdens een bezoek aan de training zagen ze plotseling het gietijzeren object, dat jarenlang boven de hoofdpoort van het Oosterparkstadion hing en voor supporters erg veel waarde heeft, rondslingeren onder de hoofdtribune en besloten het naambord veilig te stellen.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van Ajax 19 maart 2006
FC Groningen is nog steeds ongeslagen in de Euroborg. Vanmiddag werd Ajax in eigen huis verslagen. In de rust leidden de Groningers al met 2-1. In de tweede helft werden de Amsterdammers onder druk gezet en regende het kansen voor de thuisclub, maar scoorde de uitclub opeens de gelijkmaker. De Amsterdamse vreugde was van korte duur, want met een prachtige knal besliste Antoine van der Linden het duel: 3-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Voetbaldoek Herman Brood in de verloting 16 maart 2006
Een uniek FC Groningen-schilderij van Herman Brood een jaar lang in huis, wie wil dat nou niet? FC Groningen-liefhebber Theo Buissink houdt in de aanloop naar de wedstrijd FC Groningen-Ajax een verloting waarbij het doek van Brood de inzet is. Het schilderij met daarop een FC Groningen-aanvaller die een Ajax-verdediger uiteraard te snel af is, werd een jaar of acht geleden speciaal voor koffieshop De Vliegende Hollander gemaakt.
 
Lees verder »

Verkoop DVD ten behoeve van VSN 14 maart 2006
Op zaterdag 1 april 2006 wordt het tweede Takje Toernooi gehouden ter nagedachtenis aan de helaas te vroeg overleden FC Groningen-supporter Emiel 'Takje' Branbergen. Net als vorig jaar wordt er weer een inzamelingsactie gehouden voor Vereniging Spierziekten Nederland, die onder meer onderzoek doet naar de ziekte van Emiel. Ook de Supportersvereniging wil haar steentje bijdragen aan de opbrengst van de inzameling.
 
Lees verder »

Onterechte nederlaag in Den Haag 11 maart 2006
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag verloren. In de eerste helft scoorden de Groningers als eerste, maar stond het snel daarna al weer gelijk. In de tweede helft drukten de gasten de thuisploeg met de rug tegen de muur, maar het op de counter loerende ADO Den Haag wist te scoren uit een penalty en hield daarmee de drie punten in eigen huis: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Rolly-side FC Groningen opgericht 10 maart 2006
FC Groningen heeft er supportersvereniging bij: de Rolly-side. Zo'n veertig FC Groningen-supporters met een lichamelijke handicap waren woensdagavond aanwezig bij de oprichtingsvergadering van de vereniging die de belangen van gehandicapte supporters in de Euroborg wil behartigen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NEC 9 maart 2006
Vanavond donderdag 9 maart 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen NEC op 25 maart 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar Nijmegen moeten afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen maakt zichzelf belachelijk 4 maart 2006
FC Groningen heeft zich in de uitwedstrijd tegen Willem II belachelijk gemaakt door afgetekend te verliezen. De Groningers acteerden slapjes en keken lijdzaam toe hoe de Tilburgers wél de duels aangingen en vochten voor de punten. De ruststand was nog aan te zien, maar vier doelpunten in het eerste kwartier van de tweede helft bepaalden de eindstand: 5-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

SV organiseert dart- en klaverjastoernooi 2 maart 2006
Gooi jij wel eens een nine-dart-finish? Of haal je liever stuk op met je nel? Er is nu weer een mogelijkheid om jouw sportieve prestaties aan andere supporters van FC Groningen te laten zien! De Supportersvereniging organiseert voor haar leden namelijk een dart- en klaverjastoernooi op vrijdag 24 maart 2006. De aanvang is 20.00 uur in het Supportershome in de Euroborg. De inleg, voor zowel darten als klaverjassen, is 3 euro per persoon.
 
Lees verder »

Beeldfragmenten te zien op De Groene Hel 2 maart 2006
Gisteravond zag een nieuwe FC Groningen-supporterssite het levenslicht. Op De Groene Hel zullen een aantal fanatieke fans vanaf de Noordcurve berichten over het reilen en zeilen op en om het veld. Elke week zullen onder andere samenvattingen van de gespeelde wedstrijd te zien zijn. Het is gebleken dat hier onder supporters grote vraag naar is.
 
Lees verder »

Vrijwillige bootcombi naar Euroborg 28 februari 2006
Gezellig met een boot bejaarden naar de Euroborg, wie wil dat nou niet? Dat moeten ze bij rondvaartbedrijf Kool uit Groningen gedacht hebben, want het bedrijf gaat voortaan ook aanleggen bij het nieuwe stadion van FC Groningen. Deelnemers aan de boottocht brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum en krijgen een rondleiding door de voetbaltempel.
 
Lees verder »

Carnaval in t Noorden 27 februari 2006
Afgelopen zaterdagmiddag werd in 't Klooster en de Wieke', oftewel Ter Apel, de jaarlijkse carnavalsoptocht gehouden. Aan de grootste optocht van het Noorden deden zo'n vijftig praalwagens en lopers mee. Daaronder ook vier echte FC Groningen-fans, die de liefde voor hun club in een fraaie FC Groningen-kar verwerkten.
 
Lees verder »

Openingsfeest nieuwe Home Z-side 27 februari 2006
Aanstaande vrijdag 3 maart 2006 wordt er een openingsfeest georganiseerd van het nieuwe Z-side home. Het feest begint om 20.00 uur en eindigt om 01.00 uur. Het feest is alleen toegankelijk voor leden die hun contributie voor de rest van dit seizoen en volgend seizoen hebben betaald. Op de avond van het openingsfeest kan je trouwens ook lid worden. Leden krijgen bij binnenkomst twee consumptiebonnen.
 
Lees verder »

FC Groningen pakt punt in Dick Jol-show 26 februari 2006
FC Groningen heeft aan het thuisduel tegen kampioenskandidaat Feyenoord een punt overgehouden. Dat is knap, zeker omdat FC Groningen lange tijd tegen 12 man speelde. In de eerste helft waren de Groningers sterker dan de Rotterdammers, maar ze verzuimden de 1-0 voorsprong verder uit te bouwen en moesten in de tweede helft toestaan dat Feyenoord langszij kwam: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Community singing: Owe owe owa! 22 februari 2006
Owe owe owe owe owe owe owa!
Owe owe owe owe owe owe owa!
Ooooh wij zijn Groningen FC!
Jalalalala, jalalalala!
 
Lees verder »

FC Groningen-single van Pompers te koop 22 februari 2006
Ruim een maand geleden presenteerde De Pompers, de Groningse Rock 'n Loll band uit Winschoten, het eerste exemplaar van haar single 'Trots van het Noorden' aan FC Groningen-directeur Hans Nijland. Het nummer was al een aantal keren te horen in de Euroborg en sinds deze week is het zilveren schijfje nu ook voor gewone stervelingen te koop.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd ADO Den Haag 22 februari 2006
Morgenavond donderdag 23 februari 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op 11 maart 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters met een verplichte buscombi naar Den Haag moeten afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen is spreekkoren zat 21 februari 2006
FC Groningen wil kwetsende spreekkoren aan banden leggen. De club wil diegenen die zich afgelopen zaterdag schuldig hebben gemaakt aan kwetsende spreekkoren tegen Anthony Lulring op hun gedrag aanspreken. Met name de klassieker "Lurling, Lurling, je moeder is een hoer" was enkele keren in het stadion te horen. Aan de hand van videobeelden heeft de club inmiddels enkele zangtalenten weten te traceren.
 
Lees verder »

Met FC Groningen naar Curaçao 21 februari 2006
Van vrijdag 18 mei 2006 tot en met zaterdag 27 mei 2006 verblijft FC Groningen op Curaçao. Het team van Ron Jans speelt daar dan het toernooi om de Polar Cup. Voor FC Groningen-supporters die dit toernooi bij willen wonen en zodoende het nuttige met het aangename willen verenigen, is er een speciaal reisarrangement beschikbaar.
 
Lees verder »

Nuttige thuiszege op RKC Waalwijk 18 februari 2006
FC Groningen heeft vanavond een nuttige thuiszege geboekt op RKC Waalwijk. In een matig duel bleek een goal van Fledderus genoeg voor de drie punten. Het duel lag enige tijd stil omdat een deel van het Groninger publiek matennaaier Anthony Lulring toezong met het spreekkoor: "Lurling, Lurling, je moeder is een hoer". Maar goed, 1-0 dus en de vierde plaats op de ranglijst.
Fotoverslag »
Lees verder »

Spelers krijgen een koude douche 17 februari 2006
De spelers van FC Groningen kregen afgelopen woensdag na afloop van de training op het Oosterparkstadion een koude douche te verwerken. De spelers wilden zich gaan douchen, maar het warme water bleek op. Spelers van Jong Groningen hadden daarvoor namelijk al gedoucht en op twee douche-sessies achter elkaar bleek de Oosterpark-geyser uit 1933 niet berekend.
 
Lees verder »

Buspendel Euroborg gaat één euro kosten 17 februari 2006
Supporters van FC Groningen moeten vanaf 26 februari 2006, als de wedstrijd FC Groningen - Feyenoord wordt gespeeld, gaan betalen voor de buspendel die ze van de parkeerplaats naar het stadion brengt. Tot nu toe was die dienst gratis. Een retourtje voor de buspendel over de Bornholmstraat naar en van de Euroborg zal één euro gaan kosten.
 
Lees verder »

FC Groningen blijft op zondag spelen 16 februari 2006
FC Groningen blijft de thuiswedstrijden voorlopig op zondagmiddag afwerken. Sinds de verhuizing naar de Euroborg gingen er stemmen op om op zaterdagavond te gaan spelen vanwege de sfeervolle verlichting, maar de directie van FC Groningen houdt vast aan de resultaten van recent uitgevoerde peiling onder supporters en sponsors. Wel komt er aan het einde van dit seizoen een nieuw onderzoek.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Willem II 15 februari 2006
Morgenavond donderdag 16 februari 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Willem II op 4 maart 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid en zonder pasfotoregistratie naar Tilburg kunnen afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

FC Groningen wint nipt in Roosendaal 12 februari 2006
FC Groningen heeft vanmiddag een benauwde overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter RBC Roosendaal. Voor rust waren de Groningers beter, na rust de Brabanders, maar een goal van Yuri Cornelisse zorgde er voor dat de drie punten mee naar het Noorden gaan: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Met de NS Olympictoer naar Roosendaal 9 februari 2006
Aanstaande zondag 12 februari 2006 speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Een lastige wedstrijd, een pokkeneind weg, maar gelukkig is daar de trein. Nou zijn de Nederlandse Spoortwegen de laatste maanden al zeer goed bezig met het vervoer van FC Groningen-supporters, maar speciaal voor deze wedstrijd hebben ze weer een aanbieding in petto: de Olympictoer.
 
Lees verder »

Noodcontainers Oosterpark opgeruimd 8 februari 2006
Nadat vorige week al de groene reclamepoort bij de ingang van het Oosterpark was afgebroken, heeft men gisteren de noodcontainers die rechts bij binnenkomst stonden weggehaald. De noodcontainers, waar jarenlang de administratie en de rest van het kantoorpersoneel was gevestigd, werden met behulp van een kraan op een vrachtwagen geladen en afgevoerd. De hoek tussen de Hoofdtribune en West biedt nu weer een lege aanblik.
 
Lees verder »

Jammerlijk verlies op Het Kasteel 7 februari 2006
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam verloren. Lange tijd leek het duel doelpuntloos te blijven, maar een paar minuten voor tijd scoorde Sparta wel en incasseerde met dat doelpunt drie dure punten: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Doelpuntloos gelijkspel tegen Heracles 4 februari 2006
FC Groningen heeft vanavond in de Euroborg gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. In de eerste helft mocht FC Groningen van geluk spreken dat een treffer van de gasten werd afgekeurd. In de tweede helft zetten de Groningers alles op alles en kregen ze grote kansen, maar de bal wilde er niet in: 0-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Beam me up, Glenny 3 februari 2006
Zomaar wat wetenswaardigheden over de Vulcans, een of ander volkje uit de nerdserie Star Trek: Vulcans kan je herkennen aan hun puntachtige oren. Vulcan is hun thuisplaneet. De cultuur van de Vulcans is gebaseerd op de logica. De Vulcans kwamen als eerste 'buitenaards wezen' in contact met mensen. Dat was toen de mensen de warpmotor uitvonden. Daarna hebben de Vulcans meegeholpen met het oprichten van 'de Federatie'... Jaja.
 
Lees verder »

Reclamepoort Oosterpark ontmanteld 2 februari 2006
De megalomane groene reclamepoort aan de Zaagmulderweg, dat ding dat de hele Oosterparkwijk jarenlang gratis van licht voorzag, is eindelijk ontmanteld. De reclameborden aan de zijkanten van de poort waren al eerder verdwenen. Gisteren is de grote ijzeren constructie met behulp van een hijskraan verwijderd. Daarmee heeft het Oosterparkstadion in de herfst van z'n bestaan een historische aanblik terug gekregen.
 
Lees verder »

Het bekeravontuur is ten einde 1 februari 2006
Het bekeravontuur voor FC Groningen is ten einde. In de kwartfinale van de Gatorade Cup verloor FC Groningen vanavond op eigen veld van PSV. Met hulp van een slecht leidende Temmink stond PSV binnen een half uur op 0-3 en zaten de gasten in een zetel. In de tweede helft ging FC Groningen op zoek naar eerherstel. Nevland gaf de Groningers weer hoop en Fledderus maakte nog de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat: 2-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

SV lanceert vernieuwde website 1 februari 2006
Sinds vandaag beschikt de Supportersvereniging FC Groningen over een compleet vernieuwde website. De vertrouwede onderdelen zijn gebleven, maar de website heeft een frisser uiterlijk gekregen en de nadruk zal nog meer komen te liggen op de actualiteit. Met de aantrekkelijke website wil de SV nog meer supporters bereiken met nieuws over de SV, FC Groningen en andere interessante zaken voor supporters.
 
Lees verder »

GGD waarschuwt voor Cupkoorts 30 januari 2006
De GGD Groningen waarschuwt sinds dit weekend voor Cupkoorts in Groningen. Her en der in de provincie is er bij de verkooppunten van Ticketbox namelijk een ware run ontstaan op toegangskaarten voor het bekerduel FC Groningen - PSV van aanstaande woensdag. Op dinsdagmorgen is er ter voorbereiding op de wedstrijd een openbare training op het veld van de Euroborg.
 
Lees verder »

FC Groningen wint nipt van NAC Breda 29 januari 2006
FC Groningen heeft vanmiddag in de eigen Euroborg gewonnen van NAC Breda. De Groningers speelden slordig en lieten de gasten tot twee maal toe terug komen in de wedstrijd. Lange tijd leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar Rasmus Lindgren besliste het duel in de laatste minuut: 3-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Supportershome officieel geopend 28 januari 2006
Het Supportershome van de Supportersvereniging FC Groningen is gisteravond officieel geopend met een openingsfeest voor leden, vrijwilligers en sponsoren. Aftredend voorzitter Jan Westerhoff van de SV en Hans Nijland van FC Groningen hielden een praatje, waarna de band het overnam en het een gezellige avond werd.
 
Lees verder »

Zondag collecte Groningen Fanatics 26 januari 2006
Aanstaande zondag 29 januari 2006 zullen de Groningen Fanatics voorafgaand aan het thuisduel tegen NAC Breda weer hun jaarlijkse collecte houden en ze doen daarbij een beroep op de gulheid van de FC Groningen-supporters. Het uitvoeren van grote tifo-acties en het maken van spandoeken en vlaggen kost nou eenmaal geld.
 
Lees verder »

Vrijwillige buscombi naar Euroborg 26 januari 2006
Met ingang van aanstaande zondag gaat Arriva met een pendelbus rijden tussen het Oosterparkstadion en de Euroborg. De bus rijdt de rest van het seizoen bij alle resterende thuiswedstrijden van FC Groningen. Standaard vertrekt de bus een half uur voor het begin van de wedstrijd vanaf de poort van het oude stadion. Na de wedstrijd in de Euroborg vertrekt de bus een kwartier na het laatste fluitsignaal vanaf de Boumaboulevard.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd RBC Roosendaal 25 januari 2006
Donderdagavond 26 januari 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal op 12 februari 2006. Voor deze wedstrijd geldt dat FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid en zonder pasfotoregistratie naar Roosendaal kunnen afreizen. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Zonder pasfoto naar Sparta Rotterdam 24 januari 2006
Goed nieuws! In tegenstelling tot eerdere berichten hoeven supporters van FC Groningen NIET pasfotogeregistreerd te zijn voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Met andere woorden: je kunt gewoon naar Het Kasteel afreizen en aan de kassa van het uitvak een kaartje kopen op vertoon van je (Seizoen)ClubCard. Zoals het hoort en eigenlijk altijd zou moeten. Fuck achterlijke regelingen! Leve normalisatie!
 
Lees verder »

Verdiend punt in Alkmaarderhout 21 januari 2006
FC Groningen heeft vanavond in de lastige uitwedstrijd tegen AZ een punt gepakt. In Alkmaar kwamen de Groningers zelfs op voorsprong door een prachtige goal van Glen Salmon. In de tweede helft bracht Arveladze de ploegen op gelijke hoogte. Daar waren er nog kansen aan beide kanten, maar eindigde de wedstrijd in een terechte puntendeling: 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Sparta Rotterdam 19 januari 2006
Vanavond 19 januari 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen Sparta op 7 februari 2006. In tegenstelling tot eerdere berichten vindt de voorverkoop voor het uitduel tegen RBC Roosendaal nog niet vandaag plaats, omdat er nog geen afspraken zijn gemaakt met RBC Roosendaal.
 
Lees verder »

Zaalvoetbal: Takje Toernooi 2006 17 januari 2006
Het is geen grap: op 1 april 2006 staat de tweede editie van een speciaal zaalvoetbaltoernooi op het programma: het Takje Toernooi. Het toernooi is vernoemd naar FC Groningen-supporter Emiel 'Takje' Branbergen, die op 13 januari 2005 op 20-jarige leeftijd overleed. Ook dit jaar zal er weer geld ingezameld gaan worden voor de Vereniging Spierziekten Nederland, die onder meer onderzoek doet naar de ziekte van Takje.
 
Lees verder »

Euroborg officieel geopend met zege 13 januari 2006
FC Groningen heeft het eerste competitieduel in het nieuwe onderkomen winnend afgesloten. Tegenstander SC Heerenveen werd met inzet en strijd overtuigend aan de kant gezet. Maker van het eerste competitiedoelpunt was Erik Nevland. In de tweede helft frommelde Danny Buijs de bal nogmaals in het Friese doel: 2-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Pompers presenteren FC Groningen-single 12 januari 2006
De term Trots van het Noorden is de laatste dagen hotter dan ooit, want gistermiddag overhandigde De Pompers, de Groningse Rock 'n Loll band uit Winschoten, het eerste exemplaar van haar single 'Trots van het Noorden' aan FC Groningen-directeur Hans Nijland. Uit handen van de muzikanten ontving Nijland een prachtig ingelijst 'voetbalveld' met daarin verweven het zilveren schijfje.
 
Lees verder »

Slepend grensconflict lijkt opgelost 11 januari 2006
De bijnaam Trots van het Noorden is al jarenlang de inzet van een grensconflict. De Groningse fans vinden dat de bijnaam aan hun club toebehoort, omdat de Groningse eredivisionist die bijnaam al decennialang heeft. Fans van de Friese club claimen de bijnaam echter op basis van betere prestaties in de afgelopen seizoenen. Maar een bijnaam wordt toch helemaal niet bepaald door de stand op de ranglijst?
 
Lees verder »

Toegang Supportershome op 13 januari 2006 11 januari 2006
Voor de wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen op vrijdag 13 januari 2006, heeft het bestuur van de Supportersvereniging besloten eenmalig leden van de vereniging zonder ledenpas toe te laten tot het Supportershome. Dit naar aanleiding van de problematiek rondom de wedstrijd FC Groningen - BV Veendam wat betreft de toegang tot het home.
 
Lees verder »

Nevland opent Euroborg met hattrick 7 januari 2006
FC Groningen heeft zijn nieuwe onderkomen flitsend geopend. Het oefenduel tegen provinciegenoot BV Veendam werd overtuigend met 5-0 gewonnen. Erik Nevland nam de eerste drie doelpunten in het nieuwe stadion voor zijn rekening en scoorde in de eerste helft een loepzuivere hattrick. Salmon scoorde ook nog voor de rust, terwijl Cornelisse na rust doel trof.
Fotoverslag »
Lees verder »

TrotsvanhetNoorden.nl in de schijnwerpers 7 januari 2006
Het digitale web kent duizenden voetbalfansites. Regelmatig zet het voetbalmedium V-Productions een van deze spreekbuizen van fans in de schijnwerpers. Deze week is TrotsvanhetNoorden.nl verkozen tot 'Site van de Week' en kun je op de site van V-Productions ondermeer een openhartig interview met webmaster Harris lezen.
 
Lees verder »

Arjen Robben opent de Euroborg 5 januari 2006
Arjen Robben zal op vrijdag 13 januari 2006 het nieuwe stadion van FC Groningen officieel openen. De snelle linksbuiten van Chelsea zal speciaal voor de gelegenheid overvliegen uit Londen om de openingshandeling te verrichten. FC Groningen neemt daarna het nieuwe stadion definitief in gebruik met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd AZ 5 januari 2006
Vanavond 5 januari 2006 begint de voorverkoop voor de FanTour via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijd tegen AZ op 21 januari 2006. Voor het duel geldt dat FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid naar Alkmaar kunnen afreizen. Helaas geldt wel dat de bezoekers van het uitvak pasfotogeregistreerd dienen te zijn. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

Vak HH is er klaar voor! 4 januari 2006
Nog vier dagen en dan speelt FC Groningen zijn eerste wedstrijd in de Euroborg tegen BV Veendam. Twee fanatieke supporters uit vak HH zijn er klaar voor. Ze hebben een website gemaakt om hun visie op FC Groningen weer te geven. Ook andere supporters uit Vak HH kunnen hun bijdrage gaan leveren op de website.
 
Lees verder »

Het speelveld in de Euroborg is heilig 4 januari 2006
Het speelveld in de Euroborg is heilig. Op de grasmat van het nieuwe onderkomen van FC Groningen horen geen supporters thuis. Iedereen die zich toch ongeoorloofd op het veld begeeft krijgt onherroepelijk een stadionverbod van minimaal tien jaar. FC Groningen hanteert hiermee een keihard lik-op-stuk-beleid zoals dat bijvoorbeeld in Engeland al langer van kracht is.
 
Lees verder »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl