Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verliest van Ajax 19 december 2004
FC Groningen heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren. In het eigen Oosterparkstadion kunnen de Groningers een helft op de been blijven tegen de Amsterdammers, maar er wordt uiteindelijk wel fiks verloren van Ajax: 0-4
Fotoverslag »
Lees verder »

Wedstrijd in businessruimte druk bezocht 11 december 2004
De vertoning van de wedstrijd sc Heerenveen - FC Groningen op een groot scherm in de businessruimte van het Oosterparkstadion is druk bezocht. Ruim 400 supporters grepen de gelegenheid aan om de wedstrijd gezamenlijk met andere supporters te bekijken.
 
Lees verder »

FC Groningen verliest in Friesland 10 december 2004
FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. Zoals gebruikelijk was het duel weer bijzonder matig. De Friezen hadden aan één onachtzaamheid van de Groningers genoeg om te winnen: 1-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Geslaagde 'Trekkertour' naar Friesland 10 december 2004
De ludieke actie die de leden van het Front Anti Abe dit keer hadden bedacht, bleek erg succesvol. In Gorredijk werd de stoet opgewacht door zo'n 80 FC Groningen-supporters, die vervolgens aansloten in de stoet en meereden naar Heerenveen. De leden in de trekkerstoet werden de hele middag platgebeld door diverse kranten en regionale omroepen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Oproep: vrijdag verzamelen in Gorredijk 9 december 2004
De redactie van deze site ontving vanmiddag een bericht van het Front Anti Abe. Daarin roept deze ludieke groepering de FC Groningen-supporters op om vrijdagmiddag tussen 16.30 uur en 17.15 uur te verzamelen in Gorredijk.
 
Lees verder »

Wedstrijd ook op groot scherm te volgen 7 december 2004
De wedstrijd sc Heerenveen - FC Groningen, die aanstaande vrijdagavond wordt gespeeld, is ook te volgen op een groot scherm in het Oosterparkstadion. FC Groningen en de Supportersvereniging willen op deze manier iedereen een kans geven de wedstrijd te zien en stellen hiervoor de businessruimte van FC Groningen ter beschikking.
 
Lees verder »

FC Groningen-supporters gratis naar GIJS 7 december 2004
De Groninger ijshockeyclub Gjaltema GIJS Grizzlies biedt alle seizoenkaarthouders van FC Groningen komende zaterdag 11 december 2004 op vertoon van hun seizoenkaart gratis toegang bij de wedstrijd Gjaltema GIJS Grizzlies - Zoetermeer Panthers.
 
Lees verder »

Groningers de draad kwijt in Kerkrade 4 december 2004
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Roda JC verloren. In Kerkrade werd het maar liefst 5-1 voor de thuisploeg, die FC Groningen ook op de ranglijst passeerde. Breekpunt in de wedstrijd was de overdreven rode kaart voor Roorda en de bijbehorende penalty. Deze klap kwam FC Groningen niet meer te boven.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen in winterstop naar Euroborg 2 december 2004
FC Groningen verhuist pas in de winterstop van het seizoen 2005 / 2006 naar de Euroborg. Het stadion zou weliswaar op 1 oktober 2005 al voetbalklaar kunnen zijn, maar dan moet het nog ingericht worden. Daar wil FC Groningen ook tijd voor inruimen. Concreet houdt dit plan dus in dat FC Groningen de eerste helft van het volgend seizoen in het Oosterparkstadion speelt en de tweede helft in de Euroborg.
 
Lees verder »

Kassa's zaterdag open in Kerkrade 30 november 2004
Aanstaande zaterdag 4 december 2004 speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Roda JC. De wedstrijd begint om 19.30 uur. De kaartverkoop voor de Fantour loopt tot en met donderdag 2 december 2004. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar Kerkrade afreizen. Op de wedstrijddag zijn de kassa's van het uitvak gewoon geopend. Steun FC Groningen ook in Limburg!
 
Lees verder »

FC Groningen verliest van AZ 28 november 2004
FC Groningen heeft vanmiddag weer eens verloren in het Oosterparkstadion. Na drie overwinningen op rij in het eigen stadion bleek vanmiddag AZ iets te sterk voor de groen-witte formatie: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitwedstrijd sc Heerenveen uitverkocht! 23 november 2004
De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen is volkomen uitverkocht voor FC Groningen-supporters. Ook vanavond op de tweede verkoopdag liep het storm en zijn de laatste 275 kaarten verkocht. En daarmee zien de mannen van Ron Jans zich op 10 december dus gesteund door het ongekend hoge aantal van 1000 supporters in het uitvak.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitduel sc Heerenveen loopt storm 23 november 2004
De kaartverkoop voor het uitduel met sc Heerenveen loopt storm. Gisteren werden al 725 van de beschikbare 1000 kaarten verkocht. Er stonden lange rijen voor het Supportershome, waar met man en macht werd gewerkt om iedereen van een kaartje te voorzien.
 
Lees verder »

Kaartverkoop uitwedstrijd sc Heerenveen 22 november 2004
FC Groningen won de afgelopen twee uitduels bij FC Twente en Feyenoord. Mede dankzij de steun van de trouwe fans klom de FC naar het linkerrijtje. In de komende wedstrijden rekent het team weer op de steun van alle supporters. Speciale aandacht gaat uit naar de wedstrijd sc Heerenveen - FC Groningen op 10 december 2004. Er zijn 1000 kaarten beschikbaar en vanavond start de voorverkoop! Wees er snel bij!
 
Lees verder »

Nevland 'pikt' goaltje mee 22 november 2004
In de uitwedstrijd tegen Feyenoord scoorde de Noorse spits Erik Nevland van FC Groningen de openingsgoal wel op heel originele wijze: met zijn geslachtsdeel.
 
Lees verder »

Boeren wederom de baas in De Kuip 21 november 2004
FC Groningen heeft de goede lijn van de afgelopen weken vandaag wederom een vervolg gegeven, want vanmiddag werd er gewonnen van Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip wordt de stunt van vorig jaar overgedaan: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Vernieuwde website in de lucht 19 november 2004
Na een proces, dat al in april startte, is vandaag dan eindelijk een geheel vernieuwde TrotsvanhetNoorden.nl online gezet. Niet alleen is de layout enigszins aangepast, maar ook de techniek achter de site is compleet vernieuwd.
 
Lees verder »

Nuttige winst op FC Den Bosch 14 november 2004
FC Groningen heeft vanmiddag de derde thuiswedstrijd op rij gewonnen. In het Oosterparkstadion werd ditmaal FC Den Bosch verslagen: 3-1
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Twente wordt 'geslacht' 7 november 2004
FC Groningen heeft vanmiddag een nuttige overwinning geboekt. In de uitwedstrijd tegen aartsrivaal FC Twente wordt het 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verslaat ADO Den Haag 31 oktober 2004
FC Groningen heeft vanmiddag weer eens drie punten gepakt. In een merkwaardig duel wordt ADO Den Haag aan de kant gezet, maar de manier waarop stemt toch wel tot nadenken: 4-3
Fotoverslag »
Lees verder »

Tilburgers te sterk voor FC Groningen 23 oktober 2004
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Willem II verloren. In Tilburg konden de Groningers lange tijd goed meekomen, maar besliste de thuisploeg in de slotfase de wedstrijd: 4-2
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningers zetten FC Utrecht aan de kant 17 oktober 2004
FC Groningen heeft vanmiddag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In het eigen Oosterparkstadion werd FC Utrecht met veel strijd aan de kant gezet: 3-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC in Goslar onderuit tegen Hannover 96 8 oktober 2004
FC Groningen heeft vanavond in het Duitse Goslar met 2-0 (1-0) verloren van Bundesliga-club Hannover 96. Het eerste doelpunt viel vlak voor de pauze uit een strafschop. In de slotfase bepaalden de Duitsers de eindstand op 2-0.
Fotoverslag »
Lees verder »

PSV te sterk voor FC Groningen 2 oktober 2004
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen PSV verloren. Na negentig minuten stond het in het Philips-stadion in Eindhoven 3-0 in het voordeel van PSV.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen weet niet van NEC te winnen 26 september 2004
FC Groningen heeft vanmiddag weer eens gelijkgespeeld. In het eigen Oosterparkstadion komt de ploeg van Ron Jans tegen NEC niet verder dan een 0-0 gelijkspel.
Fotoverslag »
Lees verder »

Uitgeschakeld in de Amstel Cup 22 september 2004
FC Groningen is vanavond in de wedstrijd tegen NAC Breda uitgeschakeld in de Amstel Cup. In de verlenging komt FC Groningen nog voor, maar moet uiteindelijk de overwinning laten aan de Brabanders: 1-2
Fotoverslag »
Lees verder »

Puntje op de Vijverberg 18 september 2004
FC Groningen heeft vanavond een punt behaald in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Ondanks een behoorlijk overwicht in de eerste helft, moest FC Groningen uiteindelijk twee doelpunten goedmaken om het punt in de wacht te slepen: 2-2
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest van NAC Breda 12 september 2004
FC Groningen heeft vanmiddag de wedstrijd tegen NAC Breda in het eigen Oosterpark verloren. Net voor tijd maakte oud-Groninger Ali Boussaboun de winnende treffer: 2-3
Fotoverslag »
Lees verder »

Puntje gepakt in Roosendaal 29 augustus 2004
FC Groningen heeft vandaag de tweede uitwedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Tegen RBC Roosendaal werd het uiteindelijk 2-2 en daar mocht FC Groningen de handen mee dichtknijpen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest in Arnhem 20 augustus 2004
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Vitesse verloren. In Arnhem speelden beide partijen een redelijk aantrekkelijk duel, waarbij de Arnhemmers uiteindelijk aan het langste eind trokken: 1-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Zeer matige ouverture 15 augustus 2004
FC Groningen is de nieuwe competitie matig begonnen. In een slecht duel speelden de Groningers gelijk tegen RKC Waalwijk: 0-0
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen bereikt tweede ronde 10 augustus 2004
FC Groningen heeft de tweede ronde van de Amstel Cup bereikt. In Assen werd het tegen de amateurs van ACV 1-5.
Fotoverslag »
Lees verder »

Ook Spanjaarden worden verslagen 5 augustus 2004
FC Groningen speelde vanavond haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Traditiegetrouw werd deze wedstrijd in het eigen Oosterparkstadion afgewerkt. Tegen de Spaanse subtopper Athletic Club Bilbao wordt het 3-2 voor de Groningers.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verslaat Grieken 2 augustus 2004
FC Groningen heeft vanavond haar negende duel in de voorbereiding gewonnen. Tegen OFI Kreta werd het op het veld van vv Haren 1-0 in het voordeel van de Groningers.
Fotoverslag »
Lees verder »

Wederom een geslaagde Open Dag 31 juli 2004
Ook de Open Dag 2004 zal de geschiedenis in gaan als een geslaagde. Ongeveer 15.000 fans van FC Groningen bezochten het traditionele kijkje in de keuken van de profclub.
Fotoverslag »
Lees verder »

Dubbele cijfers tegen PKC '83 28 juli 2004
FC Groningen heeft vanavond haar achtste oefenwedstrijd gewonnen. Tegen de amateurs van de Peizerweg Kring Combinatie (PKC) werd het 0-10 voor de profs.
Fotoverslag »
Lees verder »

Gelijkspel in Winschoten 25 juli 2004
FC Groningen heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Schotse Dunfermline. Op het veld van WVV was FC Groningen de eerste helft goed, maar kwam Dunfermline in de tweede helft langszij: 1-1
Fotoverslag »
Lees verder »

Matig resultaat tegen Helmond Sport 22 juli 2004
FC Groningen heeft vanavond ook haar zesde oefenwedstrijd gewonnen. Tegen eerstedivisionist Helmond Sport werd het op het veld van vv GOMOS in Norg 1-0 voor FC Groningen.
Fotoverslag »
Lees verder »

SJS maatje te klein 20 juli 2004
FC Groningen heeft vanavond ook haar vijfde oefenwedstrijd in winst omgezet. Tegen de amateurs van SJS uit Stadskanaal werd met 0-11 gewonnen.
Fotoverslag »
Lees verder »

Stadjers winnen streekderby 17 juli 2004
FC Groningen heeft vanmiddag een overwinning behaald in de oefenwedstrijd tegen BV Veendam. Op het veld van vv Borger werd de provinciegenoot met 4-0 verslagen.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen deklasseert FVV 14 juli 2004
FC Groningen heeft vanavond aan haar doelsaldo gewerkt. Tegen de amateurs van FVV uit Foxhol werd het maar liefst 0-23 voor de stad-Groningers.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen op schot in Zuidhorn 12 juli 2004
FC Groningen heeft vanavond haar tweede oefenwedstrijd van de campagne met dubbele cijfers gewonnen. Tegen de amateurs van Zuidhorn werd het 0-11.
Fotoverslag »
Lees verder »

Eerste oefenpot valt in het water 9 juli 2004
Het seizoen is weer begonnen. Vanavond speelde FC Groningen haar eerste oefenwedstrijd tegen een combinatie-elftal van SC Gronitas en CVVB Bedum. De wedstrijd valt letterlijk en figuurlijk in het water.
Fotoverslag »
Lees verder »

Competitieprogramma 2004-2005 bekend 5 juli 2004
Vandaag is het programma voor de Holland Casino Eredivisie seizoen 2004-2005 bekend gemaakt. Opvallend is dat de start van FC Groningen zo op het eerste oog mogelijkheden biedt om veel punten te halen. Het eind van de competitie ziet er daarentegen vrij lastig uit.
 
Lees verder »

Ontwerp je eigen FC Groningen-tattoo! 9 juni 2004
Doe nu mee met een unieke wedstrijd. Want bij Da Tonk Tattoo in Groningen kun je eigen FC Groningen-tattoo winnen. Het winnende ontwerp wordt gratis gezet! Dus wie weet loop jij binnenkort rond met je eigen ontwerp.
 
Lees verder »

Supporters spelen op VreeLoo Fan Cup 5 juni 2004
Supporters van FC Groningen hebben vanmiddag voor de tweede keer meegedaan aan de VreeLoo Fan Cup in Sportcentrum VreeLoo in De Lier. Van de zestien deelnemende teams werden de Groningers uiteindelijk verdienstelijk vierde.
Fotoverslag »
Lees verder »

Laatste wedstrijd in teken van afscheid 16 mei 2004
FC Groningen heeft vanmiddag haar laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. In het eigen Oosterparkstadion stond de wedstrijd voornamelijk in het teken van de vertrekkende spelers. Tegen Roda JC werd gelijkgespeeld: 2-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen verliest in Utrecht 9 mei 2004
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. Het gehavende elftal van Ron Jans was niet doeltreffend in de eerste helft en te slap in de tweede helft: 2-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Boeren zijn de baas in Rotterdam 2 mei 2004
Tot ieders verbazing en blijdschap heeft FC Groningen op een wel heel bijzonder manier het eredivisieschap veiliggesteld. In de eigen Kuip werd Feyenoord aan de zegekar gebonden: 1-2.
Fotoverslag »
Lees verder »

Slap FC Groningen geeft winst weg 25 april 2004
FC Groningen is vanmiddag in het eigen Oosterparkstadion lelijk door het ijs gezakt. Zelfs een voorsprong van twee doelpunten bleek niet voldoende om de winst tegen degradatiekandidaat FC Zwolle veilig te stellen: 2-2
Fotoverslag »
Lees verder »

Gelijkspel tegen AZ 19 april 2004
FC Groningen heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen het speeltje van geldschieter Scheringa. Na een matige pot voetbal stond er uiteindelijk 1-1 op het scorebord.
Fotoverslag »
Lees verder »

PSV walst over FC Groningen heen 11 april 2004
FC Groningen heeft vanmiddag in het Philips-stadion in Eindhoven een kansloze nederlaag geleden. Het Paasontbijt was bij de Groningers blijkbaar niet zo goed gevallen, want de Eindhovenaren maakten er 5-0 van.
Fotoverslag »
Lees verder »

Buitenspeldoelpunt nekt FC Groningen 4 april 2004
FC Groningen heeft vanmiddag in de ArenA verloren van toekomstig landskampioen Ajax. In de slotfase glipte dankzij een arbitrale misser een gelijkspel door de vingers van de Groningers: 2-1
Fotoverslag »
Lees verder »

Overwinning op FC Twente 28 maart 2004
FC Groningen heeft vanmiddag weer eens drie punten gepakt in het eigen Oosterpark. In het altijd beladen duel tegen FC Twente wordt een fout van keeper Pasveer door Mile Krstev genadeloos afgestraft: 1-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Beladen duel zoals gewoonlijk matig 20 maart 2004
Geheel in stijl en volgens de verwachting is het duel tussen de twee noordelijke kemphanen FC Groningen en sc Heerenveen in een gelijkspel geëindigd. Beide ploegen kwamen op een zwaar veld tot geen echte kansen: 0-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Peerd schijt Heerenveen onder 18 maart 2004
Het Peerd van Ome Loeks heeft in de aanloop naar het duel FC Groningen - sc Heerenveen een ludieke actie uitgehaald. Hij scheet het megaspandoek van de Friezen onder en liet daarmee duidelijk weten: Heel Groningen schijt op Heerenveen!
Fotoverslag »
Lees verder »

Verlies in Roosendaal 13 maart 2004
FC Groningen is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Roosendaal. In een zeer matig duel bleek één opleving van de thuisploeg voldoende te zijn voor de winst: 1-0
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen ten onder in Stilburg 6 maart 2004
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Willem II verloren. In een matig duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende profiteerde Willem II in de slotfase alsnog van enkele verdedigende fouten: 2-0
Fotoverslag »
Lees verder »

Waalwijkers grissen de punten mee 29 februari 2004
FC Groningen heeft zichzelf vanmiddag een slechte dienst bewezen. Tegen concurrent op de ranglijst RKC Waalwijk werd in eigen huis verloren: 1-2
Fotoverslag »
Lees verder »

Niemand wint er in Bredahaahaa! 26 februari 2004
FC Groningen heeft vanavond in een winters Breda gelijkgespeeld tegen de plaatselijke trots. In een aardig duel werd de eindstand bepaald op 1-1.
Fotoverslag »
Lees verder »

Gelders kwartet gecompleteerd 22 februari 2004
FC Groningen heeft gisteravond de cruciale uitwedstrijd tegen Vitesse gewonnen. In de allerlaatste minuut profiteerde Sander van Gessel van een blunderende Vitesse-keeper Van Fessem: 1-2
Fotoverslag »
Lees verder »

Groningers spelen voor therapeut 11 februari 2004
FC Groningen heeft vanavond een belangrijke uitwedstrijd verloren. In het Zuiderpark in Den Haag was de plaatselijke ADO Den Haag in de tweede helft te sterk voor de Groningers: 3-1
Fotoverslag »
Lees verder »

FC Groningen wint thuis van NEC 8 februari 2004
FC Groningen heeft vanmiddag weer 3 punten toegevoegd aan haar totaal aantal punten. In het eigen Oosterpark werd het Nijmeegse NEC verslagen: 2-0
Fotoverslag »
Lees verder »

De paling wordt duur betaald 1 februari 2004
Wederom is FC Groningen er niet in geslaagd een thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Tegen laagvlieger FC Volendam was het spel dramatisch en de Palingboeren gristen de 3 punten mee naar Volendam: 0-1
Fotoverslag »
Lees verder »

Nooit Ophouden Altijd Doorgaan? 28 januari 2004
FC Groningen is gisteren voor niks afgereisd naar Breda. De wedstrijd tegen NAC Breda werd na ruim een kwartier spelen door scheidsrechter Temmink definitief gestaakt door de hevige sneeuwval.
Fotoverslag »
Lees verder »

Slecht begin tweede seizoenshelft 25 januari 2004
FC Groningen is de tweede helft van de competitie niet sterk begonnen. Op eigen veld speelden de Groningers futloos en verloren uiteindelijk terecht van landskampioen PSV: 0-2
Fotoverslag »
Lees verder »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl