Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Groningers richten grenspost op 9 mei 2003
Vanavond is het weer zover: de noordelijke voetbalclash tussen SC Heerenveen en de echte 'Trots van het Noorden' FC Groningen. Gespeeld in het Abe Lenstra-stadion. Een stadion dat de naam 'voetbaltempel' niet mag dragen, want voetbalsfeer is vaak ver te zoeken in het Friese Haagje.

Het proberen te creƫren van sfeer wordt zelfs zoveel mogelijk tegengewerkt door het dictatoriale bewind van Riemer van der Velde. Zo heeft men namelijk bepaald dat FC Groningen-supporters slechts 1 trommel mee mogen nemen en wel twee (!) zwaaivlaggen. Dit terwijl de Groningers veel meer trommels en vlaggen mee wilden nemen om het Abe Lenstra Stadion eens op haar grondvesten te doen trillen. Bovendien is het meenemen van fototoestellen eveneens verboden, terwijl het meenemen van camera's in de rest van Nederland toch geen probleem is. Men is in Heerenveen blijkbaar doodsbenauwd dat de sfeer in het uitvak, weliswaar zonder de trommels en de vlaggen, toch op de gevoelige plaat dreigt vastgelegd te worden. En dus is ook dit item taboe in het sfeerloze Heerenveen.

Daarom heeft een groep supporters van FC Groningen het initiatief genomen om alle Groningers, die vandaag richting Heerenveen gaan, te attenderen op het feit dat ze het 'voetbal-stiltegebied SC Heerenveen' naderen. Op de grens tussen Groningen en Friesland is het 'CHECKPOINT ABE' opgericht. Van grote verte is al te constateren dat deze 'sfeerbeperkende grensovergang' in het verschiet ligt. Zo wordt de FC Groningen-supporters alle kans geboden om nog even snel de sfeerverhogende artikelen te verstoppen en de 'grens mee over te smokkelen' en FC Groningen met een geweldige sfeer aan de 3 punten te helpen.

Zodat er, in weerwil van de beleidsbepalers in Heerenveen, juist wel veel sfeer gemaakt kan worden en de kinderachtige en speciaal voor FC Groningen-supporters opgelegde regeltjes van Riemer van der Velde aan de laars gelapt kunnen worden. Diezelfde Riemer, die vroeger notabene op de tribunes van het Oosterpark te vinden was, maar thans zijn vroegere liefde FC Groningen louter afschildert als een hooligan-club om z'n sponsoren te vriend te houden.

De grens tussen het sfeervolle Groningen en het sfeerloze Friesland wordt aangegeven met een duidelijke grensstreep over de autoweg en het woord ZOLL, om daarmee de Duits aandoende dictatoriale neiging van voorzitter Riemer extra te benadrukken. 'CHECKPOINT ABE' is duidelijk zichtbaar middels een spandoek.

Automobilisten die vanuit Friesland de andere kant oprijden, kunnen vrij de grens over en worden begroet met 'WELKOM IN NEDERLAND'. Het kan immers niet duidelijk genoeg gemaakt worden dat ze het dictatoriale en sfeerloze Friese Land verlaten en weer gewoon Nederland binnenrijden.
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl