Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Doelman Aerts helpt Groningers 28 november 2003
FC Groningen heeft vanavond in eigen huis een belangrijke zege geboekt. Tegen de Roosendaalse Boys Combinatie beslisten de Groningers de wedstrijd uiteindelijk in hun voordeel: 2-0

Op deze kille vrijdagavond speelt FC Groningen wederom in een uitverkocht huis. En zoals wel vaker gebleken is zijn avondwedstrijden ook meteen een stukje sfeervoller. Ook vanavond weer. Bij de opkomst van de spelers worden er op West massaal sterretjes aangestoken en dat levert een mooi gezicht op.

Vanavond zal wordt één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de op woensdag overleden oud-speler Henk Cornelis en tevens aan de deze week overleden oud-steward Joop Vriezema. Deze mensen verdienen dit laatste respect en het is misselijkmakend dat sommige mensen toch menen deze minuut stilte te moeten verstoren met kansloos geschreeuw.

De eerste helft levert aan beide kanten kansen op, maar deze worden niet benut. Aan Groningse zijde zijn er opvallend veel kansen te noteren voor middenvelders Krstev en Van Gessel. De in Groningen inmiddels niet meer zo populaire Ikedia wordt bij elk balcontact uitgefloten, maar is desondanks af en toe dreigend. Dreigend is ook keeper Maikel Aerts, maar met zijn mislukte uittrappen vooral voor zijn eigen ploeg.

Aan het begin van de tweede helft wordt dat RBC Roosendaal fataal, als hij de bal tegen Salmon aantrapt en de bal zomaar in het doel belandt. Heel Groningen lacht om de capriolen van deze LIJN(snuivende)-keeper en het cadeautje dat hij weggeeft.

In de tachtigste minuut beslist Van Gessel het duel met een hoogstandje: hij scoort fraai met een balletje achter zijn standbeen langs. En zo worden er weer drie punten toegevoegd aan het totaal van FC Groningen en stijgen de Groningers naar een zesde plaats op de ranglijst.

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; Elshot, Schoenmakers, Kruiswijk, Florén; Matthijs (87' Van der Linden), Hugo (83' De Witte), Krstev (71' Hardarson), (C) Van Gessel; Salmon, Landerl

Opstelling RBC Roosendaal: Aerts; Lammens, Hertog, (C) Hesp, Hellemons; Viedma (84' Fleur), Tininho (78' Daelemans), De Graaf (63' Razic); Ikedia, Youssouf, Thompson

Scoreverloop: 46' Salmon (Aerts!) 1-0, 80' Van Gessel (Salmon) 2-0

Scheidsrechter: Van Hulten

Toeschouwers: 12.200 (uitverkocht)

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl