Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen - SOA Breda uitgesteld 18 april 2003
De competitiewedstrijd FC Groningen - SOA Breda, die op eerste Paasdag gespeeld zou worden, is door Het Nederlandse Rode Kruis uitgesteld. Reden voor deze beslissing is, dat er bij SOA Breda een nogal mysterieus virus de ronde doet. Hierdoor zouden er nog slechts 9 spelers wedstrijdfit zijn.
Het lijkt op een goedkoop scenario van een B-film: ergens in een stadionnetje in Breda breekt een zeer gevaarlijk virus uit, dat wild om zich heen slaat. Eén voor één worden deze spelers getroffen door levensbedreigende kwalen als keelpijn en misselijkheid. Hoe zal dit toch aflopen? Kan de mensheid nog gered worden? Kan competitievervalsing ten koste van alles voorkomen worden?

FC Groningen wil de wedstrijd graag spelen omdat het bezig is met een goede reeks. De wedstrijd tegen NAC komt op een gelegen moment om weer een stap te zetten richting het ontlopen van de gevarenzone. In Breda zit men met de handen in het vette haar. Wat nu? Henk ten Cate probeert Het Nederlandse Rode Kruis zelfs te chanteren door te roepen dat hij expres spelers wil laten uitvallen, als SOA Breda toch naar Groningen zal moeten afreizen. De egoïstische Ten Cate wil blijkbaar 13.000 supporters voor niks naar het stadion laten komen.

Maar dan: daar is 'gelukkig' de oplossing voor het toch al armlastige SOA Breda. Het Nederlandse Rode Kruis besluit in al haar wijsheid dat SOA Breda zo zielig is, dat er simpelweg niet gespeeld kan worden. De duurbetaalde profs, elke dag zwaar in training en fitter dan Jan Modaal, moeten eerst maar eens lekker uitzieken met Pasen. Eieren zoeken op zondagmiddag, dat is toch veel leuker? Veel beter dan zo'n barre busreis naar Groningen. SOA lacht, FC Groningen huilt.

Dat de belangen van FC Groningen niet tellen voor de schijnheiligen in Zeist, is al veel langer bekend. Als FC Groningen een klacht indient, wordt ze niet serieus genomen. Als er echter een beslissing genomen moet worden, die weleens in het nadeel van FC Groningen uit kan pakken, is men er in Zeist het liefst als de kippen bij.

Dat het bestuur en management van FC Groningen de beslissing van de KNVB via Teletekst moet vernemen, en dat de beslissing al op vrijdagochtend werd genomen zonder overleg met FC Groningen, valt geheel in de lijn der verwachting en geeft treffend de fatsoensnormen van de KNVB aan. Men wil FC Groningen niet serieus nemen.

Het argument dat er sprake is van competitie-vervalsing, is lachwekkend: het in de competitie houden van clubs met schulden van vele miljoenen Euro's! (waaronder SOA, dat aan het begin van het seizoen behoorlijk worstelde met de licentie), DAT is competitievervalsing! Hoeveel 'leende' de gemeente Breda ook al weer aan het armlastige SOA, dat als dank het woord 'Breda' achter haar clubnaam plaatste?

Maar het Nederlandse Rode Kruis heeft boter op het hoofd. En FC Groningen zit weer eens met de gebakken peren.

FC Groningen zal laten zien dat er met haar niet te spotten valt. NAC helaas wordt getroffen door een vervelende situatie, maar waarom zou dat in het nadeel van FC Groningen uit moeten pakken? Dankzij een stel prutsers van de KNVB zeker? Maar de corrupte bende in Zeist zal merken dat het FC Groningen en haar supporters ernst is!

Laat je ongenoegen merken door een E-mail te versturen naar de KNVB vanaf de site http://fcnac.cjb.net

Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl