Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
NS biedt supporters de helpende hand 31 december 2005
De groep van ongeveer 25 Groningse supporters, die gisteravond vanuit Kerkrade terug naar het Noorden reisde, heeft onderweg hulp gekregen van de Nederlandse Spoorwegen om Groningen tóch te kunnen bereiken. Door het barre weer vielen er diverse treinen uit en de groep liep door de vertraging in Nijmegen de aansluiting naar Zwolle mis. Daarop zette de NS een extra trein in voor de supporters, zodat zij alsnog in Groningen konden komen.
 
Lees verder »

FC Groningen wint op de Zuidpool 30 december 2005
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Roda JC gewonnen. Op een veld waar voetballen nauwelijks mogelijk was, liet FC Groningen lange tijd weinig zien. In de laatste twintig minuten werd er echter drie keer gescoord en konden de drie punten mee naar het Noorden: 1-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Hoe kom jij straks bij de Euroborg? 29 december 2005
Op zaterdag 7 januari 2006 en vrijdag 13 januari 2006 speelt FC Groningen de eerste wedstrijden in de Euroborg. Omdat er in directe omgeving nog wel een tijdje flink gebouwd wordt, zal dat overlast op gaan leveren voor bezoekers van de Euroborg. Om die overlast zoveel mogelijk te beperken is er een routebeschrijving opgesteld en als bonus is er zelfs een hele vette interactieve 'vogelvluchtplattegrond' in de aanbieding!
 
Lees verder »

Veld Euroborg onder een winterkleed 29 december 2005
Nu de sneeuw in Groningen hier en daar met bakken uit de hemel valt, zijn er op tal van plekken weer mooie plaatjes te schieten. Ook het veld in de Euroborg is bedekt met een laagje sneeuw en is er op het moment wat extra wit in de verder groene binnenkant.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in ArenA 27 december 2005
FC Groningen heeft in de uitwedstrijd tegen Ajax geen resultaat kunnen boeken. De Groningers lieten zich in de beginfase compleet overrompelen en liepen bijna de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Het slotoffensief leverde nog wel twee doelpunten op, maar dat bleek niet genoeg: 3-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groeten uit het Oosterpark 27 december 2005
Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen in de fotoverslagen op deze site. De 'ansichten' met daarop de tekst: 'Groeten uit ... het Oosterpark'. In de afgelopen anderhalf seizoen werd er per fotoverslag een foto uitgelicht en voorzien van een speciale tekst. Nu de periode Oosterpark definitief voorbij is, zijn alle ansichten nog even op een rijtje gezet.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen loot PSV in Gatorade Cup 23 december 2005
Door de winst op FC Volendam heeft FC Groningen zich geplaatst bij de laatste acht ploegen in het bekertoernooi. In de volgende ronde staat voor de vierde keer op rij een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is PSV dat in de achtste finales FC Twente uitschakelde. Het duel wordt op woensdag 1 februari 2006 gespeeld in de Euroborg en begint om 20.45 uur.
 
Lees verder »

Het einde van een roemrucht stadion 22 december 2005
FC Groningen heeft vanavond definitief afscheid genomen van het Oosterpark. De Groningers waren in de bekerwedstrijd tegen FC Volendam veel te sterk voor de Palingboeren en boekten een eenvoudige 3-0 zege. Daarmee is het laatste duel in het Oosterpark gespeeld.
Fotoverslag »
Lees verder »

Laatste wandeling groot succes 22 december 2005
De laatste gezamenlijke wandeling van FC Groningen-supporters naar het Oosterparkstadion is een doorslaand succes geworden. Naar schatting 2000 supporters liepen mee in de laatste wandeling naar het oude stadion. Onderweg werden fakkels en knalvuurwerk afgestoken. De lange lange sliert supporters draaide rond 19.15 uur de Zaagmuldersweg op en zag nog eenmaal de lichtmasten boven de wijk branden.
Fotoverslag »
Lees verder »

De allerlaatste aan de Zaagmuldersweg 21 december 2005
Morgen is het dan zover: de allerlaatste wedstrijd van FC Groningen in het Oosterpark. Want hoewel er afgelopen weekend al officieel afscheid is genomen van het Oosterpark, wordt er morgen tegen FC Volendam nog gestreden voor een plek in de kwartfinales van de Gatorade Cup. Het zal een emotioneel duel worden.
 
Lees verder »

De laatste wandeling vanuit de binnenstad 19 december 2005
Voor duizenden supporters is het al jarenlang een vast ritueel. De wandeling vanuit de binnenstad naar het stadion in de Oosterparkwijk. Onderweg nog even een vette bek halen bij de snackbar in de wijk en dan nog net een stukje van de warming-up meepikken. Voor velen een traditie die onlosmakelijk met het Oosterparkstadion is verbonden.
 
Lees verder »

Gezocht: fakkelaars voor op het veld 19 december 2005
In samenwerking met FC Groningen is de Supportersvereniging op zoek naar vrijwilligers die voorafgaand aan het duel FC Groningen - FC Volendam op het veld een fakkel willen afsteken. Het is de bedoeling dat zo'n 200 supporters zich gaan verzamelen rond het veld en gezamenlijk fakkels af gaan steken om daarmee op een mooie wijze de periode Oosterpark uit te luiden.
 
Lees verder »

Waardig afscheid van het Oosterpark 18 december 2005
FC Groningen heeft vanmiddag op een waardige wijze afscheid genomen van het Oosterpark. Tegenstander NEC werd met 3-0 verslagen. Een betere afscheidswedstrijd kon het Oosterpark zich bijna niet wensen. Wederom werd er dit seizoen gewonnen en wederom werd de nul gehouden. Na de wedstrijd barstte het vuurwerk en het feestgedruis in alle hevigheid los.
Fotoverslag »
Lees verder »

Merchandise in teken van afscheid 17 december 2005
Morgen zijn er bij de merchandise-verkooppunten in het stadion twee producten verkrijgbaar die te maken hebben met het afscheid van het Oosterpark. Het boek 'Het Oosterpark, een voetbalbolwerk' zal nu namelijk ook verkocht worden op het stadion. Daarnaast verkoopt de Supportersvereniging exemplaren van de single 'Oosterpark 2011' van Martin Groenewold.
 
Lees verder »

Snerttraining 16 december 2005
Ze zijn er altijd, de mannetjes van de training. In (snert)weer en wind staan de voornamelijk oudere heren langs de lijnen van het trainingsveld op het Oosterparkstadion en laten dan hun licht schijnen over FC Groningen. Soms lovend, dan weer kritisch, maar altijd betrokken. Van deze bijzondere groep volgers wilde FC Groningen op een speciale manier afscheid nemen.
 
Lees verder »

Forum laat rijke geschiedenis herleven 16 december 2005
Het forum 'Café Oosterpark' met daarin een vijftal FC Groningen-coryfeeën heeft gisteravond enkele honderden aanwezigen getrokken. Er werden anekdotes verteld en veel herinneringen opgehaald aan de rijke historie van het Oosterparkstadion.
 
Lees verder »

Naambord Stadion Oosterpark weer terug 16 december 2005
Het naambord van het Stadion Oosterpark is weer boven water. Voorafgaand aan het forum 'Café Oosterpark' in de grote feesttent op het stadionterrein overhandigde een afvaardiging van de Z-side en het Supportersproject de historische aanduiding aan oud-voorzitter van FC Groningen Renze de Vries.
 
Lees verder »

Oosterparkwijk treurt om het afscheid 16 december 2005
Dat het aanstaande afscheid van het Oosterparkstadion ook de bewoners in de Oosterparkwijk pijn doet, blijkt wel uit het spandoek dat woensdag is opgehangen aan de voorgevels van Zaagmuldersweg 478 - 484. De bewoners 'rouwen' om het stadion en verklaren in het zwart te gaan.
 
Lees verder »

Vuurwerk voor en na de wedstrijd 15 december 2005
Zowel voorafgaand als na afloop van FC Groningen - NEC en FC Groningen - FC Volendam zal er vuurwerk worden afgestoken in het stadion. De Supportersvereniging en de Groningen Fanatics ondersteunen dit initiatief. FC Groningen rekent erop dat de fans het meebrengen van vuurwerk zelf achterwege zullen laten. Dit kan de club namelijk behoorlijke boetes opleveren en supporters een stadionverbod.
 
Lees verder »

Toegang forum 'Café Oosterpark' gratis 14 december 2005
Vandaag begint het vierdaagse afscheid van het Oosterparkstadion in de tent op de parkeerplaats. Vanmiddag is er de kindermiddag en vanavond zal er een soundmix- en playbackshow worden gehouden. Morgenavond vindt het forum 'Café Oosterpark' plaats. In tegenstelling tot eerdere berichten zal dit forum voor iedereen gratis te bezoeken zijn. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, krijgen uiteraard hun geld terug.
 
Lees verder »

Afscheid Oosterpark is hot item 13 december 2005
Aanstaande zondag neemt FC Groningen officieel afscheid van het Stadion Oosterpark en de media-aandacht daarvoor komt inmiddels op stoom. Zo is de Volkskrant sinds twee weken bezig met een 8-delige serie achtergrondverhalen, zendt TV Noord deze week elke dag een korte reportage uit en begint het Dagblad van het Noorden vandaag met een serie over het afscheid.
 
Lees verder »

FC Groningen wint in Utrecht 11 december 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. Voor FC Utrecht was het de eerste wedstrijd na het overlijden van David di Tomasso, die voor de wedstrijd op indrukwekkende wijze werd herdacht. Spelers en supporters van beide teams toonden veel respect voor elkaar. FC Groningen scoort twee keer in de laatste tien minuten en wint: 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Naambord Stadion Oosterpark ontvreemd 11 december 2005
Onbekenden hebben afgelopen nacht het naambord 'Stadion Oosterpark' boven de hoofdpoort van het stadion van FC Groningen ontvreemd. Groningse supporters die vanmorgen naar het stadion kwamen voor de busreis richting Utrecht, keken vreemd op toen ze bij het 'naamloze' stadion arriveerden. Op de poort lieten de nachtelijke bezoekers een boodschap achter.
 
Lees verder »

'Dames en heren, wilt u inschikken?' 9 december 2005
Oude tijden gaan herleven in het Oosterpark, want FC Groningen is vandaag begonnen met het weghalen van de stoeltjes op de onoverdekte tribunes. Bij de twee resterende wedstrijden tegen NEC en FC Volendam zal 'Staan Zuid' zijn come-back maken en kan het zijn dat we die ooit zo vertrouwde kreet weer horen: 'Dames en heren op de Zuidtribune, wilt u alstublieft inschikken?'.
 
Lees verder »

De feesttent is present 9 december 2005
Wie sinds gisteren de parkeerplaats bij het Oosterparkstadion oprijdt, ziet daar een gigantische feesttent staan. De tent is bedoeld voor het vierdaagse afscheid van het Oosterpark dat volgende week woensdag gaat beginnen. Volgende week al, het afscheid nadert snel.
 
Lees verder »

Rampenoefening Euroborg een ramp 9 december 2005
De eerste rampenoefening in de Euroborg is gisteravond een beetje in het water gevallen. De brandweer wilde namelijk niet meedoen aan de oefening, omdat ze op het moment protesteerden tegen een wijziging in hun CAO. Dan heb je dus meteen een probleem, want zeg nou zelf: een rampenoefening zonder een lekker fikkie, een paar flinke rookpluimen en gierende brandweersirenes stelt natuurlijk niet zoveel voor.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijden Ajax en Roda JC 7 december 2005
Aanstaande donderdag 8 december 2005 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de uitwedstrijden tegen Ajax op 27 december 2005 en Roda JC op 30 december 2005. Voor beide duels geldt helaas dat de bezoekers van het uitvak pasfotogeregistreerd dienen te zijn. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor deze duels.
 
Lees verder »

Oproep: 'Kom zondag in het zwart' 6 december 2005
Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Deze wedstrijd zal voor FC Utrecht in het teken staan van het afscheid van David di Tommaso. Het is voor FC Utrecht de eerste wedstrijd zijn na het overlijden van de populaire voetballer. Club en supporters willen hem zondag op een waardige manier herdenken.
 
Lees verder »

Inrichting nieuwe Home SV schiet op 6 december 2005
De Supportersvereniging FC Groningen betrekt over ongeveer een maand een schitterend nieuw onderkomen in de Euroborg. Vanuit het Supportershome hebben leden van de vereniging uitzicht op het volledige speelveld en rechtstreekse toegang tot de tweede ring op de Noordtribune. Er wordt met man en macht gewerkt aan de inrichting en de contouren van het nieuwe Home worden inmiddels steeds duidelijker.
Fotoverslag »
Lees verder »

Niet goed gespeeld, wel drie punten 4 december 2005
Onderlinge duels tussen FC Groningen en FC Twente zijn zelden goed en dat is vandaag niet anders. FC Groningen speelt lange tijd met een man meer, maar weet dit voordeel nauwelijks uit te buiten. Totdat goudhaantje Cornelisse de bal via de onderkant van de lat binnenkopt en de drie punten daarmee in het Oosterpark houdt: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop bekerduel FC Volendam 2 december 2005
Nog een kleine drie weken en dan is het zover: de allerlaatste wedstrijd in het Oosterpark. Hoewel de club een paar dagen ervoor bij het competitieduel tegen NEC al officieel afscheid neemt van het stadion, is het bekerduel tegen FC Volendam écht de laatste wedstrijd aan de Zaagmuldersweg. Seizoenkaarthouders kunnen voor dit duel hun eigen plaats terugkopen.
 
Lees verder »

Identiteit zwaaimienjonkje bekend 1 december 2005
Breaking news! De identiteit van 'zwaaimienjonkje', het mannetje dat tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen onophoudelijk met zijn vlag bleef zwaaien, is bekend. Zijn trotse vader stuurde een e-mailtje met daarin de achtergronden van deze kleine held en even later stuurde de eveneens trotse buurvrouw ook nog een bericht.
 
Lees verder »

Ex-NAC'ers stelen punt in Breda 30 november 2005
FC Groningen heeft vanavond een verdienstelijk puntje behaald in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De Groningers kwamen op achterstand, maar Yuri Cornelisse bracht de ploegen met een penalty weer op gelijke hoogte. In de tweede helft onstond een ware stormloop van NAC Breda en leek de wedstrijd tien minuten voor tijd verloren te gaan, maar net voor tijd scoorde Glen Salmon de gelijkmaker en pakte FC Groningen zijn eerste uitpunt: 2-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Afhaalavond Oosterparkboek afgelast 30 november 2005
Het Oosterparkboek is inmiddels volop verkrijgbaar. De mensen die bij de intekening voor het boek een afhaalpunt hebben aangekruist, kunnen hun boek ophalen op de aangegeven locatie. Lees hier nog even de exacte informatie over de afhaalpunten. Let op: de afhaalavond die vandaag gepland stond in het Supportershome is in verband met de inhaalwedstrijd van FC Groningen tegen NAC Breda afgelast.
 
Lees verder »

Motief Z-SIDE aangebracht in Euroborg 30 november 2005
Het tribunemotief met daarin de letters Z-SIDE krijgt op dit moment gestalte op de Noordcurve in de Euroborg. Morgen zullen de werkzaamheden afgerond zijn en zal het motief eindelijk prijken op de eerste ring van de noordzijde van het stadion. Het realiseren van het motief ging niet zonder slag of stoot, want met name de Euroborg NV lag dwars.
 
Lees verder »

Sneeuw wederom spelbreker in Breda 25 november 2005
Het competitieduel NAC Breda - FC Groningen dat vandaag op het programma stond is afgelast. Omdat er met name in het zuiden van het land veel sneeuw viel was het veld in Breda nagenoeg onbespeelbaar. Bovendien kwam de spelersbus van FC Groningen vast te zitten in de enorme files die waren ontstaan als gevolg van het slechte weer. Het duel wordt nu ingehaald op woensdag 30 november 2005 om 20.00 uur.
Fotoverslag »
Lees verder »

Drie afscheidsnummers van Oosterpark 24 november 2005
Het naderende afscheid van het Oosterpark doet ook iets met muzikale Groningers, want in deze laatste maanden van het aloude voetbalbolwerk aan de Zaagmuldersweg verschijnen er maar liefst drie verschillende singles waarin het Oosterpark op de een of andere manier wordt bezongen. Qua stijl zijn het ook drie totaal verschillende nummers, want het betreft een nostalgisch lied, een vrolijke meezinger en smartlap.
 
Lees verder »

Begintijd uitduels gewijzigd 23 november 2005
Was jij toevallig van plan om de uitwedstrijden tegen Ajax en Roda JC te gaan bezoeken? Lees dan het volgende bericht even door, want anders neem je voor niks een paar uur vrij en sta je straks een paar uur te vroeg bij het uitvak. Beide duels zouden namelijk om 16.00 uur *Cup-a-Soup, dat zouden meer mensen moeten doen!* beginnen, maar de KNVB heeft de begintijd van de duels veranderd.
 
Lees verder »

Afhaal-informatie Oosterparkboek 22 november 2005
Het Oosterparkboek is afgelopen zondag officieel gepresenteerd en het ligt inmiddels in de boekhandels. De mensen die bij de intekening voor het boek een afhaalpunt hebben aangekruist, kunnen hun boek vanaf gisteren ophalen. Lees hier nog even wanneer jij je boek op kunt halen op de locatie die je hebt aangegeven.
 
Lees verder »

Terugdenken met een glimlach 22 november 2005
Nadat de slager van Twente ruim een jaar geleden in eigen slagerij een koekje van eigen deeg kreeg van een dapper Gronings varkentje, was het eventjes rustig met de varkensgrappen. De Twentse wonden moesten even gelikt worden. Sommige Tukkers weten echter van geen ophouden en de eerste varkensgrap is inmiddels al weer opgedoken. Lachen, gieren, brullen!
 
Lees verder »

Heerlijke wedstrijd kent geen doelpunten 20 november 2005
FC Groningen heeft vanmiddag in eigen huis gelijkgespeeld tegen AZ. In een heerlijke en spannende wedstrijd golfde het spel op en neer en werden er hier en daar pittige duels uitgevochten. Beide ploegen konden echter het doel niet vinden en dus bleef het bij de brilstand: 0-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het Oosterparkboek is klaar 17 november 2005
Het langverwachte Oosterparkboek is klaar. Vorige week is de laatste hand gelegd aan het document. Het boek zal vanaf maandag 21 november 2005 verkrijgbaar zijn bij de boekhandels en via uitgeverij Profiel. Ook de mensen die hebben ingetekend kunnen vanaf die datum hun boek ophalen op de locatie die ze hebben aangekruist of krijgen het boek toegestuurd als men dat heeft aangegeven.
 
Lees verder »

Afscheid van het Oosterpark (2) 15 november 2005
Nadat eerder deze maand al het programma van het vierdaagse afscheidsfeest van het Oosterpark bekend werd gemaakt, licht Hans Nijland in zijn wekelijkse nieuwsbrief weer een aantal tipjes van de sluier op over de manier waarop supporters betrokken zijn bij het afscheid. Vuurwerk, stoeltjes en hamburgers...
 
Lees verder »

Voor een tientje naar Breda 9 november 2005
FC Groningen-supporters kunnen de uitwedstrijd tegen NAC Breda op 25 november 2005 bezoeken voor het uiterst vriendelijke bedrag van slechts 10 euro. Bij dit bedrag zit de busreis en de entreekaart inbegrepen. Voor het duel geldt een verplichte FanTour en pasfotoregistratie is helaas ook verplicht. De voorverkoop voor de FanTour begint op maandag 14 november 2005 bij de FC-Receptie.
 
Lees verder »

Zwaai moar lekker, mienjonkje! 8 november 2005
In de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen ging FC Groningen afgelopen zondag zwaar de (Viking-)boot in. Het verloop van de wedstrijd kwam de stemming bij de massaal toegestroomde FC Groningen-supporters uiteraard niet bepaald ten goede. Toch was er ook één dappere supporter die ondanks de kansloze achterstand nog steeds in zijn club bleef geloven.
 
Lees verder »

Verbeek krijgt privé-parkeerplaats 6 november 2005
Hij stond weer op het programma: de strijd tussen de twee noordelijke clubs uit Heerenveen en Groningen. Vaak worden er rondom het duel ludieke acties gehouden en dat was dit seizoen niet anders. Ditmaal uiteraard met een knipoog naar parkeerdelinquent Gertjan Verbeek die het de Groningse supporters wel heel erg gemakkelijk maakte om een actie te verzinnen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Afgetekend verlies in Heerenveen 6 november 2005
FC Groningen heeft in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen een kansloze nederlaag geleden. De onmachtige ploeg werd met name op scherpte afgetroefd door de Friezen, die tevens niet over geluk te klagen hadden: 4-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Groots vierdaags afscheid van Oosterpark 3 november 2005
FC Groningen zal van woensdag 14 december tot en met zondag 18 december 2005 in stijl afscheid nemen van het Stadion Oosterpark. Er is in deze periode in samenwerking met de supportersverenigingen, de buurtbewoners en de gemeente een vierdaags programma opgesteld.
 
Lees verder »

Laf Limbovoetbal afgestraft 30 oktober 2005
FC Groningen heeft vanmiddag ook de derde thuiswedstrijd binnen een week gewonnen. Ditmaal werd Roda JC aan de zegekar gebonden. De Limburgers kwamen duidelijk voor een punt en verdedigden voornamelijk, maar Danny Buijs zorgde er 10 minuten voor tijd voor dat de drie punten gewoon in Groningen bleven.
Fotoverslag »
Lees verder »

Ook bekerwinst op ADO Den Haag 26 oktober 2005
FC Groningen heeft zich vanavond geplaatst voor de volgende ronde in het Gatorade Cup-toernooi. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zegevierden de Groningers met 3-0. In de vierde ronde speelt FC Groningen wederom een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitwedstrijd sc Heerenveen uitverkocht! 26 oktober 2005
De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen is volkomen uitverkocht voor FC Groningen-supporters. Nadat op donderdagavond eerst 40 Fantourkaarten aan de man waren gebracht werden de overige 1160 kaarten in een tijdsbestek van vier dagen verkocht. En daarmee zien de mannen van Ron Jans zich op 6 november dus gesteund door maar liefst 1200 supporters in het uitvak.
 
Lees verder »

FC Groningen wint van ADO Den Haag 23 oktober 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. Voor rust scoorde Danny Buijs tweemaal. Na rust gooide Yuri Cornelisse de wedstrijd definitief op slot. De Hagenezen scoorden nog wel tegen, maar dat mocht de pret voor de Groningers niet meer drukken: 3-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd sc Heerenveen 19 oktober 2005
Het uitduel tegen onze Westerburen komt er weer aan en daar willen we natuurlijk allemaal naar toe. Voor dit duel is door de Friese veldwachters net als in voorgaande seizoenen weer een autocombi vastgesteld, maar je kunt natuurlijk ook met de FanTour richting Friesland afreizen. Voor het duel is pasfotoregistratie niet verplicht. Lees verder voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.
 
Lees verder »

En de winnaar is... Sri Lanka 18 oktober 2005
De afgelopen twee weken kon er gestemd worden op de leukste FC Groningen-vakantiefoto van 2005 en dat hebben jullie massaal gedaan. Maar liefst 849 supporters brachten hun stem uit! Van de 5 genomineerde foto's bleek de strijd al snel te gaan tussen twee vakantiefoto's. De foto van de olifant op Sri Lanka vergaarde de meeste stemmen.
 
Lees verder »

Oosterparkboek: nog 2 weken intekenen 17 oktober 2005
Opgelet: vanaf vandaag kun je nog 2 weken intekenen op het boek 'Het Oosterpark, een voetbalbolwerk'. Als je namelijk voor 1 november 2005 intekent op het boek over de historie van het Oosterparkstadion kun je profiteren van de speciale intekenprijs van 22,50 euro. Vanaf half november zal het boek te koop zijn voor de reguliere prijs van 26,50 euro.
 
Lees verder »

Onnodig ruim verlies in De Kuip 16 oktober 2005
Na twee overwinningen in De Kuip, heeft FC Groningen vanmiddag een ruime nederlaag geleden tegen Feyenoord. In Rotterdam werd het 4-1 voor Feyenoord, dat onder meer profiteerde van Groningse blunders achterin.
Fotoverslag »
Lees verder »

Feyenoord siddert voor FC Groningen 14 oktober 2005
De gedachte aan een mogelijke derde thuisnederlaag van Feyenoord tegen FC Groningen op rij is de fans van de club uit Rotterdam-Zuid niet in de koude kleren gaan zitten. In de aanloop naar het duel van komende zondag loopt het menig Feyenoord-supporter inmiddels al dun door de broek en dat feit is ook in De Kuip niet onopgemerkt gebleven...
 
Lees verder »

Zondag naar De Kuip 12 oktober 2005
Aanstaande zondag 16 oktober 2005 gaan we weer op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. De afgelopen twee edities van dit duel werden door FC Groningen gewonnen en waarom zouden we die 'winning streak' niet gewoon voort gaan zetten? Als de voortekenen niet bedriegen, reist er zondag in ieder geval flinke groep supporters mee naar Rotterdam-Zuid om de ploeg aan te moedigen.
 
Lees verder »

De leukste vakantiefoto van 2005 6 oktober 2005
Enkele maanden geleden stond op deze website een oproep om je FC Groningen-vakantiefoto's op de sturen voor de verkiezing van de leukste foto van dit jaar. Nu de vakantie er voor de meeste supporters weer op zit, is het tijd om te gaan stemmen. En dat stemmen gebeurt door jou!
 
Lees verder »

Kaartverkoop bekerduel ADO Den Haag 5 oktober 2005
Bij de voorverkoop voor het bekerduel tegen ADO Den Haag lijkt FC Groningen geleerd te hebben van de fouten die zijn gemaakt bij het bekerduel tegen Sparta. Bij dat duel waren slechts twee tribunes open en moesten uiteindelijk honderden supporters teleurgesteld worden omdat er te weinig kaarten in omloop bleken te zijn. Bij het bekerduel tegen ADO Den Haag zijn alle tribunes geopend.
 
Lees verder »

'Drachten groet Grunn-vlag' vermist 3 oktober 2005
Vandaag kregen de Groningen Fanatics het bericht dat de vlag van een fanatieke Groningen supporter uit Drachten sinds de thuiswedstrijd van gisteren wordt vermist. Het doek hing aan de trapopgang bij ZF/ZG en bleek na afloop van de wedstrijd spoorloos verdwenen te zijn.
 
Lees verder »

Overtuigende winst tegen Willem II 2 oktober 2005
FC Groningen heeft vanmiddag een overtuigende winst tegen Willem II geboekt. In het eigen Oosterparkstadion bleef het uiteindelijk 'slechts' 2-0 omdat FC Groningen vergat veel kansen te verzilveren.
Fotoverslag »
Lees verder »

Met de NS Herfsttoer naar Rotterdam 30 september 2005
Over ruim twee weken, op zondag 16 oktober 2005, staat de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Supporters van FC Groningen denken met een grote glimlach terug aan de laatste twee edities van dit duel, want toen werd het beide keren 1-2. In tegenstelling tot vorig seizoen kunnen de supporters van FC Groningen weer op eigen gelegenheid naar Rotterdam reizen en dat is goed nieuws.
 
Lees verder »

Vanavond ALV Supportersvereniging + forum 26 september 2005
Vanavond zijn leden van de Supportersvereniging FC Groningen van harte welkom bij de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) en het aansluitende forum. De ALV begint om 19.30 uur in het Supportershome. Ongeveer een uur later nemen directeur Hans Nijland, trainer Ron Jans en speler Koen van de Laak plaats in het forum.
 
Lees verder »

Saai duel in Arnhem gaat verloren 24 september 2005
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Vitesse verloren. In de Gelredome in Arnhem bleek FC Groningen in centrale verdediger Sankoh opeens een nieuwe spits te hebben, maar die kon ook geen potten breken. Vitesse scoorde net na rust en in blessuretijd en stelde daarmee de winst veilig: 2-0
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen-museum in de Euroborg 24 september 2005
FC Groningen krijgt in het nieuwe Euroborgstadion een eigen museum. Dat heeft directeur Hans Nijland van FC Groningen gisteren prijsgegeven. In dit museum krijgt de geschiedenis van FC Groningen en zijn voorloper GVAV met alle successen en tegenslagen een plaatsje.
 
Lees verder »

Supportersvereniging opent klachtendesk 23 september 2005
Na de problemen met de seizoenkaartverkoop en de Fantour heeft FC Groningen gisteren wederom een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de belabberde behandeling van haar supporters en sponsors. Om beter in contact te komen met gedupeerden heeft de Supportersvereniging besloten om een online klachtendesk in het leven te roepen.
 
Lees verder »

Supportersvereniging accepteert uitleg FC Groningen niet 23 september 2005
De Supportersvereniging FC Groningen neemt geen genoegen met de uitleg die FC Groningen op de eigen website liet plaatsen naar aanleiding van de problemen met de kaartverkoop rond het bekerduel tegen Sparta Rotterdam. Honderden supporters mochten het stadion niet in en moesten noodgedwongen weer huiswaarts keren, omdat er te weinig kaarten in omloop bleken te zijn.
 
Lees verder »

Nevland ontvangt CD Nevland 23 september 2005
FC Groningen-spits Erik Nevland heeft donderdag in het spelershome van zijn club het eerste exemplaar van de CD 'Nevland' in ontvangst genomen. De Groninger band Audiotransparent heeft zijn nieuwe CD naar de spits van FC Groningen vernoemd.
 
Lees verder »

"FC schijnt met 2-1 te hebben gewonnen" 22 september 2005
"Na de verdiende overwinning op PSV waren we er helemaal klaar voor. Sparta Rotterdam zouden wij wel even verslaan. Eerst maar eens het Supportershome in om een biertje te drinken na een drukke werkdag." Het liep vanavond echter anders. FC Groningen gooide alleen de tribunes aan de lange zijden open, maar had te weinig kaarten. Honderden supporters mochten het stadion niet in en gingen woedend naar huis. Een schande!
 
Lees verder »

Een ronde verder in de Gatorade Cup 21 september 2005
FC Groningen heeft zich vanavond geplaatst voor de volgende ronde in het Gatorade Cup-toernooi. In de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam boekten de Groningers een terecht overwinning: 2-1. In de derde ronde van het toernooi speelt FC Groningen wederom een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel ADO Den Haag - SHO.
Fotoverslag »
Lees verder »

Gezocht: klussers voor het nieuwe Home 21 september 2005
Binnenkort krijgt de Supportersvereniging FC Groningen de sleutel van het nieuwe Supportershome in de Euroborg. Vanaf dat moment kan er gewerkt gaan worden aan de inrichting van het nieuwe Home. Hiervoor is de SV nog op zoek naar een aantal vrijwillige klusjesmannen en -vrouwen onder het motto: vele handen maken licht werk.
 
Lees verder »

Doelen geplaatst in Euroborg 20 september 2005
Twee weken geleden werden er voor het eerst lijnen gekalkt in de Euroborg en vandaag dient zich wederom een klein historisch juichmomentje aan, want de doelen zijn inmiddels geplaatst. Vanaf vandaag kan er dus ook echt gescoord worden in de Euroborg.
 
Lees verder »

Laatste lichtwedstrijd in Oosterpark? 20 september 2005
Speelt het eerste elftal van FC Groningen in het bekerduel tegen Sparta van aanstaande woensdag z'n laatste lichtwedstrijd in het Oosterpark? Het zou zomaar kunnen. De resterende zes competitieduels in het Oosterparkstadion worden namelijk allemaal op zondagmiddag gespeeld.
 
Lees verder »

Terechte zege op landskampioen PSV 18 september 2005
FC Groningen heeft vanmiddag een oververwachte maar daarom niet minder verdiende zege geboekt tegen landskampioen PSV. FC Groningen speelde fel en gedreven en kwam aan het eind van de eerste helft terecht op voorsprong door een prachtig schot van Yuri Cornelisse. In de tweede helft bleef FC Groningen op de been en liet de thuisploeg het Oosterpark uiteindelijk ontploffen van vreugde: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Robben voltooit Oosterparkshirt-trilogie 15 september 2005
Nu ook Arjen Robben een Oosterparkshirt om zijn schouders heeft getrokken is de trilogie van oud-spelers in een Oosterparkshirt compleet. Eerder waren Peter Houtman en Milko Djurovski al in het retroshirt te bewonderen.
 
Lees verder »

Het Oosterpark, een voetbalbolwerk 12 september 2005
Zoals je afgelopen zondag misschien wel hebt gelezen in de intekenfolder die verspreid is in het stadion, zal in november 2005 het herinneringsboek 'Het Oosterpark, een voetbalbolwerk' verschijnen. Deze uitgave is een must voor alle fans van FC Groningen, GVAV en Oosterparkers, voor alle voetballiefhebbers in het algemeen en voor mensen met historische belangstelling.
 
Lees verder »

Ruime selectie verliest van Sparta Rotterdam 11 september 2005
Hoewel de beleidbepalers vinden dat de selectie groot genoeg is, heeft FC Groningen vanmiddag voor de tweede keer op rij van een promovendus verloren, ditmaal in eigen huis. Sparta Rotterdam had aan één penalty genoeg om de thuisploeg op de knieën te krijgen: 0-1
Fotoverslag »
Lees verder »

Stel je vraag aan Koen van de Laak 8 september 2005
Vanaf vandaag kun je op zijn fansite vragen stellen aan superheld Koen van de Laak. En dat niet alleen, maar de kans is ook nog eens groot dat Koen hem beantwoordt. Wil je dus weten hoeveel cavia's Koen heeft of wat z'n favoriete smaak borrelnoten is, schroom niet en stel die vraag!
 
Lees verder »

Kalklijnen aangebracht in Euroborg 7 september 2005
Na het toevoegen van een groen kleurtje aan de Euroborg is men inmiddels ook begonnen met het aanbrengen van het nodige wit. Vanmiddag zijn namelijk voor het eerst de lijnen in de Euroborg gekalkt. Een klein historisch juichmomentje, want vanaf vandaag kan er dus echt gevoetbald worden in het nieuwe complex.
 
Lees verder »

Kaartverkoop bekerduel Sparta Rotterdam 5 september 2005
De voorverkoop voor de wedstrijd FC Groningen - Sparta Rotterdam op 21 september 2005 in strijd om de - roggel- Gatorade Cup is vandaag gestart bij de receptie van FC Groningen. Seizoenkaarthouders betalen in de voorverkoop 5 euro voor een kaartje. De normale prijs voor het duel is 7 euro. Er worden in de voorverkoop uitsluitend kaarten voor de twee lange zijdes verkocht.
 
Lees verder »

Nevland gaat de muziek in 3 september 2005
Nevland gaat de muziek in. De Groninger band Audiotransparent heeft zijn nieuwe CD naar FC Groningens spits Erik Nevland vernoemd. Erik de Noorman zal binnenkort een exemplaar van het schijfje in ontvangst nemen op het Oosterparkstadion.
 
Lees verder »

Laffe tactiek door Heracles afgestraft 28 augustus 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo verloren. Voor rust kwamen de Groningers nog op voorsprong, maar in de tweede helft werd moet Cornelisse het veld ruimen voor Klompe en werd het achterin voor de zoveelste keer pompen of verzuipen. Verzuipen dus, ook voor de zoveelste keer.
Fotoverslag »
Lees verder »

Aangifte tegen Gertjan Verbeek 27 augustus 2005
De 37-jarige parkeerwachter van FC Groningen die aan de stok kreeg met Gertjan Verbeek heeft aangifte wegens mishandeling gedaan tegen de trainer van SC Heerenveen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het incident speelde zich af op een parkeerplaats van FC Groningen voor de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal.
 
Lees verder »

Supporter = crimineel? 26 augustus 2005
Voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo - FC Groningen van aanstaande zondag zal door de Groningen Fanatics een ludieke actie worden gehouden tegen het nieuwe registratiebeleid van de KNVB. De supporters voelen zich gecriminaliseerd door de nieuwe maatregelen en plakken zichzelf voor één keer het etiket 'crimineel' op.
 
Lees verder »

Niet alleen oog voor de top 3 26 augustus 2005
De 31-jarige Evert ten Appel uit Groningen is een tegenactie begonnen naar aanleiding van de handtekeningenactie tegen Talpa van ene Theo Teitsma uit Spijkenisse. Teitsma vindt dat er bij de voetbalsamenvattingen teveel reclameblokken zijn. Bovendien komt de top 3 niet meteen aan bod. Ten Appel vindt het juist zeer positief dat Talpa meer oog heeft voor kleinere clubs en dat deze samenvattingen nu wél serieus worden genomen.
 
Lees verder »

Klacht supporters niet serieus genomen 24 augustus 2005
Met de komst van Talpa is er ook voor de gehandicapte FC Groningen-fans iets veranderd. Twee enorme camerabunkers zijn pal voor de gehandicaptentribune neergezet waardoor de fans behoorlijk belemmerd worden in het zicht op het veld. Volgens hoofd communicatie van FC Groningen Richard van Elsacker kunnen ze prima ergens anders gaan staan, maar volgens de gehandicapten is dat niet zo gemakkelijk.
 
Lees verder »

Weer verlies in Waalwijk 21 augustus 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de altijd lastige uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk wederom verloren. Voor de rust waren de Groningers sterker en kwamen ook verdiend op voorsprong door een goal van Lindgren. Na de rust was de thuisploeg sterker en boog de achterstand om in een voorsprong: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Korting op Fantour voor leden Supportersvereniging 20 augustus 2005
Ook dit seizoen verzorgt de Supportersvereniging weer de voorverkoop voor de Fantour. Leden van de Supportersvereniging krijgen op deze voorverkoopavond een korting van 4 euro, zodat een kaart voor de Fantour 25 euro kost in plaats van 29 euro. De voorverkoop vindt plaats op speciale donderdagen (ongeveer 2,5 week voor de wedstrijd) plaats van 19.30 tot 21.30 uur in het Supportershome.
 
Lees verder »

Martin, het kan nog steeds! 19 augustus 2005
Een langgekoesterde droom van Martin Drent kan nog steeds in vervulling gaan. Drent wilde altijd de eerste goal in de Euroborg maken en hij krijgt daarvoor nu de uitgelezen kans. FC Groningen speelt op zaterdagavond 7 januari 2006 namelijk een oefenduel tegen BV Veendam, de huidige club van Drent, en dat is dus meteen de eerste wedstrijd in de Euroborg. Het duel begint om 20.30 uur.
 
Lees verder »

De groeten van Milko uit Maribor 17 augustus 2005
Dat superspits Milko Djurovski zijn oude club FC Groningen en haar supporters nog niet vergeten is, blijkt wel uit de foto die naar de redactie van deze website werd gestuurd. Milko poseert op de foto in een Oosterparkshirt.
 
Lees verder »

Selectie morgen bij Intersport 17 augustus 2005
De voltallige selectie van FC Groningen komt aanstaande donderdagavond 18 augustus 2005 naar de Intersport Megastore aan de Westerhaven in Groningen. Om 19.00 uur zal Erik Nevland bij deze subsponsor van FC Groningen worden gehuldigd als de 'Intersport Megastore Man of the Year'. Nevland zal de bijbehorende cheque uitreiken aan een goed doel.
 
Lees verder »

Gertjan Verbeek voor veiligheidscommissie 17 augustus 2005
Gertjan Verbeek moet mogelijk voor de veiligheidscommissie van FC Groningen verschijnen. Afgelopen zondag was de trainer van sc Heerenveen te gast bij de wedstrijd FC Groningen - RBC Roosendaal. Omdat hij niet wel beschikte over een parkeerkaart voor parkeerplaats P2, werd hem de toegang tot deze parkeerplaats ontzegd. Verbeek pikte dit niet en reed toch door. Daarbij reed hij bijna de dienstdoende steward van de sokken.
 
Lees verder »

Zit jij graag voor joker bij Talpa? 16 augustus 2005
Zit jij graag voor joker? En ben je een fanatieke supporter van een voetbalclub? Kom dan naar het te-gek-wauwie nieuwe programma op Talpa 'Café de Sport'. Zakkenvullers Humberto Tan en Jack Spijkerman ontvangen iedere week voetbalgasten en bekende voetballiefhebbers, laten samenvattingen van de wedstrijden zien én laten supporters helemaal gratis voor joker zitten in de rubriek 'het Linkerrijtje'. Wat wil je nog meer?
 
Lees verder »

Ook Roy Beukenkamp wordt alcoholvrij 16 augustus 2005
In navolging van het bekertoernooi, zal ook Roy Beukenkamp de komende tijd alcoholvrij door het leven gaan. De oud-keeper, tegenwoordig keeperstrainer en hoofd scouting bij FC Groningen, beukte ruim twee maanden geleden als gevolg van overmatig alcoholgebruik met zijn auto tegen een boom, vermoedelijk een beuk (Fagus Sylvatica).
 
Lees verder »

Oneerlijk bekertoernooi wordt alcoholvrij 15 augustus 2005
Speelde FC Groningen in de eerste ronde van het oneerlijke bekertoernooi nog om de Amstel Cup, in de tweede ronde van het oneerlijke toernooi zal er opeens gespeeld gaan worden om een alcoholvrije beker. Met ingang van 16 augustus 2005 wijzigt de KNVB de naam van het nationale oneerlijke bekertoernooi namelijk in de Gatorade Cup.
 
Lees verder »

Yuri Cornelisse wederom matchwinner 14 augustus 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RBC Roosendaal gewonnen. In het eigen Oosterparkstadion hadden de Groningers lange tijd moeite met het stugge spel van de Brabanders, maar vijf minuten voor tijd wist Yuri Cornelisse het net te vinden. Zo is hij, net als in het Amstel Cupduel tegen Ter Leede, het goudhaantje bij FC Groningen
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen loot Sparta in Amstel Cup 10 augustus 2005
Na de spectaculaire winst op vv Ter Leede heeft FC Groningen gisteravond Sparta Rotterdam als tegenstander in de tweede ronde van de Amstel Cup geloot. Het duel zal worden gespeeld op woensdag 21 september. Plaats van handeling is het eigen vertrouwde Oosterparkstadion.
 
Lees verder »

Blamage op het nippertje voorkomen 9 augustus 2005
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd in de Amstel Cup tegen vv Ter Leede maar nipt gewonnen. De Groningers kenden veel moeite met de stugge amateurs en bovendien werden goede kansen om zeep geholpen. In de 90e minuut knalde Cornelisse de bal eindelijk tegen de touwen. Daarmee schoot hij FC Groningen naar de volgende ronde en voorkwam een blamage.
Fotoverslag »
Lees verder »

Het bekertoernooi gaat beginnen 8 augustus 2005
Het bekertoernooi gaat beginnen. Op dinsdagavond 9 augustus 2005 speelt FC Groningen in de eerste ronde van de Amstel Cup een uitwedstrijd tegen de amateurs van zaterdaghoofdklasser Ter Leede uit Sassenheim. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Drukbezochte Open Dag FC Groningen 7 augustus 2005
De Open Dag van FC Groningen is ook dit jaar weer druk bezocht. Ondanks het matige weer wisten veel mensen de weg naar het Oosterparkstadion te vinden. Het was de laatste keer dat er een Open Dag in het Oosterpark werd gehouden, omdat FC Groningen rond de jaarwisseling zal gaan verhuizen naar het nieuwe stadion.
Fotoverslag »
Lees verder »

Morgen: Open Dag FC Groningen 2005 6 augustus 2005
Morgen, op zondag 7 augustus 2005, is het zover. Dan wordt op het Oosterparkstadion weer de jaarlijkse Open Dag gehouden. De organiserende Supportersvereniging begint het inmiddels al weer druk te krijgen. Gisteren zijn de eerste spullen afgeleverd op het stadion. Vandaag zal het terrein verder opgebouwd worden en morgen gaan dan om 11.00 uur de poorten van het stadion open voor de laatste Open Dag in het Oosterpark.
 
Lees verder »

Een prettig voetbalseizoen toegewenst 5 augustus 2005
Gisteren is er een brief naar alle FanTour-gangers van vorig seizoen gestuurd met daarin de opzet van de FanTour voor het komende seizoen. Supporters worden nog vogelvrijer. Op last van de overheid komt er een speciale supporters-Ausweis, mét superdeluxe pasfotoregistratie. Ook mag er niet meer gerookt worden in de bussen. Hans Nijland sluit de brief met gevoel voor ironie af: Wij wensen u een prettig voetbalseizoen toe. Prettig?
 
Lees verder »

Koen promoot Trots van het Noorden 4 augustus 2005
Koen van de Laak staat deze week in het middelpunt van de belangstelling. Zo staat er in het uitmuntende voetbalblad Voetbal International een groot interview met hem en verscheen er eerder deze week ook in het Brabants Dagblad een vraaggesprek. Koen besloot aan het eind van dat interview nog even sluikreclame te maken voor deze website en de Brabantse lezers te wijzen op de fotoverslagen van de Euroborg.
 
Lees verder »

Gelijkspel tegen FC Iraklis Saloniki 2 augustus 2005
FC Groningen heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Griekse Iraklis Saloniki. Op het veld van vv Hoogezand waren de Grieken in de eerste helft sterker en kwamen in het begin van de tweede helft op een 0-2 voorsprong. FC Groningen toonde echter veerkracht en kwam binnen 12 minuten weer gelijk. Een gelijkspel was uiteindelijk een goede afspiegeling van de verhoudingen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Stadion Oosterpark krijgt afscheidsshirt 1 augustus 2005
De komende maanden nemen FC Groningen en haar supporters afscheid van het Stadion Oosterpark. Speciaal daarvoor ontwikkelden enkele partijen een officieel afscheidsshirt. Het ontwerp, afkomstig van communicatiebureau Open, is gebaseerd op het eerste shirt dat FC Groningen droeg in het Oosterpark in het seizoen 1971/1972. Het shirt is er in drie kleuren: paars, zwart en groen. Het is verkrijgbaar met zowel lange als korte mouw.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijd van komende week 1 augustus 2005
Komende week speelt FC Groningen de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2005-2006. Op dinsdag 2 augustus om 19.30 uur is het Griekse FC Iraklis Saloniki de tegenstander. Het duel zal overigens worden gespeeld in Hoogezand. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint Maritiem Toernooi 30 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond op Sportpark de Streepjesberg in Den Helder simpel met 8-0 gewonnen van het Helders Elftal. Voor de FC scoorde Erik Nevland driemaal. Mark-Jan Fledderus gaf vijf assists en scoorde ook nog één keer. Door de ruime zege schrijft FC Groningen bovendien het toernooi op haar naam.
Fotoverslag »
Lees verder »

Broer Borsato blijkt spits Iraklis Saloniki 30 juli 2005
De verloren gewaande broer van Marco Borsato blijkt opgedoken te zijn in Saloniki. Hij is spits bij voetbalclub Iraklis FC en is tegenwoordig beter bekend onder zijn voetbalnaam Indrit Fortuzi, wat vrij vertaald zoveel betekent als 'vreemdeling met warrige haardos'. Toevallig speelt FC Groningen aanstaande dinsdag in Hoogezand een oefenwedstrijd tegen Iraklis Saloniki en dus is de kans groot dat de jongere Borsato dan te bewonderen zal zijn.
 
Lees verder »

FC verspeelt winst in laatste minuut 28 juli 2005
Op het Maritiem Toernooi in Den Helder heeft FC Groningen vanavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen het Belgische KAA Gent. Kiran Bechan scoorde na ruim een uur spelen de 1-0. In de allerlaatste minuut maakten de Belgen echter van elf meter gelijk. In de extra penaltyserie die volgde benutte FC Groningen alle vijf strafschoppen en sleepte daarmee een extra punt binnen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Speciale sjaals afscheid Oosterpark 27 juli 2005
Nog slechts een paar maanden en dan is het zover. FC Groningen zal het oude Oosterpark in gaan ruilen voor de gloednieuwe Euroborg. Voor veel FC Groningen-fans zal het een emotioneel afscheid worden. Ter gelegenheid van het afscheid hebben de Groningen Fanatics aan sjaal laten maken die doet herinneren aan het Oosterpark.
 
Lees verder »

VI beoordeelt Trots van het Noorden 27 juli 2005
We hebben het altijd al gezegd: Voetbal International is werkelijk een subliem en fantastisch voetbalblad. Zowel qua inhoud als qua vormgeving is het een blad om trots op te zijn. Met name de rubriek Voetbal & Media is zeer geregeld de moeite van het lezen waard. Vooral deze week, want men heeft besloten om de website Trots van het Noorden punt nl eens te beoordelen. En hoe!
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 25 juli 2005
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2005-2006. Op donderdag 28 juli is KAA Gent de tegenstander op het Maritiem toernooi in Den Helder. Twee dagen later op zaterdag 30 juli wordt er eveneens in Den Helder geoefend tegen het Helders Elftal. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest streekderby 22 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen BV Veendam verloren. Op het veld van WVV te Winschoten werd vooral een hele zwakke tweede helft de groenwitten fataal. Erik Nevland scoorde net voor rust nog de 1-0, maar daarna zorgden Drent, De Vriese en Wiekens voor de terechte Veendammer winst: 1-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Ruime winst tegen Selectie Stad Steenkoud 20 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond de wedstrijd tegen de Selectie Stad Steenkoud met ruime cijfers gewonnen. Het duel wordt gespeeld in het kader van het 750-jarig bestaan van de stad Steenkoud. Erik Nevland met bepaalde met twee treffers de ruststand op 0-2. Na de rust trekken de jonkies de stand toch nog naar een acceptabele 0-8.
Fotoverslag »
Lees verder »

vv Holwierde blijkt een flinke kluif 19 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond ook de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Erg gemakkelijk ging dat echter niet, want eersteklasser vv Holwierde bleek een flinke kluif te zijn. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 0-5 op het scorebord en was vooral de 0-4 van Bechan een beauty. Gijs Luirink en Glen Salmon maakten twintig minuten voor het einde van de wedstrijd hun rentree na langdurige afwezigheid wegens blessures.
Fotoverslag »
Lees verder »

Wat blijft jou bij van het Oosterpark? 18 juli 2005
In het najaar van 2005 komt er een boek uit over het Stadion Oosterpark. Je kunt zelf een bijdrage leveren aan het boek, want een belangrijk onderdeel van het boek is ingeruimd voor verhalen en anekdotes van supporters. Dus heb jij nog een apart of een grappig verhaal of wil je vertellen wat het afscheid van het Oosterpark met je doet, aarzel dan niet en stuur het op!
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 18 juli 2005
Komende week speelt FC Groningen drie oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2005-2006. Op dinsdag 19 juli is vv Holwierde de tegenstander. Een dag later op woendag 20 juli wordt er in Steenwijk geoefend tegen een regioteam. Op vrijdag 22 juli wordt er geoefend tegen BV Veendam. Dat laatste duel wordt in Winschoten gespeeld. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

FC Groningen wint simpel van FC Emmen 16 juli 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen FC Emmen opvallend simpel gewonnen. De Drentenaren speelden zwak en daar profiteerden de Groningers optimaal van: 8-0. De ruststand was 4-0 en dus werden de goals keurig over beide helften verspreid.
Fotoverslag »
Lees verder »

Veel doelpunten in Oostwold 13 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding wederom met ruime cijfers gewonnen. Tegen de amateurs van VVS uit Oostwold, dat dit jaar 60 jaar bestaat, werd het maar liefst 0-17. De ruststand was 0-6. Na rust maakten zowel Yuri Cornelisse als Jasmin Ramic een loepzuivere hattrick.
Fotoverslag »
Lees verder »

Motief Z-SIDE toch in Euroborg 12 juli 2005
Het tribunemotief met daarin de letters Z-SIDE zal tóch gestalte gaan krijgen in de Euroborg. Dat hebben de gemeente Groningen, FC Groningen en de Euroborg NV dinsdagmiddag laten weten. Vooral de Euroborg NV voelde er helemaal niks voor om dit motief weer te geven op de Supporterscurve. Toen de gemeente zich echter met de kwestie ging bemoeien, gingen de bouwers van het nieuwe stadion eindelijk overstag.
 
Lees verder »

De oefenwedstrijden van komende week 11 juli 2005
Komende week speelt FC Groningen weer twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2005-2006. Op woensdag 13 juli is VVS uit Oostwold (gemeente Scheemda) de tegenstander. Op zaterdag 16 juli wordt er geoefend tegen FC Emmen. Dat laatste duel wordt in Borger gespeeld. Voor de liefhebbers die deze wedstrijden willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.
 
Lees verder »

Ook dubbele cijfers in Feerwerd 9 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met dubbele cijfers gewonnen. Tegen de amateurs van vv Ezinge werd het 0-15. In de rust stond het al 0-8, mede door treffers van Cornelisse en Nevland die beide tweemaal scoorden. Na rust scoorde het jongelingenelftal van FC Groningen ook nog zeven keer.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint met dubbele cijfers 8 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond de eerste wedstrijd van de voorbereiding met dubbele cijfers gewonnen (0-10). Tegen de amateurs van vv Haren verdeelde FC Groningen de goals keurig over twee helften. Koen van de Laak scoorde in de tweede helft binnen anderhalve minuut een loepzuivere hattrick.
Fotoverslag »
Lees verder »

Gemeenteraad wil ook motief Z-SIDE 8 juli 2005
Ook de gemeenteraad wil graag dat het tribunemotief Z-SIDE in de stoeltjes op de Supporterscurve in de Euroborg wordt verwerkt. Daartoe is gisteren een motie aangenomen die was ingediend door de Stadspartij en de VVD. Beide partijen vinden het raar dat de Euroborg NV zo'n simpele wens van de supporters én de club halsstarrig weigert.
 
Lees verder »

Piet van Dijken ontsteekt in woede 6 juli 2005
Piet van Dijken is boos, woedend zelfs. De bescheiden presentator van RTV Noord zou aanstaande zaterdag gastcoach zijn van vv Ezinge in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen, maar bij nader inzien ziet de organisatie dat toch niet zitten. Ze laat de coaching liever over aan de gaande trainer Antonie Argus en de komende trainer Harm Bauman. En dat is tegen het zere been van Piet.
 
Lees verder »

Raadsvergadering over motief Z-SIDE 6 juli 2005
Aankomende donderdag 7 juli 2005 wordt er in de gemeenteraad van Groningen gesproken over het tribunemotief Z-SIDE op de Supporterscurve in de Euroborg. Zoals bekend weigert de Euroborg NV dit motief aan te brengen in de stoeltjes. De raadsfracties van Stadspartij en VVD willen de kwestie nu in de raadsvergadering aankaarten via een interpellatiedebat.
 
Lees verder »

Amstel Cup: Ter Leede - FC Groningen 5 juli 2005
FC Groningen speelt in de eerste ronde van de Amstel Cup een uitwedstrijd tegen de amateurs van zaterdaghoofdklasser Ter Leede uit Sassenheim. Het duel wordt gespeeld op dinsdag 9 augustus. Let even op: de wedstrijd begint al om 18.30 uur, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent op het sportpark in Sassenheim.
 
Lees verder »

Het seizoen is weer begonnen! 4 juli 2005
Het nieuwe voetbalseizoen 2005/2006 is vandaag officieel begonnen. Vanmorgen is de selectie van FC Groningen begonnen met de eerste training. Vanmiddag werken de spelers om 14.00 uur een veldtraining af op de velden van vv Haren. Later deze week speelt FC Groningen oefenwedstrijden tegen vv Haren en vv Ezinge.
 
Lees verder »

Competitieprogramma 2005-2006 bekend 1 juli 2005
Vandaag is het definitieve programma voor de Eredivisie seizoen 205-2006 bekend gemaakt. Opvallend is dat de start van FC Groningen zo op het eerste oog voldoende mogelijkheden biedt om veel punten te halen. De laatste wedstrijd in het Oosterparkstadion is op 18 december 2005 tegen NEC. De eerste wedstrijd in de Euroborg is op 13 januari 2006 tegen sc Heerenveen. Het seizoen wordt afgesloten met een uitwedstrijd naar FC Twente.
 
Lees verder »

Hamburgers Van Gelder eindelijk gaar 1 juli 2005
Afgelopen nacht is op het terrein van het Oosterparkstadion een snackkraam van Nathan van Gelder afgefikt. De kraam stond onder de hoofdtribune en brandde volledig uit. De hoofdtribune zelf en de naastgelegen units van de administratie van FC Groningen liepen grote schade op.
 
Lees verder »

Speelverbod met Kerst voor FC Groningen 29 juni 2005
FC Groningen mag van burgemeester Wallage van Groningen op 26 en 29 december geen thuiswedstrijden spelen. Er is dan onvoldoende politie beschikbaar want die is nog aan het uitbuiken van het Kerstdiner. Dat houdt in dat de club binnen vier dagen twee uitwedstrijden moet spelen. Daar ben je als uitsupporter mooi klaar mee. Bovendien moet FC Groningen nu al twee ronden voor de winterstop afscheid nemen van het Oosterparkstadion.
 
Lees verder »

Voetbalteam SV eindigt als twaalfde 28 juni 2005
Het voetbalteam van de Supportersvereniging FC Groningen is afgelopen zondag twaalfde geworden op het Jo van der Steen zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi werd georganiseerd door de supportersclub FC Den Bosch. Vooraf werd er door de spelers zelf uiteraard gedacht dat het voetbalteam wel mee kon doen voor de prijzen, maar de tegenstanders bleken sterker dan verwacht...
 
Lees verder »

Afstudeerproject over Oosterparkterrein 25 juni 2005
In de winterstop van het seizoen 2005/2006 zal FC Groningen het Oosterparkstadion gaan verlaten. Het roemruchte stadion aan de Zaagmuldersweg zal plaats gaan maken voor woningbouw. Drie studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een fictieve invulling te bedenken voor het voormalig stadionterrein van FC Groningen. Op een website presenteren zij hun afstudeerproject.
 
Lees verder »

Dutch Glovers in de media 24 juni 2005
Eén of twee keer per seizoen reist een groepje fanatieke FC Groningen-supporters naar Engeland om daar een wedstrijd bij te wonen van hun favoriete buitenlandse club Yeovil Town. Zij noemen zich de Dutch Glovers en hebben onder andere een vlag gemaakt die geregeld bij uitwedstrijden van FC Groningen wordt opgehangen. Ook in Engeland zelf bleef hun bezoek niet onopgemerkt...
 
Lees verder »

Kijk uit: bartypes in de Euroborg 23 juni 2005
In het nieuwe Supportershome van de Supportersvereniging in de Euroborg komt natuurlijk ook een nieuwe bar. En niet zomaar een bar! Nee, eentje waarvoor alle bartypes op de Supporterscurve warm zullen lopen. Het Home zal de uitstraling krijgen van een bruine kroeg en de beoogde nieuwe bar zal uiteraard prima bij dat interieur passen.
 
Lees verder »

Kijk uit: boobytraps in de Euroborg 22 juni 2005
Als je nog plannen had om dit weekend de bouwplaats van de Euroborg op te sneaken om wat foto's te maken van het gloednieuwe stadion, lees dan eerst even dit stukje goed door. Want de toegang tot het nieuwe stadion van FC Groningen is 's avonds en in het weekend uitgerust met een boobytrap: een zogeheten bewegingsdetector die een belletje doet rinkelen bij beveiligingsbedrijf Securicor. Even goed uitkijken dus.
 
Lees verder »

Wie maakt de leukste vakantiefoto in 2005? 20 juni 2005
Morgen begint de zomer officieel en dat betekent voor de meeste supporters dat de vakantie er ook weer aan komt. Of de bestemming nou een Waddeneiland is of een tropisch eiland, veel supporters hebben één ding gemeen: in de koffer is altijd plaats voor een FC Groningenshirt, -sjaal of een ander groenwit attribuut.
 
Lees verder »

Geen tribunemotief Z-SIDE in Euroborg 17 juni 2005
Er lijkt geen tribunemotief met de letters Z-SIDE te komen op de Noordcurve in de Euroborg. De bouwers en de gemeente, verenigd in de Euroborg NV, zien dat namelijk niet zitten. In maart 2005 wees men dit tribunemotief ook al af waarop FC Groningen protesteerde tegen dat besluit. Nadat Euroborg NV zich vervolgens maandenlang in stilte hulde, bleek vandaag dat men op de Supporterscurve inmiddels gewoon bezig is met een ander motief.
 
Lees verder »

Raadselachtig spandoek in Emmen 17 juni 2005
Afgelopen woensdag werden er op de Meerdijk in Emmen twee wedstrijden gespeeld voor het WK onder 20. Zwitserland balde tegen Brazilië en later op de avond stonden Nigeria en Zuid-Korea tegenover elkaar. Tijdens de eerste wedstrijd hing er in het uitvak van het stadion een nogal merkwaardig spandoek: 'Liever 1 bobo in Emmen dan 27 in Grunn'.
 
Lees verder »

Expositie over het Oosterparkstadion? 13 juni 2005
Zomaar een achteloos klein berichtje in de Groninger Stadskrant van afgelopen donderdag: Oosterparkstadion - t/m 31/8: expositie met herinneringen aan het Oosterparkstadion in galerie Beukema (Kerklaan). Een expositie over het Oosterparkstadion? Dat klinkt best wel interessant. Laten we daar dus maar eens even een kijkje gaan nemen.
 
Lees verder »

JKG winnaar op GTWS Tournament 12 juni 2005
Gisteren organiseerden de heren van GTWS hun allereerste GTWS Tournament. Tien teams streden op halve voetbalvelden met kleine doelen om de prijzen. Uiteindelijk winnen de heren van JKG het toernooi, en ook de penaltybokaal is een prooi voor JKG met 19 van de 20 penalties benut. De Zuipbokaal gaat naar het team van Winschoten.
Fotoverslag »
Lees verder »

Verslag darttoernooi Supportersvereniging 11 juni 2005
Afgelopen vrijdag organiseerde de Supportersvereniging voor de tweede keer een darttoernooi in het Supportershome. En hoewel de opkomst wel iets lager is dan de vorige keer, kan het toernooi bijzonder geslaagd te noemen. Uiteindelijk blijkt Rene Beukema te sterk voor iedereen en sleept de felbegeerde beker in de wacht.
 
Lees verder »

Aankondiging GTWS Tournament 8 juni 2005
Aankomende zaterdag 11 juni is het zover: het eerste Groningen The West Stand-toernooi, een toernooi voor (en door) fanatieke FC Groningen-supporters. Supporters die 'normaal' naast elkaar staan op de Zaagmuldersweg zullen nu tegenover elkaar op het veld staan. De teams uit Stad en Ommeland gaan op de Oosterweg in Haren (terrein van vv Gorecht, de bakermat van GTWS) de sportieve strijd aan.
 
Lees verder »

Glory to the colour of the grass 6 juni 2005
Groen is de kleur van FC Groningen en dat zullen de bezoekers van de Euroborg gaan merken. Enkele maanden geleden is men begonnen met het groen schilderen van de muren van de omloop. Enkele weken geleden werden de eerste stoeltjes gemonteerd en die stoeltjes zijn uiteraard groen van kleur. En nu wordt het nieuwe stadion nog groener, want het gras van het speelveld komt inmiddels op.
 
Lees verder »

Gehandicapten blij met nieuwe plek 5 juni 2005
Gehandicapte supporters van FC Groningen zijn erg blij met de plek die voor hun gereserveerd is in het nieuwe stadion. De supporters zullen in de Euroborg namelijk een plaatsje krijgen op de zogenaamde omloopring. Vanaf daar hebben ze een prima uitzicht op het veld.
 
Lees verder »

Pimp my speelhal 4 juni 2005
Zoals wellicht bekend is er straks in de Euroborg ook een casino te vinden. Waar Holland Casino al snel afhaakte voor het stadioncomplex, komt de Limburgse amusementshallengigant Fair PLay graag naar Groningen. Fair PLay claimt zelfs een speciaal en vrijwel uniek concept te hebben ontwikkeld, waarbij het casino in niets meer doet denken aan het ordinaire speelhalconcept waar de Limburgers toch groot mee geworden zijn. Oordeelt u zelf...
 
Lees verder »

Elf doelpunten bij jubileum VAKO 1 juni 2005
FC Groningen heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen het 75-jarige VAKO uit Vries. In de eerste helft bood VAKO dapper partij en kwam zelfs op voorsprong door een fraaie vrije trap. In de tweede helft gunde FC Groningen haar vertrekkende spelers een publiekswissel en liep door onder meer vier goals van Bizimana uit tot 2-9.
Fotoverslag »
Lees verder »

Hijsen op de Noordcurve 30 mei 2005
Als het aan de Groningen Fanatics ligt, gaan we in het nieuwe stadion massaal hijsen. Hijsen? Moeten we ons soms helemaal klemzuipen aan de bar van het Supportershome na de zoveelste overwinning van FC Groningen? Uiteraard, dat ook, maar de Fanatics willen eveneens graag een spiksplinternieuw hijssysteem aan het dak van de Euroborg. Zodat er in de toekomst nog meer en toffere groenwitte tifo-acties georganiseerd kunnen worden.
 
Lees verder »

Groen Wit wint op Ameland van Geel Wit 25 mei 2005
FC Groningen heeft vanavond met 0-8 gewonnen van Geel Wit op Ameland. Bij rust was de stand 0-3. Mark-Jan Fledderus maakte twee treffers. De andere doelpunten kwamen op naam van Luizinho, Drent, Hugo, Nevland, Tuyp en Van der Linden. Na afloop bezochten spelers en supporters het Nescafé in Nes, waar het tot diep in de nacht zeer gezellig was.
Fotoverslag »
Lees verder »

Fanmail voor Daniël Masturberovic 23 mei 2005
Daniël Masturberovic, de lichtkalende verdediger van FC Twente, blijkt naast enkele in zwart latex gehulde Tukkers ook op een ander vlak aanbidders te hebben. Want onlangs ontving de Zweedse import-Lee Towers enkele ansichtkaarten uit Groningen. Originele spelerskaarten van FC Groningen-boegbeeld Martin Drent, met op de achterkant een persoonlijke boodschap voor Maestro, zoals de Twentenaren hem liefkozend noemen.
 
Lees verder »

Darttoernooi Supportersvereniging 23 mei 2005
Omdat het eerste darttoernooi van de Supportersvereniging in april een groot succes bleek te zijn, is er besloten om een tweede toernooi te organiseren voor leden van de Supportersvereniging. Als je ook mee wilt darten, geef je tijdig op, want er moet van tevoren een speelschema samengesteld kunnen worden en net als bij de vorige editie is er slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.
 
Lees verder »

FC Groningen kan niet stunten in ArenA 22 mei 2005
Het is FC Groningen vanmiddag niet gelukt om voor een stuntje te zorgen in de uitwedstrijd tegen Ajax. Lange tijd stonden de Groningers voor en leek Ajax totaal geen zin meer te hebben in de laatste wedstrijd van het seizoen, maar uiteindelijk scoorden de Amsterdammers wel en stond er na 90 minuten 2-1 op het scorebord.
Fotoverslag »
Lees verder »

Eerste stoeltje Euroborg geplaatst 20 mei 2005
Vandaag is de eerste van circa 20.000 stoeltjes geplaatst in de Euroborg. De resterende tien stoeltjes zullen in de periode tot en met vrijdag 15 juli geplaatst worden. Daarmee moet het stadion voor het begin van de bouwvak volledig van zitplaatsen voorzien zijn.
Fotoverslag »
Lees verder »

Zondag gaan we vlammen... 18 mei 2005
Sommige figuren in vak ZI namen de ludieke boodschap Zondag gaan we vlammen na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen wel heel erg serieus. Want als de Groningen Fanatics een paar doeken ontvouwen met daarop afbeeldingen van de vertrekkende spelers, proberen enkele lieden de doeken moedwillig in de fik te zetten. Een erg trieste reactie op een mooie actie voor enkele boegbeelden van FC Groningen.
 
Lees verder »

Programma voorbereiding 2005-2006 17 mei 2005
Nu de competitie bijna afgelopen is kunnen we weer gaan denken aan de vriendschappelijke potjes zomeravondvoetbal tijdens de voorbereiding op het volgende seizoen. Zoals al eerder gemeld speelt FC Groningen dit seizoen ook nog drie oefenwedstrijden, waarvan eentje op Ameland. Het programma van na de zomer is nu ook bekend gemaakt, zodat je een beetje kunt gaan plannen welke wedstrijden je graag wilt zien.
 
Lees verder »

Teleurstellende laatste thuiswedstrijd 15 mei 2005
FC Groningen is er vanmiddag niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Tegen sc Heerenveen werd er door de Groningers genoeg strijd geleverd, maar dat bleek niet genoeg: 1-2. Belangrijker dan de uitslag was echter het afscheid van de vertrekkende spelers na afloop van de wedstrijd. Zij kregen een waardig afscheid, zowel op het veld als in het Supportershome.
Fotoverslag »
Lees verder »

Gun onze boegbeelden hun ereronde 14 mei 2005
Aanstaande zondag wordt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2004/2005 gespeeld in het Oosterpark. Na de wedstrijd zal afscheid worden genomen van twee trainers en acht spelers. De clubleiding, trainer Ron Jans en Martin Drent doen een dringend beroep aan alle supporters om het veld na afloop niet te betreden en de vertrekkende spelers hun laatste ereronde in het Oosterparkstadion te gunnen.
 
Lees verder »

Zondag gaan we vlammen! 13 mei 2005
Gisteren hingen enkele Friezen hun zakdoek aan de Martinitoren en vandaag was het de beurt aan de Groningers om het duel op een ludieke manier op scherp te zetten. Eerder deze week werden de FC Groningen-supporters opgeroepen om de training op het stadion bij te wonen en op een leuke manier duidelijk te maken dat er zondag absoluut gewonnen moet worden. Met andere woorden: Zondag moeten we gaan vlammen!
Fotoverslag »
Lees verder »

Friezen bezetten d'Olle Grieze 12 mei 2005
Zondag is het weer tijd voor een potje Groningen - Friesland en uiteraard wordt het duel weer omgeven door ludieke randzaken. De Friezen trapten vanmiddag af en hingen een Fries zakdoekje aan de Martinitoren. Daarnaast hingen zij een spandoekje met de tekst: "SCH op eenzame hoogte". Volgens de daders symboliseert dat de huidige Friese heerschappij op de voetbalvelden.
 
Lees verder »

Oproep: kom vrijdag naar de training! 10 mei 2005
Zondag staat het altijd beladen duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen op het programma. Om onze helden in de aanloop naar deze wedstrijd een extra steuntje in de rug te geven, roepen wij iedereen op om vrijdag de laatste training te bezoeken. Deze training zal tussen ongeveer 10.00 uur en 11.30 uur worden afgewerkt op het Oosterparkstadion.
 
Lees verder »

Aankondiging Z-side Toernooi 2005 10 mei 2005
Op zaterdag 21 mei 2005 is het weer zover: het veldtoernooi van de Z-side. Ditmaal wordt er geen gebruik gemaakt van amateurvelden, maar is het enige echte Oosterparkstadion plaats van handeling. Er zullen 8 teams mee gaan strijden om de prijzen. De wedstrijden zullen beginnen om 13.30 uur. En als je zelf niet meevoetbalt, ben je natuurlijk hartelijk welkom als publiek.
 
Lees verder »

FC Groningen speelt enerverend gelijk 8 mei 2005
FC Groningen heeft vanmiddag in eigen stadion gelijkgespeeld tegen Roda JC. In een enerverend duel dat eigenlijk nergens om ging werd vooral het doel veel geraakt en bereikte ook FC Groningen de doelstelling van 40 punten in het seizoen: 4-4.
Fotoverslag »
Lees verder »

We are following Groningen... 3 mei 2005
Als de competitie op 22 mei 2005 eindigt, zit het seizoen er voor FC Groningen nog niet helemaal op. De ploeg zal nog een drietal oefenwedstrijden gaan spelen. Op 31 mei 2005 speelt FC Groningen tegen een Regioteam en op 1 juni 2005 is het jubilerende VAKO uit Vries de tegenstander. Maar eerst gaan de Groningers op 24 mei 2005 nog overzees. De oefenwedstrijd tegen vv Geel Wit wordt namelijk op het waddeneiland Ameland gespeeld.
 
Lees verder »

FC Groningen schiet tekort in Alkmaar 2 mei 2005
FC Groningen is er vanmiddag in de uitwedstrijd tegen AZ niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten. In de slome wedstrijd waren de Groningers nauwelijks dreigend en wisten pas tegen het eind van de wedstrijd te scoren. Toen was het echter al te laat: 2-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

De boetehoeren uit Zeist 29 april 2005
Onlangs kreeg FC Groningen bericht van de boetehoeren uit Zeist. Of er even voor 5.000 + 4.000 + 2.000 = 11.000 euro aan boetes afgetikt kan worden. Geen misselijke boetes, dus er zullen zich wel verschrikkelijke taferelen hebben afgespeeld in Groningen, toch? Dat valt allemaal wel mee. Een eerbetoon aan overleden supporters, een falende scheidsrechter en sneeuwoverlast leiden bij de KNVB tot boetes voor FC Groningen.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd Ajax 28 april 2005
Aanstaande maandag 2 mei 2005 begint de voorverkoop voor de verplichte Fantour voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Let even op: leden van de Supportersvereniging kunnen hun kaarten in de voorverkoop op maandag en dinsdag halen (dus niet zoals gewoonlijk op woensdag en donderdag). Vanaf zaterdag 7 mei 2005 zijn kaarten voor deze verplichte Fantour te koop via Ticketbox.
 
Lees verder »

Tam FC Groningen verliest van Feyenoord 24 april 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord verloren. De Groningers toonden teveel ontzag voor Feyenoord, die eigenlijk helemaal niet overtuigend speelden. De spelers uit Rotterdam waren wel een stuk effectiever met de kansen en bepaalden de stand net voor tijd op 0-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Zoek maar raak voor een knaak 23 april 2005
Je had het misschien al gezien, maar deze website kent inmiddels een nuttige zoekfunctie. Erg handig als je snel iets op wilt zoeken, maar niet meer precies weet op welke pagina het ook al weer stond. Typ een relevante zoekterm in en binnen een paar seconden krijg je een overzicht van de pagina's waar jouw zoekterm in voorkomt.
 
Lees verder »

Gezocht: verhalen over het Oosterpark 21 april 2005
In het najaar van 2005 komt er een boek uit over het Stadion Oosterpark. Supporters kunnen zelf een bijdrage leveren aan dit boek, want een belangrijk onderdeel van het boek is ingeruimd voor persoonlijke verhalen en anekdotes over het stadion. Dus heb jij nog een apart of een grappig verhaal, stuur het op naar de makers van het boek en wie weet lees je dan straks je eigen verhaal terug in het boek.
 
Lees verder »

GTWS Tournament op 11 juni 2005 20 april 2005
Op 11 juni 2005 is het zover: het eerste Groningen The West Stand-toernooi, een toernooi voor (en door) fanatieke FC Groningen-supporters. Supporters die 'normaal' naast elkaar staan op de Zaagmuldersweg zullen nu tegenover elkaar op het veld staan. De teams uit Stad en Ommeland gaan op de Oosterweg in Haren (terrein van vv Gorecht, de bakermat van GTWS) de sportieve strijd aan.
 
Lees verder »

Zesde uitoverwinning tegen FC Den Bosch 17 april 2005
FC Groningen heeft vanmiddag haar zesde uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen FC Den Bosch toonde Erik Nevland wederom zijn waarde met twee treffers. FC Den Bosch kwam nog terug in de wedstrijd, maar de Groningers overwinning kwam niet meer in gevaar: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Takje Toernooi kent mooie opbrengst 16 april 2005
Het eerste Takje Toernooi zit er op. Het zaalvoetbaltoernooi in Sporthal De Wijert was een enorm succes en uiteindelijk mocht het team Z-side/JKG zich de verdiende winnaar noemen. Ook niet onbelangrijk: het toernooi levert een bedrag op van 613,38 euro voor de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN).
Fotoverslag »
Lees verder »

Aankondiging Takje Toernooi 2005 15 april 2005
Morgen is het zover: het allereerste Takje Toernooi, ter nagedachtenis aan FC Groningen-supporter Emiel Branbergen. Het belooft een prachtig toernooi te worden. De aftrap zal worden verricht door niemand minder dan Martin Drent en de gemeente Groningen heeft aangegeven geen zaalhuur te heffen voor dit toernooi. De totale opbrengst van het toernooi zal gaan naar de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) te Baarn.
 
Lees verder »

De buscombi stopt niet in Assen 14 april 2005
Stel: je woont in Assen en je hebt een kaartje voor de buscombi naar FC Den Bosch aanstaande zondag. Dus je belt even met de administratie van FC Groningen om door te geven dat je graag in Assen op wilt stappen, want daar komen de bussen immers toch langs? Dan hoor je tot je verbazing dat stoppen in Assen niet mogelijk is en dat je dus maar op zondagochtend extra vroeg naar Groningen moet afreizen...
 
Lees verder »

Puzzeltocht bij uitwedstrijd AZ 13 april 2005
De uitwedstrijd tegen AZ, op zondag 1 mei 2005, kan door FC Groningen-supporters op eigen gelegenheid worden bezocht. Daarvoor dient echter wel een nogal omslachtig kaartomwissel-traject gevolgd worden. Vanavond begint trouwens de voorverkoop voor leden van de Supportersvereniging voor de FanTour.
 
Lees verder »

Reageren op de nieuwsberichten 11 april 2005
Vanaf vandaag heeft deze website een nieuwe functionaliteit. Want je kunt nu rechtstreeks reageren op bepaalde nieuwsberichten die op deze website zijn verschenen. Heb jij een geheel eigen kijk op de wedstrijd of ben jij het totaal niet eens met een kritische column? Laat dan je mening horen en reageer.
 
Lees verder »

Degelijke winst tegen RBC Roosendaal 9 april 2005
FC Groningen heeft vanavond een degelijke overwinning geboekt tegen degradatiekandidaat RBC Roosendaal. Een groot gedeelte van de wedstrijd viel er in het eigen Oosterparkstadion niet zo heel veel te genieten, maar de laatste twintig minuten van het duel maakten veel goed: 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Verslag darttoernooi Supportersvereniging 9 april 2005
Het darttoernooi van de Supportersvereniging, dat gisteravond voor de eerste keer werd georganiseerd, werd door deelnemers en publiek als zeer gezellig ervaren. Van de 18 deelnemers mocht uiteindelijk Tjarco Reitsma zich de winnaar noemen. De tweede plaats ging naar Richard Klein en de derde beker was voor Rik Tilman.
 
Lees verder »

Supportersvereniging lanceert eigen site 7 april 2005
Sinds vandaag is de officiële website van de Supportersvereniging FC Groningen online. Deze website moet de berichtgeving vanuit de Supportersvereniging naar haar leden en andere supporters flink verbeteren en biedt je verder interessante informatie over de Supportersvereniging. Je kunt de nieuwe website vinden op www.svfcgroningen.nl.
 
Lees verder »

Onderbroekensoap in Groningen 7 april 2005
Soapie Victoria Koblenko is hot. Het Dagblad van het Noorden besteedt vandaag alweer aandacht aan haar, nadat men gisteren besefte dat Victoria de partner is van toekomstig FC Groningen-speler Evgeniy Levchenko. Redacteur Bram Hulzebos waagt zich aan een aparte stelling: "Victoria wisselt vaker van haarkleur dan de gemiddelde FC Groningen-supporter van onderbroek."
 
Lees verder »

Uitgaven FC Groningen in je brievenbus 5 april 2005
Vanaf volgend seizoen heeft FC Groningen een unieke aanbieding voor alle FC Groningen-supporters die alles over hun club willen weten. Vanaf het seizoen 2005/2006 is het namelijk mogelijk om de Presentatiegids, zes FC Groningen Journaals en zelfs voor elke thuiswedstrijd de programmaboekjes thuisgestuurd te krijgen voor een aantrekkelijke prijs.
 
Lees verder »

Koblenko voor drie seizoenen naar de FC 4 april 2005
Victoria Koblenko en FC Groningen zijn vandaag tot een akkoord gekomen over een contract dat de talentvolle voetbalster vanaf 1 juli 2005 voor de duur van drie seizoenen aan de club verbindt. Koblenko is door de Groningse club gehaald als opvolgster van Sandra van Gessel die naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe uitdaging.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in spektakelstuk 3 april 2005
FC Groningen heeft vanmiddag in Nijmegen de uitwedstrijd tegen NEC verloren. In een doelpuntrijk duel kwam de Groningers eerst met 2-0 achter, maar kwamen vervolgens met 2-3 voor. In de slotfase kwam de thuisploeg weer langszij en bepaalde de eindstand op 4-3.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd FC Den Bosch 28 maart 2005
Aanstaande woensdag 30 maart 2005 begint de voorverkoop voor de verplichte Fantour voor de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Zoals gewoonlijk kunnen leden van de Supportersvereniging hun kaarten in de voorverkoop op woensdag en donderdag halen. Vanaf zaterdag 2 april 2005 zijn kaarten voor deze Fantour te koop via Ticketbox.
 
Lees verder »

Kies de eerste Euroborg-seizoenkaart 25 maart 2005
Het is tijd om de eerste seizoenkaart in de Euroborg te gaan kiezen. Afgelopen week werd er een ontwerpwedstrijd georganiseerd en daaruit zijn de beste inzendingen geselecteerd. Tot dinsdagochtend 29 maart 2005 om 12.00 uur kunnen supporters van FC Groningen stemmen op de ontwerpen.
 
Lees verder »

FC houdt vast aan tribunemotief 24 maart 2005
FC Groningen gaat niet akkoord met de afwijzing van het tribunemotief door de Euroborg NV. Afgelopen dinsdag negeerde de Euroborg NV een ontwerp voor de tribune, terwijl dit ontwerp de overduidelijke voorkeur van de FC Groningen-supporters had. FC Groningen vindt dat zij als huurder van het stadion een belangrijke stem heeft in het tribuneontwerp van het stadion en gaat dus in protest. Een zeer lovenswaardige actie.
 
Lees verder »

Club betaalt zaalhuur Takje Toernooi 23 maart 2005
FC Groningen neemt de zaalhuur van het Takje Toernooi 2005 voor haar rekening. Met dit uiterst nobele gebaar wil FC Groningen graag een bijdrage leveren aan het zaalvoetbaltoernooi dat wordt gehouden ter nagedachtenis aan FC Groningen-supporter Emiel Branbergen.
 
Lees verder »

Verkiezing tribunemotief een farce 22 maart 2005
Heb je ook meegestemd over het nieuwe tribunemotief in de Euroborg? Grote kans dat het motief van jouw keuze niet gewonnen heeft. Want de keuzeheren van de Euroborg NV hebben in al hun wijsheid besloten om de mening van ruim 1350 supporters gewoon ter zijde te schuiven. De arrogantie alleen al...
 
Lees verder »

"Danny, sla hem op z'n bek" 21 maart 2005
Danny Buijs is geliefd bij de Groningse supporters vanwege zijn vechtlust en doorzettingsvermogen. Dat zien we namelijk graag in Groningen. De gedachten gaan dan al weer snel terug naar types als Joop Gall en Raymond Atteveld. Ook vechters met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Toch is er wel een verschil: Gall en Atteveld konden ook incasseren en accepteerden overtredingen op henzelf zonder protest.
 
Lees verder »

Groningers pakken punt tegen Willem II 20 maart 2005
FC Groningen heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen Willem II uit Tilburg. In een draak van een wedstrijd stonden de Groningers lange tijd achter, maar scoorde Erik Nevland vijf minuten voor tijd de gelijkmaker.
Fotoverslag »
Lees verder »

Ontwerp je eigen seizoenkaart (2) 18 maart 2005
Nadat er al eerder een ontwerpwedstrijd werd georganiseerd voor de laatste seizoenkaart voor het Oosterpark, krijgen supporters van FC Groningen nu ook de kans om de eerste seizoenkaart voor de Euroborg te ontwerpen. Voor de tweede seizoenshelft in de Euroborg krijgen seizoenkaarthouders namelijk een compleet nieuwe kaart. Aanstaande vrijdag 25 maart 2005 om 10.00 uur sluit de inzendtermijn van deze tweede ontwerpwedstrijd.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van PSV 17 maart 2005
FC Groningen heeft vanavond het inhaalduel tegen PSV verloren. In het Oosterparkstadion bleken de Eindhovense gasten te ervaren en geroutineerd om de Groningers met het minimale verschil te verslaan: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd NEC 14 maart 2005
Aanstaande woensdag 16 maart 2005 begint de voorverkoop voor de verplichte Fantour voor de uitwedstrijd tegen NEC. Zoals gewoonlijk kunnen leden van de Supportersvereniging op woensdag en donderdag hun kaarten kopen. Let op: in verband met het duel tegen PSV op 17 maart 2005 zijn de tijden van de voorverkoop op die dag enigszins aangepast. Vanaf zaterdag 19 maart 2005 zijn kaarten voor deze Fantour te koop via Ticketbox.
 
Lees verder »

FC Groningen wint ook in Utrecht 13 maart 2005
FC Groningen heeft vanmiddag alweer een uitwedstrijd in winst omgezet. Ditmaal was FC Utrecht in de eigen Galgenwaard niet opgewassen tegen de spits van FC Groningen Erik Nevland. Met twee fraaie goals zorgde hij voor de drie Groningse punten: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Nieuwe website over Stadion Oosterpark 11 maart 2005
Vanaf vandaag kunnen liefhebbers van het Stadion Oosterpark in Groningen een kijkje nemen op een nieuwe website die zich richt op dit historische stadion. Want tussen alle plannen die er intussen worden gemaakt voor de nieuwe Euroborg, verdient ook het oude stadion van onder meer FC Groningen natuurlijk de nodige aandacht.
 
Lees verder »

Zaalvoetbal: Takje Toernooi 2005 10 maart 2005
In de maand april staat er een speciaal zaalvoetbaltoernooi op het programma: het Takje Toernooi 2005. Het is de eerste editie van dit toernooi, dat vernoemd is Emiel 'Takje' Branbergen, die op 13 januari van dit jaar op 20-jarige leeftijd overleed.
 
Lees verder »

Denk mee over het nieuwe tribunemotief 10 maart 2005
Nadat er eerder al enquêtes zijn gehouden over de keuze van de stoeltjes en de vaste speeldag in de Euroborg, mogen de fans van FC Groningen nu mee gaan denken over het tribune-motief in het nieuwe stadion. Eén ding is zeker: het wordt groen-wit!
 
Lees verder »

Thuisduel tegen PSV naar 17 maart 2005 9 maart 2005
Het afgelaste duel tussen FC Groningen en PSV wordt op donderdag 17 maart 2005 ingehaald. De aanvang van het duel is om 19.30 uur. Het duel kon afgelopen zondag niet door gaan vanwege sneeuwval en ijsvorming op het veld.
 
Lees verder »

FC Groningen - PSV afgelast 5 maart 2005
De wedstrijd tussen FC Groningen en PSV zal morgen niet doorgaan. Door de ijsvorming op het veld in het Oosterparkstadion is het niet verantwoord om te spelen. Dat heeft de keuring van het veld door scheidsrechter Ben Haverkort op zaterdagochtend duidelijk gemaakt. Bovendien kan de situtie op de tribunes gevaar opleveren voor de bezoekers.
 
Lees verder »

Gamen op het Oosterparkstadion 4 maart 2005
Pizzaverslindende gamefreaks die dagenlang achter hun computer zitten zonder te douchen opgelet! Want je hebt nu de kans om te gamen op een hele speciale locatie: het Oosterparkstadion. Op 1, 2 en 3 april organiseert de Stichting LANNatioN namelijk een LAN-evenement in het businessruimte van het stadion van FC Groningen.
 
Lees verder »

Darttoernooi Supportersvereniging 1 maart 2005
Ben jij een dartliefhebber en kun je zelf ook wel een aardig pijltje gooien? Dan kun je het nu op gaan nemen tegen andere supporters van FC Groningen. Want de Supportersvereniging organiseert binnenkort een darttoernooi voor haar leden. Geef je wel tijdig op, want er moet van tevoren een speelschema samengesteld worden.
 
Lees verder »

Gewoon even bellen om te rellen 28 februari 2005
Afgelopen weekend was het weer raak: twee rivaliserende supportersgroepen spraken af om een potje te gaan knokken in de frisse buitenlucht. Hooligans van FC Groningen reden naar Breda om daar hun Brabantse collega's te treffen. De politie van Breda kon nog net voorkomen dat het op een veldslag uitliep. Steeds vaker spreken groepen af om te knokken. En dus neemt het aantal combiregelingen ook weer toe.
 
Lees verder »

FC Groningen haalt uit in Breda 26 februari 2005
FC Groningen heeft vanavond een fraaie overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. In de eerste helft scoorden beide ploegen allebei een keer en dat was wel in overeenstemming met het wedstrijdbeeld. In de tweede helft rekenden de Groningers echter koeltjes af met de zwalkende thuisploeg: 1-4.
Fotoverslag »
Lees verder »

Varkentje afgeleverd in Groningen 25 februari 2005
Afgelopen vrijdag werd er door enkele FC Groningen-supporters een spandoek opgehangen bij het Arke stadion. Op dit spandoek was een lachend varken te zien met de teksten '07-01' en '1-2', natuurlijk refererend naar de Groningse overwinning in het Arke Stadion eerder dit seizoen. Vannacht werd er door enkele Tukkers een tegenactie gehouden. In het Oosterparkstadion werden twee ludieke doeken opgehangen.
 
Lees verder »

Ontwerp je eigen seizoenkaart (1) 24 februari 2005
Supporters van FC Groningen krijgen de kans om de laatste seizoenkaart voor het Oosterpark te ontwerpen. In de eerste helft van het seizoen 2005/2006 speelt FC Groningen nog in het stadion, voordat per 2006 de overstap naar Euroborg zal worden gemaakt. Inmiddels zijn er reeds dertig inzendingen binnengekomen. Aanstaande maandag 28 februari 2005 sluit de inzendtermijn.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van tien Tukkers 21 februari 2005
FC Groningen kan zich op gaan maken voor een klassering in het rechter rijtje. De ploeg verloor vandaag in het eigen stadion van concurrent FC Twente. In een hard maar matig duel knokten de Groningers voor wat ze waard waren, maar de gelijkmaker zat er nooit in: 0-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Varkentje afgeleverd in Enschede 19 februari 2005
Daags voor het beladen duel tussen FC Groningen en FC Twente in het Oosterparkstadion hebben supporters van FC Groningen een doek met daarop het lachende varkentje afgeleverd in Enschede. Hierbij willen ze de Tukkers nog even herinneren aan hun pijnlijke nederlaag een paar maanden geleden.
 
Lees verder »

Het dappere varkentje 17 februari 2005
FC Groningen - FC Twente staat komend weekend weer op het programma en vooral buiten de lijnen is dat een beladen duel. Het zal weer de nodige ME-inzet vergen om beide supportersgroepen gescheiden te houden. Op de tribunes proberen de supporters elkaar in de zeik te nemen met ludieke grappen. Twentenaren zijn paardenneukers en Groningers zijn varkentjes, knor knor. Leuk? Tuurlijk, voetbalhumor is leuk.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd NAC Breda WEL combi 17 februari 2005
Konden we ruim een week geleden nog melden dat FC Groningen-supporters dit seizoen zonder vervelende verplichte buscombi af kunnen reizen naar Breda, nu is net bekend geworden dat deze wedstrijd op last van de lokale autoriteiten in Breda is omgezet van veiligheidscategorie A naar veiligheidscategorie B. Daarbij is aan de FC Groningen-supporters een verplichte buscombi opgelegd.
 
Lees verder »

RSS-feed op deze site beschikbaar 15 februari 2005
Oplettende bezoekers hadden het blauwe blokje onderaan de site wellicht al gezien: sinds vanmorgen beschikt deze site over een RSS-feed. Een wat? Een RSS-feed dus. Een handige toepassing waarmee je in één oogopslag op de hoogte bent van het laatste nieuws op al je favoriete websites, waaronder deze site dus. Met behulp van een RSS-reader kun je de namelijk de RSS-feed van een of meerdere sites uitlezen.
 
Lees verder »

FC Groningen en Vitesse scoren niet 11 februari 2005
FC Groningen heeft vanavond gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In de eerste helft is FC Groningen sterker, in de tweede helft Vitesse, maar omdat beide ploegen niet tot scoren komen, blijft het in het Oosterparkstadion 0-0. En dat is uiteindelijk wel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Brabantse vriendelijkheid 9 februari 2005
Zondagmiddag, RKC Waalwijk - FC Groningen. Het Mandemakers-stadion komt al in zicht. "Fuck, rugzak vergeten bij cafetaria De Mop." Snel terug, maar daar ligt geen rugzak. Ook niet afgegeven aan de balie? Nope. "Nou ja, het was toch een oude rugzak en er zat niks waardevols in. Of wacht... m'n paspoort zat wel in het voorvakje. Dat gaat natuurlijk een hoop gezeik opleveren en zal ook wel een dure grap worden."
 
Lees verder »

Evenementenbier in de Euroborg 9 februari 2005
In de Euroborg zal er op de wedstrijddag evenementenbier verkocht gaan worden op de omloop. Dat is de uitkomst van een overleg tussen FC Groningen, gemeente en politie. FC Groningen had gepleit voor bier in het stadion, maar uiteindelijk is er gekozen voor dit alcohol-armere compromis. Natuurlijk is het altijd beter dan niks, maar de geitenpis Amstel Malt zal de smaakpapillen van de doorsnee bierdrinker niet bepaald in extase brengen.
 
Lees verder »

Hans Nijland doopt praalwagen 8 februari 2005
Hans Nijland heeft het afgelopen Carnavalsweekend, voorafgaande aan de tradionele optocht, een praalwagen gedoopt in Krönkeldorp (Kloosterburen). De praalwagen, waarop onder meer een reusachtige Nijland en de nagebouwde Euroborg te zien zijn, werd door de enthousiaste algemeen directeur van FC Groningen met een paar flinke handen confetti gedoopt.
 
Lees verder »

Uitwedstrijd NAC Breda GEEN combi 8 februari 2005
Na de goede ervaringen met NAC-supporters die dit seizoen op eigen vervoer naar Groningen mochten komen, mogen nu ook de FC Groningen-supporters zonder vervelende verplichte buscombi afreizen naar Breda. En dat was al weer een tijdje geleden. Dus laten we weer eens massaal afreizen naar Breda om daar het uitvak flink te vullen.
 
Lees verder »

Slappe vertoning in Schoenlapperslaand 6 februari 2005
FC Groningen heeft de goede lijn van na de winterstop niet voort kunnen zetten. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk werden de Groningers supporters op een hele slappe vertoning getrakteerd en daar RKC Waalwijk wel raad mee: 3-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningen Fanatics lanceren eigen website 4 februari 2005
Het Tifoteam van FC Groningen, de Groningen Fanatics (GF), heeft sinds vandaag een eigen website. Na een periode van bedenken, bouwen en vullen is er op het domein www.groningenfanatics.nl een website neergezet die er mag zijn. Op de site kun je voortaan het laatste nieuws vinden rondom de Groningen Fanatics.
 
Lees verder »

Zondag blijft de vaste speeldag 4 februari 2005
Ook in de Euroborg blijft zondag de vaste speeldag van FC Groningen. De clubleiding ziet naar aanleiding van een onderzoek door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) geen aanleiding om te verhuizen naar de zaterdagavond. In een enquête onder 3000 supporters van FC Groningen werd de voorkeur voor de zaterdag of zondag gepeild. Daaruit blijkt de animo voor de zaterdag en de zondag even groot. En dus verandert er voorlopig niks.
 
Lees verder »

Carnaval in t noorden? 3 februari 2005
Aankomende zondag is de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het is dan ook carnaval en daar houden de Waalwijkers wel van. Op hun website staat zelfs te lezen dat toeschouwers in carnavalskleding zondagmiddag GRATIS naar binnen mogen. Dit gebaar geldt jammer genoeg NIET voor de Groningse supporters in het uitvak. Hebben ze in Brabant dan nog nooit van 'Carnaval in t noorden' gehoord?
 
Lees verder »

FC Groningen onderzoekt 'bestorming' 2 februari 2005
FC Groningen gaat onderzoek doen naar een incident bij de poorten van de Westtribune, voorafgaande aan de wedstrijd FC Groningen - De Graafschap. Een groep van 80 supporters zou de poort hebben bestormd en zich met enig geweld toegang hebben verschaft tot het stadion. FC Groningen beraadt zich over stappen tegen de groep. Maar is de zaak niet iets genuanceerder?
 
Lees verder »

FC Groningen verslaat Superboeren 30 januari 2005
FC Groningen heeft vanmiddag goede zaken gedaan. Na een indrukwekkende laatste groet aan twee overleden supporters, werden in het eigen Oosterparkstadion de Superboeren van De Graafschap verslagen: 1-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

Lekker begin tweede seizoenshelft 23 januari 2005
FC Groningen is de tweede seizoenshelft goed begonnen. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag werd meteen de volle winst gepakt en nog met ruime cijfers ook: 0-3. De nieuwste aanwinst Gibril Sankoh maakt in de slotfase zijn debuut voor FC Groningen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest in Wolfsburg 17 januari 2005
FC Groningen heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg verloren. In de Volkswagen Arena waren de Groningers onmachtig en won de nummer vier van de Bundesliga koeltjes met 2-0. Een kleine vijftig supporters volgden de FC per touringcar en ondanks de wedstrijd werd het een geslaagde trip.
Fotoverslag »
Lees verder »

Emiel Branbergen overleden 15 januari 2005
Op donderdag 13 januari 2005 is Emiel 'Takje' Branbergen op 20-jarige leeftijd overleden. Emiel was een fanatiek FC Groningen-supporter die tot een paar jaar geleden bijna geen wedstrijd miste. Na 2 jaar ziek te zijn geweest overleed hij zeer plotseling in het AZG te Groningen. Een zware klap voor iedereen die hem kende. Zijn familie en vriendengroep willen iedereen die meeleeft hartelijk bedanken voor zijn of haar steun.
 
Lees verder »

Benefietduel levert anderhalve ton op 5 januari 2005
Het benefietduel tussen FC Groningen en BV Veendam heeft uiteindelijk 150.000 euro opgeleverd voor de samenwerkende hulporganisaties. En dat spectaculaire bedrag is veel hoger dan waar iedereen vooraf rekening mee had gehouden.
Fotoverslag »
Lees verder »

Kaartverkoop benefietduel loopt goed door 5 januari 2005
De kaartverkoop voor de benefietwedstrijd FC Groningen - BV Veendam van vanavond ten behoeve van de slachtoffers van de zeebeving in Azië loopt prima. Woensdagochtend gingen er in een paar uur tijd alweer 700 kaarten over de toonbank. Het gaat dus hard met de kaarten en het zal vanavond gezellig druk worden in het Oosterpark.
 
Lees verder »

Woensdag benefietduel voor Azië 1 januari 2005
FC Groningen en BV Veendam zullen woensdagavond 5 januari 2005 een benefietwedstrijd spelen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. De volledige recette zal gestort worden op giro 555. Zo dragen de voetbalclubs hun steentje aan de inzamelingsactie die op gang is gekomen in Nederland.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd ADO Den Haag 1 januari 2005
Aanstaande woensdag 5 januari 2005 begint de voorverkoop via de Supportersvereniging voor de verplichte FanTour naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op 23 januari 2005. Let op: in verband met het benefietduel op 5 januari 2005 zijn de tijden van de voorverkoop op die dag enigszins aangepast. Op zaterdag 8 januari 2005 start de kaartverkoop via de TicketBox voor deze verplichte FanTour.
 
Lees verder »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl